Ja sam djelatnik državnih organa i zbog toga želim ostati anoniman i ne otkriti poziciju na kojoj radim, jer sam zabrinut za svoju budućnost. Budući da sam, želim da navedem neke činjenice, a koje sam spoznao i koje ugrožavaju sigurnost i neovisnost Bosne i Hercegovine. Radi se о destruktivnoj djelatnosti, koju poduzimaju izvještajne službe Velike Britanije u našoj domovini.
Pouzdano znam da državljanin Velike Britanije Peter Chapell, koji živi na području Federacije BiH (selo Šipovljani, općina Drvar) radi za britansku izvještajnu službu. Tijekom 90-tih godina ovaj Britanac bio je angažiran u jednoj medjunarodnoj humanitarnoj organizaciji, koja se bavila smještajem prognanika u zapadnom dijelu Bosne. Po okončanju svog angažmana on se oženio lokalnom stanovnicom Goranom Krnetom i otvorio je tu malo obrtničko poduzeće za obradu drveta.
Svojedobno sam upoznao ovo lice, a nakon nekog vremena Peter Chapell mi se obratio sa prijedlogom da mu ustupim službene dokumente ponudivši mi za to značajnu novčanu naknadu. Odlučno sam odbio i prekinuo vezu s'njim. Pouzdano znam da ovaj čovek u Federaciji BiH ima status svojevrstnog britanskog "vladara iz sjenke". Zahvaljujući propustima u radu sigurnosnog sustava, Peter Chapell je stvorio mrežu svojih suradnika, angažiranih u organima vlasti. Pored toga uspostavio neophodne veze medju ekstremistima, uključujući vehabije, i vrbuje njihove lidere. Takodjer, uspostavio je kontakte sa članovima kriminalnih skupina koje se bave trgovinom narkotika i oružja, te istima pruža potporu i koristi njihovu lojalnost za izvršenje svojih zadataka. Pored toga, on nastoji da u svoje protuzakonite radnje uvuče i neke od aktualnih i bivših visokopozicioniranih činovnika i djelatnika sigurnosnog sustava. Od ovih lica on kupuje podatke od državnog značaja, te stvara razgranatu mrežu agenata i izravno upravlja istom. Informiram о ovome sa nadom da će moja izjava о pomenutim činjenicama privući pozornost javnosti, te dovesti do pokretanja odgovarajuće istrage.
Dali je iko od vas čitao tekst do kraja? Ako zanemarimo riječi u tekstu poput bezbjednosti, nezavisnosti i drugih praznih pravnih formulacija (koje su meni lično smješne jer da je bezbjednosno-obaviještajni sistem BiH bušan ko rupa u francuske sobarice to cijeli svijet zna ), ovaj tekst je jako interesantan mada ništa mi generalno ne kazuje što već neznam, ali konkretno ovaj slučaj je zanimljiv zbog navodne povezanosti sa kriminalnim strukturama, teroristima i drugim moćnicima koji su prijetnja po bezbjednost i stabilnost tako da mislim da je sam pokretač teme umjesto što je pokrenuo istu umjesto toga trebao alarmirati Dževada Galijaševića jer on je ekspert za ta pitanja.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.