|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 145 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lijepi
|
Naslov: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 30 lis 2011, 20:02 |
|
|
dodik danas rekao da je u jasenovcu ubijeno 700 000 ljudi. od toga 500 000 srba. zločin jednak zločinima u jasenovcu je također i laganje o broju žrtava u jasenovcu. točan broj žrtava fašističkog ustaškog režima u jasenovcu se ne zna. ali 700 000 je oko 20 puta veći od stvarnog broja. vidite, bio bi zločin kad bih ja sada tvrdio da su četnici između 91. i 95. godine u logorima u hrvatskoj i bosni i hercegovini ubili 700 000 ljudi, od čega 500 000 hrvata. 
_________________ Old Fridolin: Ali minimalno, da imamo pravo birati svoje kandidate mi sami. BORG Pakšu Bosnensis: Gdje je to pravo i na cemu se temelji? Jel dovoljno nesto zeljeti da bi bilo pravo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 30 lis 2011, 21:08 |
|
|
Lijepi je napisao/la: dodik danas rekao da je u jasenovcu ubijeno 700 000 ljudi. od toga 500 000 srba. zločin jednak zločinima u jasenovcu je također i laganje o broju žrtava u jasenovcu. točan broj žrtava fašističkog ustaškog režima u jasenovcu se ne zna. ali 700 000 je oko 20 puta veći od stvarnog broja. vidite, bio bi zločin kad bih ja sada tvrdio da su četnici između 91. i 95. godine u logorima u hrvatskoj i bosni i hercegovini ubili 700 000 ljudi, od čega 500 000 hrvata.  Kako te nije sramota otvarati ovakvu temu na ovom forumu? Pa znas li ti da sve dobro dolazi iz Banjaluke 
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 30 lis 2011, 22:14 |
|
|
|
samo treba pogledati popis iz 1931. i 1948. i odmah će biti jasna manipulacija brojevima, i istina je kad se jedan ovakav strašan zločin koristi u ovakve svrhe....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 30 lis 2011, 22:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24973 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Lijepi je napisao/la: dodik danas rekao da je u jasenovcu ubijeno 700 000 ljudi. od toga 500 000 srba. zločin jednak zločinima u jasenovcu je također i laganje o broju žrtava u jasenovcu. točan broj žrtava fašističkog ustaškog režima u jasenovcu se ne zna. ali 700 000 je oko 20 puta veći od stvarnog broja. vidite, bio bi zločin kad bih ja sada tvrdio da su četnici između 91. i 95. godine u logorima u hrvatskoj i bosni i hercegovini ubili 700 000 ljudi, od čega 500 000 hrvata.  Ako je ovo izjavljeno, ovo je sranje od izjave. Svi su tu brojku odbacili kao fantomsku i mitomansku. Daj link na ovo.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lijepi
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 30 lis 2011, 23:11 |
|
|
nije to ništa novo. http://www.glasistre.hr/svijet/vijest/195899a ovo večeras je bilo na rtrs-u. ne samo da je rekao, nego stoji čovjek ispred velike table na kojoj piše 700 000. to je samo jedan od mnogobrojnih primjera svakodnevnog sotoniziranja hrvata kroz srpsku propagandu. ali ljudska kultura sjećanja se naravno i pored toga mora i dalje njegovati. zločina je bilo i ne smije se nikad više ponoviti.
_________________ Old Fridolin: Ali minimalno, da imamo pravo birati svoje kandidate mi sami. BORG Pakšu Bosnensis: Gdje je to pravo i na cemu se temelji? Jel dovoljno nesto zeljeti da bi bilo pravo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kinez
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 00:51 |
|
|
Lijepi je napisao/la: zločin jednak zločinima u jasenovcu je također i laganje o broju žrtava u jasenovcu. vidite, bio bi zločin kad bih ja sada tvrdio da su četnici između 91. i 95. godine u logorima u hrvatskoj i bosni i hercegovini ubili 700 000 ljudi, od čega 500 000 hrvata. Jašta. Svako ima pravo da priča što hoće pa i gluposti. Pogotovo privatni državljani. Može biti neukusno ili blesavo ali nikako "zločin". Ne znam, ko je prvi uveo taj idiotizam da je iznošenje nekog stava "zločin", čini mi se da su to baš ti koji su za kriminalizaciju "negiranja" fantomskih genocida ali je činjenica da samo budala ili kukavica na to može pristat. Baš je potrebno da se o takvim stvarima otvoreno raspravlja pa da se do istine dokopa istraživanjem povijesti a ne rukovanjem organima državne represije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rondo
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 01:07 |
|
|
Dobro je  Sjecam se prije nekih 10 godina da je na srbijanskoj televiziji, tj na dnevniku, voditeljica najavljuje prilog i spominje da je 1 500 000 ljudi ubijeno u jasenovcu pretezno srpske mladosti i nejaci. Jos nekih 20 godina, pa mozda dodju do realnosti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 10:02 |
|
|
Rondo je napisao/la: Dobro je  Sjecam se prije nekih 10 godina da je na srbijanskoj televiziji, tj na dnevniku, voditeljica najavljuje prilog i spominje da je 1 500 000 ljudi ubijeno u jasenovcu pretezno srpske mladosti i nejaci. Jos nekih 20 godina, pa mozda dodju do realnosti... I usput baceni lavovima za dorucak Koja komedija...
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 10:06 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Da, govori mutavac koji ovdje ponavlja danas, što je čuo na FTV sinoć...  Doduše, popravio se na trenutke, rijetke...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 10:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Da, govori mutavac koji ovdje ponavlja danas, što je čuo na FTV sinoć...  Doduše, popravio se na trenutke, rijetke... Nije sa FTV-a blento...nego sa RTS davnih dana.
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 10:08 |
|
|
|
Ma znam ali kad ti to kažeš onda:
Rugala se sova sjenici...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 11:59 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7004 Lokacija: Izvan sebe
|
|
Bezobrazluk. Igra sa preuvelicavanjem broja zrtava je u svakom pogledu bijedna igra. Tragedija je vec sto se takvo sto uradilo, bez obzira koliki je broj. ocito je da se ide sa tim da se umanji broj vlastitih zlocina. Nikada se ne objavljuje koliko su srpski rezimi za vrijeme 2W stotina hiljda pobili zidova, hrvata, madara. izgleda da jos uvijek vrijedi i vrijedit ce ona volterova sto puta ponovljena laz postaje istina. Sjecam se za vrijem komunizma kada nisi smio reci da je u jasenovcu ubijeno manje od 1,8 miliona nevinih srba.ili spomenuti blajberg. ista je igra i od strane muslimana da su pobijeni na stotine hiljada i da nisu ni mrava zgazili.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 15:02 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Old Fridolin je napisao/la: Bezobrazluk. Igra sa preuvelicavanjem broja zrtava je u svakom pogledu bijedna igra. Tragedija je vec sto se takvo sto uradilo, bez obzira koliki je broj. ocito je da se ide sa tim da se umanji broj vlastitih zlocina. Nikada se ne objavljuje koliko su srpski rezimi za vrijeme 2W stotina hiljda pobili zidova, hrvata, madara. izgleda da jos uvijek vrijedi i vrijedit ce ona volterova sto puta ponovljena laz postaje istina. Sjecam se za vrijem komunizma kada nisi smio reci da je u jasenovcu ubijeno manje od 1,8 miliona nevinih srba.ili spomenuti blajberg. ista je igra i od strane muslimana da su pobijeni na stotine hiljada i da nisu ni mrava zgazili. Ne spominje se da je Nedićeva Srbija jedna od prvih zemalja(uz Baltičke zemlje, odnosno tadašnji Reichkommesariat Ostland) proglašena "Judenfrei" a Beograd je bio prvi grad u Europi proglašen "Judenfrei" , čak prije njemačkih i poljskih gradova.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 16:20 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7004 Lokacija: Izvan sebe
|
Zadar1993 je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Bezobrazluk. Igra sa preuvelicavanjem broja zrtava je u svakom pogledu bijedna igra. Tragedija je vec sto se takvo sto uradilo, bez obzira koliki je broj. ocito je da se ide sa tim da se umanji broj vlastitih zlocina. Nikada se ne objavljuje koliko su srpski rezimi za vrijeme 2W stotina hiljda pobili zidova, hrvata, madara. izgleda da jos uvijek vrijedi i vrijedit ce ona volterova sto puta ponovljena laz postaje istina. Sjecam se za vrijem komunizma kada nisi smio reci da je u jasenovcu ubijeno manje od 1,8 miliona nevinih srba.ili spomenuti blajberg. ista je igra i od strane muslimana da su pobijeni na stotine hiljada i da nisu ni mrava zgazili. Ne spominje se da je Nedićeva Srbija jedna od prvih zemalja(uz Baltičke zemlje, odnosno tadašnji Reichkommesariat Ostland) proglašena "Judenfrei" a Beograd je bio prvi grad u Europi proglašen "Judenfrei" , čak prije njemačkih i poljskih gradova. slicne stavri sam i mislio. Licno mislim licitirati sa brojem zrtava i ko je vise i na grozniji nacin ubio koga je uzasno. Ovaj problem bi se po mome misljenju trebao i mogao rijesiti na zadovoljavajuci nacin.pogledaj samo kako se po skolama i raznim skupovima licitira sa zrtvama," oni su nama pobili sve, zene, djecu, babe stare". To su rijeci uvijek onih drugih. Zbog piatete prema nevinim zrtvama, a sva tri naroda su ubijali i nevine i srbi i hrvati i muslimani. trebalo bi osnovati paritetne drzavne komisije sastavljene od strucnjaka. i neka one utvrde i prebroje sve pobijene i okolnosti pod kojima su stradali, mogu ici tako daleko da utvrde i ko su bilii koljaci i ubice, ali ocito niko neceto, dnevnoj politici treba da nabija broj zrtava. Tada niko ziv nebi mogao prigovorit nekome srbinu (ali bi to mogao isto da kaze i hrvat cigan, zidov, musliman, ceh itd)ako kaze u jasenovcu je npr. stradalo 50000 srba, 12000 zidova i??? cigana ali ??? rezimu nepodobnih hrvata.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 16:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Od supruge djed je bio zatvoren u Jasenovcu kao komunist, pa pušten prije kraja rata. Nije nikada nikome o Jasenovcu htio pričati. Što je krio ? Što ga mučilo ?
Jednom je samo ispričao da je na saslušanju naljutio jednog ustašu u prostoriji, pa ga ovaj uhvatio i izbacio kroz prozor. Ali nije bilo nekih velikih posljedica jer je kat bio u prizemlju.
Zanimljivo da je par godina poslije rata kad je mogao unovčiti svoj doprinos NOB, i izboriti privilegije on se ispisao iz KPJ. (ili koju je već skraćenicu imala odmah iza rata)
Ostaje velika enigma sve to oko njega, jer nikad o tome nije htio pričati. Možda je baka znala, ali ona o tome nikad ništa nije rekla.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 19:48 |
|
|
|
Neka pricaju i pisu sta god hoce. Vec svako, ko imalo razmislja svojom glavom, zna da su te cifre abnormalno pretjerane. Ovima sluzi za " podizanje morala i mrznje" a trebali bi se stiditi jer se igraju ciframa pobijenih ljudi. Tim svojim budalastinama umanjuju zalost i tugu kao i respekt i sucut onima koji su zaista tamo ubijeni (naravno i njihovim obiteljima).. Ali, budimo realni, koji bi to sada politicar u srba imao muda reci " vascelom svetu" da je sve to pretjerano zbog toga i toga???
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kinez
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 19:56 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ne spominje se da je Nedićeva Srbija jedna od prvih zemalja(uz Baltičke zemlje, odnosno tadašnji Reichkommesariat Ostland) proglašena "Judenfrei" a Beograd je bio prvi grad u Europi proglašen "Judenfrei" , čak prije njemačkih i poljskih gradova. To je opet primjer stvaranja histerije ovaj put s druge strane. Valjda koji je grad prvi proglašen "Judenfrei" je ponajprije do Nijemaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lijepi
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 31 lis 2011, 21:25 |
|
|
Bišćanin je napisao/la: Koja komedija... šta je tebi smiješno? ušutili ste se i samo puštate partizanske filmove. radije bi sebi jezik iščupo nego progovorio, znaš ti o čemu. evo, čitaj i razmisli malo http://www.fes.ba/publikacije/09-2011ku ... ecanja.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lijepi
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 01 stu 2011, 01:59 |
|
|
|
emil vlajki. rođeni par excellence manipulator ljudskih masa. njegovu knjigu igre društvenog komuniciranja sam pročitao prije dvadesetak godina. a tek nedavno mi je postalo jasno, taj čovjek se je oduvijek spremao za tu ulogu, i uživa u tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 02 stu 2011, 02:37 |
|
|
Hahha, tek sad vidim da si iskopirao naslov teme o sarajevskim medijima koju sam otvorila, samo je adresirao na Banja Luku.  Šarlatanski. Dečko, trebalo bi da te neko uputi da ti kao otvarač teme moraš da staviš linkove na vesti koje nam, kako vidim, prepričavaš. Gledam svaki dnevnik javnog servisa, a ne čuh tvoje navode sa početka teme, a potom u sledećem postu imaš link na vest od pre godinu i po dana iz nekog drugog izvora. Evo, sad ću ja da pomognem tebi i ostalom hrvatskom ljudstvu koje se ježi na pomen Jasenovca, jednom svežom vešću, sa tipično bombastičnim naslovom, u kojoj poznati jevrejski producent najavljuje novi film o Jasenovcu...da bar imate čime da mantrate, a da nije proizvoljno, puno izmišljotina - i bajato Piše da je do sada (od silnog vašeg žaljenja da vam je Jasenovac izašao na uši u staroj Jugi) o ovoj tematici snimljen jedan jedini igrani film, i neki poratni dokumentarci. Sem toga, već u prvom pasusu, među stradalnicima se pominju desetine hiljada Srba, a ne stotine hiljada, ili milioni, čime se vi olako razbacujete, kao i destruktivci među Srbima. Ništa vi bolji ni gori niste jedni od drugih - međusobno se hranite animozitetom baziranim na neukosti i gluposti. Citat: Branko Lustig, holivudski producent, dobitnik Oskara, najavio je da će snimiti film o Jasenovcu. I glumac Tihomir Stanić je rekao da će raditi film o tom zloglasnom logoru, što je, između ostalog, otvorilo pitanje dosadašnjeg tretiranja te teme u svetu filma. O tome zašto je o Jasenovcu snimljen samo jedan igrani film, za „Blic“ govore Milan Vlajčić, Radoslav Zelenović i Goran Paskaljević.Činjenice govore da je u proteklih sedamdesetak godina o zločinima u Jasenovcu, ustaškom logoru u kome je stradalo na desetine hiljada Srba, Roma i Jevreja, snimljeno tek nekoliko dokumentaraca i jedan jedini igrani film - „Deveti krug“ Franca Štiglica, i to pre više od 50 godina. Holivudski producent, dobitnik Oskara Branko Lustig još je proletos (juče je tu agencija Srna aktuelizovala) na Festivalu jevrejskog filma održanom u Hrvatskoj, rekao da će snimati film o Jasenovcu, da je scenario poverio književniku Miljenku Jergoviću i istoričaru Slavku Goldštajnu, da za to neće tražiti novac od hrvatske vlade već da će ga finansirati novcem iz Amerike, te će „to biti američki film“. Govoreći o svojim motivima da radi taj film, Lustig je, između ostalog, rekao da ga i danas „drži obećanje dato zatočenima da će preneti svetu šta se događalo u logorima smrti“. Dobitnik Oskara za filmove „Šindlerova lista“ i „Gladijator“ producent Branko Lustig je kao dete iz jevrejske porodice odveden u Aušvic, a neki članovi njegove porodice u Jasenovac. Početak snimanja očekuje se sledeće godine, po svoj prilici u Kopačkom ritu. Kada je reč o projektu na kome radi Tihomir Stanić, početak snimanja je najavljen za kraj maja iduće godine, a premijera se očekuje 2015. Tihomir Stanić kaže da je u osnovi te priče, na kojoj radi već pet godina, Dijana Budisavljević, žena koja je spasla 12.000 dece iz pakla Jasenovca. dalje... http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/286782 ... -Jasenovcu
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 02 stu 2011, 08:49 |
|
|
|
Niko ne tvrdi kako se Jasenovac nije dogodio, problem je u pristupu i "silovanju" Jasenovca, od strane ne baš moralno i etički danas adekvatnih ljudi.
Nego, koliko znam stradanja Srba su neusporedivo bila veća u WWI i balkanskim ratovima. Interesantno da o tome danas niko ne cvili. Hebiga, ne da se iskoristit u propagandne svrhe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 02 stu 2011, 08:53 |
|
|
|
Triba nam jedan kvalitetan i odgovoran film o Jasenovcu. Od strane dobrog autora i lišen propagande. Nadan se da će se Lustig, ka Židov, oduprijeti pretjeranom utjecaju tog lobija i snimiti pravi film. Film koji će izniti realnosti i činjenice, a usto biti zanimljiv. Jergović mi baš i ne budi nadu, al' vidit ćemo.
Triba nam pravi film o Jasenovcu. Film koji će dobro prikazati grozote koje su se događale, ali i rasturiti propagandu. Film koji će demaskirati srpsku mitologiju, ali i nama ukazati na grozote nečeg takvog da se u našoj budućnosti takva kolosalna sranja više ne ponavljaju.
| Vrh |
|
 |
|
Lijepi
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 02 stu 2011, 09:20 |
|
|
a ovo je iz svibnja ove godine http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU ... -Jasenovca Citat: Učesnicima je predloženo i usvajanje deklaracije o genocidu u Jasenovcu, u kojoj se traži da se zaključkom utvrdi da je nad Srbima, Romima i Jevrejima u NDH počinjen genocid, a da je u Jasenovcu ubijeno 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Roma. u svibnju je znači bilo 700 000 ubijenih srba a u listopadu 500 000 ubijenih srba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lijepi
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 02 stu 2011, 09:36 |
|
|
evo, audio, iz arhive rtrs-a. 30.10.2011 ДОДИК И ЛИБЕРМАН У ДОЊОЈ ГРАДИНИ http://rtrs.tv/av/player.php?id=1575&x=2 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lijepi
|
Naslov: Re: Podmetanja banjalučkih medija - ALL in ALL Postano: 02 stu 2011, 09:47 |
|
|
Real gone je napisao/la: Gledam svaki dnevnik javnog servisa, a ne čuh tvoje navode sa početka teme, a potom u sledećem postu imaš link na vest od pre godinu i po dana iz nekog drugog izvora.
jel treba još da tražim adresa u internetu, ili si već dovoljno ispao šupak?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|