HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 ožu 2026, 12:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 422 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid
PostPostano: 31 pro 2011, 16:05 

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=570355

Citat:
Hrvatska povlači tužbu za genocid

Beograd -- Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da će Zagreb povući tužbu za genocid protiv Srbije.

Ona je rekla da se tom optužbom "dižu niske strasti, a to nije moralno prema narodu".

"U slučaju tužbi imate dve mogućnosti. Jedna je da želite rešiti probleme kao što su nestali, opljačkana imovina i procesi za ratne zločine. Druga je mogućnost da na duži rok u regionu u životu želite održavati sukob niskog intenziteta", rekla je Vesna Pusić.

Uz ocenu da to ima svoju funkciju zato što je i jednoj i drugoj strani na raspolaganju mogućnost da uzburka kolektivne emocije neposredno pre izbora, Vesna Pusić je izjavila da to šteti društvima koja su već platila visoku cenu ostvarivanja kratkoročnih ciljeva hranjenjem sukoba niskog intenziteta u regionu.

"To je ne samo neodgovorno prema građanima obe države, nego i nemoralno. Držaćemo se toga da smo dobili poverenje na izborima ne zato da ljude zavaravamo, nego da im rešavamo probleme i činimo život lakšim", rekla je Vesna Pusić.

Pravo vreme za ovakav potez, pocetak mandata , ulazak u novu godinu...

Bice sigurno dosta protivljenja iz odredjenih krugova, i dela naroda koji smatra da je genocid prava rec za ono sto se desilo 1991.

Ne mislim da je prava rec, ima mnogo drugih ruznih reci kojima se tacnije moze opisati to sve. Nije ovo kapitalan korak u uvek problematicnim odnosima izmedju Srbije i Hrvatske, ali ce doneti makar malom smanjenju tenzija koje bi donele ponovno vracanje na sve uzase rata kroz citanje optuznica...

Sudjenje na osnovu tuzbe i kontratuzbe je stvar koja ni jednoj strani ne moze doneti odgovarajucu presudu, i u startu je obesmisljeno vijanje po belosvetskim sudovima... treba u bilateralnom dijalogu resiti sve ostale probleme.

Vrh

Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid
PostPostano: 31 pro 2011, 16:12 

Tko bi rješavao eventualnu tužbu?

Tužba je sada kada je general Gotovina optužen smiješna i jadna.

RH da podigne tužbu nakon političke presude haškog tribunala je
ništa drugo nego pokazivanje svoje slabosti.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2011, 16:18 

Jeben ja njima mater prodanu.znaci hrvati ce izpasti svugdi agresor,jel u rh ili u bih.cigani prodani, zalost i tuga.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2011, 17:06 

puntar2.0 je napisao/la:
Jeben ja njima mater prodanu.znaci hrvati ce izpasti svugdi agresor,jel u rh ili u bih.cigani prodani, zalost i tuga.

To isto čeka i BiH i Srbiju .

Vrh

PostPostano: 31 pro 2011, 17:09 

mario_cro je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:

Čeka to i Libijske pobunjenike, bez obzira što im je NATO držao stranu u sukobu.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2011, 17:18 

DzoniBG je napisao/la:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=12&dd=31&nav_category=167&nav_id=570355

Citat:
Hrvatska povlači tužbu za genocid

Beograd -- Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da će Zagreb povući tužbu za genocid protiv Srbije.

Ona je rekla da se tom optužbom "dižu niske strasti, a to nije moralno prema narodu".

"U slučaju tužbi imate dve mogućnosti. Jedna je da želite rešiti probleme kao što su nestali, opljačkana imovina i procesi za ratne zločine. Druga je mogućnost da na duži rok u regionu u životu želite održavati sukob niskog intenziteta", rekla je Vesna Pusić.

Uz ocenu da to ima svoju funkciju zato što je i jednoj i drugoj strani na raspolaganju mogućnost da uzburka kolektivne emocije neposredno pre izbora, Vesna Pusić je izjavila da to šteti društvima koja su već platila visoku cenu ostvarivanja kratkoročnih ciljeva hranjenjem sukoba niskog intenziteta u regionu.

"To je ne samo neodgovorno prema građanima obe države, nego i nemoralno. Držaćemo se toga da smo dobili poverenje na izborima ne zato da ljude zavaravamo, nego da im rešavamo probleme i činimo život lakšim", rekla je Vesna Pusić.

Pravo vreme za ovakav potez, pocetak mandata , ulazak u novu godinu...

Bice sigurno dosta protivljenja iz odredjenih krugova, i dela naroda koji smatra da je genocid prava rec za ono sto se desilo 1991.

Ne mislim da je prava rec, ima mnogo drugih ruznih reci kojima se tacnije moze opisati to sve. Nije ovo kapitalan korak u uvek problematicnim odnosima izmedju Srbije i Hrvatske, ali ce doneti makar malom smanjenju tenzija koje bi donele ponovno vracanje na sve uzase rata kroz citanje optuznica...

Sudjenje na osnovu tuzbe i kontratuzbe je stvar koja ni jednoj strani ne moze doneti odgovarajucu presudu, i u startu je obesmisljeno vijanje po belosvetskim sudovima... treba u bilateralnom dijalogu resiti sve ostale probleme.

Ne samo da ovo ne će smiriti napetosti između Hrvata i Srba nego će ih dodatno produbiti, ako je mržnju do istrjebljenja uopće moguće produbiti. Također isto čeka i domaće izdajnike, tzv. jugoslovene, koji rade na ovome. Svatko tko misli suprotno je politički i obični glupan a prva prilika za testiranje ovoga će biti nogometni kvalifikacijski susret Hrvatske i Srbije, kad počnu skandiranja posvećena ljubavi i relaksiranju odnosa.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2011, 19:05 

i_jopet je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:

Čeka to i Libijske pobunjenike, bez obzira što im je NATO držao stranu u sukobu.

Istina . Čitam komentare na avazu i njihovim portalima kad su bila uhićenja njihovih vojnika / zapovjednika . Njima se sad događa ono što se nama događalo kad su nam uhapsili Gotovinu i ostale bojovnike. Komentari su tipa , "prodali su naše heroje" bla bla. Ista stvar i kod Srba kad su R.Mladića izručili .
Naravno i Libijske Pobunjenike čekaju suđenja,to i ptice na grani znaju.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 11:46 

Dobro. Genocida nije bilo i nisam za natezanje jezika. Nije sve što ne valja genocid.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 12:28 

Ha ja, ceka to i srbiju i bih.sad smo dosli vec na rang srbije.nije dosta da su hrvati dobili pecat agresora na bih, ne sada su jos dobili pecat agresora u obrani u vlastitoj zemlji.hrvati su prvi branili bih, to ne broji, hrvati su napadnuti u vlastitoj republici, to ne broji.ISTI SMO ko srbi.aha.....znaci sad mozemo opet duboko zaroniti u balkanjugovinu.opa bato bre, ipak je to sve isto.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 12:32 

mario_cro je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:

Istina . Čitam komentare na avazu i njihovim portalima kad su bila uhićenja njihovih vojnika / zapovjednika . Njima se sad događa ono što se nama događalo kad su nam uhapsili Gotovinu i ostale bojovnike. Komentari su tipa , "prodali su naše heroje" bla bla. Ista stvar i kod Srba kad su R.Mladića izručili .
Naravno i Libijske Pobunjenike čekaju suđenja,to i ptice na grani znaju.

Ma da, ratko mladic ili ante gotovina.bunu se srbi, bunu se hrvati.dobro hajd, je da je mladic prolupana cetnicka fukara, izvan svakog kodeksa ratovanja, ali na kraju krajevA....

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 13:12 

pametno,okrenuti se bratstvu i jedinistvu svih nasih naroda i narodnosti i nasoj socijalictichkoj samoupravi u cjelini...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 14:04 

ta tužba nikad nije ni trebala biti dignuta, eventualno ako je trebalo teretiti srbiju, onda je to za agresiju i pomaganje u agresiji, teretiti ih za genocid je nonsens, jednostavno zato što ga nije bilo. inače ta tužba je podignuta zbog unutarnje političkig razloga, zbog način na koji je hdz utjecao na biračko tijelo i osvajao vlast. hvala bogu, na ovim izborima se pokazalo da hrvati više ne puše tu priču, jer su pokušaji jadranke kosor da srbe ponovo uključi u predizbornu kampanju završili izbornim debaklom.
iz istih političkih pobuda je podnesena i tužba srbije.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 15:15 

Kad ce Srbija platit ratnu odstetu??? Nanijeli su Hrvatskoj 30milijardi dolara štete????
Crna Gora ima nekih 600 milijuna za platit!

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 15:30 

Mislim da je Crna Gora naprotiv dogovrila s RH još za vrijeme Sanadera isplačivanje ratne odštete, samo neznam u kojem iznosu .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 15:33 

neretvanin je napisao/la:
Kad ce Srbija platit ratnu odstetu??? Nanijeli su Hrvatskoj 30milijardi dolara štete????

Znaci BIH ce biti jacha od Norveshke kad naplati ratnu odstetu od Srbije ,Crne Gore i Hrvatske,mashAllah da nas Bog vidi :zivili

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 15:35 

Srbija je u ratovima i sankcijama izgubila oko 400 milijardi $, samo za 77 dana NATO bombardovanja je izgubila oko 30-40 milijardi...

Nek NATO transferise tu stetu vama kao punopravnom clanici, i mirna Backa :wink

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 15:36 

zlatni_ljiljan je napisao/la:

Znaci BIH ce biti jacha od Norveshke kad naplati ratnu odstetu od Srbije ,Crne Gore i Hrvatske,mashAllah da nas Bog vidi :zivili

Od RH ćete dobiti samo ovo :evotigana , dovoljno što smo vam oružje davali i švercali vam municiju da bi ste je kasnije testirali na nama u Srednjoj Bosni :zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 15:36 

Zadar1993 je napisao/la:
Mislim da je Crna Gora naprotiv dogovrila s RH još za vrijeme Sanadera isplačivanje ratne odštete, samo neznam u kojem iznosu .

Nije bitan iznos, zanemarivo je sve to, bitno je da više nema neriješenih pitanja između
Hrvata i Srba i Crnogoraca. Rat više nije moguć zbog nečega i Vesna Pusić dobro zapaža
kako je sve u svrhu održavanja sukoba niskog intenziteta na duge staze.

Ali ne može se sa starom pričom dobijati izbore sad kad stasaju nove generacije. I dobro da je tako.
Uvjeren sam da će i Bošnjacima dosmrditi i da neće moći prolaziti oni koji se pozivaju na vječne sukobe.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 15:42 

i_jopet je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Nije bitan iznos, zanemarivo je sve to, bitno je da više nema neriješenih pitanja između
Hrvata i Srba i Crnogoraca. Rat više nije moguć zbog nečega i Vesna Pusić dobro zapaža
kako je sve u svrhu održavanja sukoba niskog intenziteta na duge staze.

Ali ne može se sa starom pričom dobijati izbore sad kad stasaju nove generacije. I dobro da je tako.
Uvjeren sam da će i Bošnjacima dosmrditi i da neće moći prolaziti oni koji se pozivaju na vječne sukobe.

Pa mene iskreno ne zanima novac, plaćanje ratne odštete je jedan vid priznanja krivice, Crna Gora je na to pristala i ispričala se za rat. Srbija se ispričala i to je velik korak, ali nažalost nije pristala na plaćanje bilo kakve ratne odštete, pa neka bude i 1 cent/lipa/para kako god.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 15:43 

Zadar1993 je napisao/la:

Od RH ćete dobiti samo ovo :evotigana , dovoljno što smo vam oružje davali i švercali vam municiju da bi ste je kasnije testirali na nama u Srednjoj Bosni :zubati

polako komshija ,necemo prejudicirati :sega

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 15:47 

Zadar1993 je napisao/la:

Niko nikog ne prejudicira susjed, iznosimo samo povijesne činjenice :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 15:50 

Zadar1993 je napisao/la:

Ja samo kazem sve se placa,sve se vraca,nema halala dok je kapitala :zubati ima da vam praunuci placaju odstetu,eno vidis Zidovima se mora platiti i vratiti sto se zaplijenilo i opljachkalo za vrijeme NDH-a,taman kad to isplatite onda je na redu BIH :sega

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 16:03 

Zadar1993 je napisao/la:

Ja samo kazem sve se placa,sve se vraca,nema halala dok je kapitala :zubati ima da vam praunuci placaju odstetu,eno vidis Zidovima se mora platiti i vratiti sto se zaplijenilo i opljachkalo za vrijeme NDH-a,taman kad to isplatite onda je na redu BIH :sega

Ja sam za vraćanje svega što je NDHa uzela Židovima i svim ostalim narodima . Ali vama nemamo što vratiti, jedino možemo zatražiti naplatu prošvercane municije i oružja za Harmiju :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 16:23 

DzoniBG je napisao/la:
Srbija je u ratovima i sankcijama izgubila oko 400 milijardi $, samo za 77 dana NATO bombardovanja je izgubila oko 30-40 milijardi...

Nek NATO transferise tu stetu vama kao punopravnom clanici, i mirna Backa :wink

NATO je Vas bombardirao ali ste na kraju vi njima trebali platit odstetu, ali eto odrekli su se odštete da ne bakrotirate...
Npr. Amerikanci su bombardirali Irak u Zaljevskom ratu i Irak im je na kraju jer je izgubio morao dat nafte kao ratnu odstetu za svaku ispaljenu raketu...

sto se tice NDH, hrvatski antifašisti su pobjedili i na toj pobjedi se temelji RH i njen ustav a ne na NDH tvorevini.

uglavnom kad tad ce Vukovar doc na naplatu!
:herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 01 sij 2012, 16:32 

NATO je Vas bombardirao ali ste na kraju vi njima trebali platit odstetu, ali eto odrekli su se odštete da ne bakrotirate...
Npr. Amerikanci su bombardirali Irak u Zaljevskom ratu i Irak im je na kraju jer je izgubio morao dat nafte kao ratnu odstetu za svaku ispaljenu raketu...

sto se tice NDH, hrvatski antifašisti su pobjedili i na toj pobjedi se temelji RH i njen ustav a ne na NDH tvorevini.

uglavnom kad tad ce Vukovara doc na naplatu!
:herceg_bosna

Da postoji sansa da se sve sto je nekada nekome u ovim krajevima unisteno, zapaljeno, pokradeno...vrati, to bi bio najbolji put da nekakvog pomirenja. Ali za tim nema sanse...

Ne pocinje sve 1991, ni 1941... devastacija imovine i prava postoji od pamtiveka, sta je ko kome duzan... nemoguce je izmeriti.

Ajde nek prvo otkriju sta je sa sudbinom nestalih cije kosti trunu po nekim jamama, i da se vrati imovina ljudi... kolko moze, ne moze sve, ne moze ni znacajno, ali nesto malo moze, simbolicno...bar dobra volja da se vidi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 422 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: pakovic, Teuton, Tomba17 i 42 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: