|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
plural
|
Naslov: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 26 vel 2011, 16:36 |
|
|
Hajde sad, proglasite i Lajčaka za fašistu Hej Zlatko i Bakire, kud ste to vi krenuli? Šta vam je? Preglasavanje, lažno predstavljanje, diskriminacija, inkrimizacija, demoniziranje, negiranje hrvatskog nacionalnog identiteta itd., itd.. Bosna i Hercegovina je višenacionalna država! Tri naroda! Osvijestite se ljudi. Zajedno možemo funkcionirati samo ako ćemo pošteno jedni prema drugima. Citat: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja, jer je filozofija BiH tri konstitutivna i ravnopravna naroda
Miroslav Lajčak: U BiH ne smije biti preglasavanja, jer je filozofija Bih da ovdje postoje tri konstitutivna naroda.U BiH ne smije biti preglasavanja jer je filozofija daytonske BiH da postoje tri konstitutivna i ravnopravna naroda i da politički sustav i praksa to moraju potvrditi, ocijenio je izvršni direktor za Europu i srednju Aziju pri zajedničkoj Službi vanjskih poslova EU Miroslav Lajčak.
"Svaki od tri naroda mora doživjeti BiH kao svoju zemlju u kojoj može ostvariti i braniti svoje interese, i to mora biti institucionalno potvrđeno", rekao je Lajčak za sutrašnje "Nezavisne novine".
Prema njegovim riječima, stav EU jeste da je formiranje vlasti u BiH odgovornost domaćih političara.
"Nikad se ne zalažemo da ova ili ona stranka bude u vlasti, ali smo rekli da BiH ima ambiciozan reformski program i da od vlasti očekujemo da ispuni obveze koje je preuzela, i zato je potrebna vlada koja ima reformski program i snagu da taj program ostvari kroz svoje institucije. To je vlada koja ne gubi vrijeme baveći se sama sobom ili nekim drugim unutarnjim blokadama. To mi tražimo i očekujemo, to sam prenio svim liderima", naglasio je Lajčak.
On smatra da najveća kazna za građane BiH ne dolazi od europskog štapa, već ako država ne ispunjava obveze na putu za članstvo u EU.
"BiH je navikla na štap. EU ima te mjere i ona ih koristi u određenim slučajevima. Ali, pogrešno je razmišljati na način što će EU uraditi ako se dogodi ovo ili ono. Ono što će se dogoditi - zaustavit će se proces, a to bi bila najteža kazna - oduzeti građanima BiH europsku perspektivu. Ne može biti gore sankcije od toga", rekao je Lajčak i izrazio uvjerenje da je njegova posjeta doprinijela tome da je svima jasno kakve su perspektive EU.
Lajčak je upozorio da za BiH neće biti prečice na putu ka EU, te da će se integraciju u Uniju moći nastaviti tek kada završi obveze u vezi s popisom stanovništva, ispuni presudu iz slučaja "Sejdić - Finci" i usvoji zakon o državnoj pomoći.
"Ključna stvar je da smo mi ozbiljni i dali smo BiH europsku perspektivu, ali to nije automatizam. Ostvarenje te perspektive zavisi isključivo od BiH. To je moja najvažnija poruka", istakao je Lajčak, dodajući da je moguće da Srbija do kraja godine dobije kandidaturu za članstvo, te da je moguće da BiH do tada stigne Srbiju - ako ispuni postavljene uvjete.
Komentirajući kada bi mogao biti zatvoren OHR, Lajčak je rekao da će Vijeće za provođenje mira odlučiti kada će se to dogoditi.
"Mi smo tu samo jedan od aktera. Nitko, također, ne spori da nakon zatvaranja OHR-a glavni igrač treba biti EU. Od EU se očekuje da pokaže da ima i strategiju za BiH i mi smo to pokazali. To je važno za BiH, jer ona ima europsku budućnost", poručio je Lajčak.(S) http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=401
|
|
Vrh |
|
|
novipazar
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 26 vel 2011, 19:40 |
|
Pridružen/a: 12 lis 2010, 02:07 Postovi: 57 Lokacija: novi pazar
|
ni dan danas ne mogu da shvatim zasto bosnjaci dadose vecinsku podrsku stranci SDP-a koja je sa zeljkom komsicem ko kandidatom zanemarila konstitutivnost hrvatskog naroda zarad sitne cari i vlasti od 4 godine koje ce upotrebiti zarad vlastitog bogacenja clanstva,nasuprot kvarenju odnosa sa hrvatskim narodom. meni neshvatljivo. ocigledno jaka propaganda i pozeljna prica. -sa ovakvim sistemom ne ulazeci vrednosno kakav je on u BiH bosnjaci nemaju pravo birati hrvatskog clana i tacka. BiH nije postavljena kao gradjanska drzava i sve dok je to tako ,mora postojati mehanizam da se i hrvatski interesi stite podjednako kao i bosnjacki i srpski. nisam najbolje upoznat sa izbornim mehanizmom u federaciji,ali me zanima da li je moguce za sledece izbore postaviti takav mehanizam gde ce hrvati birati hrvatskog clana predsednistva?
|
|
Vrh |
|
|
plural
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 26 vel 2011, 21:46 |
|
|
novipazar je napisao/la: da li je moguce za sledece izbore postaviti takav mehanizam gde ce hrvati birati hrvatskog clana predsednistva? ne samo da je moguće već će tako morati i biti. tko drugačije misli najveći je neprijatelj i našeg i njegovog naroda i ove tužne države.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 26 vel 2011, 23:58 |
|
|
Ženske su u Slovačkoj ko grom, a za Lajčaka ne znam ništa
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
V.R.S.
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 27 vel 2011, 04:15 |
|
|
Prekasno.Zla krv je potekla.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 27 vel 2011, 14:40 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6359 Lokacija: Izvan sebe
|
EU i lajavac lupaju. Sta ameri kazu to je to. Mi nemamo nikakva utjecaj kod amera i to je istina. Amerikanaca nije briga sto se hrvati preglasavaju. Njima je cilj da hrvati nestanu u BIH. Ali za to im k****.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 27 vel 2011, 14:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24096 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Old Fridolin je napisao/la: EU i lajavac lupaju. Sta ameri kazu to je to. Mi nemamo nikakva utjecaj kod amera i to je istina. Amerikanaca nije briga sto se hrvati preglasavaju. Njima je cilj da hrvati nestanu u BIH. Ali za to im k****. Mislim da nam je ovo jedna od otežavajućih okonosti. Amerikancima živo boli ku za 450/tis. Hrvata u BiH i njihovim potrebama. teka ako se počne talasati, njihovi nadležni ljudi će početi misliti. Dakle, treba talasati.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 27 vel 2011, 14:45 |
|
|
lider30 je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: EU i lajavac lupaju. Sta ameri kazu to je to. Mi nemamo nikakva utjecaj kod amera i to je istina. Amerikanaca nije briga sto se hrvati preglasavaju. Njima je cilj da hrvati nestanu u BIH. Ali za to im k****. Mislim da nam je ovo jedna od otežavajućih okonosti. Amerikancima živo boli ku za 450/tis. Hrvata u BiH i njihovim potrebama. teka ako se počne talasati, njihovi nadležni ljudi će početi misliti. Dakle, treba talasati. Americi odgovara da BiH ne postane normalna država i da u njoj uvijek budu tenzije.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 27 vel 2011, 14:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24096 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
mateb je napisao/la: lider30 je napisao/la: Mislim da nam je ovo jedna od otežavajućih okonosti. Amerikancima živo boli ku za 450/tis. Hrvata u BiH i njihovim potrebama. teka ako se počne talasati, njihovi nadležni ljudi će početi misliti. Dakle, treba talasati.
Americi odgovara da BiH ne postane normalna država i da u njoj uvijek budu tenzije. Ima i toga definitivno.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 27 vel 2011, 14:55 |
|
|
Nije da "ima toga" nego to doista je tako. Ameri imaju utjecaj u ovom dijelu Europe priko Kosova i BiH i neće tako lako pustiti ovaj dio Europe u naručje Njemačkoj.
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 27 vel 2011, 21:53 |
|
|
Sad se on sjetio, ne vjeruj ovakvima ni kad darove nose.
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 28 vel 2011, 11:24 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37946 Lokacija: Gl. grad regije
|
Zašto su ovi Visoki za nas kad odu, a ne dok su na vlasti?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: LAJČAK: U BiH ne smije biti preglasavanja Postano: 28 vel 2011, 12:02 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zašto su ovi Visoki za nas kad odu, a ne dok su na vlasti? Jer kad su na vlasti provode službenu politiku, a kad odu kažu što oni osobno misle.
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|