|
|
Stranica: 1/12.
|
[ 294 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vladimir RUS
|
Naslov: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 19:33 |
|
|
Citat: Ambasador i još tri zvaničnika SAD ubijeni u Libiji
Naoružani bijesni demonstranti napali su konzulat u Benghaziju, otvorili vatru, i pored ambasadora Christophera Stevensa ubili još 3 Amerikanca
Libijski zvaničnici su saopćili da su američki ambasador u Libiji i jos tri zvaničnika ambasade SAD u Tripoliju, ubijeni nakon što je razjarena masa provalila u američki konzulat u Bengaziju, kasno sinoć.
Do tragedije je došlo kada su prosvjednici, razbješnjeni američkim filmom za koji tvrde da je uvrijedio poslanika Muhammeda, prvo otvorili vatru na konzulat, a potom ga zapalili.
Ambasador J. Christopher Stevens, jedan od najiskusnijih americkih diplomata u regionu, a u Libiji je tek nesto manje od 4 mjeseca, nakon što je je preuzeo položaj u maju mjesecu.
Zamjenik ministra vanjskih poslova Libije Wanis al-Sharif je izjavio da je ambasador ubijen uz još trojicu američkih zvaničnika, time potvrdivši da je Stevens bio u konzulatu u vrijeme napada.
Dodatni detalji o napadu još nisu objavljeni.
Prethodno su mediji objavili kako je nekoliko desetina naoružanih prosvjednika islamističke grupe Ansar al Sharia napalo američki konzulat vatrom iz automatskih pušaka i granatama, te da su potom i zapalili zgradu konzulata. Associated Press je javio da je ambasador Stevens, ubijen prilikom pokušaja evakuacije.
Bijela kuća osudila napad
Predsjednik SAD Barak (Barack) Obama oštro je osudio ubistvo američkog ambasadora Christophera Stevensa i još tri zvaničnika ambasade u Libiji, ocijenivši da je reč o “sramnom napadu”.
U saopštenju izb Bijele kuće navodi se kako je predsjednik naredio da se pojača bezbjednost u svim američkim diplomatskim predstavništvima.
"SAD odbacuju svaki pokušaj omalovažavanja vjerskih uvjerenja drugih. Istovremeno, moramo nedvosmisleno da osudiomo ovakve besmislene napade u kojima su stradale naše diplomate”, navodi se u saopštenju.
Izvinjenje libijskih vlasti
Opšti libijski nacionalni kongres se izvinio SAD zbog ubistva američkog ambasadora i još tri zvaničnika u napadu radikalnih islamista na konzulat u Benghaziju.
"Upućujemo izvinjenje SAD, američkom narodu i cijelom svijetu zbog ovoga što se dogodilo", rekao je na konferenciji za novinare u Tripoliju predsjednik libijskog Opšteg nacionalnog kongresa, Mohammed el Megarjef.
On je napad nazvao kukavičkim činom i poručio da da je Libija na strani SAD. Izvor: http://ba.voanews.com/content/stevens-death-09-12-12/1506262.html Sta ti je zivot, das im "demokratiju", a oni te ubiju.
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 19:53 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2012, 12:14 Postovi: 372 Lokacija: Evo me u kući
|
Anarhija! Nisu te zemlje zrele za demokraciju kakva zapad poznaje.
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 20:07 |
|
|
E baš mi ga nešto žao... Napravili su od Libije još jednu zemlju slučaj kako bi omastili svoje pohlepne brke.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 20:13 |
|
|
Ni na ovim prostorima se demokratija nije ustolicila kako treba, mislim na demokratiju koju Amerikanci zagovaraju i to ni nakon dvije decenije, a mislili su isti uspostaviti demokratiju u Libiji i to u svega par koraka.
Malo im Gadafi, pa sad bi i Asada da "skinu", a neznaju da kada bi Asad bio skinut sa vlasti, da bi na celu Sirije najvjerovatnije dosli radikalisti, ekstremisti, pa cak i pripadnici raznih teroristickih organizacija ukljucujuci cak i Al Kaidu.
Amerika i cijeli zapad sami sebe na kraju zakopavaju i to doslovce.
|
|
Vrh |
|
 |
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 20:17 |
|
|
mora se nekako opravdati buduća agresija na siriju, evo načina Bog im da pokoj duši
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 20:23 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Ni na ovim prostorima se demokratija nije ustolicila kako treba, mislim na demokratiju koju Amerikanci zagovaraju i to ni nakon dvije decenije, a mislili su isti uspostaviti demokratiju u Libiji i to u svega par koraka.
Malo im Gadafi, pa sad bi i Asada da "skinu", a neznaju da kada bi Asad bio skinut sa vlasti, da bi na celu Sirije najvjerovatnije dosli radikalisti, ekstremisti, pa cak i pripadnici raznih teroristickih organizacija ukljucujuci cak i Al Kaidu.
Amerika i cijeli zapad sami sebe na kraju zakopavaju i to doslovce. Znaju vrlo dobro, to im je i cilj.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 20:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24244 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Osvetilo im se. Mislim žao mi je čovjeka, ali jednostavno ta agresivna svjetska politika ima i reakcije.
Preočito je da su oni bili vukli poteze u Libiji i da su manipulirali pobunom.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 20:46 |
|
|
Gaddafi i Assad nisu ista stvar, i ne valja druga dikobraza Mesica stavljati u isti kos s' Assadon, koji je daleko pravedniji i racionalniji politicar. Gaddafi je za zivota bija dno dna, silovatelj divojcica, a bagra od obitelji mu je po recimo Svicarskoj primlacivala ljude (sin mu) te prakticno zivila izvan zakona. Prokleta bagra, a jos prokletija bagra koja mu je to po zapadu dopustala.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 20:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60547 Lokacija: DAZP HQ
|
ako je ovo cijena da odustanu od potpore pobunjenicima u Siriji, onda nije velika. međutim, to se naravno neće dogoditi jer ovi džihadisti su im daleko manji problem od osovine Iran-Sirija-Hezbollah.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 20:52 |
|
|
Sad čekajmo rasplet oko Irana i Izraela.SAD će tu odigrati ključnu ulogu,pretpostavljam negativnu.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 21:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24244 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Moglo bi se zakuhati ovdje. Još USA čekuju izbori, Obama će morati pokazati čvrstu ruku u obrani američkih interesa i ljudi.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 21:12 |
|
|
Naravno da Ameri imaju određenu odgovrnost za dešavanja tamo , ali nikako presudnu.
To je sve retardirano tamo , takva vrsta reakcija i mentaliteta je očekivana u svakom dobru kao u prošlosti tako i budućnosti sve dok postoji onaj islam.
Gadafi je ubijao svoj narod , ali eto nije dozvolio islamistima da se šire , međutim ne zbog što je mislio da oni nisu u pravu i da islam kao osnova nije za državu , već što je postajala mogućnost da njemu naude.
Sad je svetski trend okrivaljvati Amere za sve.
Samo da se ne desi da će biti ono :"Drumovi će poželeti Amera a Amera biti više neće" , pa ćemo svi kukati kad dođe "pravda" islamista,hrišćana,kojekakvih komunjara,nacionalista,......i "boraca za elementarnu pravdu".
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 21:18 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
lider30 je napisao/la: Osvetilo im se. Mislim žao mi je čovjeka, ali jednostavno ta agresivna svjetska politika ima i reakcije.
Preočito je da su oni bili vukli poteze u Libiji i da su manipulirali pobunom. Nema to nikakve veze sa orkestriranjem pobune u Libiji niti manipulacije narodom, pošto su Libiju zakuhali u prvom redu Europljani tj. Sarkozy , jedino su se malo preračunali jer nemaju iskustva ni dovoljno sredstva za provođenje takvoga ustanka naroda zbog čega su Ameri morali kasnije uskočiti (njihova ideja osim toga nije bilo proširivanje "proljeća" na Libiju već na Siriju i Egipat kako bi blokirali ruske i kineske geostrateške interese na Bliskom istoku u čemu Sirija i Egipat igraju puno značajniju ulogu) . Prosvjedi u Libiji i islamskom svijetu izazvani su jednim filmom kojim se sugerira da je svjedočanstvo o Muhamedu u potpunosti lažno, s obzirom da znate kako su reagirali na jednu karikaturu što se moglo očekivati za ovakav film ? Inače film su financirali određeni Židovi, a s obzirom na nedavne izjave premijera Izraela (ima čovjek potpuno pravo o moralu i "prijelascima crvene crte" , ali ne ćemo sada u detalje) ja smatram da sve ovo ima samo cilj legitimizacije u očima američke javnosti jedan preventivni napad koji će se vrlo skoro izvesti, a podsjećat će vas na izraelsko bombardiranje Iraka, odnosno određenih postrojenja. EDIT: Spojite to sa jednim osjećajem sigurnosti koji je ponovno zavladao SADom(nakon ubojstva Osame) , koji je jedan od uzroka koji su doveli do uspjeha napada na WTC 2001.g. , a sada je uzrokovala vrlo vjerojatno smrt veleposlanika (pošto uz njega nije bila nužna pratnja).
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 21:38 |
|
|
Čekaj malo, kakve veze imaju neredi u africkoj, arapskoj i sunitskoj libiji s napadom na iran? To im moze pomoci jedino da povecaju potporu medju rednecima....
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 21:41 |
|
|
Baš me interesira reakcija SAD-a u predizborno vrijeme. Republikanci bi kolonizirali Libiju.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 21:51 |
|
|
volvoks je napisao/la: Čekaj malo, kakve veze imaju neredi u africkoj, arapskoj i sunitskoj libiji s napadom na iran? To im moze pomoci jedino da povecaju potporu medju rednecima.... Upravo tako, mada iskreno iz mog iskustva sa Amerima mogu ti reči da i oni koji se ne podrazumijevaju pod standardne "rednecks" popizde kada im ovi luđaci ubiju dužnosnike/vojnike i da se zažele osvete. Ukoliko podrška Izraelu u SADu bude visoka Obama ne će riskirati i usprotiviti se napadu pošto je ovo između ostalog izborna godina.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 22:00 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Izlaze informacije da je ambasador bio sodomiziran kao Gadafi..... koja ponižavanje Amerike , još to i napad na Amerikance u Kairu ,to je poruka Muslimanskog bratsva ,sinkronizirani napadi. Nemožeš vjerovati koliko je Obamina administracija idiotska i kratkovida.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 22:02 |
|
|
veleposlanica u Kairu se u strahu za vlastiti život ispričala napadačima na veleposlanstvo. hitno je reagirala Clinton i demantirala da je to službena politika SAD-a.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 22:07 |
|
|
New York Times već sumnja da je rulja u općem kaosu ubila veleposlanika, već da ima mogućnosti da je bilo pomno isplanirano. Citat: The Obama administration suspects that the fiery attack in Libya that killed the American ambassador and three other diplomats may have been planned rather than a spontaneous mob getting out of control, American officials said Wednesday. Citat: The protesters in Cairo appeared to be a genuinely spontaneous unarmed mob angered by an anti-Islam video said to have been produced in the United States. By contrast, it appeared the attackers in Benghazi were armed with mortars and rocket-propelled grenades. http://www.nytimes.com/2012/09/13/world/middleeast/us-envoy-to-libya-is-reported-killed.html?_r=1&hp
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 22:11 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Izlaze informacije da je ambasador bio sodomiziran kao Gadafi..... koja ponižavanje Amerike , još to i napad na Amerikance u Kairu ,to je poruka Muslimanskog bratsva ,sinkronizirani napadi. Nemožeš vjerovati koliko je Obamina administracija idiotska i kratkovida. Točno, vanjska politika SADa je bila mudrija i dalekovidnija za vrijeme Busha kojeg su stigmatizirali kao krkana (rednecka) sa juga i idiota, te za vrijeme Clintona kojeg su gledali kao više kao je*ača nego kao predsjednika (jbg. Lisa nije bila loša u tim godinama), nego za vrijeme "uljuđenog i pametnog" Obame . Očito je da su tandem Biden-Clinton(državna tajnica) napravili niz propusta, a ovi zadnji bi mogli Obamu koštati izbora.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 22:25 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Zadar1993 je napisao/la: Točno, vanjska politika SADa je bila mudrija i dalekovidnija za vrijeme Busha kojeg su stigmatizirali kao krkana (rednecka) sa juga i idiota, te za vrijeme Clintona kojeg su gledali kao više kao je*ača nego kao predsjednika (jbg. Lisa nije bila loša u tim godinama), nego za vrijeme "uljuđenog i pametnog" Obame . Očito je da su tandem Biden-Clinton(državna tajnica) napravili niz propusta, a ovi zadnji bi mogli Obamu koštati izbora. To je zbog toga jer je Obamina vanjska politika plod razmišljanja Zbignewa Brzezinskog , sukobiti sunitski Islam sa šijitima, Rusima i Kinezima itd. Pojednostavljano ali to je to , ovako su otvorili prostor najorganiziranijem i najinteligentnije islamskom pokretu ,Muslimanskom bratsvu da preuzme jednu zemlju za drugom a oni nisu vezani poput Saudijaca pupčanom vrpcom za Washington i imaju svoje planove. Putin je u zadjem intervjuu rekao da će Obamina politika odbiti Amerima o glavu , nije trebalo dugo čekati. Ovo je bila temeljito isplanirana akcija ponižavanja Amerike i demonstracija moći.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 22:32 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Točno, vanjska politika SADa je bila mudrija i dalekovidnija za vrijeme Busha kojeg su stigmatizirali kao krkana (rednecka) sa juga i idiota, te za vrijeme Clintona kojeg su gledali kao više kao je*ača nego kao predsjednika (jbg. Lisa nije bila loša u tim godinama), nego za vrijeme "uljuđenog i pametnog" Obame . Očito je da su tandem Biden-Clinton(državna tajnica) napravili niz propusta, a ovi zadnji bi mogli Obamu koštati izbora. To je zbog toga jer je Obamina vanjska politika plod razmišljanja Zbignewa Brzezinskog , sukobiti sunitski Islam sa šijitima, Rusima i Kinezima itd. Pojednostavljano ali to je to , ovako su otvorili prostor najorganiziranijem i najinteligentnije islamskom pokretu ,Muslimanskom bratsvu da preuzme jednu zemlju za drugom a oni nisu vezani poput Saudijaca pupčanom vrpcom za Washington i imaju svoje planove. Putin je u zadjem intervjuu rekao da će Obamina politika odbiti Amerima o glavu , nije trebalo dugo čekati. Ovo je bila temeljito isplanirana akcija ponižavanja Amerike i demonstracija moći. Upravo tako. Sada je gotovo, osim ako nemaju određeno kukavičje jaje u vidu nekoga generala u Egiptu, pošto vojska još uvijek ima veliku moć, ali u konačnici ako to i naprave, vratili bi se nazad na Mubaraka.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 22:46 |
|
|
islamu ne treba nikakav poticaj da se sukobi sa svima i između sebe, dovoljno je samo dići ruke od režima koji su sva ova desetljeća uspjevali držati islamiste daleko od vlasti. Libija je u toj priči nebitna zemlja, ključ je naravno Egipat, ali i Sirija u ovakvoj konstelaciji snaga jer to je jedina značajna država u regiji na koju Iran ima izravan utjecaj. želi li se Iran pozicionirati kao glavni igrač ili jedan od glavnih igrača na Bliskom Istoku, onda ne smije izgubiti Siriju. to je pak sasvim dovoljno da sukob u Siriji preraste u pravi regionalni rat. naravno, najprije će se preliti na Libanon, gdje već i traju sukobi između pristalica Assada s jedne strane i pobunjenika s druge. po meni bi najpametnije bilo da se oko Latakije stvori alavitsko-kršćanska država. taj dio ionako živi odvojeno od Sirije i to planinskim masivom. 
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 12 ruj 2012, 23:09 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Točno, vanjska politika SADa je bila mudrija i dalekovidnija za vrijeme Busha kojeg su stigmatizirali kao krkana (rednecka) sa juga i idiota, te za vrijeme Clintona kojeg su gledali kao više kao je*ača nego kao predsjednika (jbg. Lisa nije bila loša u tim godinama), nego za vrijeme "uljuđenog i pametnog" Obame . Očito je da su tandem Biden-Clinton(državna tajnica) napravili niz propusta, a ovi zadnji bi mogli Obamu koštati izbora. To je zbog toga jer je Obamina vanjska politika plod razmišljanja Zbignewa Brzezinskog , sukobiti sunitski Islam sa šijitima, Rusima i Kinezima itd. Pojednostavljano ali to je to , ovako su otvorili prostor najorganiziranijem i najinteligentnije islamskom pokretu ,Muslimanskom bratsvu da preuzme jednu zemlju za drugom a oni nisu vezani poput Saudijaca pupčanom vrpcom za Washington i imaju svoje planove. Putin je u zadjem intervjuu rekao da će Obamina politika odbiti Amerima o glavu , nije trebalo dugo čekati. Ovo je bila temeljito isplanirana akcija ponižavanja Amerike i demonstracija moći. Tu ima i teorija suniti-protestanti, i šijti-katolici, jer su razlike izmedju tih religija prakticki identicne( sveci, slike, hijerarhija) , a ne treba zaboraviti da je amerika jos uvijek igracka WASP-ovaca. Jedna zanimljivost: engleska i nizozemska su sklopile mir s turskom jos tamo u XVI. Stoljecu,dok je u isto vrijeme austrija imala sporazum s perzijom
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 13 ruj 2012, 01:28 |
|
|
 Američki veleposlanik.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: viksa i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|