|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Fullback
|
Naslov: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 03:31 |
|
|
https://time.com/6116867/us-warns-russia-invade-ukraine/Još jedna stvar koja je prošla nezapažena u našim medijima je korak prema pripojenju Bjelorusije Rusiji. https://carnegiemoscow.org/commentary/85749I ako je samo pripojenje barem s naše perspektive još daleko paket integracija je sve širi, jedna stvar koju Bjelorusija barem prividno priželjkuje je invazija Poljske, u slučaju stvarne potpune invazije Ukrajine vjerujem da nas čeka naravno konvencionalni rat ali Rusija će pokušati spriječiti ikakvu značajnu intervenciju NATO-a to može prijetnjom Poljskoj. Ako NATO uđe u Ukrajinu Rusija će svakako nagazit Poljsku a tu su bačene sve karte na stol. U takvom ekstremnom raspletu događaja svjetski kolaps ekonomije nam je najmanji problem a ikakav sukob na Balkanu Kosovo ili BiH bili bi samo fusnota u svjetskim medijima, NATO se ne bi niti obazirao. Ono što mene zanima je kakve su šanse da EU to preživi, a i NATO... ako ne reagiraju u Ukrajini koja doduše i nije članica ali svi znamo što znači takav napad Rusije na europsku zemlju. Šuška se i na Tajvanu, ovisi tko prvi potegne Kina ili Rusija više će privući NATO pozornost... dva totalna rata u isto vrijeme bi bila mućenje vode kakvo nismo vidjeli u ovom stoljeću.
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na UK u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 07:41 |
|
|
Još nam samo objasni kakav je interes Rusije u jednoj Poljskoj? Pošto vidim da se razumeš.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na UK u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 07:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82932 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
UK većini ljudi znači ujedinjeno kraljevstvo. Adaptirao sam naziv teme.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na UK u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 07:47 |
|
|
Odgovori na tvoja pitanja.. NATO neće preživeti. EU će preživeti. KiM će osloboditi Srbija Tkz.BiH će biti podeljena na dva dela između Srbije i Hrvatske.Pre toga će se desiti konflikt koji će svesti muslimane na pola miliona i biće razdeljeni 50:50 u Srbiji i Hrvatskoj.Sa tendencijom nestajanja.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
 |
Th1950
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 11:03 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Daj Bože da se zarati gore i na tajvanu u isto vrijeme , da cijela HR i SRB ulete i prepolove vartu .
Inače Rusija bi progutala Ukrajinu u roku mjesec dana , poljsku već malo teže .
U rusiji se složi vojni rok i u svakom trenutku bi mogli dignit 5 milijuna vojnika a oružja imaju na pretek za vodit konvecionalni rat .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
 |
Th1950
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 11:06 |
|
|
Protiv 5 milijuna vojnika Ruskih , nema tog nato-a koji to može spriječit . Ko će mobilizirat šugave zapadne europljanje da ratuju ? A s postojećim snagama nemaju šanse protiv Rusije .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 11:21 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Meni je simptomatičan boravak 3 dana direktora CIA u Moskvi. Što je dugo kampirao i što je dogovarao sa ruskom obaveštajnom zajednicom.
Muslimani Bosne si se uspaničila posle glasovanja u UN. Da su pušteni niz vodu.
Glede Ukr mislim da Rusi žele uzeti jugo istok gde ima bar 1/3 Rusa... i preko 1/2 lojalnih Ukrajinaca...od Odese do Harkova. Da Ukr izgubi pristup moru.
Možda da namami Mjemačku u stupicu da im objećaju dio Poljske. Gdanjsk i Kalinjingrad.
Da ubace kost između stare i nove Evrope.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
Th1950
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 11:24 |
|
|
K..M je napisao/la: Meni je simptomatičan boravak 3 dana direktora CIA u Moskvi. Što je dugo kampirao i što je dogovarao sa ruskom obaveštajnom zajednicom.
Muslimani Bosne si se uspaničila posle glasovanja u UN. Da su pušteni niz vodu.
Glede Ukr mislim da Rusi žele uzeti jugo istok gde ima bar 1/3 Rusa... i preko 1/2 lojalnih Ukrajinaca...od Odese do Harkova. Da Ukr izgubi pristup moru.
Možda da namami Mjemačku u stupicu da im objećaju dio Poljske. Gdanjsk i Kalinjingrad.
Da ubace kost između stare i nove Evrope. Prijatenju njemačka ne postoji od davno već .
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 11:37 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10197 Lokacija: Banja Luka
|
Fullback je napisao/la: https://time.com/6116867/us-warns-russia-invade-ukraine/Još jedna stvar koja je prošla nezapažena u našim medijima je korak prema pripojenju Bjelorusije Rusiji. https://carnegiemoscow.org/commentary/85749I ako je samo pripojenje barem s naše perspektive još daleko paket integracija je sve širi, jedna stvar koju Bjelorusija barem prividno priželjkuje je invazija Poljske, u slučaju stvarne potpune invazije Ukrajine vjerujem da nas čeka naravno konvencionalni rat ali Rusija će pokušati spriječiti ikakvu značajnu intervenciju NATO-a to može prijetnjom Poljskoj. Ako NATO uđe u Ukrajinu Rusija će svakako nagazit Poljsku a tu su bačene sve karte na stol. U takvom ekstremnom raspletu događaja svjetski kolaps ekonomije nam je najmanji problem a ikakav sukob na Balkanu Kosovo ili BiH bili bi samo fusnota u svjetskim medijima, NATO se ne bi niti obazirao. Ono što mene zanima je kakve su šanse da EU to preživi, a i NATO... ako ne reagiraju u Ukrajini koja doduše i nije članica ali svi znamo što znači takav napad Rusije na europsku zemlju. Šuška se i na Tajvanu, ovisi tko prvi potegne Kina ili Rusija više će privući NATO pozornost... dva totalna rata u isto vrijeme bi bila mućenje vode kakvo nismo vidjeli u ovom stoljeću. Ćeranija će se nastaviti ko i do sad , nikakvih ''totalnih ratova''neće biti .Prevelik su rizik za sve . Monopolarni svijet više ne postoji i Zapad se polako , al sigurno , svodi na pravu mjeru . Mnogo je vjerovatniji ''totalni ''građanski rat u Ukrajini , nego ruska invazija . Rusi će doći na kraju istog , da pomognu u smirivanju stanja i oporavku zemlje.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 12:07 |
|
|
Smirili se svi ratovi u svijetu, red je da se negdje zarati. Da vas rastužim, na Balkanu sigurno neće. Tu je sve pod kontrolom.
|
|
Vrh |
|
 |
Th1950
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 12:08 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Smirili se svi ratovi u svijetu, red je da se negdje zarati. Da vas rastužim, na Balkanu sigurno neće. Tu je sve pod kontrolom. Rastužio si jedino velikobošnjačke fašiste .
|
|
Vrh |
|
 |
Shaban995
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 12:09 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Smirili se svi ratovi u svijetu, red je da se negdje zarati. Da vas rastužim, na Balkanu sigurno neće. Tu je sve pod kontrolom. Rastužio si jedino velikobošnjačke fašiste . E jebi ga. Koga, Bakira i kompaniju?
|
|
Vrh |
|
 |
Tankosic
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 12:15 |
|
|
Niti ce Poljska uci u Ukrajinu, niti Madjarska, niti Rusija ima ikakav razlog da napada Poljake ili Poljsku.
Ono sto ce se desiti kada Rusi preuzmu Ruske teritorije i narod od Odese do Harkova, jeste dogovor sa Madjarima i Poljacima oko preuzimanja Zapadne katolicke delove, kao i sa Rumunijom podela Moladvije, i to ce im svima trima biti bitnije nego da slusaju Amerikance.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 12:46 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Tankosic je napisao/la: Niti ce Poljska uci u Ukrajinu, niti Madjarska, niti Rusija ima ikakav razlog da napada Poljake ili Poljsku.
Ono sto ce se desiti kada Rusi preuzmu Ruske teritorije i narod od Odese do Harkova, jeste dogovor sa Madjarima i Poljacima oko preuzimanja Zapadne katolicke delove, kao i sa Rumunijom podela Moladvije, i to ce im svima trima biti bitnije nego da slusaju Amerikance. Mislimo isto. Da će raspala lešina Ukr biti izgrickana. 200 k Mađara u Zakarpatju oko Užgoroda. Da bi Rusi uzeli i Transnistriju i sve povezali, Trebaju podmititi Njemačku KALINJINGRADOM=PRUSKOM. Rusine se isto treba uzeti u jednažbu i namiriti. Poljacima dati katolike i grko katol, da bi Ukr bila čisto pravoslavna, bez "papinih sljedbenika".
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 17:54 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Daj Bože da se zarati gore i na tajvanu u isto vrijeme , da cijela HR i SRB ulete i prepolove vartu .
Inače Rusija bi progutala Ukrajinu u roku mjesec dana , poljsku već malo teže .
U rusiji se složi vojni rok i u svakom trenutku bi mogli dignit 5 milijuna vojnika a oružja imaju na pretek za vodit konvecionalni rat . Građani RS i HB treba da mirno sjede u toplim domovima i posmatraju ova dešavanja na sjeveru Evrope. Ovo gore što se zagužvalo nama ide u prilog. Kokice u ruke i posmatrajmo.
|
|
Vrh |
|
 |
Fullback
|
Naslov: Re: Utjecaj moguće RU invazije na Ukrajinu u okviru EU političke klime Postano: 15 stu 2021, 18:18 |
|
|
Rusija je već prisutna na Crnom moru (toplim vodama), ova invazija je mislim samo za zauzimanje ostatka prostora gdje žive rusi. Naši ako su pametni tu se neće miješati, ne moramo se sramotiti sa kontingentima u Ukrajini... niti bi se Srbiji isplatilo slati simboličnu pomoć u ljudstvu u Rusiji. Ovo je igra velikih momaka, ako se stvarno zamuti i u Tajvanu i u Ukrajini mislim da će se situacija u BiH naglo smiriti ili će biti iskorištena rastegnutost Rusije i NATO-a za finalno rješenje, slično mišljenje imam i o Kosovu.
Turska ima hot/cold odnos sa Rusijom, ako NATO intervenira u Ukrajini a Turska odbije vjerojatno će biti paralizirana prisutnošću NATO-a u svojim vodama i širem dvorištu dok ako reagira na strani NATO-a ona je u dohvatu Rusije... njima je vjerojatno najteže u ovoj situaciji.
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|