HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 lip 2026, 20:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Dvoje Hrvata predvodili četnički božićni domjenak
PostPostano: 08 sij 2026, 14:08 

https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/cetnicki-dernek-uzivo-dacic-brnabic-i-seselj-slave-uz-vrati-se-vojvodo-na-dinaru/2747912.aspx?index_ref=naslovnica_najnovije_m

Jadna Srbija na što je spala, da joj Šešelj i Brnabićka budu najistaknutiji Četnici :zubati

Ali, nisu njih dvoje jedini Hrvati koji vole četničke pjesme kad malo popiju. :zubati
Ima nešto egzotično, primamljivo u tome kad je čovjek malo pijan, evo priznajem, kriv sam :zubati i ja volim di god zapjevati neku od Nikole Uroševića Gedže :zubati
Istruli mi dunja u fioci, moj je dragi kod Draže u vojsci :sega

Vrh

Naslov: Re: Dvoje Hrvata predvodili četnički božićni domjenak
PostPostano: 08 sij 2026, 14:19 

To nije ništa, u vrhu SNS-a je i unuk prvog Hrvata koji je od Nijemaca dobio željezni križ na istočnoj fronti:

https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%95%D0%B4%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B4_%D0%91%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%86

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 14:20 

Perun_Velež je napisao/la:
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/cetnicki-dernek-uzivo-dacic-brnabic-i-seselj-slave-uz-vrati-se-vojvodo-na-dinaru/2747912.aspx?index_ref=naslovnica_najnovije_m

Jadna Srbija na što je spala, da joj Šešelj i Brnabićka budu najistaknutiji Četnici :zubati

Ali, nisu njih dvoje jedini Hrvati koji vole četničke pjesme kad malo popiju. :zubati
Ima nešto egzotično, primamljivo u tome kad je čovjek malo pijan, evo priznajem, kriv sam :zubati i ja volim di god zapjevati neku od Nikole Uroševića Gedže :zubati

Ivica, Šešelj i Brnabić, na prvu bih poveo s Evo zore evo dana.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 14:27 

dudu je napisao/la:

Vjeruješ li da sam bio u takvom društvu na fešti, gdje se pjevalo sve i svašta od ustaških, četničkih, rakija čini čuda. :sega

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 19:17 

https://www.facebook.com/share/v/14PCPJKjGhs/

Evo ga. Najveći hit s ove fešte :sega

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 19:18 

dudu je napisao/la:

Loše utječemo na Srbe. :zubati

1585 of 2558 - 61.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 19:33 

Tomasevicu malo neprijatno haha, lezim prehladjen i gledao sam ovo 10-ak min uzivo, mislim da ih je Vucic naterao da dodju ovde, a pre toga je on otisao. Tj mislim da im je svima neprijatno, jer ovakav program nema da se vidi ni pod nekom satrom.

Vucic cesto ovo radi, ponizava svoje saradnike, jer se mozda plasi prebega.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 19:56 

Nije mi jasno, tako vesela pjesma i atmosfera a većina njih sjedi kao drveni kipovi.
I ako nisam Srbin, na ovu bi pjesmu skakao od veselja kao Nedžo Kostić "gas,gas" :zubati

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 20:02 

Namerno definitivno, sada sta je prava pozadina toga nisam siguran... Seselj je npr trebao da izvadi 10 000 ruskih rublji, a ne 100 evra.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 20:22 

VizantijskoPlavo je napisao/la:

Tomasevicu malo neprijatno haha, lezim prehladjen i gledao sam ovo 10-ak min uzivo, mislim da ih je Vucic naterao da dodju ovde, a pre toga je on otisao. Tj mislim da im je svima neprijatno, jer ovakav program nema da se vidi ni pod nekom satrom.

Ovo najbolje oslikava vase drustvo.
Zato presudjeni silovatelj cuva Vucicevu oalatu od novinara. Zato moze da vam radi sta hoce
Jer ste truli.
Ovaj reality od politickog i javnog zivota sto kod vas ima, nema nigdje u Evropi

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 20:31 

Karabaja je napisao/la:

Zato presudjeni silovatelj cuva Vucicevu oalatu od novinara. Zato moze da vam radi sta hoce
Jer ste truli.
Ovaj reality od politickog i javnog zivota sto kod vas ima, nema nigdje u Evropi

Ovo ne oslikava nase drustvo, ovo je jedan Vucicev performans ponizenja prisutnih. Nase drustvo ima neuporedivo manje mrznje nego sto je to slucaj sa kasabom. Zbog ovakvih stvari Vucic uspeva da bude autoritarniji, da bolje kontrolise ove iz SNS-a, jer je to glomazni sistem, on ima svega par ljudi od poverenja tu, npr Vladimir Djukanovic, iz tog razloga je on advokat mnogih osumnjicenih u raznim procesima. Na prvu loptu ne izgleda lepo, odbojno je, ali je puno efikasnije. Naravno, srbomrsci vide sta zele da vide. Iako ne glasam, spreman sam da tolerisem ovakve ispade, zarad efikasnosti, kad to ne bude opravdano, zaokruzujem kandidata protiv.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 20:39 

Karabaja je napisao/la:
Jer ste truli.

Ovo ne oslikava nase drustvo, ovo je jedan Vucicev performans ponizenja prisutnih. Nase drustvo ima neuporedivo manje mrznje nego sto je to slucaj sa kasabom. Zbog ovakvih stvari Vucic uspeva da bude autoritarniji, da bolje kontrolise ove iz SNS-a, jer je to glomazni sistem, on ima svega par ljudi od poverenja tu, npr Vladimir Djukanovic, iz tog razloga je on advokat mnogih osumnjicenih u raznim procesima. Na prvu loptu ne izgleda lepo, odbojno je, ali je puno efikasnije. Naravno, srbomrsci vide sta zele da vide. Iako ne glasam, spreman sam da tolerisem ovakve ispade, zarad efikasnosti, kad to ne bude opravdano, zaokruzujem kandidata protiv.

Kakvo je onda drustvo kojim Vucic na ovaj nacin vlada skoro 12 godina?
Mozda ti sudis na osnovu uzeg kruga poznalaca, ali navedi mi jednu drzavu u Evropi gdje bi Vucic mogao vladati na nacin na koji vlada u Srbiji, nema je.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 21:00 

Karabaja je napisao/la:

Kakvo je onda drustvo kojim Vucic na ovaj nacin vlada skoro 12 godina?
Mozda ti sudis na osnovu uzeg kruga poznalaca, ali navedi mi jednu drzavu u Evropi gdje bi Vucic mogao vladati na nacin na koji vlada u Srbiji, nema je.

Jednostavno je, populacija 18-40 skoro da ne izlazi na izbore, sav performans je uperen na stariju populaciju, sto ima obratno-proprocionalni ucinak na mladje. Po mom licnom sudu trebao je jos 2018. da promeni modus operandi, ali nije, ako nista drugo, onda zbog bioloskog sata njegovih biraca, ceo performans studentske liste nije namenjen da promeni stav njegovih biraca, vec da animira one koji ne glasaju. Pre Vucica imao si vecu nezaposlenost, pljackasku privatizaciju, radnici nisu dobijali plate mesecima, mnogi od tolikog straha i mrznje prema ,,zutima'' i ne pomisljaju da glasaju opet za njih. Bez obzira na performans, korupiciju (a nje ima svuda i uvek) itd, ipak ima i opipljivih rezultata, pa kad se zbroji to sve, nije cudo da vlada tri cela mandata, sad cetvrti (iako je bilo vise prevremenih izbora), na sledecim izborima bice neizvesnije, cak i neki procenat glasova da nabaci, ne bi trebalo da dobije u vecim gradovima.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 22:38 

Glavni razlog zašto Vučić i dalje vlada je - opozicija. Zato što ne postoji profilisana opozicija, koja nudi nešto suštinski drugačije od Vučića. Tzv. "proevropska" nudi bukvalno isto što i Vučić, na međunarodnom planu, a na unutrašnjem samo praznu i šuplju priču o nekakvoj ekonomiji i "korupciji". Nacionalna opozicija, opet, nudi neke nerealne priče, kojima Vučić lako parira. I tako se vrtimo, evo, 12-14 godina, ne znam ni ja sam. Takođe, celokupna opozicija ima praktično 0 vođa sa bar minimalnom harizmom. Napdaju Vučića Vučićevim oružjem (pljuvanjem, vređanjem, galamom itd.), i tu su u startu poraženi.
Vučić je nepodnošljivi psihopata, ali nije glup, sposoban je i bolesno je radoholičan. Doneo nam je mnogo štete, ali i pozitivnih rezultata. Ja pamtim vreme Ante Markovića, i tvrdim apsolutno da se posle njega nikada nije bolje živelo nego sada, i pored sve inflacije i ostalih problema. Ovo je u najkraćim crtama, ne ide mi se dalje u analize, ali eto naleteo sam na temu pa da ostavim i svoje mišljenje.
PS. da, ovi protesti su ga dobro uzdrmali, mada je sve to sada dosta splasnulo, ipak ostaje neka mogućnost da se u okviru "studentske liste" okupi neka kvalitetna ekipa koja bi mogla nešto ozbiljno da uradi

Što se tiče Evrope i njenih država, ne postoji ni jedna stvar nit jedna država na koju bih se želeo ugledati na bilo koji način. Takva skup oguljenih moralnih bednika kakva je današnja EU, i naročito njene vođe, jednostavno Vučić izgleda kao gigant u tom društvu raznih Makrona, Mercova, Kalasa, Fon der Lajena i ostale bulumente

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 22:54 

Explorer je napisao/la:
ipak ostaje neka mogućnost da se u okviru "studentske liste" okupi neka kvalitetna ekipa koja bi mogla nešto ozbiljno da uradi

Teorijski mozda, bilo je i u DOS-u kvalitetnih, pa vidimo na sta je to ispalo. Da ima neko zaista kvalitetan i voljan, uradili bi nesto do sada.
Kod nas se i dalje glasa protiv, a ne ZA nekog, a potrebno je i celo drustvo da politicki evoluira, sto je nemoguce samo od sebe, bez nekog prosvetitelja… pritom, uvek se napravi plodno tle za nekog sa strane da se mesa…

Dosta toga ce se promeniti smenom generacija, ali treba jos nekoliko izbornih ciklusa za to, verovatno ce i politicke partije tada postati relikt proslosti…

Vrh

PostPostano: 09 sij 2026, 10:09 

Mslim da Dačić nema veze s nama, uvjeren sam da su njegovi albanci, Daqi.

Pa čak je i Vučić prema nekim pričama ima oca Albanca, neki Muslija s kojim mu je mater radila, pljunuti otac-sin :D

To je tako kad su Srbi svi i svuda, završiš sa svim i svačim :D

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 00:04 

Evo puna snimka, ovo je fenomenalno :sega :sega najjače od svega ma 1:11:00 :sega genijalno

Najsmiješnije kad je Voja naručio pjesmu i platio 100 eura, pa mu Dačić prekinu i dograbio se mikrofona i počeo pjevad Halida :sega

Zamislite da Velimir Bujica na Z1 vodi proslavu katoličkog Božića uživo a da su mu gosti ministri vlade a recimo Branimir Glavaš počasni gost, gdje se pjevaju tradicionalne ustaške pjesme, ma zapravo ne mogu ni zamislit. :sega

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 00:40 

Pa ja ne znam šta je ovdje skandalozno.... Tipično balkansko veselje... Alkohol, masna hrana i harmonikaš... u srpskoj verziji... I uopće me nije briga jel pjevaju četničke pjesme...
Hrvati imaju svoju državu, a šta se radi u Srbiji me uopće ne brine... Može biti zanimljivo pogledati na šta to sliči, ali nema nikakve potrebe za duboku analizu...
Pada mi na pamet, kako se u tim stvarima razlikujemo...u Hrvatskoj, kad kažeš božićni domjenak onda bi tu bile u pozadini božićne pjesme, bilo bi puno tiše...iako bi kod nas bilo alkohola, ali ni blizu atmosfera derneka....
Rekao bih da su tu vidi i razlika izmedju katolika i pravoslavaca... Na božićnom domjenku u hr nikad nisam čuo ni ustaške ni rodoljubne pjesme... Uvik bi to bile božićne, bilo hrvatske ili strane... Nemam pojma jeli pravoslavci uopće imaju božićne pjesme,jel se to uopće pjeva....

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 00:45 

Pa meni nije skandalozno, meni je genijalno :sega baš mi je bilo zabavno to gledat, :zubati mislim da se Srbi općenito nekako bolje vesele, budu nekako opušteniji, mada, iskreno, dosta njih ovdje kao da su protiv svoje volje. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 00:56 

Evo puna snimka, ovo je fenomenalno :sega :sega najjače od svega ma 1:11:00 :sega genijalno

Najsmiješnije kad je Voja naručio pjesmu i platio 100 eura, pa mu Dačić prekinu i dograbio se mikrofona i počeo pjevad Halida :sega

Zamislite da Velimir Bujica na Z1 vodi proslavu katoličkog Božića uživo a da su mu gosti ministri vlade a recimo Branimir Glavaš počasni gost, gdje se pjevaju tradicionalne ustaške pjesme, ma zapravo ne mogu ni zamislit. :sega

Ritual humiliation is a feature of hazing and initiation rites in many groups, including street gangs, where it is used by leaders and senior members to establish dominance, test commitment, and foster group cohesion. These acts can involve severe psychological and physical abuse and in some cases amount to criminal conduct.

Dynamics of Ritual Humiliation

Establishing Dominance: Hazing allows senior members to exercise power over newcomers, establishing a clear social hierarchy. The gang leader's role in orchestrating such acts reinforces their authority and position within the group structure.

Forced Conformity: The shared, often painful or negative, experience is thought to create a strong, albeit visceral, bond among members, which helps to ensure conformity to group norms.

Testing Loyalty: Enduring humiliation and abuse is seen as a way to prove commitment to the gang, ensuring new members are less likely to leave or betray the group.

Secrecy and Control: The abuse is often conducted in private, and members may be threatened with violence or the release of humiliating footage if they report the incident to authorities, ensuring silence and continued control.

Vučić ritualno ponižava članove svoje bande uz prijenos uživo.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 01:02 

Pjeva "pojačaj, pojačaj i žene i piće..." pa dolazi do Brnabićke i gura joj mikrofon. :klanjam =))

Gay friendly četnici.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 07:43 

dunno je napisao/la:

Pjeva "pojačaj, pojačaj i žene i piće..." pa dolazi do Brnabićke i gura joj mikrofon. :klanjam =))

Gay friendly četnici.

Aka woke četnici, vidi se da su napredna stranka... :sega

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 07:58 

Ne mrem bilivit da to možete gledati sat vremena.

1585 of 2558 - 61.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 08:26 

burpee je napisao/la:
Pa ja ne znam šta je ovdje skandalozno.... Tipično balkansko veselje... Alkohol, masna hrana i harmonikaš... u srpskoj verziji... I uopće me nije briga jel pjevaju četničke pjesme...
Hrvati imaju svoju državu, a šta se radi u Srbiji me uopće ne brine... Može biti zanimljivo pogledati na šta to sliči, ali nema nikakve potrebe za duboku analizu...
Pada mi na pamet, kako se u tim stvarima razlikujemo...u Hrvatskoj, kad kažeš božićni domjenak onda bi tu bile u pozadini božićne pjesme, bilo bi puno tiše...iako bi kod nas bilo alkohola, ali ni blizu atmosfera derneka....
Rekao bih da su tu vidi i razlika izmedju katolika i pravoslavaca... Na božićnom domjenku u hr nikad nisam čuo ni ustaške ni rodoljubne pjesme... Uvik bi to bile božićne, bilo hrvatske ili strane... Nemam pojma jeli pravoslavci uopće imaju božićne pjesme,jel se to uopće pjeva....

Ma ovo je nekakva medijska predstava. Nema nikakve veze s onim što Srbi tradicionalno rade na Božić, i kako ga proslavljaju. Ovako nečeg ni u medijima ranije nije bilo, iskreno ne kapiram koja im je ideja s ovim. Ako misle, možda, da im je ovo neka kontra protiv protesta, potpuno su promašili.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 08:28 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:

Vučić ritualno ponižava članove svoje bande uz prijenos uživo.

Najbliže istini. Voli on to da radi, a i oni su se navikli, možda već i uživaju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, Naša Kvačica i 66 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: