Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24515 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Glavni sponzor EU se povlaci. Ako se sjetimo prije skoro 15 godina, tek kad je americki neki visoki duznosnik bio u posjetu Hrvatskoj i kad je rekao da nema zapreke da Hrvatska udje u EU, Hrvatska je nakon toga brzo usla u EU. Znalo se cijelo vrijeme, tko je glavni serif u EU.
Sada su u tijeku dva procesa: - o bitnim temama se veliki dogovaraju medjusobno uopce ih ne zanima misljenje malih drzava. Vidi sastanak u Londonu. - dogovara se zajednicka obrana iliti daljnja centralizacija nadleznosti, koja osim obrane sve vise obuhvata i ostale segmente (imigracija, azil, vanjska politika...) uz vec prethodne centralizirane nadleznosti. Tko ne bude na nekoj zadatoj briselskoj liniji prijeti mu izopcavanje (Orban)
Kako se Hrvatska ovdje postaviti u novim okolnostima i treba li BiH nastaviti EU put?
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26952 Lokacija: Heartbreak Hotel
Hrvatska mora nastaviti EU put. Kao da ima izbora. Inaće će biti izolirana, izopćena, sankcionirana...
Tu je važno da ne bude u prvim redovima borbe, već da gleda da bude što više pozadi. To joj je interes. Čekajući u blaženoj nadi nekakvu buduću normalizaciju, što god to značilo.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10186 Lokacija: Banja Luka
EU može postojati samo u idealnim ,laboratorijskim uslovima A njih više nema . Ugasiće je onaj ko ju je i napravio - anglosaksonci . Kada su je " englezi" napustili , već se moglo upratiti da će ta jednokratna tvorevina trajati manje od Jugoslavije (koju su takođe oni sklepali , za jednokratnu upotrebu ). Gledam ovih dana , kako su jadnicu natjerali da diže suknju , i Erdoganu pokazuje " onu stvar " . U fazonu..." Taipe , možeš me imati" Tužno
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
Znam da se ovdje dosta izvrcu stvari, lagano tendeciozno pise i da nije bas popularno pricati o EU u nekom pozitivnom tonu ali ja vjerujem u EU.
Stanovnistva ima kao USA i Rusija zajedno Ima veliku ekonomsku moc i trgovinske veze Posjeduje znanje i kvalitetan obrazovni sustav
To su odlicne pocetne postavke za ono sto se sada namece kao neizbjezno: osamostaljenje. Malo ipak naivno zvuce svi oni koji pokapaju EU u grob. Jos kada dodamo VB, Svicarsku, Norvesku u taj krug, koje su po mnogim pitanjima aligned i integriranu s EU, cijela zajednica postaje itekako potencijalna.
_________________ SIPA pokušala privesti Dodika u Istočnom Sarajevu, MUP RS-a se usprotivio ----> 364 komentara na klix.ba
U malom bh. mjestu iscrtana ogromna šahovnica ----> 372 komentara na klix.ba
Znam da se ovdje dosta izvrcu stvari, lagano tendeciozno pise i da nije bas popularno pricati o EU u nekom pozitivnom tonu ali ja vjerujem u EU.
Stanovnistva ima kao USA i Rusija zajedno Ima veliku ekonomsku moc i trgovinske veze Posjeduje znanje i kvalitetan obrazovni sustav
To su odlicne pocetne postavke za ono sto se sada namece kao neizbjezno: osamostaljenje. Malo ipak naivno zvuce svi oni koji pokapaju EU u grob. Jos kada dodamo VB, Svicarsku, Norvesku u taj krug, koje su po mnogim pitanjima aligned i integriranu s EU, cijela zajednica postaje itekako potencijalna.
Europljane se jako podcjenjuje, da su Amerikanci imali 20. stoljeće kao mi ovdje, sumnjam da bi danas SAD postojale, bar ne u ovom obliku.
Ima tu još potencijalnih partnera za dublju suradnju: Kanada (zbog Quebeca), Australija, Novi Zeland, Japan, J.Koreja, Latinska Amerika.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
Južna Amerika s kojom se već kumuje. Sad će s Kanadom. Naravno Kina je i dalje tu spremna za puno toga.
Dugoročno, ovakav nastup prema određenim zemljama/blokovima će povećati razmjenu dobara i trgovinske sporazume između svih ostalih.
Kad sebe izoliraš, nisi na sceni, kad nisi na sceni, izgubiš glavnu riječ.
Polagao sam nade u ovu administraciju i tog čovjeka, ali podsjetio me zašto su Demokrati uspjeli dobiti prošle izbore, iako je on ovakav i dalje bolji nego oni woke manijaci.
Koliko god on želi završiti rat u Ukrajini, toliko svojim nastupom prema tuđim teritorijima potencira ozbiljne ratove u svijetu.
Malo iritira kad te kudi zemlja koja je započela rat u Ukrajini, neka se oni obračunavaju u Americi po pitanju toga, posrat Europu jednom, u redu, ali ovo je već postalo patronizirajuće. Europa ima svojih problema, slažem se, migranti itd., ali Amerika je jedan od njih.
Jedino u čemu uživam je što u ovom kaosu, muslimani gube ono konaca što donekle drže u protektoratu. Umjesto da su gradili dobrosusjedske odnose, grizli su i lajali ko chihuahua u rukama vlasnika. Vlasnik umro, chihuahua zbunjena, a psi se približavaju.
Day 1; Zelenski se kurči Trumpu u Bijeloj Kući Day 2: Zelenski dobiva podršku od EU, možemo bez SAD! Istovremeno Vence veli javno mogu bez nas, kad se ugase kamere zovu nas, ovaj je lud. Day 3: Trump gasi podršku Ukrajini Day 4: Zelenski potpisuje sve što Bijela Kuća želi
Day 1; Zelenski se kurči Trumpu u Bijeloj Kući Day 2: Zelenski dobiva podršku od EU, možemo bez SAD! Istovremeno Vence veli javno mogu bez nas, kad se ugase kamere zovu nas, ovaj je lud. Day 3: Trump gasi podršku Ukrajini Day 4: Zelenski potpisuje sve što Bijela Kuća želi
Lijepo, samo to nema veze s napisanim. Niti je Day 4, izaktualiziran, to je neka najava Reutersa, dok Bannon pizdi o Zelenskom, tj. američkoj instalaciji.
Al da se držimo teme, ne kontre s nečim nevezanim. EU neće propast ni za vrijeme Trumpa, ni poslije Trumpa.
A i ti izrodi koje si zakačio u formatu slike su došli ravno iz Amerike.
Too big too fail znači da je EU prevelik projekt da se raspadne još brzo, svi benefitiraju od otvorenog tržišta i sloboda koje dolaze s njima.
Meni jako odgovara ovaj izolacionizam Amerike, jer daje prostora za europsko kolektivno samoopredjeljenje koje je uvijek bilo sputavano.
Neovisnost što vojna, što ekonomska od "Big Brothera" je poželjna.
Kad je to aktiviran članak 5 u NATO paktu za europsku zemlju? Reci mi
Znaš kad je aktiviran? Kad je trebalo ići po azijskim vukojebinama borit se za američke interese koji su rupa bez dna
Ovo je američki rat u Ukrajini čiji je teret podnijela Europa. Jakog mi partnera koji mi razori plinovod s Rusijom, a onda želi closer economic ties s Rusijom.
Neka se oni obračunavaju sa stranom u Americi koja je kreirala ovaj rat, a ne projicirati to na Europu. Europi kad dođe do grla, korigirat će se ili raspasti, nema sredine.
Ja bi na tvom mjestu ruku odsjekao da uzmem EU dokumente za prijeći granicu. To je kičma. Ovako lelečeš bula style
Hrpa škrabotina lijevo desno čisto da se argumentira al dubine nema
Ovo je američki rat u Ukrajini čiji je teret podnijela Europa. Jakog mi partnera koji mi razori plinovod s Rusijom, a onda želi closer economic ties s Rusijom.
Neka se oni obračunavaju sa stranom u Americi koja je kreirala ovaj rat, a ne projicirati to na Europu. Europi kad dođe do grla, korigirat će se ili raspasti, nema sredine.
A kao nije već došlo do grla kad ti SAD šalju ovakve signale?
Pa partner woke Europe je bila woke SAD. Sad nema više woke SAD, to će se prenijet i na EU. Probat će se Make Europe Great Again (najavio Orban), a te stranke vode i neki desničari koji, kao npr. AfD žele raspad EU.
Reformiranje EU je potrebno, no od ideje do realizacije je dug put, isto kao i za naoružavanje i preuzimanje odgovornosti za sopstvenu sigurnost. Tek su odobrili proračun.
UNATOČ POKOLJU KRŠĆANA Von der Leyen pozvala terorističku vlast Sirije na donatorsku konferenciju
Europska komisija, predvođena Ursulom von der Leyen, pozvala je privremenu sirijsku vladu u Bruxelles na donatorsku konferenciju. Ova odluka – osmišljena kako bi potaknula ulaganja u zemlju radi osiguranja strateških resursa – dolazi samo nekoliko dana nakon masakra tisuća civila, etničkih i vjerskih manjina, počinjenog od strane vojske i milicija povezanih s islamističkom terorističkom skupinom Hayat Tahrir Al-Sham (HTS).
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
Tko još podržava EU zaista nije normalan odnosno trebao bi na psihijatarsko promatranje, a ne samo da ima takvih u Hrvatskoj nego ima i onih koji su spremni oružano slat Hrvate da ginu za EU.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10186 Lokacija: Banja Luka
Ako EU i opstane u sledećih dvadesetak godina , ko li će u toj heterogenoj zajednici biti prva violina ? I zašto ? Njemačka ? Francuska ? Zašto ne Poljska ? Ko o tome odlučuje ? EU ili USA ?
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.