HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 vel 2025, 05:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Yuri Bezmenov
PostPostano: 20 pro 2019, 15:55 

Nedavno sam gledao ovaj video i ostao sam zaista zapanjem koliko je ovaj bivši KGBovac bio prorok , i kako je tačno opisao stanje u USA pre 40 godina i šta će se kao posledica toga događati na zapadu danas.

Ideološka subverzija iliti ideološko podrivanje obesmišljavanjem društva i nacija je danas u punom zamahu od strane "usefull idiots" koji nisu svesni šta rade i koje su posledice.

Pogledajte video , neverovatno zaista.

Vrh

Naslov: Re: yuri bezmenov
PostPostano: 20 pro 2019, 18:47 

Evo ti nesto sto ce ti mozda pomoci da malo relativiras taj stav po kojem je nacionalna drzava, i sadasnje stanje drustava, nesto za vijeke vijekova nepromjenjivo.

Covjecanstvo, ako ne uspije evoluirati, nece prezivjeti.

Ovo nije iz videa ali, zamislimo tri civilizacijska stupnja:

- Civilizacija koja je ovladala planetom na kojoj prebiva (to bi smo bili mi)

- Civilizacija koja ovladava suncevim sistemom u kojem se nalazi, tj. koja je u stanju i obliznje planete da eksploatise (mi smo to u pokusaju, dakle skroz na pocetku)

- Civilizacija koja eksploatise planete van vlastitog suncevog sistema

Ovo zadnje je civilizacija koja je - takoreci - uspjela, prezivjela.

Sve nas je vise, resursa je sve manje. Logicno.

Mi, dakle ljudska rasa, ako ne uspijemo da prezivimo toliko dugo dok nas progres/nauka ne dovede do slijedeceg stupnja razvitka (a razvoj je neumoljiv i sve brzi), mi buducnosti nemamo, pa makar svi sutra postali zakleti Srbi koji Njegosa recitiraju u snu.

Tesko mi je, dakle, zamisliti svijet u kojem je ovo zaledjeno stanje 19. vijeka, u koje se ocigledno kunes, nesto sto je imamentno ljudskoj rasi, i trajno. Takoreci SPAS!

Vrh

PostPostano: 20 pro 2019, 19:01 

KASAP je napisao/la:
Evo ti nesto sto ce ti mozda pomoci da malo relativiras taj stav po kojem je nacionalna drzava, i sadasnje stanje drustava, nesto za vijeke vijekova nepromjenjivo.

Covjecanstvo, ako ne uspije evoluirati, nece prezivjeti.

Ovo nije iz videa ali, zamislimo tri civilizacijska stupnja:

- Civilizacija koja je ovladala planetom na kojoj prebiva (to bi smo bili mi)

- Civilizacija koja ovladava suncevim sistemom u kojem se nalazi, tj. koja je u stanju i obliznje planete da eksploatise (mi smo to u pokusaju, dakle skroz na pocetku)

- Civilizacija koja eksploatise planete van vlastitog suncevog sistema

Ovo zadnje je civilizacija koja je - takoreci - uspjela, prezivjela.

Mi, dakle ljudska rasa, ako ne uspijemo da prezivimo toliko dugo dok nas progres/nauka ne dovede do slijedeceg stupnja razvitka (a razvoj je neumoljiv i sve brzi), mi buducnosti nemamo, pa makar svi sutra postali zakleti Srbi koji Njegosa recitiraju u snu.

Tesko mi je, dakle, zamisliti svijet u kojem je ovo zaledjeno stanje 19. vijeka, u koje se ocigledno kunes, nesto sto je imamentno ljudskoj rasi, i trajno.

Obične levičarske mantre o zlom kapitalizmu iliti nacionalnim državama kao zlima.
Ta mantra o propasti sveta dolazi od komunista koji znamo šta su uradili po pitanju "interplanetarne pravde i jednakosti" , a njihovi socijalistički pandani zvani nacisti koji su samo obukli nacionalno ruho imali isti sistem vrednosti kao što je fatalističko shvatanje sveta gde se mora intervenistati gde će doći na vlast jedna moralistička klika , bila ona politbiro ili nazi partija potpuno je svejedno.

Komunisti su najveće zlo i ove dašanje nove priče o propasto sveta ako se ne suzbije zli kapitalizam koji eto eksploatiše sve oko sebe je nešto što već dobro znamo , ali "pravoljupci" mrze istinu da nisi svi ljudi jednaki niti su sve kulture jednake , već da ljudi mogu evoluirati kao i kulturne zajednice i same se upustiti u tržišnu i kulturno-civilizacijsku utakmicu.

