HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 srp 2025, 18:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Doris Pack: Ne razumijem zašto Hrvati ne mogu imati svoj javni radiotelevizijski kanal!?
PostPostano: 07 vel 2014, 11:27 

07.02.

http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... vata/76232

Citat:

- Ne razumijem zašto Hrvati ne mogu imati svoj javni radiotelevizijski kanal. Srbi to imaju u Banja Luci, a u Sarajevu Hrvati to ne doživljavaju svojim medijem. Uz druge stvari, i to bi pomoglo Hrvatima da imaju osjećaj kako ih se poštuje kao jednakopravan narod. Mislim da nema nikakvih problema da se uspostavi taj servis koji nije korak u treći entitet - istaknula je Pack.

Rezolucija o BiH, usvojena jučer u Europskom parlamentu, jedan je od najozbiljnijih dokumenata vezano za BiH. Taj dokument ističe tri ključna elementa, a njima se praktično pokušava privući pozornost Bruxellesa na BiH, traži uvođenje načela federalizma, na kojima počiva Europska unija, kao i načina prevladavanja ukupne krize u kojoj se zemlja nalazi posljednjih 18 godina.

- Nadala sam se da će se nešto promijeniti u pogledu BiH i posljednjih pregovora, no to nije bio slučaj i zbog toga je rezolucija ovakvog sadržaja - kazala je Pack.

Na pitanje smatra li da je Europa spremna ili dovoljno snažno motivirana da se uključi kako bi se postigli kompromisi u BiH, Pack je odgovorila potvrdno.

- Europska komisija radi svoj posao. Tu je gospodin Sorensen i njegov ured. Mislim da nije do komisije, nego do lokalnih političara - naglasila je Pack u interviewu za "Večernjak".

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

Naslov: Re: Doris Pack: Ne razumijem zašto Hrvati ne mogu imati svoj javni radiotelevizijski kanal!?
PostPostano: 07 vel 2014, 15:27 

Ipak se kreće... :zivili

:HercegBosanac

Vrh

Naslov: Re: Doris Pack: Ne razumijem zašto Hrvati ne mogu imati svoj javni radiotelevizijski kanal!?
PostPostano: 07 vel 2014, 15:35 

Šamar za šamarom :zivili

Vrh

PostPostano: 07 vel 2014, 15:36 

doc je napisao/la:
Ipak se kreće... :zivili
:HercegBosanac

Galileo... :smijeh

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 13:24 

PCM je napisao/la:
Šamar za šamarom :zivili

Ovo je kontinuitet.

http://www.vecernji.ba/hrvatima-u-bih-o ... iku-628835

http://poskok.info/wp/?p=32410

Samo strpljivo, i dodavati svaki mjesec novih pola kilograma opeterećenja na muslimanske nacističke mišiće koji se već sada pod trenutnim opterećenjem tresu.

Europa što više uči o Muslimanima, što više dolazi informacija o konkretnom odnosu u Federaciji, to se više se zgražaju. Muslimani su od Hrvata u BiH (naroda koji ima više nobelovaca nego cijeli zatucani islamski svijet) maltene pokušali napraviti nove Kurde.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 14:51 

Što je najbolje HDZ (EPP) i SDP (S&D) u Europarlamentu koordinirano vuku svoje savezničke grupe na stranu bh Hrvata i rješavanja problematike u našu korist.

25.5. su izbori u EP, izađite, glasajte svi iz BiH, pokažite da nas Europska unija zanima, a ne Hrvatski Sabor itd.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 22:58 

Citat:
Svjesna sam toga i nisam sigurna da su me dobro razumjeli. Bila sam usamljena kada sam govorila o reformi Federacije BiH. Nakana te inicijative nije da se bilo što oduzme Hrvatima, ali mislim da su županije problem. Ovo je moje mišljenje, i to govorim naglas jer mislim da bi moglo biti rješenje. Kada bi se riješili županija, tada bi se mogle ovlasti županija dodijeliti općinama. Ništa ne bi bilo izgubljeno za Hrvate niti za Bošnjake.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Nikolaa338, Patriota, Perun_Velež i 74 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: