|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 27 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 16 srp 2009, 19:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23887 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Nije objavilo žutilo Washintonskog timesa, nego londonski Times. Na Bliskom istoku se sve ozbiljnije zvecka oružjem.
Fena je objavila, odnosno preuzela od londonskog Timesa:
Prije dva dana dva izraelska ratna broda tipa Saar 5, najsuvremenija koje posjeduje izraelska vojska, su preplovila Suez do Crvenog mora. Arapski izvori su rekli da se radi samo o vježbi. Spomenuti dužnosnik je istaknuo da nije slučajno da Izrael izvodi takve manevre javno.
Prije desetak dana je istim putem već prošla izraelska podmornica, koja može izvesti napad nuklearnom raketom.
Osobno sam skeptičan prema namjerama napada na Iran, jer je Irak -Irak, a Iran ipak nešto drugo. Irak bi se bez diktature ionako sam urušio zbog tri različite skupine, koje čine državu.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Vuco
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 16 srp 2009, 23:29 |
|
|
Osobno se nadam da će Izrael začepiti usta onom iranskom wannabe Hitleru.
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 17 srp 2009, 10:19 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Ništa od toga, već je bilo par lažnih uzbuna. Izrael jednostavno to ne može izvesti sam, niti bi USA dopustila takvu avanturu.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 17 srp 2009, 20:19 |
|
|
nista od toga , taj Times je izgleda postao zuta novina
|
|
Vrh |
|
|
Vuco
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 00:26 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ništa od toga, već je bilo par lažnih uzbuna. Izrael jednostavno to ne može izvesti sam, niti bi USA dopustila takvu avanturu. Ne bih rekao. Kao prvo, ne bi bio prvi put da Izrael samostalno bombardira nuklearne uređaje u arapskim državama (1981. Irak / 2007. Sirija). Drugo, SAD možda i neće dopustiti jednu takvu avanturu, ali će 100% pomoći Izraelu u obrani države. I treće, ostale arapske države se i same boje jačanja Irana i prema tome neće ulaziti u taj sukob. Naravno da Izrael neće napasti Iran kao državu, tj. gradove, ali je lako moguće, čak bih rekao vjerojatno da će napasti i uništiti Nedžine nuklearne pogone.
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 12:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75633 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Vuco je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ništa od toga, već je bilo par lažnih uzbuna. Izrael jednostavno to ne može izvesti sam, niti bi USA dopustila takvu avanturu. Ne bih rekao. Kao prvo, ne bi bio prvi put da Izrael samostalno bombardira nuklearne uređaje u arapskim državama (1981. Irak / 2007. Sirija). Drugo, SAD možda i neće dopustiti jednu takvu avanturu, ali će 100% pomoći Izraelu u obrani države. I treće, ostale arapske države se i same boje jačanja Irana i prema tome neće ulaziti u taj sukob. Naravno da Izrael neće napasti Iran kao državu, tj. gradove, ali je lako moguće, čak bih rekao vjerojatno da će napasti i uništiti Nedžine nuklearne pogone. Ali onda bi se očekivao i odgovor Irana, zbog obrane Nedžine časti, Iran će iskoristit ono što ima, a ako se ne varam imaju rakete koje mogu dosegnut Izrael.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 13:30 |
|
|
Betandwin je napisao/la: nista od toga , taj Times je izgleda postao zuta novina Postao ?
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 15:50 |
|
|
Vuco je napisao/la: Osobno se nadam da će Izrael začepiti usta onom iranskom wannabe Hitleru. Ae vuco šuti, ne bi ni znao šta znači ustaša da ti nije hitlera bilo
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 15:52 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ništa od toga, već je bilo par lažnih uzbuna. Izrael jednostavno to ne može izvesti sam, niti bi USA dopustila takvu avanturu. Židovi samo mogu posmatrati kako najveća islamska zemlja u regionu pravi atomsku bombu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 16:14 |
|
|
Sultan je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ništa od toga, već je bilo par lažnih uzbuna. Izrael jednostavno to ne može izvesti sam, niti bi USA dopustila takvu avanturu. Židovi samo mogu posmatrati kako najveća islamska zemlja u regionu pravi atomsku bombu I to je po tebi dobra stvar što oni prave n-bombu ?
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 16:20 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 15:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
Iran je preveliki zalogaj za Židove. Kako za ove izraelske tako i ove američke. Inače bi poduzeli nešto umjesto da laju. Pas koji laje ne grize.
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 16:23 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Sultan je napisao/la: Židovi samo mogu posmatrati kako najveća islamska zemlja u regionu pravi atomsku bombu I to je po tebi dobra stvar što oni prave n-bombu ? Pa kad jedan Izrael ima 300 atomskih bojevih glava, zašto da i Iran ne napravi koju
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 16:49 |
|
|
Sultan je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: I to je po tebi dobra stvar što oni prave n-bombu ?
Pa kad jedan Izrael ima 300 atomskih bojevih glava, zašto da i Iran ne napravi koju Kakve veze ima to što Izrael ima N-bombe ? Trebali bi i mi onda da napravimo koju po toj logici ? Ili braniš braću po vjeri samo pa eto nek imaju i oni koju bombu ?
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 20:00 |
|
|
Sultan je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: I to je po tebi dobra stvar što oni prave n-bombu ?
Pa kad jedan Izrael ima 300 atomskih bojevih glava, zašto da i Iran ne napravi koju Koja logika?! Bitno da braca muslosi imaju koju bombicu kojom mogu prijetiti. Kad vi bosnjaci nemate nista drugo, tjesite se tim glupostima i lijecite komplekse, mozda vam Iran baci koju mrvicu na pod da imate sta kupit, ak vas usrecuje, bujrum!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 20 srp 2009, 20:02 |
|
|
Inace ovake vijesti Iranu idu u korist, jer oni tim hrane svoj bolesni propagandni aparat i opravdavaju sva zlodjela!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 21 srp 2009, 03:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75633 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Izrael treba napasti Iranska nuklearna postrojenja.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 21 srp 2009, 11:37 |
|
|
Vuco je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ništa od toga, već je bilo par lažnih uzbuna. Izrael jednostavno to ne može izvesti sam, niti bi USA dopustila takvu avanturu. Ne bih rekao. Kao prvo, ne bi bio prvi put da Izrael samostalno bombardira nuklearne uređaje u arapskim državama (1981. Irak / 2007. Sirija). Drugo, SAD možda i neće dopustiti jednu takvu avanturu, ali će 100% pomoći Izraelu u obrani države. I treće, ostale arapske države se i same boje jačanja Irana i prema tome neće ulaziti u taj sukob. Naravno da Izrael neće napasti Iran kao državu, tj. gradove, ali je lako moguće, čak bih rekao vjerojatno da će napasti i uništiti Nedžine nuklearne pogone. Znam za Irak, to su odlično izveli (Osirak - francuski reaktor). Problem sa Iranom je: - Prelet preko Iraka (treba dozvola Iraka ili Amera, također treba napraviti refuelling u zraku). - Iran ima S-300
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 21 srp 2009, 11:42 |
|
|
Sultan je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ništa od toga, već je bilo par lažnih uzbuna. Izrael jednostavno to ne može izvesti sam, niti bi USA dopustila takvu avanturu. Židovi samo mogu posmatrati kako najveća islamska zemlja u regionu pravi atomsku bombu Ovim našim hercegovačkim (kao i bosanskim) sunnitima izgleda nitko nije javio da su šijiti (uglavnom Perzijci ali ima i Arapa) i suniti smrtni neprijatelji (daleko krvaviji od recimo katolika i protestanata u Sj. Irskoj). Kada bi Izrael izbombao Iran, Saudijska Arabija i Egipat bi javno osuđivali, ali bi garant iza scena otvarali šampanjac - nuklearni Iran je Arapima strašna pomisao. Glede sunita i šijita, daleko od toga da sam teološki ekspert, no meni se to čini kao dvije sasvim različite religije - otprilike kolika je razlika između katolika i mormona, tolika je i između njih. Pričajući o Saudijskoj Arabiji, Iranu, pade mi na pamet ona stara - "Imamo muslimane, nemamo naftu, koji smo mi Hrvati pehisti"
|
|
Vrh |
|
|
Viper gts
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 21 srp 2009, 11:50 |
|
|
inače samo napomenem pošto vidim da mnogi to ne znaju da iran nije arapska zemlja niti imaju ikakve veze sa ikakvim semitima
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 21 srp 2009, 11:53 |
|
|
Problem je nastao jer Muhamed nije imao muškog nasljednika...
U islamu postoje dva glavna pravca: Šiiti i Suniti. Zajedničko za oba pravca je da im je Qur'an i primjer Muhammeda osnova vjere. Oba pravca se pet puta dnevno mole Bogu, poste u mjesecu Ramadan i idu na Hadž, hodočašće u Mekki. Razlika izmedju ova dva pravca ogleda se u dva različita načina razmišljanja. Muslimani koji izjave i djela Poslanika Muhammeda uzimaju kao obavezu, zovu se Suniti, dok drugi, koji dodatno i poglede Alije (Muhammedovog zeta) uzimaju kao mjerodavne i njega smatraju kao Muhammedovog političkog i duhovnog nasljednika, zovu se Šiti.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 21 srp 2009, 12:02 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Problem je nastao jer Muhamed nije imao muškog nasljednika...
U islamu postoje dva glavna pravca: Šiiti i Suniti. Zajedničko za oba pravca je da im je Qur'an i primjer Muhammeda osnova vjere. Oba pravca se pet puta dnevno mole Bogu, poste u mjesecu Ramadan i idu na Hadž, hodočašće u Mekki. Razlika izmedju ova dva pravca ogleda se u dva različita načina razmišljanja. Muslimani koji izjave i djela Poslanika Muhammeda uzimaju kao obavezu, zovu se Suniti, dok drugi, koji dodatno i poglede Alije (Muhammedovog zeta) uzimaju kao mjerodavne i njega smatraju kao Muhammedovog političkog i duhovnog nasljednika, zovu se Šiti. Dakle kao što rekoh, isto kao razlika između kršćana i mormona. Mormoni su nominalno kršćani, no imaju i svog proroka Josepha Smitha.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 23 srp 2009, 23:06 |
|
|
Iranski nuklearni program:
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 23 srp 2009, 23:12 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Problem je nastao jer Muhamed nije imao muškog nasljednika...
U islamu postoje dva glavna pravca: Šiiti i Suniti. Zajedničko za oba pravca je da im je Qur'an i primjer Muhammeda osnova vjere. Oba pravca se pet puta dnevno mole Bogu, poste u mjesecu Ramadan i idu na Hadž, hodočašće u Mekki. Razlika izmedju ova dva pravca ogleda se u dva različita načina razmišljanja. Muslimani koji izjave i djela Poslanika Muhammeda uzimaju kao obavezu, zovu se Suniti, dok drugi, koji dodatno i poglede Alije (Muhammedovog zeta) uzimaju kao mjerodavne i njega smatraju kao Muhammedovog političkog i duhovnog nasljednika, zovu se Šiti. Dakle kao što rekoh, isto kao razlika između kršćana i mormona. Mormoni su nominalno kršćani, no imaju i svog proroka Josepha Smitha. Više kao protestanata i katolika. Suniti su kao protestanti- dosta prizemna religija, ali demokratska po ustroju (nikakvo svećenstvo), a emocionalno ne baš nabijena. Šijiti su sličniji katolicima- snažna hijerarhija, daleko veći naglasak na "onaj svijet", jako emocionalno nabijeno zbog mučeništva Alije i sinova.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 23 srp 2009, 23:21 |
|
|
Neke činjenice o Iranu: stanovništvo: 71 milijun Četvrti proizvođač nafte na svijetu. Parlament im se zove Medžlis ( ) i jednodoman je. Cijelu vladu može posmjenjivati vrhovni vjerski vođa ajatollah Cerić, ovaj... to jest htio sam reć ... ajatollah Ali Khamenei. Glavne etničke skupine su Perzijanci (51%), Azeri (24%), Gilaki i Mazandarani (8%), Kurdi (7%), Arapi (3%), Baludži (2%), Luri (2%), Turkmeni (2%), Religija: 90% šiiti Jezik: perzijski Najgušće naseljen je krajnji sjever zemlje, te uz Kaspijsko jezero. Jug je vrlo rijetko naseljen. Istočni dio velikim dijelom nenaseljen. Perzijanci su bili nekad slavna civilizacija, na slici dolje je Perzepolis.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: TIMES - Izraelski brodovi već pripremaju napad na Iran!? Postano: 23 srp 2009, 23:33 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Znam za Irak, to su odlično izveli (Osirak - francuski reaktor). Problem sa Iranom je:
- Prelet preko Iraka (treba dozvola Iraka ili Amera, također treba napraviti refuelling u zraku). Mislim da će prije biti prelet preko Arabije. Ne bi me čudilo ni da Arabija zamoli Izrael da to učini. RajvoSa je napisao/la: - Iran ima S-300 Zar ima? Zadnje vijesti su bile da ih tek pokušavaju kupiti.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1029 of 2558 - 40.23%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|