|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volvoks
|
Naslov: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 21 lip 2013, 20:49 |
|
|
http://www.vecernji.hr/biznis/slobodna- ... fullsite=1Kakvo je vaše mišljenje o ovom sporazumu? Osobno smatram da je ovo velika pobjeda angloameričkih interesa, što se vidi i po podatcima navedenim u tekstu, dok srednjoeuropskom bloku ovo ne donosi bitniju korist. Ovime možemo zaboraviti na samostalnu Europu, odsad će puno čvršće stajati uz američke interese. Također, bitno je naglasiti da ovo znači kraj mogućnosti za blok Pariz-Berlin-Moskva, što će se posebno negativno pokazati po Hrvate i Srbe u BiH. Nije mi jasno čemu ovaj sporazum, SAD uopće nema neke zanimljive proizvode, posebno ne u mjeri da se u tolikoj mjeri smanje trgovinski odnosi s BRiC-om, Korejom i Japanom
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 21 lip 2013, 21:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mislim da nema veze gdje USA proizvodi, carine neće biti. Iphone na primjer. Nekima nebitno, nekima životni smisao.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 21 lip 2013, 21:57 |
|
|
BBC je napisao/la: Mislim da nema veze gdje USA proizvodi, carine neće biti. Iphone na primjer. Nekima nebitno, nekima životni smisao. Nisam siguran da je vlasništvo kapitala tu bitnije od zemlje proizvodnje. No, nama su ipak bitnije geopolitičke posljedice, evo članak s Advancea na tu temu... Citat: Euroamerička unija: SAD ugovorom o slobodnoj trgovini s EU koči ruske interese u Europi N. Babić 21. 06. 2013 | 20:00 U proteklih nekoliko dana je je najavljeno jedno od najvećih dostignuća bruxelleske i američke diplomacije, a to je uklanjanje posljednjih prepreka u stvaranju slobodnog tržišta između dvije najrazvijenije svjetske ekonomije, one Europske Unije i Sjedinjenih Američkih Država. Mass-mediji su uspjeli uvjeriti narode s obje strane Atlantika kako će se otvaranjem tržišta otvoriti na stotine tisuća novih radnih mjesta, a gospodarstva će procvjetati zbog milijardi dolara suficita koji ć... Je li netko slučajno pretplaćen??
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 21 lip 2013, 21:58 |
|
|
Advance zna bolje od samih Njemaca. Što se oni brinu, Hrvatska neće ni profitirati ni izgubiti time.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 22 lip 2013, 17:30 |
|
|
Ma za Svabe je ovo ludilo zamisli koliko ce skocit prodaja njemacki automobila u SADu.... A i ja osobno ovo cekam ko ozebli sunce....
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 22 lip 2013, 17:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59788 Lokacija: DAZP HQ
|
s ovim se zakasnilo 10-tak godina, ali bolje ikad nego ikad. vrijeme je za ujedinjenje Zapada i na trgovinskim osnovama, a ovo će dugoročno zacementirati njegovu poziciju kao najjačeg ekonomskog bloka na svijetu. ne znam imaju li u planu i Kanadu ubaciti?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 22 lip 2013, 17:40 |
|
|
Nemoj se začuditi ako se EU proširi na sjeverni američki kontinent. Sa nekim prigodnim nazivom.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 22 lip 2013, 17:42 |
|
|
dudu je napisao/la: s ovim se zakasnilo 10-tak godina, ali bolje ikad nego ikad. vrijeme je za ujedinjenje Zapada i na trgovinskim osnovama, a ovo će dugoročno zacementirati njegovu poziciju kao najjačeg ekonomskog bloka na svijetu. ne znam imaju li u planu i Kanadu ubaciti? Nemoj tu prepričavat postove proameričke ekipe sa foruma.hr nego razmisli svojom glavom Što nam Amerika stvarno ina za ponuditi??
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 22 lip 2013, 17:47 |
|
|
volvoks je napisao/la: dudu je napisao/la: s ovim se zakasnilo 10-tak godina, ali bolje ikad nego ikad. vrijeme je za ujedinjenje Zapada i na trgovinskim osnovama, a ovo će dugoročno zacementirati njegovu poziciju kao najjačeg ekonomskog bloka na svijetu. ne znam imaju li u planu i Kanadu ubaciti? Nemoj tu prepričavat postove proameričke ekipe sa foruma.hr nego razmisli svojom glavom Što nam Amerika stvarno ina za ponuditi?? Što možeš napraviti da ponudiš toliko velikom tržištu ? Eto ako se ovo ostvari sve ti je otvoreno pa izvozi. Ako Hrvatska nema ima tko ima.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 22 lip 2013, 17:54 |
|
|
volvoks je napisao/la: dudu je napisao/la: s ovim se zakasnilo 10-tak godina, ali bolje ikad nego ikad. vrijeme je za ujedinjenje Zapada i na trgovinskim osnovama, a ovo će dugoročno zacementirati njegovu poziciju kao najjačeg ekonomskog bloka na svijetu. ne znam imaju li u planu i Kanadu ubaciti? Nemoj tu prepričavat postove proameričke ekipe sa foruma.hr nego razmisli svojom glavom Što nam Amerika stvarno ina za ponuditi?? a kog ti pretstavljaš? promuslimansku struju? zalažem se za ujedinjenje Zapada na svim osnovama i za tvrdu granicu prema Turskoj. SAD je ogromno unutarnje tržište i to je prilika za Europu da joj živne industrija jer je Amerika gladna za kvalitetnim proizvodima. koristi od SAD-a mogu biti u energiji ponajprije, nafta, zemni plin.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 22 lip 2013, 17:55 |
|
|
Šta to Amerika ima ponuditi Evropi i obrnuto što već nisu dali u ruke Azijskim zemljama, a prije svega tu mislim na Kinu, jer ako sa nekim treba isposlovati ukidanje carine onda je to upravo već pomenuta Kina u kojoj se od prošle godine čak i Nokia proizvodi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 22 lip 2013, 17:55 |
|
|
Jedina je opasnost od US patentirane GMO hrane. Ne znam kako bi to regulirali.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 22 lip 2013, 17:56 |
|
|
Lol, koji wishful thinking, pa Amerika je relativno proislamistička, pogotovo proturska, a nemaju ni dovoljno nafte i plina za sebe...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: EU i SAD: Ugovor o slobodnoj trgovini Postano: 22 lip 2013, 18:16 |
|
|
nisi me shvatio, pa da pojednostavim, jesam za ovaj sporazum i jesam za EU bez Turske, a to dokle će SAD koristiti Tursku za svoje prljave poslove možda više i ne ovisi samo o njima, nego i o Turskoj.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|