Mnogi narodi i mnoge nacionalne države su jako napredovale , dok neki su zbog svoje civilizacijske zaostalosti(mi odavde) i zbog komunjarske propagande(takođe mi odavde) su ostali večni "pravdoljupci" kojima su svi drugi krivi a sami nisu u stanju da ništa naprave i pomognu sebi jer ih eto guši svetska kapitalistika nepravda.

Ja sam kao mlađi bio ancionalan i levičarski nastrojen , a danas kako to valjdadolazi sa godinama nisam više naivan glup jer sam odrastao , pa svakako sam kapitalistički liberal nacionalno nastrojen.

Ja sam postavio temu o Yuriju , a ti si mogao reći nešto o njoj a ne da stavljaš svoje priče.
Otvori temu slobodono.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2019, 19:19 

Ako mislis na mene, upravu si, simpatisem komunizam, u najmanju ruku. Samo komunizam s ovim nema veze.

A profesor je u neku ruku liberal. S komunizmom veze nema. Apsolutno objektivan covjek. A cisto sumnjam da si pogledao video.

Nisam vidio tvoju temu.

Zar zaista mislis da je nesto sto je razvijeno prije TEK 200 godina takoreci zadnja rijec covjecanstva??? I sad kapak, tocka?

Imali to ikakve logike?

Sta bi rekao Harari na to? Posto si, kao sto kazes, postavljao temu pa tako i upoznat s njegovim tezama.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2019, 19:32 

KASAP je napisao/la:
Ako mislis na mene, upravu si, simpatisem komunizam, u najmanju ruku. Samo komunizam s ovim nema veze.

A profesor je u neku ruku liberal. S komunizmom veze nema. Apsolutno objektivan covjek. A cisto sumnjam da si pogledao video.

Nisam vidio tvoju temu.

Zar zaista mislis da je nesto sto je razvijeno prije TEK 200 godina takoreci zadnja rijec covjecanstva??? I sad kapak, tocka?

Imali to ikakve logike?

Sta bi rekao Harari na to? Posto si, kao sto kazes, postavljao temu pa tako i upoznat s njegovim tezama.

Ja sam se referisao na tvoje teze koje si napisao , a ne na video.

Nije zadnja reč čovečanstva , ali je osnova koje je jedina moguća za napredak i mir među ljudima.
Komunisti ne daju lične slobode tj.oni ih ne smatraju ako nešto što je čoveku prirođeno već u svojoj zamišljenoj fantaziji jednakosti i pravde može isplivati samo poslušnik i klimoglavac koji će straljeti svakoga koji misli da ljudi nisu jednaki.

Ljudi nisu jednaki niti su sve kulture jednake . jedina jednakost među ljudima je pravo na život i pravo na ravnopravno učestvovanje u utkamici privređivanja resursa i ideja , a jednakost u svim segmetnima života dovodi samo do vladavine tiranskih mediokriteta nešto tipa inkvizicija ili KGB.

A sad pogledaj video pa učestvuj u temi koju sam postavio jer malo je bezveze da trolaš temu za koju te baš briga , zar ne??

Vrh

PostPostano: 20 pro 2019, 19:46 

joe enter je napisao/la:
KASAP je napisao/la:

Nisam vidio tvoju temu.

Imali to ikakve logike?

Ja sam se referisao na tvoje teze koje si napisao , a ne na video.

Nije zadnja reč čovečanstva , ali je osnova koje je jedina moguća za napredak i mir među ljudima.
Komunisti ne daju lične slobode tj.oni ih ne smatraju ako nešto što je čoveku prirođeno već u svojoj zamišljenoj fantaziji jednakosti i pravde može isplivati samo poslušnik i klimoglavac koji će straljeti svakoga koji misli da ljudi nisu jednaki.

Ljudi nisu jednaki niti su sve kulture jednake . jedina jednakost među ljudima je pravo na život i pravo na ravnopravno učestvovanje u utkamici privređivanja resursa i ideja , a jednakost u svim segmetnima života dovodi samo do vladavine tiranskih mediokriteta nešto tipa inkvizicija ili KGB.

A sad pogledaj video pa učestvuj u temi koju sam postavio jer malo je bezveze da trolaš temu za koju te baš briga , zar ne??

Ostavimo komunizam po strani. Cinjenice je da je liberalizam, tj. sloboda, s komunizmom, tj. jednakoscu, nespojiv (to je ustvari najveci zajeb one parole koja je nastala tokom F. revolucije..liberte egalite fraternite).

Osvrnimo se na teze po kojima je nacionalna drzava vrh svega, tj. baza opstanka ljudskog roda, i zadnja tacka kolektivnog razvoja ljudske rase. Dakle na tvoju tezu, tj. tezu koju branis i na koju se pozivas.
Ponovo te pitam, da li ti se to cini logicnim? Ukoliko da, onda obrazlozi, pa da shvatim zasto i kako mislis da je to moguce ukoliko uzmes u obzir sve stupnje razvoja homosapiensa od njegovog zacetka pa do danas. Da li to uopste ima smisla? Dakle stati u razvoju, zakopati se, ucahuriti i cekati pun straha i zebnje?? Pa to je nacin ponasanja koji je svojstven penzionerima..

Nisam od onih koji zagovaraju internacionalizam po svaku cijenu. Npr. itekako sam skeptican prema EU, iako vidim prednosti, ali ne prednosti za sve, pa odatle i moja skepsa. Ali ti, kad se vec pozivas na drzave koje su se u sklopu kapitalistickog ustrojstva dosegle tacku razvoja koju su dosegle (ponavljam, uopste mi nije cilj da diskusija ode u pravcu kapitalizam VS komunizam vec spominjem to u drugom kontekstu), zasto onda ne spomenes da te drzave, a vecinom se radi o drzavama tkzv. Zapadne Evrope (u ideoloskom smislu rijeci), ideje 19. vijeka, ideje o protekcionizmu nacije unutar jasno definisanih i etnicki vecinom cistih granica, u najvecem dijelu odbacile ili ih ubrzano odbacuju? Znas li koliko je ekonomski jedna Austrija profitirala od ulaska u EU 1995. godine? Ja sam tu, od kraja 92, pa se tako sjecam i svih tih silnih rasprava, a itekako sam u stanju da uocim napredak i money koji se vrti. Ovo je samo jedan primjer. Mislis li da bi Nijemci, ili Francuzi, toliko istrajavali na opstanku te nadnacioinalne zajednice da nemaju koristi od iste? Ili Holandjani? Pa Danci, Svedjani..Skoti? Mozes u nedogled.

"Ukrupnjavanje" je nesto sto je svojstveno ljudskom bicu. Od nastanka pa do danas. Prije ili kasnije cemo doci do neke vrste "World gouvernment". UN je tek stidljiv zacetak. ne moramo se vratiti do Neandertalaca, baci pogled u Srednji vijek, plemenska ustrojstva, prije toga klanove, pa feudalne tvorevine, pa drzave u pravom smislu rijeci, i onda nadnacionalne tvorevine tipa EU, i na neki nacin i USA (najuspjesnija drzava svijeta). Naravno, ima i padova, ali uglavnom se krecemo dva koraka naprijed, jedan nazad, pa dva ili tri naprijed, i sve tako. To je globalizacija. Ja ne vidim iskljucivo prednosti u tome vec samo nesto sto je nezaustavljivo, kao i nauka.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2019, 19:53 

Citat:

Ja znam zamahnuti izdaleka ali se itekako osvrcem na temu. Samo govorim opstenije. Ovo cisto da ne pomislis da te namjerno trolam ili da te uopste trolam jer cijenim tvoje misljenje i rado citam ono sto napises.

A ionako vidis da niko drugi ne ulazi u raspravu jer su lijeni pogledati video a i ne pljujes tamo neke muslimane pa im i nije bogzna interesantno.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2019, 20:44 

Pogledao sam video. I nisam iznenadjen jer sam se obazreo na srz onoga sto si ti - prejudiciram - ustvari htio reci. A to bi znacilo da je sadasnje stanje u kojem se drustveno politicki nalazi SAD plod izmanipulisanih marksista i komunista, a ne liberalne demokratije. Mislim da je to na nivou teorija zavjere (iako zaista izbjegavam ovu neoliberalnu terminologiju koja itekako zna sluziti kao kvaziargument u smislu zacepljivanja gubice antiglobalistima i slicno).

Covjek je bivsi agent KGB-a, prebjeg ako tako hoces, i zagovara tvrdu liniju protiv CCCP-a. Za njega je i Regan preblag.

To je njegova licna stvar.

O tome ne bih, vec o ovome sto ti govoris o danasnjici. U tom kontekstu mozes shvatiti moje dosadasnje postove. Danasnja elita (elita, ako tako hoces) nema veze s komunizmom niti je "zatrovana" idejema marksizma i komunizma, naprotiv. Komunisticke partije nigdje na Zapadu, pa tako ni u Americi, nebi imale, niti imaju ikakvih sansi za uspjeh. To je po meni najbolji indikator za to da teza ne pije vode. Danasnje stanje, koje ti ocigledno smatras nakaradnim, nije plod komunizma, marksizma, pa tako ni marksizmom tokom 60-ih indoktrinisanih intelektualaca, kako bivsi agent KGB-a tvrdi, vec je plod liberalnih ideja, liberalizma, i prije svega zakona koji postavlja profit. A i humanizma (Harari bi rekao Homo Deusa, tj. predstave po kojoj je homo zamjenio boga i po kojoj je sloboda individue, licnosti, ljudska prava, iznad svega). Da li je to lose ili dobro? U to uopste ne ulazim, mislim samo da je u neku ruku proces koji funkcionira manje vise samostalno uz odredjene impulse sa strane. Na neki nacin plod sveopsteg progresa drustava. Ovo uzdizanje covjeka, ljudskog bica, na podest na kojem su inace sjedili Zeus, Jupiter, ali i monoteisticki Bog. Makar bi to trebalo da te obraduje.

Zbog svega toga sam ti i stavio Hararija.

On ne kaze "komunizam protiv nacionalizma" vec "globalizam VS nacionalizam"!

Pazi prije svega sta kaze na samom pocetku, nakon prvog pitanja.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2019, 21:28 

Lepo do tebe što si se nakanio pogledati video.

Bezmanov definitvno proročki deluje , jer govori o dugotrajnom procesu destabilizacije i obesmišljavanja nacionalne države,ljudskih sloboda i samog kapitalistikog poretka od strane tzv.levičarske inteliginecije koja počela 60' a danas su na vrhuncu na unverzitetima gde većina profesora je doslovno indoktrinisala mladež idejema komunizma koji danas ima novo ruho i može se zvati kako god hoće.

Sve je počelo sa civilnim pokretom koji je imao svojih dobrih detalja po pitanju crnaca i žena , ali kad su preuzeli komunjare onda je sve krenulo naopako tako što su propagirali da svaka zapadna nacionalna država manjeviše počiva na ugnjetavanju žena i na rasizmu jer zbog dobrog stanja ekonomije nisi se mogli držati prava radnika.
Da sve bude luđe obesmisli su porodicu i samu definiciju muškog i ženskog roda proglasivši tzv.patrijahat za čisto zlo.

Politička korektnost je dovedena do tih granica da je već uveliko krenu0o zakonski verbalni delikt zbg tzv.uvređenosti i hejt krajma.
Mediji im uveliko pomažu u tomesa sve onim ološem iz silikonske doline.

Bezmanov je dobro rekao kad krene da se konačno ostvarjue ono što su raidli decenijama upravo oni koji nisi hteli videti istinu jer su ogrezli u "borbi za pravdu" je biti prvi stavljeni uza zid i streljani i tek tada će shvatiti šta su uradili.
To su sve ti profesori,feministkinje,oni tupavi studenti sa još glupljim frizurama i raznim fantazijama.

Da sam Bezmanova video pre 10 i više godina i ja bi rekao da mi sve to liči na teroiju zavere i nekog ogorčenog prebega koji je vieš desničar od Regana , ali kad vidim današnjicu i šta se događa , sve je čovek u pravu.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2019, 23:25 

joe enter je napisao/la:
Lepo do tebe što si se nakanio pogledati video.

Bezmanov definitvno proročki deluje , jer govori o dugotrajnom procesu destabilizacije i obesmišljavanja nacionalne države,ljudskih sloboda i samog kapitalistikog poretka od strane tzv.levičarske inteliginecije koja počela 60' a danas su na vrhuncu na unverzitetima gde većina profesora je doslovno indoktrinisala mladež idejema komunizma koji danas ima novo ruho i može se zvati kako god hoće.

Sve je počelo sa civilnim pokretom koji je imao svojih dobrih detalja po pitanju crnaca i žena , ali kad su preuzeli komunjare onda je sve krenulo naopako tako što su propagirali da svaka zapadna nacionalna država manjeviše počiva na ugnjetavanju žena i na rasizmu jer zbog dobrog stanja ekonomije nisi se mogli držati prava radnika.
Da sve bude luđe obesmisli su porodicu i samu definiciju muškog i ženskog roda proglasivši tzv.patrijahat za čisto zlo.

Politička korektnost je dovedena do tih granica da je već uveliko krenu0o zakonski verbalni delikt zbg tzv.uvređenosti i hejt krajma.
Mediji im uveliko pomažu u tomesa sve onim ološem iz silikonske doline.

Bezmanov je dobro rekao kad krene da se konačno ostvarjue ono što su raidli decenijama upravo oni koji nisi hteli videti istinu jer su ogrezli u "borbi za pravdu" je biti prvi stavljeni uza zid i streljani i tek tada će shvatiti šta su uradili.
To su sve ti profesori,feministkinje,oni tupavi studenti sa još glupljim frizurama i raznim fantazijama.

Da sam Bezmanova video pre 10 i više godina i ja bi rekao da mi sve to liči na teroiju zavere i nekog ogorčenog prebega koji je vieš desničar od Regana , ali kad vidim današnjicu i šta se događa , sve je čovek u pravu.

To o cemu ti govoris je plod liberalizma a ne komunizma. Pa i sam Bezmenov ti kaze "ako mislite da cete u USA imati sve ove slobode koje imate kad zavlada komunizam, kao prava homoseksualaca, i slicno, varate se". Pogledaj jos jednom.

A Harari bi ti rekao da je sve to sto ti napadas plod humanizma i uzdizanja covjeka na razinu Boga. Ljudska prava iznad svega, prava individue, pa cak i "gradjanska nad-drzava", kao dugorocni cilj. EU je jedan oblik toga. Budi sta hoces, oblaci se kako hoces, ali radi, zaradjuj, i prije svega: trosi pare. Najbitniji je rast jer bez rasta kapitalizam je osudjen na propast. Ali nije ljudska pohlepa plod kapitalizma, vec se kapitalizam istom sluzi (to je ono sto Harari tvrdi) da bi garantirao neprekidni rast o kojem ovisi. Recesija je nocna mora svakog kapitalistickog sistema - kad nema rasta!

Razmisli malo, zasto je homoseksualac na Zapadu ravnopravan i zasto se njihova prava toliko propagiraju (pa i sve to sto ide uz to i sto tebi ocigledno smeta)? Pa zato sto humanizam polazi od pretpostavke da je svako ljudsko bice vrijedno samo za sebe, i da svako ljudsko bice ima pravo biti onakvo kakvo se O S J E C A. Da nema vrijednost samo kao pripadnik nacionalnog ili vjerskog kolektiva. Vec kao individua. Licni O S J E C A J I iznad svega! Je parola. Pa danas se cak i vjerski fanatici svih tamosnjih vjera u Jeruzalimu ujedine na dan godisnje gejparade ali se pri tome vise ni ne pozivaju na Boga, ne kazu: Vi, ********, ste nakaradni jer Bog to tako kaze! Vec kazu: Vase paradiranje vrijedja nase vjerske O S J E C A J E. I oni, jadni, su nesvjesno odbacili glavnu maksimu svojih religijskih ubjedjenja po kojima je sve tako i mora da bude tako jer Bog to tako kaze i zeli. Vec se i oni koriste humanistickim principima koji uglavnom vladaju vecim dijelom planete, a koji su "ozivljeni" za vrijeme prosvjetiteljstva, pa onda sve vise i vise uzimali maha.

Dakle humanizam i liberalizam, a ne komunizam. Ti si ovdje pomijesao dvije stvari koje ne idu jedna uz drugu iako se u odredjenim segmentima poklapaju (fundament komunizma, ideoloskog, ne govorim o praksi, i jest humanizam).

Moj stav po tom pitanju je slijedeci: Slazem se s tobom da je sve to postalo pomalo smijesno, pa u neku ruku i bolesno. Mislim na te drustveno politicke "ljevicarske" fenomene koji su nastali kao plod feminizma, liberalizma i slicno, a ne komunizma (zbog toga i navodnici). No, meni licno nebi ni smetalo da se istovremeno (sad iz mene govori komunizam, ako tako hoces) ne zanemaravaju prava radnika (za mene je svako radnik ko je nesamostalno zaposlen i prima platu, pa svejedno gdje da radio). Dakle nije bitna klasna borba vec je bitno da na evrosongu moze nastupiti treba s bradom i da kao takva mora pobijediti jer na taj nacin saljemo jasne signale.

Nasjeo si u neku ruku na propagandni trik konzervativne desnice koja se protiv takvih pojava zeli boriti tako sto ce te iste pojave oznaciti kao ljevicarske, pa eto i komunisticke, marksisticke, jer je na Zapadu komunizam i marksizam nesto sto ipak ogromna vecina ljudi odbacuje. Vjeruj mi, zivim tu, i vodim cesto rasprave na tu temu. Za mene su to sve liberali ali zasigurno ne ljevicari, ili nedo Bog komunisti. To ti je u fazonu kao kad si ex-Jugosloveni medjusobno predbacuju svako malo fasizam, pa cak i onda kada taj termin jednostavno ne pije vode.. Musolini bi se prevrtao u grobu kad bi vidio kakvi se sve fenomeni i pojave oznacavaju kao fasizam..

Vrh

PostPostano: 20 pro 2019, 23:51 

Ljudi moraju shvatiti da se danas rat vodi subverzijom, hibridno, psihološki, informacijski, demografski, ekonomski... Cilj je da se demoralizira, destabilizira, a tek onda kreću vojne intervencije preko proxy ratova. Naši ljudi su programirani od medija kao ovce, naivno misle da su svijest o nacionalnoj sigurnosti i patriotizam jednaki nacionalizmu/korupciji/mržnji. Žalosno da nakon svih događaja u 20. stoljeću i dan danas ljudi ne mogu razaznati subverzivnu propagandu koja im se servira.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2019, 23:57 

Nisam me dobro razumeo kao ni Bezmanova.
Pa jel ti vidiš šta radi demokratska stranka i koliko je u njoj doslovno totalnih budala koji veruje u neke socijalne pravde na osnovu osećaja a ne realnosti?? , jesi ti video ko je izgubio izbore u Britaniji i koje ekipa iz labour party??
U dm postoji ona Krtez koja 'ladno govori da postoji konc logor za migrante u teksasu , onda kandidat za predsednika veli da i muškarci imaju pravo na abortus,.....

Kako što sam već rekao a i sam Bezmanov , oni su naivni fantazeri koji veruju u socijalnu pravdu i eto nisu komunisti , ali oni nesvesno pripremaju teren za komunističku ili fašističku diktaturu jer obesmišljavaju nacionalni ponos i nacije kao zle gde se grupni identiteti stavljaju u prvi plan , i to će trajati sve dok jednom ne dođe klika pa njih sve postrelja kao i sve ostale neistomišljenike.

U svim režimima su se dozvoljavali gejevi , ne doduše javno ali niko im nije smetao da yebe šta hoće sve dok sluša i dok proganja neistomišljenike.
Pa tako će za par decenija da tebi sudi jedan otvoreni trandža jer si premekan i nisi poslušan.

Seksualnost uz rasu i rod je jedino što oni imaju u svojim rukama , i time hoće prodrmati ono što je osnova civlizacije ,a to je hetero brak i porodica , zato danas imamo verbalni delikt u Britaniji gde ljude otpuštaju sa posla samo zato što kažu da biološki muškarac ne može biti žena i obrnuto.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2019, 00:46 

Homoseksualizacija kulture i slične pojave su mainstream na zapadu još od kraja 90-ih. Danas nećeš naći ozbiljnijeg političara, ili neku javnu osubu koja će direktno istupiti javno protiv tih pojava, naprotiv zdušno će ih podržavati. Garantiram ti se skoro svaki nogometaš premieshipa nositi dugine boje oko ruke na "njihov dan", a rijetko koji gradonačelnik većeg engleskog grada neće učestvovati na "paradi ponosa". Sad ako je kraljevska obitelj, mešetari london citya, skupa sa vlasnicima klubova i njihovim sponzorima komunisti onda imaš pravo.
Samo u tom slučaju te molim na izvor gdje ta elita od 0.1% stanovništva zagovara promjenu vlasničkog odnosa na svoju štetu, a u ime boljitak naroda.

Pojam "socijalne pravde" u socijalizmu ne postoji. Nema ga. On je produkt kapitalističkih socijalnih država koje kroz progresivne poreze i državna davanja pokušavaju stvoriti humani kapitalizam. To su ti npr. Švedska, Norveška, Njemačka i slične zemlje sjeverne i zapadne Europe.

Bezmenov, kao što sarkastično prezime koje su mu dali govori, produkt je službe. I samo je jedan u moru sličnih likova koji su se pojavilili 80-ih na američkoj sceni. Zanimljivo padom SSSr-a on i slični doslovno isparavaju, ne zna im se trag.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2019, 00:51 

Nešto sa suprotne stvane, koje više nema, a djeluje proročanski, pogotovonakon onoga što se kod nas i u Ukrajini dogodilo. Dokumentarac je iz 1984 na ruskom i uz engleske titlove.
https://www.youtube.com/watch?v=VdLNyr3BarE

Vrh

PostPostano: 21 pro 2019, 01:21 

dinaroid je napisao/la:
Homoseksualizacija kulture i slične pojave su mainstream na zapadu još od kraja 90-ih. Danas nećeš naći ozbiljnijeg političara, ili neku javnu osubu koja će direktno istupiti javno protiv tih pojava, naprotiv zdušno će ih podržavati. Garantiram ti se skoro svaki nogometaš premieshipa nositi dugine boje oko ruke na "njihov dan", a rijetko koji gradonačelnik većeg engleskog grada neće učestvovati na "paradi ponosa". Sad ako je kraljevska obitelj, mešetari london citya, skupa sa vlasnicima klubova i njihovim sponzorima komunisti onda imaš pravo.
Samo u tom slučaju te molim na izvor gdje ta elita od 0.1% stanovništva zagovara promjenu vlasničkog odnosa na svoju štetu, a u ime boljitak naroda.

Pojam "socijalne pravde" u socijalizmu ne postoji. Nema ga. On je produkt kapitalističkih socijalnih država koje kroz progresivne poreze i državna davanja pokušavaju stvoriti humani kapitalizam. To su ti npr. Švedska, Norveška, Njemačka i slične zemlje sjeverne i zapadne Europe.

Bezmenov, kao što sarkastično prezime koje su mu dali govori, produkt je službe. I samo je jedan u moru sličnih likova koji su se pojavilili 80-ih na američkoj sceni. Zanimljivo padom SSSr-a on i slični doslovno isparavaju, ne zna im se trag.

Nije poetna u gejevima niti u toj eliti koja ne zagovara promenu vlasničkog odnosa, već u tome da na osnovu grupnih identiteta rase,roda i seksualnosti i naravno intersektualnosti danas stvori stanje gde neistomišljenici odlaze u p.m zbog verbalnog delikta.
Ja ih samo pežurativno zovem komunistima.
Dakle , ta elita i svi šetači za gejeve će svakog onog koji ne misli kao oni skloniti i ukloniti zbog tzv.zločina mržnje , a kad to bude postalo normalno(a već jeste) dobićeš tu elitu bogataša koja sa moralističkom klikom tiranski rukovoditi državom,kapitalom i resursima.

Čuj pojam socijalne pravde u socijalizmu ne postoji?? , pa ne postoji u smislu onog u Norveškoj , ali postoji ono što je bilo u komunizmu samo što je tamo socijalna pravda imala drugu definiciju tj.gde su svi jednaki u odnosu na kapital,resurse vođeni ideologijom bez obzira na njihovu ličnu sposobnost.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2019, 02:30 

joe enter je napisao/la:
Nije poetna u gejevima niti u toj eliti koja ne zagovara promenu vlasničkog odnosa, već u tome da na osnovu grupnih identiteta rase,roda i seksualnosti i naravno intersektualnosti danas stvori stanje gde neistomišljenici odlaze u p.m zbog verbalnog delikta.
Ja ih samo pežurativno zovem komunistima.
Dakle , ta elita i svi šetači za gejeve će svakog onog koji ne misli kao oni skloniti i ukloniti zbog tzv.zločina mržnje , a kad to bude postalo normalno(a već jeste) dobićeš tu elitu bogataša koja sa moralističkom klikom tiranski rukovoditi državom,kapitalom i resursima.

Čuj pojam socijalne pravde u socijalizmu ne postoji?? , pa ne postoji u smislu onog u Norveškoj , ali postoji ono što je bilo u komunizmu samo što je tamo socijalna pravda imala drugu definiciju tj.gde su svi jednaki u odnosu na kapital,resurse vođeni ideologijom bez obzira na njihovu ličnu sposobnost.

Znači ipak se ne radi o komunizmu, socijalizmu i ostalim čudima, već je problem u neuvažavanju tvog mišljenja. Odnosno sto iznošenje mišljenja suprotnom općeusvojenom narativu nosi sa sobom posljedice kao što su javni verbalni napadi, šikaniranje, gubitak posla, a u nekim slučajevima (npr. revizije holokausta) i robija.
E pa prijatelju moj dobrodošao u realnost, to ti je konstanta od kada je svijeta i vijeka. Bilo da si kod Staljina bio antikomunist, bilo kod Josepha McCarthya bio komunist, ili u bilo kojem sistemu da si potencijalni antisistemski element Grmožur ti ne gine.
Danas ti je na snazi produkt sexualne revolucije koja je krajem 70-ih na zapadu proturena mladosti kao alternativa socijalnoj revoluciji. Kao i svaka revolucija i ova ima tekovine svoje borbe, koje ne smiješ dirati ako želiš napredovati u sistemu. Sad zovi ti to kako hoćeš ali to su činjenice.

Ne, ne, ne. U teoriji komunizma nema ručka na tuđi račun, niti protekcije. Štoviše osnova komunizma je izbacivanje posrednika i mešetara iz robne razmjene. Kad je komunizam bio na vrhuncu, i kada se nepotizam i nesposobnost oštro kažnjavala sistem je žestoko napredovao, kada je stega popustila počeo je propadati i na kraju, ako zanemarimo Kinu, propao. Ti "drugovi" su ga uništili da na miru uživaju u onom što su za njega nakrali, a u njemu nisu mogli uživati.
Sad dali je bolest nepotizma i korupcije specifična za socijalizam, kao što nam liberalni magovi govore, ili joj je kapitalizam prirodno stanište procijeni sam. Pomoći ti mogu i Brnabići, Sanaderi, Miškovići, Todorići i ostale utvrde inteligencije i znanja.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2019, 02:49 

dinaroid je napisao/la:
Znači ipak se ne radi o komunizmu, socijalizmu i ostalim čudima, već je problem u neuvažavanju tvog mišljenja. Odnosno sto iznošenje mišljenja suprotnom općeusvojenom narativu nosi sa sobom posljedice kao što su javni verbalni napadi, šikaniranje, gubitak posla, a u nekim slučajevima (npr. revizije holokausta) i robija.
E pa prijatelju moj dobrodošao u realnost, to ti je konstanta od kada je svijeta i vijeka. Bilo da si kod Staljina bio antikomunist, bilo kod Josepha McCarthya bio komunist, ili u bilo kojem sistemu da si potencijalni antisistemski element Grmožur ti ne gine.
Danas ti je na snazi produkt sexualne revolucije koja je krajem 70-ih na zapadu proturena mladosti kao alternativa socijalnoj revoluciji. Kao i svaka revolucija i ova ima tekovine svoje borbe, koje ne smiješ dirati ako želiš napredovati u sistemu. Sad zovi ti to kako hoćeš ali to su činjenice.

Ne, ne, ne. U teoriji komunizma nema ručka na tuđi račun, niti protekcije. Štoviše osnova komunizma je izbacivanje posrednika i mešetara iz robne razmjene. Kad je komunizam bio na vrhuncu, i kada se nepotizam i nesposobnost oštro kažnjavala sistem je žestoko napredovao, kada je stega popustila počeo je propadati i na kraju, ako zanemarimo Kinu, propao. Ti "drugovi" su ga uništili da na miru uživaju u onom što su za njega nakrali, a u njemu nisu mogli uživati.
Sad dali je bolest nepotizma i korupcije specifična za socijalizam, kao što nam liberalni magovi govore, ili joj je kapitalizam prirodno stanište procijeni sam. Pomoći ti mogu i Brnabići, Sanaderi, Miškovići, Todorići i ostale utvrde inteligencije i znanja.

Upoređuješ proganjanje antikomunista kod Staljina i progon komunista u vreme Mekartija?! , pa nije ti poređenje nikakvo jer antikomunisti u vreme Staljina su uglavnom bili slobodarski demokrati , dok komunisti su po svojoj prirodi teroristi koji kojima je revolucija i ubijanje sredstvo.
Dakle omašio poprilično bez obozira što je bilo nevinih Amera koji su proganjani zbog toga.

Ako to postavimo kao normalno otkad je sveta i veka onda smo ga ugasili tj.strpati svaku opoziciju vlasti u isti koš je neverovatno pogubno za napredak i demokratiju.

Kako nema u komunizmu plaćanja ručka na tuđ račun?? , u komunizmu vlast na osnovu ideološke podobnosti silom određuje ko će imati koliku platu oprezujući ljude i njihov rad , a neodređuje je tržište i lična sposobnost , tako da je dobar deo ručkova uvek bio na tuđ račun bilo mešetara,nepotizma ili ne.

Komunizam je po definiciji koruptivan , ali ne nužno u smislu da neki direktor kao u SFRJ sebi kupi vikendicu i dobra kola već samim time što država određuje cenu i vrednost rada i produktivnosti , a čim izađu na slobodno tržište dolazi ona kapitalistička korupcija koja se može suzbiti za razliku od ove komunjarske koja je kako rekoh sama po sebi ugrađana ideološki u sistem.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2019, 11:48 

Sta si se nesto naostrio na umisljenje komuniste..

Otkad to?

I po cemu sam ja po tebi terorista po prirodi?

Zamisli da Marksa nikad nije bilo?

Vrh

PostPostano: 21 pro 2019, 14:49 

A ovako je Zapad infiltrirao Rusiju.

Fastfood-om :D

Vrh

PostPostano: 21 pro 2019, 15:38 

KASAP je napisao/la:
A ovako je Zapad infiltrirao Rusiju.

Fastfood-om :D

Jos od 1990, otprilike kad su dosli i u Srbiju, s tim da u Rusiji, Amerikanci su morali da se Rusifikuju, da bi mogli da posluju u Rusiji.

slika

:)))

Vrh

Naslov: Re: Yuri Bezmenov
PostPostano: 21 pro 2019, 15:45 

Jesu ga rusifikovali vala, cekajuci u redovima od vise kilometara da probaju "cudo", tj. smece.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2019, 07:07 

I Amerikanci cekaju u kilometarskim redovima da kupe prije svih proizvod proizveden (tj. sklopljen) u Kini. :)))

Vrh

PostPostano: 30 lip 2020, 12:10 

Oooo , proroče Yuri , sve si bio u pravu , zapadni svet i demokratija je na kolenima , "pravda" će pobediti vrlo brzo.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2020, 12:31 

joe enter je napisao/la:
Oooo , proroče Yuri , sve si bio u pravu , zapadni svet i demokratija je na kolenima , "pravda" će pobediti vrlo brzo.

Bome, svaka mu ko u Njegoša. Isplati se pogledati.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2020, 12:50 

Ameri su zakon i mogu reći da je sad jasno zašto je potrebno imati oružje.

Levičarska propaganda je ovaj par predstavila kao rasisstički koji oružje u mirne protestante , međutim ne pominju da su upali na privatno vlasništvo tako što su provalili kroz kapiju te ulice bogataša ,i beli američki par nije se dvoumio da uzme oružje u ruke sa punim pravom.
Petnest ljudi ubijeno u protestima, stotine vlasništva i biznisa uništeno , odvaljuju po ulici belce , i levi mediji su u stanju osude ljude koji se sa pravom boje za svoje živote i svoje vlasništvo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: