|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Snažan potres pogodio Tursku, poginulo najmanje 45 ljudi Postano: 23 lis 2011, 20:02 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
http://www.vecernji.hr/vijesti/snazan-p ... nak-339182 7,2 po richteruSnažan potres pogodio Tursku, poginulo najmanje 45 ljudi Nekoliko zgrada se srušilo, a spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do svih ljudi koji su ostali zatrpani ispod ruševina Snažan potres jačine 7,3 stupnja po Richteru pogodio je jugoistočnu tursku pokrajinu Van, smještenu uz granicu s Iranom. Epicentar je bio 19 kilometara od grada Vana u kojemu se srušilo nekoliko zgrada dok je na većem broju objekata nastala materijalna šteta. Prema trenutnim podacima poginulo je najmanje 45 ljudi, a ozlijeđeno još najmanje 150. Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do zarobljenih ispod ruševina. Potres je izazvao veliku paniku, većina ljudi istrčala je na ulice, a telefonske veze su zbog velike opterećenosti satima bile u prekidu. Dramatičnaija situacija je u susjednom Ercisu čiji je gradonačelnik izjavio da je potres bio vrlo razoran te da ima i mrtvih. Zatražio je hitnu pomoć u medicinskom osoblju i sanitetskom materijalu. Turska je smještena na tektonski aktivnom području. Dva potresa 1999. čija je magnituda bila veća od 7 stupnjeva po Richteru ubila su gotovo 20.000 ljudi u gusto naseljenom području na sjeverozapadu zemlje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Snažan potres pogodio Tursku, poginulo najmanje 45 ljudi Postano: 23 lis 2011, 20:03 |
|
|
Prekjučer je isti (7.2) trefio pored New Zealand u ocean. Srećom daleko od ljudi. Sa tim potresima moraš imati puno sreće.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Snažan potres pogodio Tursku, poginulo najmanje 45 ljudi Postano: 23 lis 2011, 20:08 |
|
|
Novinari Večernjeg su u klincu. Drugi mediji govore o skoro 1000 žrtava.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Snažan potres pogodio Tursku, poginulo najmanje 45 ljudi Postano: 23 lis 2011, 20:44 |
|
|
Od 500 do 1000 Žrtava kažu na vijestima u AT.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Snažan potres pogodio Tursku, poginulo najmanje 45 ljudi Postano: 23 lis 2011, 23:00 |
|
|
Citat: Izraelski ministar odbrane Ehud Barak rekao je večeras da je Ankara odbila pomoć Izraela, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio jugoistok Turske. Objavljeno: 22:28
"Njihov odgovor je negativan, ali ako kasnije kažu da im je potrebna dodatna pomoć, ili ukoliko se predomisle, mi smo spremni da pomognemo", rekao je Barak televizijskom Kanalu 2. On je dodao da Turci ne žele pomoć Izraela. Odnosi Izraela i Turske, nekada bliskih strateških saveznika, pogoršali su se nakon akcije izraelskih komandosa 2010. godine na turskom brodu kada je ubijeno devet turskih državljana. U međuvremenu, zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Turske rekao je da Izrael dobio isti odgovor kao i desetine drugih zemalja, jer Ankara još nije zatražila inostranu pomoć.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
 |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Snažan potres pogodio Tursku, poginulo najmanje 45 ljudi Postano: 24 lis 2011, 10:46 |
|
|
Jebemu. Svit ide u onu stvar, sve je više ovakvih katastrofa, a uzrokovali smo ih dakako mi idioti hjumensi. Znam ja nas, jebo ja nas...
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Snažan potres pogodio Tursku, poginulo najmanje 45 ljudi Postano: 24 lis 2011, 10:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nije prvi, neće biti ni zadnji: 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
ledolomac
|
Naslov: Re: Snažan potres pogodio Tursku, poginulo najmanje 45 ljudi Postano: 30 lis 2011, 01:55 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Jebemu. Svit ide u onu stvar, sve je više ovakvih katastrofa, a uzrokovali smo ih dakako mi idioti hjumensi. Znam ja nas, jebo ja nas... Kad god se dogodi neka prirodna katastrofa ljudi počnu kukat kako je svijet otišao u onu stvar. Dajte ljudi shvatite da je ovakvih katastrofa uvijek bilo i uvijek će ih biti, samo što danas imamo medije koji ih prate iz minute u minutu pa nam se čini da je to nešto novo i da nastupa globalna kataklizma. U svakom slučaju žao mi je ljudi koji izgube život i onih koji to moraju proživljavati...
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Snažan potres pogodio Tursku, poginulo najmanje 45 ljudi Postano: 30 lis 2011, 17:27 |
|
|
Turska trazi pomoc od Izraela,zanimljivo...
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Ceha i 21 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|