HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 lip 2025, 19:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 106 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Nova geopolitička realnost Europe
PostPostano: 14 vel 2025, 08:19 

Što se desilo u zadnja 2 dana.

1. Pete Hegseth, ministar obrane SAD je prestrašio Europu i Ukrajinu objavom da se Ukrajina NEĆE PRIDRUŽITI NATO-u, Ukrajina NE MOŽE dobiti natrag sav svoj teritorij i SAD NEĆE poslati vojnike.

Baš kad su Europa i Ukrajina htjele ovo probaviti...

2. Trump i Putin razgovarali su 1,5 sat i odlučili uskoro započeti pregovore! Putin pozvao Trumpa u Rusiju i Trump pozvao Putina u Ameriku!

3. Münchenska sigurnosna konferencija započet će 14. 2. 2025. (danas) i to je klasično događaj na kojem se događaju VELIKE ANTIRUSKE najave. Ovdje su Ukrajina i Gruzija pozvane u NATO, ovdje je malo prije ruske invazije Zelenski objavio namjeru nabave nuklearnog oružja u 2. mjesecu 2022. Trump također šalje JD Vancea i ne želi osobno biti tamo, kad većina lidera EU-a želi. Lideri EU sada ne mogu ni razgovarati s Trumpom. Trenutak Trumpova razgovora s Putinom ima za cilj ugušiti ratnohuškačke planove Europe. Obično bi raspravljali o jedinstvenom stajalištu o jačanju Ukrajine, slanju više oružja i novca za provođenje pregovora s pozicije snage.

slika

4. Ministri vanjskih poslova Francuske, Velike Britanije, Španjolske, Italije, Poljske, Njemačke i EU zatražili su da Trump uključi Europu u buduće pregovore o okončanju rusko-ukrajinskog sukoba. Zamjenik ruskog diplomata za UN ih ismijao i rekao im da "vama je mjesto da stojite u čošku dok se mi i Amerikanci dogovoramo"

5. Američki podpredsjednik J. D. Vance sletio je u Munchen i odbio je sastati se s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom bahato izjaviši da "neće još dugo bit kancelar". Ovo je nešto neviđeno, posjeti zemlju neki visoki državni službenik i odbi se sastati sa premijerom te zemlje.

Ukratko, kao što sam najavio, Europa gubi svoju VIP poziciju na svjetskoj sceni. Sada se Europa boji da će ih Trump potpuno odbaciti i oni će završiti bezubu geopolitički slabu kolekciju zemalja koje nitko ne sluša. Ne cijeni ih nitko više odavno. Zemlje koje su sve ulice ofarbale u gay boje nitko normalan ne cijeni.

Pogledajte samo vijesti, pune su panike. Sljedeći mjeseci bit će geopolitički izuzetno zanimljivi.

Vrh

Naslov: Re: Nova geopolitička realnost Europe
PostPostano: 14 vel 2025, 08:21 

Ovo je početak kraja naših sotonističkih, degeneričnih okupatora.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 10:30 

EU je, prihvatimo novo staje, zadnja rupa na sviralu u svijetu. Zaobišla ih Amerika, Kina i Rusija. Sve se dogovara bez njih. Vrijeme je da im i mi pokažemo srednji prst.

ut Vlachus non imperet!

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 10:40 

EU može primiti Ukrajinu i bez NATO-a, ako utanači granice, ali to onda komplicira neki idući potencijalni sukob kada bi otkaz nekih država da pomognu Ukrajini značio i de facto raspad EU.

Nitko se u EU nije "prestrašio" znali su dobro da će ovaj dan doći, samo glume za javnost, naročito ukrajinsku i proukrajinsku:
"Eto mi bi htjeli, ne da Trump, ljutite se na njega!"

Samo će se okrenuti stranica i nitko ništa neće pisati o tome.

Europi je prihvatljivija Ukrajina koja je manja, ali anti-ruski raspoložena s odsječenim proruskim djelovima.

Za EU je velika opasnost da država s jakim pro-ruskim vezama, s milijunima rusa, uđe u EU, ali ovako, kompaktna, manja i slabija Ukrajina još i može.

Ne skoro, naravno, ali je prihvatljivija.

Ovo što će Trump uraditi je i u EU interesu samo ovi to nikada neće priznati.

Za ukrajince je bilo bolje potpisati što god treba i čekati, prihvatiti realnost da su rusi zauzeli dio zemlje, jer onaj tko ti ne daje oružje da spasiš taj dio, neće ti dati ni dovoljno kasnije. Njemu je prihatljivo da se tvoja zemlja podijeli, tek kad je u opasnost došla cijela Ukrajina i Kijev, e onda su tek počeli slati veće količine oružja i otvorenije pomagati, i opet su njemci dosta kasnili s pomoći, a oni su glavni u EU.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 10:55 

potocnj je napisao/la:
EU može primiti Ukrajinu i bez NATO-a, ako utanači granice, ali to onda komplicira neki idući potencijalni sukob kada bi otkaz nekih država da pomognu Ukrajini značio i de facto raspad EU.

Nitko se u EU nije "prestrašio" znali su dobro da će ovaj dan doći, samo glume za javnost, naročito ukrajinsku i proukrajinsku:
"Eto mi bi htjeli, ne da Trump, ljutite se na njega!"

Samo će se okrenuti stranica i nitko ništa neće pisati o tome.

Europi je prihvatljivija Ukrajina koja je manja, ali anti-ruski raspoložena s odsječenim proruskim djelovima.

Za EU je velika opasnost da država s jakim pro-ruskim vezama, s milijunima rusa, uđe u EU, ali ovako, kompaktna, manja i slabija Ukrajina još i može.

Ne skoro, naravno, ali je prihvatljivija.

Ovo što će Trump uraditi je i u EU interesu samo ovi to nikada neće priznati.

Za ukrajince je bilo bolje potpisati što god treba i čekati, prihvatiti realnost da su rusi zauzeli dio zemlje, jer onaj tko ti ne daje oružje da spasiš taj dio, neće ti dati ni dovoljno kasnije. Njemu je prihatljivo da se tvoja zemlja podijeli, tek kad je u opasnost došla cijela Ukrajina i Kijev, e onda su tek počeli slati veće količine oružja i otvorenije pomagati, i opet su njemci dosta kasnili s pomoći, a oni su glavni u EU.

Logicno i Biden im je davao oruzje na kapaljku toliko da rat traje, a da nista nemogu okrenuti u svoju korist. Isto bi bilo i dalje

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:01 

Američki podpredsjednik J.D. Vance rekao je da bi SAD mogao pogoditi Moskvu sankcijama i potencijalnim vojnim djelovanjem ako ruski predsjednik Vladimir Putin ne pristane na mirovni sporazum s Ukrajinom koji Kijevu jamči dugoročnu neovisnost.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:06 

Banya je napisao/la:
EU je, prihvatimo novo staje, zadnja rupa na sviralu u svijetu. Zaobišla ih Amerika, Kina i Rusija. Sve se dogovara bez njih. Vrijeme je da im i mi pokažemo srednji prst.

Ko Vi?

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:07 

Mi Hrvati. Krajnje je vrijeme da izađemo iz EU i pokažemo srednji prst njima i njihovoj ideologiji koju nam silom nameču

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:09 

Rika sv Vida je napisao/la:
Mi Hrvati. Krajnje je vrijeme da izađemo iz EU i pokažemo srednji prst njima i njihovoj ideologiji koju nam silom nameču

Imamo li novac za croexit?

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:17 

Što to dobijaš izlaskom iz EU?

Status bošnjaka u Europi.

Ako ti smeta EU pa slobodno nemoj koristiti nijednu prednost koju ti EU daje.

Imaš pravo na BiH putovnicu? Uzmi si tu i eto!

Ja osobno volim mogućnost da posjećujem svaku zemlju Europe bez pečata kad pođem i kad dođem.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:19 

Koju točno to prednost mi EU daje? Prodao bi Hrvatsku da ne moraš dobivat pečat na granici s drugim državama?

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:22 

Odkad smo ušli u EU cijene su u prosjeku 3x skuplje dok plaće 1,5x veće. Gay zastave su posvuda i u školama i vrtićima. Daje se masovno državni i gradski novac za woke propagandu od djece do starijih u svim segmentima društvima. Naselili mi u susjedstvo tisuće Nepalaca i Ukrajinaca. Prije ulaska u EU planski nam uništili poljoprivredu i proizvodnju. Koju točno korist imam osim slobodnog prolaza u Sloveniju a nisam izlazio iz Hrvatske od 2012 tamo još?

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:24 

Cijene su otišle i u zemljama koje nisu u EU.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:26 

To je točno no sve je to posljedica europske i bidenove politike ali nas je posebno pogodilo odkad smo si ukinuli kune i uveli euro.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:31 

Hrvatska ide u katastrofalnom smjeru da smo na rubu provalije, a Plenković nas može uvjeravat da cvjetamo onim svojim tablicama s bdpom do sutra. Jedina korist u svemu ovome u zadnje vrijeme što su nas prisilili da se naoružamo a to je rezultat prošlog Trumpovog mandata a i sad će opet to ić zbog Trumpa no dok Plenković vlada ta je vojska i oružje pod zapovjedništvom Ursule Von Den Leyen a ne Hrvata. Već bi bili u Ukrajini da nije predsjednika Milanovića. No naravno da smo normalan narod i država nebi nas nitko morao prisiljavat da se naoružavamo nego bi se naoružavali zbog sebe a ne kineske prijetnje na pacifiku kako je jučer objašnjavano na nato samitu.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:33 

Nisu svoje valute ukinule mnoge europske zemlje, pa im sve jedno cijene divljaju. Npr. Švicarska, Norveška, Srbija, Albanija, BiH, UK, Mađarska, Češka, Poljska,..

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:35 

Hrvatska ide u katastrofalnom smjeru da smo na rubu provalije, a Plenković nas može uvjeravat da cvjetamo onim svojim tablicama s bdpom do sutra. Jedina korist u svemu ovome u zadnje vrijeme što su nas prisilili da se naoružamo a to je rezultat prošlog Trumpovog mandata a i sad će opet to ić zbog Trumpa no dok Plenković vlada ta je vojska i oružje pod zapovjedništvom Ursule Von Den Leyen a ne Hrvata. Već bi bili u Ukrajini da nije predsjednika Milanovića. No naravno da smo normalan narod i država nebi nas nitko morao prisiljavat da se naoružavamo nego bi se naoružavali zbog sebe a ne kineske prijetnje na pacifiku kako je jučer objašnjavano na nato samitu.

Ko bi po tebi bio sposoban voditi bolje RH? Napravi spisak članova vlade.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:35 

Ne znam al imam prijatelje Slovence u Izoli i bio sam kod njih još tamo 2008e negdje nakon što su uveli euro i sjećam se kako su se žalili da im je sve duplo skuplje a plaće iste. Sad ljudi iz Rijeke idu kupovat u Ilirsku Bistricu i Trst jer je i jeftinije i kvalitetnije.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:37 

MiB je napisao/la:

Nitko. :sad konjjušarski narod. I svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 11:38 

MiB je napisao/la:

Nitko. :sad konjjušarski narod. I svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.

Kako niko? Koje je onda rješenje? Molim ne nazivati naš hrabri narod konjušarima, ako se tako osjećaš onda to reci za sebe. I poštuj forumska pravila tako što nećeš zaobilaziti filtere.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 12:03 

MiB je napisao/la:
Američki podpredsjednik J.D. Vance rekao je da bi SAD mogao pogoditi Moskvu sankcijama i potencijalnim vojnim djelovanjem ako ruski predsjednik Vladimir Putin ne pristane na mirovni sporazum s Ukrajinom koji Kijevu jamči dugoročnu neovisnost.

Amerikanci će sklepat sporazum s Rusima, da se otarase ukrajiškog balasta, i potpuno izignorirat interese EU država. Ostavit će ih sa smećem koje su sami napravili. Neka uče ruski.

ut Vlachus non imperet!

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 12:05 

Šta te briga, nisi državljanin zemalja EU.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 12:13 

Ajmo prvo vidjet npr. hoće li se zaustaviti proces pretvaranja Srba na Kosovu u kulturno-umjetničko društvo.

Pošto su glavna ruska braća u regijonu, to bi mogao biti znak da se situacija zaista mijenja.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 12:45 

Odkad smo ušli u EU cijene su u prosjeku 3x skuplje dok plaće 1,5x veće. Gay zastave su posvuda i u školama i vrtićima. Daje se masovno državni i gradski novac za woke propagandu od djece do starijih u svim segmentima društvima. Naselili mi u susjedstvo tisuće Nepalaca i Ukrajinaca. Prije ulaska u EU planski nam uništili poljoprivredu i proizvodnju. Koju točno korist imam osim slobodnog prolaza u Sloveniju a nisam izlazio iz Hrvatske od 2012 tamo još?

Jel Britaniji bolje od kako su izašli?

Jel u BiH ne idu cijene gore i bez eura?

Čak su sada u UK još radikalniji ljevičari, rade puno gore nego razlozi iz kojih su izašli.

Izlazak iz EU je glupost ako je razlog da pokažeš srednji prst a ne uradiš ništa konkretno, tipa pripajanje Herceg-Bosne matici. Znaš dobro da se to neće desiti.

Pokaži srednji prst unutar EU kao Orban što pokazuje, i poljaci što su prije.

Mi smo dio Europe, kao zemlja svakako smo ovisni o EU tokovima, ovako bar imamo glas tamo, onako bi nas samo stigle naredbe, tipa, kažu ti, tolika tarifa zbog zagađenja okoliša i sl., a dok smo tamo možemo utjecat, kako tako.

Izlazak iz EU je kao srpski bojkot lokalnih izbora na Kosovu, ogromna glupost.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2025, 12:57 

Nemamo nikakav glas tamo. Ima nas 1% u EU parlamentu a većina naših zastupnika tamo su izdajnici koji glasaju po naputku europskih gazdi iz europskih stranaka u kojima se nalaze ne uzimajući u obzir interese Hrvatske kao kad je SDP glasao protiv prava na veto država članica oko nekih stvari. A cijelom EU vladaju nedemokratski birokrati a cijela EU nema nikakav glas u međunarodnoj politici i diplomaciji nego je predmet sprdnje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 106 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 66 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: