|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 82 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 15:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61849 Lokacija: DAZP HQ
|
Dom naroda Parlamenta BiH smijenio ministre iz SDA; Ahmetovića, Ibrahimovića i zamjenika KasumovićaDom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici je potvrdio odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministara sigurnosti i obrane BiH Sadika Ahmetovića i Muhameda Ibrahimovića i zamjenika ministra financija i trezora BiH Fuada Kasumovića, kadrova SDA. Za smjenu je glasalo osam delegata: 3 glasa iz HDZ-a i HDZ 1990., 3 iz SDP-a, jedan iz PDP-a, jedan iz SDS-a. Sedam je bilo protiv, uzdržanih nije bilo. Bevanda je na inicijativu SDP-a BiH 25. lipnja dostavio Parlamentarnoj skupštini BiH odluku o smjeni ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića, ministra obrane BiH Muhameda Ibrahimovića i zamjenika ministra financija i trezora BiH Fuada Kasumovića. prve emotivne reakcije: Citat: Kasumović: Ovo nije kraj krize, Bošnjaci su ugroženi!
Ovo nije kraj krize koja je nastala nakon izbora 2010. i sve će potrajati još dugo. Na sceni je obična sapunica jer vlasti na svim razinama se ne znaju uhvatiti ukoštac s problemima građana ove zemlje, kazao je novinarima dosadašnji zamjenik ministra trezora i financija BiH Fuad Kasumović.
Za svoj mandat kaže da je dobro odrađen te da je upozoravao na sve probleme u ovoj zemlji.
- I dalje ću se boriti za državu BiH onoliko koliko budem mogao, istakao je.
Iznenađen je, dodao je, kao čovjek, odlukom HDZ-ova da glasaju za smjenu ministara iz reda SDA.
- Kao čovjek sam povrijeđen jer se stalno spominje kako su Srbi i Hrvati ugroženi, a odgovorno tvrdim da su Bošnjaci najugroženiji. Svi smo ugroženi. Boli me kao čovjeka odnos snaga dva prema jedan, rekao je Kasumović.
I dalje tvrdi da je trenutni proračun BiH poguban za BiH.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 16:01 |
|
|
Za smjenu SDA ministara: Hasan Bećirović (SDP) Mehmed Bradarić (SDP) Dragan Čović (HDZ) Borjana Krišto (HDZ) Martin Raguž (HDZ 1990.) Krunoslav Vrdoljak (SDP) Ognjen Tadić (SDS) Mladen Ivanić PDP)
Protiv su bili: Halid Genjac (SDA) Nermina Kapetanović (SDA) Stjepan Krešić (HSP) Sulejman Tihić (SDA) Staša Košarac (SNSD) Krstan Simić (SNSD) Dragutin Rodić (DNS)
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 16:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Srce mi plače.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 16:12 |
|
|
Teške riječi padaju. Od ove demagogije ti dođe da povratiš a Bošnjaci sa tim žive svaki dan. Citat: Ahmetović: SDP je poslušnik politika koje ruše BiH
Stava je da je SDP sada poslušnik politika koje ruše BiH.
"Do sada smo imali odlazak po mišljena stranaka u Zagreb i Beograd, ulaskom SBB-a ići će se po mišljenje i u Podgoricu", kazao je.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 16:21 |
|
|
Hoćemo otvoriti kladionicu kako će sutra 2 HDZ-a glasovati za Lagumdžijinu fotelju ?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 16:28 |
|
|
Citat: Fuad Kasumović: Ovo nije kraj krize
Ovo nije kraj krize koja je nastala nakon izbora 2010. i sve će potrajati još dugo. Na sceni je obična sapunica jer vlasti na svim nivoima se ne znaju uhvatiti ukoštac s problemima građana ove zemlje, kazao je novinarima dosadašnji zamjenik ministra trezora i finansija BiH Fuad Kasumović.
Za svoj mandat kaže da je dobro odrađen te da je upozoravao na sve probleme u ovoj zemlji.
"I dalje ću se boriti za državu BiH onoliko koliko budem mogao", istakao je.
Iznenađen je, dodao je, kao čovjek, odlukom HDZ-ova da glasaju za smjenu ministara iz reda SDA.
"Kao čovjek sam povrijeđen jer se stalno spominje kako su Srbi i Hrvati ugroženi, a odgovorno tvrdim da su Bošnjaci najugroženiji. Svi smo ugroženi. Boli me kao čovjeka odnos snaga dva prema jedan", rekao je Kasumović.
I dalje tvrdi da je trenutni budžet BiH poguban za BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 16:49 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Citat: U prolazu
Doda : Ne placi Tihi,sutra cemo mi skupa s.j.e.b.a.t.i Zlaju i Becira ! Tihic : ''A ko ce s.j.e.b.a.t.i Radoncica ?'' Dodik : '' Ha..ha...ha-pa to je vas Sandzacki kadar,sto mene pitas '' Komentar s klix-a 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 16:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43758 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Koju igru igra Čović? Citat: Sulejman Tihić smatra da je SNSD održao obećanje a Čović nije
Tihić tvrdi da je prije glasanja dobio obećanje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da neće glasati za smjenu
Predsjednik SDA Sulejman Tihić nemalo je iznenađen raspletom događaja na današnjoj sjednici Doma naroda PSBiH te tvrdi da je prije glasanja dobio obećanje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da neće glasati za smjenu, odnosno da će glasanje HDZ-a slijediti glasanje SNSD-a. SNSD je, rekao je Tihić, održao obećanje, a Dragan Čović nije.
"Razgovarao sam i s predstavnicima SDS-a koji su obećali da će biti suzdržani. Vidjeli ste glasanje i oni koji se pozivaju na legitimitet i zaštitu nacionalnog legitimiteta izbacuju iz vlasti stranku koja je na lokalnim izborima dobila najjači nacionalni legitimitet. Toliko o njihovoj iskrenoj politici", kazao je Tihić. SDA će nastaviti raditi, dodao je, u interesu države BiH. Kada je u pitanju sutrašnje glasanje o smjeni Zlatka Lagumdžije, Tihić je kazao da će SDA glasati za njegovu smjenu jer smatra da je SDP odgovoran za postojeću krizu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 16:53 |
|
|
Dragan Čović SDP nam ništa nije ponudio Osobe koje su danas izgubile podršku u Domu naroda PSBiH ničim to nisu zaslužile, ali politika kojom mi pokušavamo uvezati parlamentarnu većinu da bi otvorili evropski put danas nije položila, kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je danas, kao i delegati ove stranke, glasao za smjenu ministara iz SDA u Vijeću ministara BiH.
Čović je podsjetio da hrvatski narod mora biti ravnopravan, te da je završilo vrijeme kada su drugi narodi birali hrvatskog člana Predsjedništva BiH.
„Legitimni predstavnici hrvatskog naroda moraju sjediti i u Vladi FBiH i ovo je samo jedna poruka da to moramo i učiniti. Možda ona nije trebala, ali očigledno nismo imali dovoljno mudrosti da sjednemo i to riješimo ranije“, kazao je Čović.
Uvjeren je da će u narednih desetak dana biti riješeno pitanje Vlade FBiH, te je negirao da mu je SDP bilo šta ponudio da delegati iz hrvatskog naroda glasaju za smjenu ministara iz SDA.
„Takvim sastancima i dogovorima mi ne prisustvujemo“, kategoričan je bio Čović. (Fena)
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 17:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Sta to Covic smjera mislim da je malo kome jasno. U svakom slucaju opet se pokazao kao veliki pragmaticar unatoc cinjenici da ga je upravo SDP stajao vlasti u Federaciji. Je li to dobro ili ne ostaje za vidjet. Meni osobno bi bilo logicnije da trazi saveznika u SDA, a ne u SDP-u. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
DIDAK
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 17:45 |
|
|
meni isto ovdje neke stvari nisu jasne, ali eto živi bili pa vidili..Mene zanima da li se može progurat ovo rješenje za sejdic-finci bez sda???
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 17:48 |
|
|
Aztec je napisao/la: Sta to Covic smjera mislim da je malo kome jasno. U svakom slucaju opet se pokazao kao veliki pragmaticar unatoc cinjenici da ga je upravo SDP stajao vlasti u Federaciji. Je li to dobro ili ne ostaje za vidjet. Meni osobno bi bilo logicnije da trazi saveznika u SDA, a ne u SDP-u.  jel mu SDA može dati vlast u Federaciji? državna vlast je praktički nemoguća bez SDP-a, isto tako i u FBIH i bez obzira na zadnje lokalne izbore treba iskoristiti poziciju SDP-a za svoj probitak. nakon izbora 2014. godine sjaranit će se on opet sa SDA ako ovi pobjede jer svakako ni oni neće imati druge opcije nego s HDZ-om.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 17:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Aztec je napisao/la: Sta to Covic smjera mislim da je malo kome jasno. U svakom slucaju opet se pokazao kao veliki pragmaticar unatoc cinjenici da ga je upravo SDP stajao vlasti u Federaciji. Je li to dobro ili ne ostaje za vidjet. Meni osobno bi bilo logicnije da trazi saveznika u SDA, a ne u SDP-u.  jel mu SDA može dati vlast u Federaciji? državna vlast je praktički nemoguća bez SDP-a, isto tako i u FBIH i bez obzira na zadnje lokalne izbore treba iskoristiti poziciju SDP-a za svoj probitak. nakon izbora 2014. godine sjaranit će se on opet sa SDA ako ovi pobjede jer svakako ni oni neće imati druge opcije nego s HDZ-om. pa zato i kazem da je praktican i da je uspio sve nedavne dogadjaje staviti po strani. Al da budem precizniji, u svakom slucaju bi mi bilo draze da trazi saveznike u SDA. SDP je na sve nacine zelio izbaciti HDZ, tocnije legitimne predstavnike Hrvata, i to im je u biti bio prioritet. Idealna situacija bi bila da ono slovensko smece povuce svoju jadnu odluku kojom je instalirao ovu vlast u Federaciji. Al nece supak sad da prizna da je upravo on sjebao.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 17:57 |
|
|
Sve je to nekako u 5 grama, SDA i SDP. Svi oni su htjeli nasaditi i prevariti Hrvate. Ma neka se samo blokira. Trenutno nema kormilara.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 18:23 |
|
|
Može li netko objasniti što su lukavi latini odigrali sa bizantincima ili je to bilo samo da ih malo zajebavamo?   epic. 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 18:29 |
|
|
Uz dužno poštovanje i lične simpatije prema gospodinu Draganu, ali na ovoj fotografiji mi djeluje kao da mu je neko zavukao prst u šupak 
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 18:57 |
|
|
To je zato što nije navikao, vidiš kako su Mile i Inzko smireni.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 19:01 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Uz dužno poštovanje i lične simpatije prema gospodinu Draganu, ali na ovoj fotografiji mi djeluje kao da mu je neko zavukao prst u šupak  Upravo tako.  K'o neka tetkica. 
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 19:08 |
|
|
Gagi je razvukao osmijeh na Inckov mig koliko prsta ide u bulju.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 19:20 |
|
|
Inzko dobar za čvoke pucati.
|
|
Vrh |
|
 |
Uskok
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 19:23 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Citat: Čović je podsjetio da hrvatski narod mora biti ravnopravan te da je završilo vrijeme kada su drugi narodi birali hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Pozdravljam 
|
 |
Ivo HZHB
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 21:00 |
|
|
 Covic i HDZ ce ovim cinom unistiti SDP, jer kog on podrzava kod bosnjaka taj ce da pusi na sljedecim izborima (to je bilo primjetljivo i na lokalnim izborima). Dok je podrzavo SDA, SDP nikad nije bio jaci. 
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 21:14 |
|
|
dudu je napisao/la: Za smjenu SDA ministara: Hasan Bećirović (SDP) Mehmed Bradarić (SDP) Dragan Čović (HDZ) Borjana Krišto (HDZ) Martin Raguž (HDZ 1990.) Krunoslav Vrdoljak (SDP) Ognjen Tadić (SDS) Mladen Ivanić PDP)
Protiv su bili: Halid Genjac (SDA) Nermina Kapetanović (SDA) Stjepan Krešić (HSP) Sulejman Tihić (SDA) Staša Košarac (SNSD) Krstan Simić (SNSD) Dragutin Rodić (DNS) Kakve su ovo kombinacije Allahu dragi...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 21:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82469 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Metemma je napisao/la: dudu je napisao/la: Za smjenu SDA ministara: Hasan Bećirović (SDP) Mehmed Bradarić (SDP) Dragan Čović (HDZ) Borjana Krišto (HDZ) Martin Raguž (HDZ 1990.) Krunoslav Vrdoljak (SDP) Ognjen Tadić (SDS) Mladen Ivanić PDP)
Protiv su bili: Halid Genjac (SDA) Nermina Kapetanović (SDA) Stjepan Krešić (HSP) Sulejman Tihić (SDA) Staša Košarac (SNSD) Krstan Simić (SNSD) Dragutin Rodić (DNS) Kakve su ovo kombinacije Allahu dragi... Mislim da je bilo puno namigavanja između nekih stranaka. Prije svega između SDS, SNSD i HDZ. "Aj ti ovdje glasaj ovako, a ja ću tamo nako." Ako sutra ode i Lagumdžija, može se reći da su Dodik i Čović uspjeli smijeniti i SDA i SDP.  Ovo je u biti jedino rješenje jednadžbi: -Dodik želi smijeniti Lagumdžiju -Čović želi zadržati odnose s SDP-om -Dodik nema ništa protiv SDP-a u VM -Dodik se želi igrati i postavljati i smjenjivati Bošnjake svakih 5 minuta
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Erdogan šuti: Smjenjen SDA kadar u Vijeću ministara! Postano: 22 lis 2012, 21:23 |
|
|
Što li onaj lukavi Latin Dodik mulja ?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|