Genocidom i muslimanskim osvajanjima su istjerani sa svojih zemalja . Ostale su male grupice .
2 najveće su u Libanonu oko 2 milijuna kršćana većinom grčka pravoslavna crkva i maroniti katolici . te oko 10 milijuna kopta u Egiptu . Izrael je ubio oko 3 posto svih kršćana u gazi . U Izraelu ima oko 160 000 kršćana . Najviše u betlehemu gdje čine 30 posto populacije oko 20 000 ljudi .
_________________ OSRH Navigare necesse est, vivere non est necesse !
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
Posjetio sam Crkvu Vaskrsenja Hristovog u Jerusalimu. Kako je lijepo! Ja sam odavno napustio religiju i vjerovanje, ali moram priznati da kad sam bio tamo nekako se osjeti drukčije. Naravno zdravorazumsko objašnjenje je da je zbog velikog značaja tog mjesta, činjenice da je napravljena u 4tom vijeku, te priče da je tu ubijen Isus, ali opet lijepo je i na sekund sam povratio vjeru. Svakom preporučujem da ode. To bi trebao biti hrišćanski hadž.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
Sveta mjesta su vazna ali nisu vazna za samu vjeru jer je Krist stalno i svugdje sa nama i medju nama. Zbog toga je krscanstvu ideja hadza strana
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.