|
|
Stranica: 1/7.
|
[ 168 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
TGrad
|
Naslov: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 10:50 |
|
|
Status quo (Federacija) U sklopu BiH kao 3. Entitet Samostalnu drzavu Pripojit je RH izvolite narode... 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 10:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Samostalna...
A i konfederacija ne bi bilo lose rjesenje... no nema te opcije...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
TGrad
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 10:58 |
|
|
Aztec je napisao/la: Samostalna...
A i konfederacija ne bi bilo lose rjesenje... no nema te opcije... konfederacija s kim? RH ili BiH? ako to mislis onda u sklopu bih kao 3. entitet...
|
|
Vrh |
|
 |
TGrad
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 11:02 |
|
|
evo popravio sam. ajmo ponovo...
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 11:04 |
|
|
TGrad je napisao/la: Aztec je napisao/la: Samostalna...
A i konfederacija ne bi bilo lose rjesenje... no nema te opcije... konfederacija s kim? RH ili BiH? ako to mislis onda u sklopu bih kao 3. entitet... S BiH. Samo to nije isto kao Treci... konfederacija je labavi savez drzava... Daleko labavije nego bilo kakav entitet ili fed. jedinica...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 11:09 |
|
|
Ja sam opet dao glas za samostalnu. Konf. s RH mislim da nebi bas valjalo... S BiH definitivno bi, odnosno s drugim drzavicama sto bi nastale od ove nakaradne tvorevine.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 11:12 |
|
|
I da kazem da bih nekad rekao samo entitet, alo nakon ovog Muslimanskog izivljavanja, ne hvala.
|
|
Vrh |
|
 |
TGrad
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 11:14 |
|
|
Aztec je napisao/la: TGrad je napisao/la: konfederacija s kim? RH ili BiH? ako to mislis onda u sklopu bih kao 3. entitet... S BiH. Samo to nije isto kao Treci... konfederacija je labavi savez drzava... Daleko labavije nego bilo kakav entitet ili fed. jedinica... dobro 3. entitet u sklopu bilo kakve bih... kad dodje do toga more se bih bit bilo sta..
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 12:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61539 Lokacija: DAZP HQ
|
glasao sam za konfederaciju s RH. u biti dovoljno će biti jednog dana formirati euroregiju od 4 dalmatinske županije i 4 herceg-bosanske, a Posavsku povezati sa slavonskim.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
ivica
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 12:35 |
|
|
Glasao sam za treći entitet, a ako muslimanci nastave sa begovanjem onda fajrunt.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 12:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
A sto je to "konfederacija"? :)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:13 |
|
|
"konfederacija je Savez država, koje se udružuju u zajednicu, pri čemu svaka zadržava pravo na samoopredjeljenje; često se dodaje "samoopredjeljenje do saomotcjepljenja", tj. da konfederativna jedinica može donijeti odluku o otcjepljenju iz postojeće zajednice potpuno samostalnom odlukom, bez obzira na volju drugih."
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Znamo svi definiciju, nego je sve to maglovito i apstraktno...dedera neki primjer, osim Švicarske (koja je konfederacija samo u imenu), i američkih konfederativnih država 1861-1865 :)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:20 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Znamo svi definiciju, nego je sve to maglovito i apstraktno...dedera neki primjer, osim Švicarske (koja je konfederacija samo u imenu), i američkih konfederativnih država 1861-1865 :) U pravu si da je Svica konfederacija samo po imenu, konfederacije su prakticno nestale, tako i ona americka, s gradjanskim ratom juga i sjevera... Ali nastaju neke nove... EU je jedan fin primjer konfederacije.
|
|
Vrh |
|
 |
TGrad
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:21 |
|
|
dobro si reko samo u imenu je svicarska konfederacija jer se nijedan kanton nemere samovoljno odvojit od konfederacije. eto bas i ovi ostali moraju bit za.
inace u svicarskoj se cesto puta odrzavaju referendumi na opcinskom, kantonalnom i drzavnom nivou. ako je na drzavnom nivou referendum o izmjeni ustava onda ne samo da vecina naroda mora bit za nego i vecina kantona. dakle ako je npr. 60% glasaca za a 24 Kanotna protiv, ustav se neminja i referendum je propo!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:23 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Neka rade što hoće, samo, meni idu na živce ova zaustavljanja na granici.
Kako god se zvalo ne treba mi zaustavljanje, i u tom slučaju me zaboli gdje je granica.
Od Baltika do Grčke. A svakako sam za jake regije, entitete, kantone, teritorijalne jedinice, pa kako god ih zvali. U kojima Hrvati čine barem pola vlasti.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:26 |
|
|
Potpuna nezavisnost ima problem sa diskontinuitetom teritorija. Sama ta cinjenica dovodi do povezivanja u nekom obliku.
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:36 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Znamo svi definiciju, nego je sve to maglovito i apstraktno...dedera neki primjer, osim Švicarske (koja je konfederacija samo u imenu), i američkih konfederativnih država 1861-1865 :) U pravu si da je Svica konfederacija samo po imenu, konfederacije su prakticno nestale, tako i ona americka, s gradjanskim ratom juga i sjevera... Ali nastaju neke nove... EU je jedan fin primjer konfederacije. EU je barem podjednako federacija koliko je i konfederacija. Povijesni primjer konfederacije je, recimo, Njemačka prije ujedinjenja.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:39 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18550 Lokacija: Drina je na granici!
|
Mislite da bi svijet dopustio samostalnost  kada i vrapci na grani znaju da su svi nivoi društva duboko zaglibili u korupciju, a dobar dio političara i u kriminal. Daj ljudi uozbiljite se malo.. Treba se boriti za treći i da on obuhvati maximum prostora kojeg naseljavaju Hrvati.
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:41 |
|
|
Konfederacija je relativan pojam, a pravno nije odredjen sam sobom. Danasnji odnos RS-FBiH je priblizno konfederacija, dok je FBiH sa kantonima zaista federac ija
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:43 |
|
|
mateb je napisao/la: Aztec je napisao/la:
U pravu si da je Svica konfederacija samo po imenu, konfederacije su prakticno nestale, tako i ona americka, s gradjanskim ratom juga i sjevera... Ali nastaju neke nove...
EU je jedan fin primjer konfederacije.
EU je barem podjednako federacija koliko je i konfederacija. Povijesni primjer konfederacije je, recimo, Njemačka prije ujedinjenja. Dok god drzave clanice imaju najveci dio suvereniteta, a ne EU to je konfederacija... A u EU jos uvijek najveci dio suvereniteta nose upravo drzave clanice. Tako isto svaka drzava clanica moze potopuno samostalno i u bilo koje vrijeme napustiti EU...
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:44 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Mislite da bi svijet dopustio samostalnost  kada i vrapci na grani znaju da su svi nivoi društva duboko zaglibili u korupciju, a dobar dio političara i u kriminal. Daj ljudi uozbiljite se malo.. Treba se boriti za treći i da on obuhvati maximum prostora kojeg naseljavaju Hrvati. Pa je... ali ovo je tema malo za razbobrigu i ko bi sta volio... Uostalom, uvijek treba traziti vise od onog sto je stvarni cilj.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:44 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Mislite da bi svijet dopustio samostalnost  kada i vrapci na grani znaju da su svi nivoi društva duboko zaglibili u korupciju, a dobar dio političara i u kriminal. Daj ljudi uozbiljite se malo.. Treba se boriti za treći i da on obuhvati maximum prostora kojeg naseljavaju Hrvati. To je to, ali je isto tako neminovno da će netko novi otvoriti anketu ovog tipa bar jednom mjesečno.
|
|
Vrh |
|
 |
TGrad
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:47 |
|
|
Aztec je napisao/la: u ovo nisam siguran...
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: Kako bi najradje vidili HR HB? Postano: 29 pro 2010, 13:49 |
|
|
Aztec je napisao/la: mateb je napisao/la: EU je barem podjednako federacija koliko je i konfederacija.
Povijesni primjer konfederacije je, recimo, Njemačka prije ujedinjenja.
Dok god drzave clanice imaju najveci dio suvereniteta, a ne EU to je konfederacija... A u EU jos uvijek najveci dio suvereniteta nose upravo drzave clanice. Tako isto svaka drzava clanica moze potopuno samostalno i u bilo koje vrijeme napustiti EU... Definiraj suverenitet.  Slobodno napuštanje EU, koje je, btw., tek od Lisabona predviđeno Ugovorom, nije jedini element konfederacije. Postoji i nešto što se zove pravo veta, izravni i neizravni učinak propisa donesenih na centralnoj razini, itd. Dakle da pojednostavnim, što je očito nužno, u EU se većina propisa donosi preglasavanjem, dok je konfederacija, u načelu, zasnovana na jednoglasnosti. Ako se neku državu može preglasati i nametnuti joj neki propis koji će se na njenom teritoriju izravno primijeniti protiv njene volje, to nije suverenost. Kopčaš?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|