|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 32 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 19:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60329 Lokacija: DAZP HQ
|
Citat: Erdoganova Stranka pravde i razvoja (AKP) osvojila je oko 50 posto glasova na izborima. To znači da je AKP dobila 325 mjesta u parlamentu, pet manje nego što je potrebno da bi samostalno mogla donijeti ustavne promjene.
Prema terenutnim rezultatima, koji uključuju prebrojane gotovo sve glasačke listiće, lokalni mediji su javili da je AKP osigurala 325 od ukupno 550 mjesta u turskom parlamentu.
No, to je ipak manje od apsolutne većine koja bi ovoj stranci omogućila ustavne promjene, bez da se o tome odlučuje na referendumu. Na prethodnim izborima 2007. AKP je osvojila 331 mjesto u parlamentu.
Proglašavajući pobjedu u Ankari, Erdogan je rekao kako će njegova stranka biti "ponizna".
"Narod nam je dao poruku da gradimo novi ustav kroz konsenzus i pregovore. Mi ćemo tražiti konsenzus sa glavnom opozicionom strankom, strankama izvan parlamenta, medijima, nevladinim organizacijama, s akademicima, s bilo kim ko ima nešto za reći", poručio je premijer Turske.
Erdogan je rekao kako će AKP zajedno sa drugima donijeti "civilni, slobodni ustav koji obuhvata sve društvene stranke"
On je također aludirao i na težnje Turske da na zapadu bude glas Bliskog istoka i muslimana s tog područja, govoreći kako će Bosanci, Libanci, Sirijci i Palestinci također imati koristi od njegove pobjede.
"Vjerujte mi, Sarajevo je danas na dobitku isto koliko i Istanbul, Bejrut je pobijedio koliko i Izmir, Damask je dobio koliko i Ankara, Ramallah, Nablus, Jenin na Zapadnoj obali, Jerusalem je dobio koliko Diyarbakiru", izjavio je Erdogan.
Više od 50 miliona ljudi, što je oko dvije trećine stanovnika Turske, je imalo pravo glasa na nedjeljnim izborima. Turska televizija NTV je objavila kako je odziv bio 84,5 posto građana. Što mislite, je li dobro za nas da se što više potiče ovo emotivno i svako drugo povezivanje Turske i bosanskih muslimana?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 19:42 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Pretpostavljam da si pod ovo " za nas" mislio na 444 tisuce stanovnika BIH,svakako da nije dobro za tri cetvorke povezivanje Turske i Bosnjaka ,jer ako se jos vise povezu za par godina ce biti jos samo 333 tisuce s daljnom tendencijom opadanja na 222 tisuce...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 19:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24104 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Obnavljaju savez BiH Muslimani i Turci. Valja se velika politika preko nas. Jel ovo Slučajni prolaznik lobiro. ![smajl032 :smajl032](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smajl032.gif)
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 19:49 |
|
|
A što je to Sarajevo dobilo njegovom pobjedom?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 19:50 |
|
|
Turska nikad neće u EU, to je sad posve sigurno i forsiranje te veze bosanskih muslimana s Turskom neminovno će i njih odvojiti od Europe. ta veza je po njih razornija, nego je recimo za Srbe veza s Rusijom, tako da podržavam to izjednačavanje muslimana s Turcima, ipak je to sad i oficijalno njihova matica.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 19:54 |
|
|
dudu je napisao/la: Turska nikad neće u EU, to je sad posve sigurno i forsiranje te veze bosanskih muslimana s Turskom neminovno će i njih odvojiti od Europe. ta veza je po njih razornija, nego je recimo za Srbe veza s Rusijom, tako da podržavam to izjednačavanje muslimana s Turcima, ipak je to sad i oficijalno njihova matica. Jebes Tursku to bi bilo pogubno po EU jer tesko je asimilirati 80 miliona muslimana,puno je lakse 444 tisuce ljudi asimilirati...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 19:55 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Pretpostavljam da si pod ovo " za nas" mislio na 444 tisuce stanovnika BIH,svakako da nije dobro za tri cetvorke povezivanje Turske i Bosnjaka ,jer ako se jos vise povezu za par godina ce biti jos samo 333 tisuce s daljnom tendencijom opadanja na 222 tisuce... how yes no. Citat: Negativan prirodni priraštaj u aprilu je zabilježen u pet kantona Federacije BiH - Unsko-sanskom, Posavskom, Zeničko-dobojskom, Bosanskopodrinjskom i Kantonu 10. http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/110613048
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 19:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24104 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
dudu je napisao/la: Turska nikad neće u EU, to je sad posve sigurno i forsiranje te veze bosanskih muslimana s Turskom neminovno će i njih odvojiti od Europe. ta veza je po njih razornija, nego je recimo za Srbe veza s Rusijom, tako da podržavam to izjednačavanje muslimana s Turcima, ipak je to sad i oficijalno njihova matica. Odvojiti od Europe, ali približiti Americi. Osovina Turska-SAD je preko NATO saveza osobito jaka. Uostalom i Slučajni je američki pijun i marioneta. Samo tko zna, što oni smjeraju, jer i plitki Zlaja igra, a da ne zna, šta se iz gore valja.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 19:58 |
|
|
vidjet ćemo što će biti s tim savezom u budućnosti jer si neće moći biti dobri i s Izraelom i s Turskom, pa i sa SA. netko je tu višak.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 20:11 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: A što je to Sarajevo dobilo njegovom pobjedom? Debelu kitu u zube ![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 20:17 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: A što je to Sarajevo dobilo njegovom pobjedom? Debelu kitu u zube ![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif) Znaš ti onu narodnu-bolje dobar komšija,nego...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 20:32 |
|
|
Na koje je sarajevo mislio, istočno ili bliskoistočno?
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 20:34 |
|
|
dudu je napisao/la: vidjet ćemo što će biti s tim savezom u budućnosti jer si neće moći biti dobri i s Izraelom i s Turskom, pa i sa SA. netko je tu višak. kako neće pa amerika je veliki saveznik turske sve ti je to povezano a i turska se nije javljala kad su u izraelu ubili one civile na brodu
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 21:01 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Moglo bi se lako dogoditi da veće povezivanje Bošnjaka i Turaka dovede do većeg otklona Europe prema Bošnjacima.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PCM
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 21:30 |
|
|
Ma nije to loše, samo nek se oni drže majčice Turske kako im reis reče, to je za nas dobitak u svakom slučaju ;)
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 21:36 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25926 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: A što je to Sarajevo dobilo njegovom pobjedom? Debelu kitu u zube ![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif) Da pitamo Šeherzadu?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 13 lip 2011, 21:40 |
|
|
Bobovac je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Debelu kitu u zube ![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif) Da pitamo Šeherzadu? Seherzadi bi dobro doslo ovo iz mog predhodnog posta posto je zagorila ko pretis-lonac prelivajuci ovdje sa vama zajedno iz shupljeg u prazno po 18 sati dnevno ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
pucanj u noci
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 14 lip 2011, 16:44 |
|
|
Dobit ce ono njegovom pobjedom vise jama i nis vise samo nek se oni priklanjaju osmanlijama...hebali ih oni di su bili kad je grmilo....
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ivica
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 14 lip 2011, 17:16 |
|
|
Kako god bilo, dobro je da maske padaju i otkrivaju se namjere. Pogotovo kad su u pitanju ovakve izravne izjave upućene malo većem auditoriju.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Real gone
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 16 lip 2011, 00:32 |
|
|
Da se ne lažemo, potpuno je normalna stvar da oni podržavaju nekog ko se vekovima identifikovao sa njima. Mislim da će u Sarajevu i onako dugoročno prevagu odneti ta proislamska struja nad onom "bosanskom".
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
pucanj u noci
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 16 lip 2011, 18:13 |
|
|
Ma molim te sta bi bilo da koji od NDP u Njemackoj dobije i prozove nas Hrvate sta bi sve onaj FTV natrubio,ma maske su pale pdavna ali ako im je Turska majka ,upri brale tutanj eno ti ,meni je moje draze nego Svedska ma znate ono lako je tudjim hurcem gloginje mlatiti....ooooooooooooooo Osmane mlatni svoim....
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
atan
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 16 lip 2011, 20:33 |
|
|
lijepo bogomi. ummet se pomaže i drži zajedno na putu ka stvaranju kalifata.
_________________ R.I.P. Sic
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 17 lip 2011, 00:10 |
|
|
atan je napisao/la: lijepo bogomi. ummet se pomaže i drži zajedno na putu ka stvaranju kalifata. Nećete praviti Aziju od naše Bosne. ![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Real gone
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 17 lip 2011, 00:14 |
|
|
atan je napisao/la: lijepo bogomi. ummet se pomaže i drži zajedno na putu ka stvaranju kalifata. atane, jel imaš ti cvonjka da održavaš taj kalifat, to je pitanje u narednih par decenija ne moš* u bošnjačkoj džamahiriji čak ni čestiti šerijat da praktikuješ, a da ti ne lipše od gladi i ona jedna žena, a ne izmaštane četiri ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
pjosip
|
Naslov: Re: Erdogan: "Mojom pobjedom Sarajevo je dobilo kao i Istanbul!" Postano: 17 lip 2011, 13:44 |
|
|
lider30 je napisao/la: atan je napisao/la: lijepo bogomi. ummet se pomaže i drži zajedno na putu ka stvaranju kalifata. Nećete praviti Aziju od naše Bosne. ![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif) Tako je. Sikter sa balilukom u Aziju!
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|