|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 45 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
 |
Naslov: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 20:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... 58812.htmlŠest američkih aviona uništeno u bazi gdje se nalazi britanski princ Heri Fena - 16.09.2012 16:37 KABUL - Šest američkih borbenih aviona uništeno je, a dva su "znatno" oštećena u napadu talibana u noći s petka na subotu na bazu u Afganistanu gdje se nalazi britanski princ Heri, objavio je u nedjelju ISAF. Šteta nanesena logoru Bastion u pokrajini Helmand još je veća nego što se mislilo, jer su uništene i tri benzinske pumpe, a pogođeno je i šest avionskih hangara. - Nikada koalicijskim snagama nije nanesena takva materijalna šteta u deset godina sukoba u Afganistanu, rekao je zapadni sigurnosni izvor. Dva američka marinca ubijena su u napadu na bazu u kojoj je stacioniran princ Heri, a još devet pripadnika koalicijskih snaga, osam vojnika i jedan civil, ranjeno je, prema najnovijim podacima ISAF-a. Napad lakim oružjem uz pomoć granata i raketa na logor Bastion trajao je više od četiri sata i bio je vrlo intenzivan. Prema najnovijim podacima koje je u nedjelju saopštila koalicija, 15 "dobro opremljenih, naoružanih" ustanika prodrlo je u bazu, "odjeveni u uniforme američke vojske" s "automatskim puškama, raketnim bacačima i samoubilačkim prslucima", prenosi Hina.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 20:35 |
|
|
Ludnica. Nevjerojatno da krkani ništa nisu naučili na greškama Rusa. A ni na svojim. Protiv Talibana se ratuje tako što naoružaš i oblijepiš novcem druge muslimane.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 20:38 |
|
|
Svaka čast talibanci Samo udrite govna okupatorska, sjeme him jebem 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 20:44 |
|
|
Ne smijete vi Srbi danas biti protiv saveznika. Drže vam Dodika na vlasti.
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 20:48 |
|
|
Dobra taktika Talibana. Ovdje će Amerikanci isto izaći pognuti gaća...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 20:49 |
|
|
Čini mi se da taj rat nikad nije ni bio planiran da bude dobijen.
Kad ovi napuste završit će kao i u Iraq-u.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 20:53 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Talibani ne bi postojali danas bez Pakistana, točnije ISIa i lude pakistanske paranoje.
Vjerojatno i ne će postojati ako Ameri Pakistanu malo jače zaprijete, a i Amerima bi to dobro došlo s obzirom da će vjerojatno u srednjoj budućnosti pokušati inkorporirati Indiju u svoju listu "saveznika" .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 20:59 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Talibani ne bi postojali danas bez Pakistana, točnije ISIa i lude pakistanske paranoje.
Vjerojatno i ne će postojati ako Ameri Pakistanu malo jače zaprijete, a i Amerima bi to dobro došlo s obzirom da će vjerojatno u srednjoj budućnosti pokušati inkorporirati Indiju u svoju listu "saveznika" . Sve se to nekako mijenja čini mi se. Dana su Pakistanu Talibani bombom ubili 14 Pakistanaca.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:04 |
|
|
BBC je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Talibani ne bi postojali danas bez Pakistana, točnije ISIa i lude pakistanske paranoje.
Vjerojatno i ne će postojati ako Ameri Pakistanu malo jače zaprijete, a i Amerima bi to dobro došlo s obzirom da će vjerojatno u srednjoj budućnosti pokušati inkorporirati Indiju u svoju listu "saveznika" . Sve se to nekako mijenja čini mi se. Dana su Pakistanu Talibani bombom ubili 14 Pakistanaca. ISI vidim još pokušava zavarati Amere  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:14 |
|
|
BBC je napisao/la: KABUL - Šest američkih borbenih aviona uništeno je Malo Drugi put bez barem 20 komada neću ni da vas čujem, dragi talibanci. A sad na posao 
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:17 |
|
|
Pakistan ima bombu, i to je neviđen zajeb za amere Cia je stvarno najlosija tajna sluzba ako im je ovo proslo ispod radara
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:23 |
|
|
volvoks je napisao/la: Pakistan ima bombu, i to je neviđen zajeb za amere Cia je stvarno najlosija tajna sluzba ako im je ovo proslo ispod radara Imaju bombu ali ne i način "dostave". Pakistan predstavlja sa svojom bombom prijetnju jedino Indijcima. A znaju i sami Pakistanci dobro da Indijci imaju više i jače bombe, tako da ni njima ne pada napamet "opaliti" jednu susjedima. Što se Amera tiče, ne znam jesu li revitalizirali program nuklearne artiljerije. Dobro bi im došao sada.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:30 |
|
|
To je malo previše retro ipak 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:32 |
|
|
volvoks je napisao/la: To je malo previše retro ipak  Pusti ti retro ili ne, da vidiš kako bi oni smrdljivci istrčali iz svojih pećina kada bi ih ozračilo malo više Greya 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:33 |
|
|
Talibani su mi dragi kad se ovako ponašaju. Rat je, muški i pošteno. Treba velika hrabrost napasti ovakvu bazu.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:36 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Zadar1993 je napisao/la: Talibani ne bi postojali danas bez Pakistana, točnije ISIa i lude pakistanske paranoje.
Vjerojatno i ne će postojati ako Ameri Pakistanu malo jače zaprijete, a i Amerima bi to dobro došlo s obzirom da će vjerojatno u srednjoj budućnosti pokušati inkorporirati Indiju u svoju listu "saveznika" . Pakistan veoma malo može učiniti u plemenskim područijima ,jedino im presotaje zaratiti se sa vlastitim građanima što neće učinit jer su već dobili po repu ,to je zajeb i za Amere pa su prisiljeni tući UAV-avima u Pakistanu gdje lako dođe do tzv. kolateralne štete. Talibani su duboko ukorijenjeni u Paštunskim područijima jer ipak koliko održavaju red ,koliko oni nama bili gadljivi njima nisu u usporedbi sa Karzijevom bandom i općim bezvlašćem.
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:36 |
|
|
Izdao si me BBC oni su Muslimani...
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:41 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: volvoks je napisao/la: To je malo previše retro ipak  Pusti ti retro ili ne, da vidiš kako bi oni smrdljivci istrčali iz svojih pećina kada bi ih ozračilo malo više Greya  To s pecinama je na kraju ispao teski mit Osama zivio u vikendaskom naselju pakistansje vojske, i de ces tu roknut nuklearku?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:44 |
|
|
NATO odgovorio avionima i ubio 9 žena i djece. Pojma oni nemaju što rade u Afghanistanu. Sve sam više uvjeren da bi u nekom (zamišljenom) svjetskom ratu protiv Rusa ostali poderanih gaća.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:51 |
|
|
Meni opcenito nije jasna taktika Amerikanera u Afghanistanu. Pa svakome bi dosad bilo jasno da bi se neka pro-zapadna, manje vise sekularna vlast tocno toliko odrzala, dok su Ameri u zemlji. Nakon toga talibani priuzimaju vlast. To je sigurno, jer, talibani imaju podrsku naroda, pa ako hoce ziviti u sridnjen vijeku-izvolite.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:54 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Meni opcenito nije jasna taktika Amerikanera u Afghanistanu. Pa svakome bi dosad bilo jasno da bi se neka pro-zapadna, manje vise sekularna vlast tocno toliko odrzala, dok su Ameri u zemlji. Nakon toga talibani priuzimaju vlast. To je sigurno, jer, talibani imaju podrsku naroda, pa ako hoce ziviti u sridnjen vijeku-izvolite. Nisu Talibani problem. Već oni pametniji stranci koji tamo idu učiti se radu sa eksplozivima, i slično.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 16 ruj 2012, 21:56 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Haravatiš
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 17 ruj 2012, 11:57 |
|
|
BBC je napisao/la: Talibani su mi dragi kad se ovako ponašaju. Rat je, muški i pošteno. Treba velika hrabrost napasti ovakvu bazu. Čisto sumnjam da su u pitanju talibani, to je samo jedna politička struja koja ima par desetaka tisuća sljedbenika u zemlji sa 30-ak milijuna ljudi. Znači svaki tisućiti stanovnik Afganistana je taliban, ili svaki 500. Paštunac. Poznata mi je njihova kultura - strašno su osvetoljubivi i nema onog koji bi izgubio nekog u američkom bombardiranju a da se ne bi pokušao osvetiti - tamo vendette između samih paštunskih plemena ili obitelji traju stoljećima, a da ne govorimo kada su u pitanju stranci na njihovoj zemlji. Druga stvar je to što Amerikanci pokušavaju progurati priču da ih u okupiranoj zemlji napadaju isključivo "fanatični teroristi i fundamentalisti".
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 17 ruj 2012, 12:01 |
|
|
Vendette obično ne uključuju naoružavanje velikih jedinica vojnika sa Kalašnjikovima i raketnim bacačima. To je rat sa sasvim drugim motivima i ciljevima. Prestani lagati po forumu.
|
|
Vrh |
|
 |
Haravatiš
|
Naslov: Re: Talibani dobro sjebali Amere Postano: 17 ruj 2012, 12:07 |
|
|
BBC je napisao/la: Vendette obično ne uključuju naoružavanje velikih jedinica vojnika sa Kalašnjikovima i raketnim bacačima. To je rat sa sasvim drugim motivima i ciljevima. Prestani lagati po forumu. Itekako uključuju, da su nekom plemenu u bombardiranju ubijene starješine već imaš par desetaka tisuća njih ujedinjenih u osveti. Nije to vendetta kakvu si gledao u Coppolinim filmovima, patanski badal je nešto drugo.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|