|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 132 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 11:42 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 11:46 |
|
|
|
Namignuo mu Dragan za dodatne poene pred izbore. Tuci po Derventi, tamo nema srp...ovaj, hrvatskog življa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 11:48 |
|
|
|
Dodiku nije pametno svetiti se Hrvatskoj na Hrvatima u BiH. Prvo Hrvatsku to ne zanima jer je se ne tice, a mogao bi okrenuti Hrvate u BIH protiv sebe sto mu i nije najbolja opcija. Takve stvari mu trenutno nisu od koristi Jedino ako je i on ko Mule u Iranu posenilio
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 11:53 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 9513 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Očito predizborno busanje u prsa.
Inače hrvati smo i odustali od prostora RS-a, da nam netko dadne da omeđimo svoju Herceg-Bosnu lako bismo halalili srbima RS. Muslimani su ti koji imaju problem s podjelom države po zonama kontrole + neke mješovite zone.
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 11:57 |
|
|
|
Zanimljivo, ali, koliko mi je poznato, Muslimani u USK ne dozvoljavaju Srbima ono što imaju u HBŽ, baš me zanima je li bi u Drvaru bile srpske zastave na svakom koraku, da je isti pripao USK.
Zašto Srbi u Petrovcu nemaju takav nacionalni komoditet kao recimo u Glamoču.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 11:58 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Zanimljivo, ali, koliko mi je poznato, Muslimani u USK ne dozvoljavaju Srbima ono što imaju u HBŽ, baš me zanima je li bi u Drvaru bile srpske zastave na svakom koraku, da je isti pripao USK.
Zašto Srbi u Petrovcu nemaju takav nacionalni komoditet kao recimo u Glamoču. Koliko znam, vlast je u HBŽ skrojena tako da su i glasovi srba potrebni. U RS-u Dodik ne ovisi od hrvatskih zastupnika osim od "hrvata" koji se krste sa tri prsta i pripadaju njegovoj stranki.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:03 |
|
|
potocnj je napisao/la: Očito predizborno busanje u prsa. Ne priznajem više taj argument. Kome su onda upućene takve poruke? To znači da srpski narod želi sukob sa Hrvatima i srpski političari im udovoljavaju. To je još gore nego da Dodik samoincijativno nešto radi. Ako zaista ostvari što najavljuje, pa možda bi Hrvatska mogla više pregledavati Srbe na granici. Ako im se Hrvatska ne sviđa, možda im se više isplati ići u Sloveniju preko Mađarske.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1585 of 2558 - 61.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
levat
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:08 |
|
|
|
Po meni je najgore, da hrvatska politika kako u BiH, tako i u Hrvatskoj neće reagirati i poduzeti protumjere.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:10 |
|
|
|
Ili uzvratiti istom mjerom u Drvaru, ili budi kuckica kako je HDZBiH navikao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:11 |
|
|
|
Meni je to postrojavanje veterana HVO na današnjem teritoriju RS poprilično neobično.
Bismo li odobrili postrojavanje veterana VRS na Kupresu ili na nekom brdu pored Ravnog?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:11 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ili uzvratiti istom mjerom u Drvaru, ili budi kuckica kako je HDZBiH navikao. Zašto na Drvaru, nije ovo potez Drvara nego Banja Luke. Uzvratiti na Banja Luci.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1585 of 2558 - 61.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: potocnj je napisao/la: Očito predizborno busanje u prsa. Ne priznajem više taj argument. Kome su onda upućene takve poruke? To znači da srpski narod želi sukob sa Hrvatima i srpski političari im udovoljavaju. To je još gore nego da Dodik samoincijativno nešto radi. Ako zaista ostvari što najavljuje, pa možda bi Hrvatska mogla više pregledavati Srbe na granici. Ako im se Hrvatska ne sviđa, možda im se više isplati ići u Sloveniju preko Mađarske. Da, srpski narod ima potrebu da stalno podgrijava sukob sa hrvatima jer smo prvi zapadnjaci a imaju kompleks manje vrijednosti prema zapadu + krkanski inat. Nikada to nije ni prestalo biti slučaj. Političari su im pragmatičniji, ako Dodik ovo mora da dobije izbore i da dalje dobro surađujemo neka mu onda. Ja ne očekujem od srba, kao naroda, da se normaliziraju, mislim da nemamo toliko vremena. Vidi se i po priči koju Vučić priča da se oni neće odmaknuti od Jasenovca i ustaša. Nazadni narod, i dobro je da imamo granicu prema njima i da je što čvršća. U BiH eto nemamo, ali su bošnjaci uspjeli da nas donekle pomire oko zajedničkog neprijatelja Istina i da bi Hrvatska mogla pregledati srbe više, ali iz poniženja im je i ovo što ih detaljnije naš MUP pregleda sada, zbog jače kontrole ulazaka u Hrvatsku. Oni bar imaju više metoda za ulazak iz Srbije direktno u EU, pa neka ih koriste 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:12 |
|
|
|
A kako bi Hrvati mogli zabraniti postrojavanje veterana VRS u Banjaluci.
