|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Anarhija u Federaciji Postano: 23 lis 2011, 13:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
http://www.vecernji.ba/vijesti/unitariz ... nak-339055Platformaši nastoje posve iskopirati Republiku Srpsku Unitarizacija Federacije Ustav ‘većeg’ entiteta se brutalno gazi kako bi deset županija postalo posve besmisleno i bez značajnijih ovlastiPlatformaška vlast u Federaciji BiH odlučila je trasirati put ustavnim promjenama i konačnom rješenju u ovome entitetu mini državnim udarima prema županijama naprosto otimajući nadležnosti koje su isključivo u ovlastima županija. Tako su svi resori dobili zadaću donijeti ili proširiti zakonske propise kojima bi se besmislenim učinile županijske vlasti. Umjesto ukidanja dvaju ministarstava čiji su resori po Ustavu Federacije u isključivoj nadležnosti županija, nelegalno ministarstvo obrazovanja i znanosti s nelegalnim ministrom na čelu nastavlja širiti svoje ovlasti.Potvrđuje to i zakon o ministarstvima Federacije BiH, kao i provedeno novo preslagivanje unutar samoga ministarstva čije je sjedište u Mostaru. Naime, Ustavni sud Federacije BiH naložio je nakon prigovora bivše predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto usklađivanje dvaju resora s odredbama Ustava Federacije BiH. I u slučaju da se ne provedu odluke Ustavnoga suda predviđene su i kaznene sankcije za one koji to nisu učinili, a u ovome slučaju to je platformaška Vlada. Prema važećem ustavu kojega se nitko ne pridržava, pa niti međunarodna uprava, isključiva nadležnost županija, uz navedeno obrazovanje i obrazovnu politiku, jest i uspostava i nadziranje snaga policije koje nose jedinstvene federalne odore sa županijskim oznakama, zatim stvaranje i provedba kulturne politike, stvaranje stambene politike, uključujući donošenje propisa o uređivanju i izgradnji stambenih objekata, stvaranje politike u vezi s reguliranjem i osiguravanjem javnih službi, donošenje propisa o korištenju lokalnog zemljišta, uključujući zoniranje, donošenje propisa o lokalnim poslovnim i karitativnim djelatnostima i njihovo unaprjeđivanje, donošenje propisa o lokalnim energetskim postrojenjima i osiguranje njihove dostupnosti, stvaranje politike glede radijskih i TV postaja, njihove gradnje, uključujući donošenje propisa o radijskim i TV postajama, te osiguranje njihova rada, provedba socijalne politike i uspostava službi socijalne zaštite, stvaranje i provedba politike županijskog turizma, razvoj turističkih resursa, financiranje djelatnosti županijske vlasti ili njezinih agencija oporezivanjem, posudbom ili drugim sredstvima. Sve navedeno se u cijelosti ne poštuje. Dapače. Uz obrazovanje, ministarstvo koje se mora po sili Ustava ukinuti je i resor kulture. Područje radijskog i televizijskog emitiranja, pa i policijsku nadležnost Federacija nastoji potpuno unitarizirati po uzoru na Republiku Srpsku. I u oblasti unutarnjih poslova u posljednje vrijeme jačaju se uredi federalne policije, iako nemaju nikakva operativnog smisla niti stvarne potrebe postojanja. Naime, u hijerarhiji postojećih policijskih agencija, državne SIPA-e koja je potpuno preuzela sve poslove vezane uz međužupanijski kriminal te poslove borbe protiv droge, terorizma, posve se upitnim postavlja postojanje federalne policije osim ako neće potpuno poništiti poslove županijskih policija. Po svim oblastima i resorima nastoji se potpuno oduzeti funkcije županijama, što je postao očiti politički cilj probošnjačke platformaške vlasti kojima u tome poslu asistiraju i marginalne hrvatske političke stranke.
Uostalom, sve uvelike podsjeća na vrijeme od prije 10 godina kada su nametnute promjene zbog kojih su Hrvati u FBiH danas manjina.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Unitarizacija Federacije Postano: 23 lis 2011, 15:37 |
|
|
Muslimanska vlast dokazuje da je na putu koji odavno najavljuju bosnjacki internetski borci.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Unitarizacija Federacije Postano: 23 lis 2011, 15:41 |
|
|
Glava je napisao/la: Muslimanska vlast dokazuje da je na putu koji odavno najavljuju bosnjacki internetski borci. Pa zar vas Srbeke može iko preteći u tim disciplinama ?Ali ovo "internetska komunikacija i borci "dokazuje, da su Bošnje obrazovanije, kulturnije i samosvjesnije.Jer vi i dalje guslate po ravnoj gori :) A i par jadnika što se nakači na neki forum, ja sam sama šamarala sa 17, zaostali ste jarane u "razvoju" :) Mani se guslanja, vidiš da nema učinka.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Unitarizacija Federacije Postano: 23 lis 2011, 15:57 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Unitarizacija Federacije Postano: 23 lis 2011, 20:00 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
emt je napisao/la: Glava je napisao/la: Muslimanska vlast dokazuje da je na putu koji odavno najavljuju bosnjacki internetski borci. Pa zar vas Srbeke može iko preteći u tim disciplinama ?Ali ovo "internetska komunikacija i borci " dokazuje, da su Bošnje obrazovanije, kulturnije i samosvjesnije.Jer vi i dalje guslate po ravnoj gori :) A i par jadnika što se nakači na neki forum, ja sam sama šamarala sa 17, zaostali ste jarane u "razvoju" :) Mani se guslanja, vidiš da nema učinka. Mislim kako bi za ovo ipak trebalo pitat neutralne. Meni su Srbi u drugim medijima gori. Ali, "švedsku bojnu" ne može niko nadmašit...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Unitarizacija Federacije Postano: 23 lis 2011, 20:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: emt je napisao/la: Pa zar vas Srbeke može iko preteći u tim disciplinama ?Ali ovo "internetska komunikacija i borci "dokazuje, da su Bošnje obrazovanije, kulturnije i samosvjesnije.Jer vi i dalje guslate po ravnoj gori :)
A i par jadnika što se nakači na neki forum, ja sam sama šamarala sa 17, zaostali ste jarane u "razvoju" :)
Mani se guslanja, vidiš da nema učinka.
Mislim kako bi za ovo ipak trebalo pitat neutralne. Meni su Srbi u drugim medijima gori. Ali, "švedsku bojnu" ne može niko nadmašit... Mi većina nismo željeli biti dijelom "švedske bojne".No natjeraše nas prilike. Onda pobijedi inat i prokos,želja da se održiš na "površini". Ja sam ponosna na švedsku bojnu, vrlo ih je malo neintegrisanih i onih koji rade teške i slabo plaćene poslove :) A to je uspijeh, obzirom kako smo nastali. Što se Srba tiče, eno rezultata istraživanja i toliko vremena poslije rata, više mrze Hrvate nego Bošnjake.Na drugom mjestu su im Hrvati, odmah poslije Albanaca. To mi je krivo, a ja toliko truda ulažem u "internet bitke" s njima Dobra smo mi logistička podrška našima u BiH, kako god uzmeš Junuze.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Unitarizacija Federacije Postano: 23 lis 2011, 20:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
emt je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Mislim kako bi za ovo ipak trebalo pitat neutralne. Meni su Srbi u drugim medijima gori. Ali, "švedsku bojnu" ne može niko nadmašit... Mi većina nismo željeli biti dijelom "švedske bojne".No natjeraše nas prilike. Onda pobijedi inat i prokos,želja da se održiš na "površini". Ja sam ponosna na švedsku bojnu, vrlo ih je malo neintegrisanih i onih koji rade teške i slabo plaćene poslove :) A to je uspijeh, obzirom kako smo nastali. Što se Srba tiče eno rezultata istraživanja i toliko vremena poslije rata više mrze Hrvate nego Bošnjake.Na drugom mjestu su im Hrvati, odmah poslije Albanaca. To mi je krivo, a ja toliko truda ulažem u "internet bitke" s njima Dobra smo mi logistička podrška našima u BiH, kako god uzmeš Junuze. Mozda da ovi iz Srbije, a osobito ovi protjerani iz RH (jasno zasto), al ako bi uzela ovg Srbeka iz BiH, vjerujem da bi stvari bile malo drugacije.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Unitarizacija Federacije Postano: 23 lis 2011, 20:46 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: emt je napisao/la: Pa zar vas Srbeke može iko preteći u tim disciplinama ?Ali ovo "internetska komunikacija i borci "dokazuje, da su Bošnje obrazovanije, kulturnije i samosvjesnije.Jer vi i dalje guslate po ravnoj gori :)
A i par jadnika što se nakači na neki forum, ja sam sama šamarala sa 17, zaostali ste jarane u "razvoju" :)
Mani se guslanja, vidiš da nema učinka.
Mislim kako bi za ovo ipak trebalo pitat neutralne. Meni su Srbi u drugim medijima gori. Ali, "švedsku bojnu" ne može niko nadmašit... A ima i Minkenska bojna - to su, koliko sam ja skuzila, vecina clanova ovog foruma - e oni su najjaci u nadmasivanju...
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Još jedna tema o Federaciji Postano: 23 lis 2011, 20:47 |
|
|
Našao se pravi za reći. Prekooceanski.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Federacija izmišlja ovlasti Postano: 23 lis 2011, 20:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
I, na kraju sta bi... Jel Seherka musko?
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Još jedna tema o Federaciji Postano: 23 lis 2011, 20:49 |
|
|
BBC je napisao/la: Našao se pravi za reći. Prekooceanski. BBC, nisi valjda u Minhenu ?:) Ipak sam ja veća patriotkinja onda i bliža :) Citat: Mozda da ovi iz Srbije, a osobito ovi protjerani iz RH (jasno zasto), al ako bi uzela ovg Srbeka iz BiH, vjerujem da bi stvari bile malo drugacije Ma on nije iz BiH, vidiš da piše ekavicom.Isključivo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Anarhija u Federaciji Postano: 23 lis 2011, 20:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76995 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Usmeno upozorenje svima za chat...
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Još jedna tema o Federaciji Postano: 23 lis 2011, 20:52 |
|
|
emt je napisao/la: BBC je napisao/la: Našao se pravi za reći. Prekooceanski. BBC, nisi valjda u Minhenu ?:) Ipak sam ja veća patriotkinja onda i bliža :) Bio sam ja svugdje. Možda ga posjetim jednom, nije daleko. Vi tamo u Beču se uljudite pa kako Bog zapovijeda radite eko test na autima. Svi imate "svog privatnog" mehaničara na tehničkom. Pa grizu plinovi oči kad dođeš u Beč. Ne se zajebavati i biti Balkanci, nije u EU duhu.
|
|
Vrh |
|
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Unitarizacija Federacije Postano: 23 lis 2011, 22:07 |
|
|
seherzada je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Mislim kako bi za ovo ipak trebalo pitat neutralne. Meni su Srbi u drugim medijima gori. Ali, "švedsku bojnu" ne može niko nadmašit... A ima i Minkenska bojna - to su, koliko sam ja skuzila, vecina clanova ovog foruma - e oni su najjaci u nadmasivanju... Još uvijek nemaš "š č ć đ ž" na tipkovnici?
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Srpsčanin i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|