U Drvaru mogu, odnosno ako nema takvog postrojavanja, onda zabraniti Dodikove derneke sa Bajom malim mindzom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:16 |
|
|
|
Ja i dalje ne vidim razlog zasto bi hrvatska politika trebala nakon ovoga njegovati dobre odnose s Dodikom. Lik im se pos... u facu. To ne moze opravdati nikakva predizborna kampanja
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:18 |
|
|
|
Zato sto moras, ako ne njegujes dobre odnose sa Dodikom, sa kim ces?
Sam ici protiv mujaga?
Mislis da on suradjuje sa nama jer nas voli, da ali u kurcu. Jer mora.
Uzvrati mu istom mjerom, sa smjeskom. I to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:20 |
|
|
|
Jednostavno Hrvatska treba ukinuti radne dozvole radnicima iz Srbije i BiH. Eventualno poslije sezone da ne bi bila rupa ove godine. Sve ih zamijeniti Makedoncima, Filipincima i Nepalcima. Dodatno usporiti tranzit robe i ljudi preko granice. Poskidati sve srpske zastave u Drvaru, smanjiti financiranje u županiji i izbaciti jedne i druge iz vlasti krajem godine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:20 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Zato sto moras, ako ne njegujes dobre odnose sa Dodikom, sa kim ces?
Sam ici protiv mujaga?
Mislis da on suradjuje sa nama jer nas voli, da ali u kurcu. Jer mora.
Uzvrati mu istom mjerom, sa smjeskom. I to je to. Pa i uzvratiti je nesto. Podmetnuti se da te pljuje i sutiti radi tala protiv mujaga je smijesno
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:22 |
|
|
|
O tome i govorim, HDZ uzvrati u Drvaru i posaljes poruku Dodiku. Ti nama, mi cemo tebi.
Ali HDZ je u Drvaru do sada samo ukinuo proslave hrvatskih vojnih pobjeda, da se Srbi ne naljute. Konjusarija, o cemu pisemo godinama.
Dodik ovo radi jer se ne plasi kontrareakcije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:24 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: O tome i govorim, HDZ uzvrati u Drvaru i posaljes poruku Dodiku. Ti nama, mi cemo tebi.
Ali HDZ je u Drvaru do sada samo ukinuo proslave hrvatskih vojnih pobjeda, da se Srbi ne naljute. Konjusarija, o cemu pisemo godinama.
Dodik ovo radi jer se ne plasi kontrareakcije. Tko je na vlasti u toj Županiji? Jel HDZ ili netko drugi?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:25 |
|
|
Predizborna kampanja. Folovi, golovi. HDZ i SNSD su jedna stranka i jedna politička strana u BiH, i nema govora o nekim sukobima i nesporazumima. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:32 |
|
|
|
Ne znam što pokušavaju dobit s ovime no svakako smo pre blagi prema njima.
U DGG su se oni ponašali daleko slobodnije nego su ikad Hrvati u RS imali prilike
Nadam se da će im naši recipročno uzvratiti
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:32 |
|
|
|
Mislim da ne postoji slično postrojavanje bivših pripadnika VRS nigdje u dijelu Federacije gdje je bio HVO, komemoracije imaju. S druge strane, nedavno je bio marš četnika kroz Grahovo. Opet, tako nešto je teško uspoređivat, te općine u HBŽ koliko god puste bile ipak imaju srpsku većinu i lokalnu vlast, u Derventi su Hrvati beznačajni. Očigledno je ovo pritisak na Dodika od udruga veterana i od opozicije, pogotovo nakon MPT koncerta.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:43 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Mislim da ne postoji slično postrojavanje bivših pripadnika VRS nigdje u dijelu Federacije gdje je bio HVO, komemoracije imaju. S druge strane, nedavno je bio marš četnika kroz Grahovo. Opet, tako nešto je teško uspoređivat, te općine u HBŽ koliko god puste bile ipak imaju srpsku većinu i lokalnu vlast, u Derventi su Hrvati beznačajni. Očigledno je ovo pritisak na Dodika od udruga veterana i od opozicije, pogotovo nakon MPT koncerta. Pa ni ovo nije postrojavanje nego obilježavanje obljetnice osnutka bojne, a onda kasnije i cijele brigade. Sve kao i prethodnih 20 i kusur godina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:47 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46967 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Jednostavno se kao odgovor zabrani obilježavanje u DGG.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Dodik: nema više postrojavanja HVO-a na komemoracijama u Derventi Postano: 13 ožu 2026, 12:50 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Mislim da ne postoji slično postrojavanje bivših pripadnika VRS nigdje u dijelu Federacije gdje je bio HVO, komemoracije imaju. S druge strane, nedavno je bio marš četnika kroz Grahovo. Opet, tako nešto je teško uspoređivat, te općine u HBŽ koliko god puste bile ipak imaju srpsku većinu i lokalnu vlast, u Derventi su Hrvati beznačajni. Očigledno je ovo pritisak na Dodika od udruga veterana i od opozicije, pogotovo nakon MPT koncerta. Po meni bi bilo korektno da se veterani svake od vojski iz prošlog rata postrojavaju samo na "vlastitom obranjenom" teritoriju. Inače će nastati kaos i nepotrebni sukobi. Neka se HVO Derventa postrojava u Šamcu ili Orašju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|