HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2025, 12:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Perović: Islam je okupatorska religija!
PostPostano: 19 kol 2013, 23:51 

Duel Slavka Perovića i reisa Fejzića: Islam je okupatorska religija!

Perović je pitao Fejzića i zašto krije odgovor na pitanje koje su mu vere bili prapreci kad su stigli okupatori Osmanlije

PODGORICA - Lider Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) Slavko Perović poručio je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću da je laž da je on protiv bilo koje religije, ali da je, kako je istakao, protivnik svake laži, posebno one koja dolazi sa najviših svešteničkih mesta.

Zloupotrebu religije u političke svrhe smatram najsramnijim zločinom, kako prema Bogu, tako i prema vernicima, odgovorio je Perović Fejziću, koji je ranije rekao da je šokiran mržnjom vođe liberala prema islamu.

Kako prenosi Radiotelevizija Crne Gore, Perović je rekao da lažnim prvosveštenicima smatra Fejzića, Amfilohija i Mihaila, kao i barskog i kotorskog katoličkog prvosveštenika, jer oni, kako je kazao, "godinama ne rade ništa drugo, nego svojim činjenjem i nečinjenjem svoju pastvu podvode pod punu komandu crnogorskoj mafiji".

Perović je istakao da je zajedno sa svetim LSCG hiljadama puta stavljao živote na kocku da bi spašavali braću Bošnjake.

Pitao je Fejzića i zašto krije odgovor na pitanje koje su mu vere bili prapreci kad su stigli okupatori Osmanlije.

Perović je Fejziću savetovao da prošeta Podgoricom kako bi video odnos dobrog dela Bošnjaka prema njemu, ponavljajući da je islam okupatorska religija.

http://www.kurir-info.rs/duel-slavka-pe ... nak-944347

Ovo nisu srpski elementi, da se odmah razumemo, da ne bude ćetnici, srpski nacisti, mladićevci, djenosajd i ostalo ... liberali su najveću crnogorski nacionalisti.

Vrh

Naslov: Re: Perović: Islam je okupatorska religija!
PostPostano: 20 kol 2013, 02:20 

Viđe Slavka, meni nekada najdražeg crnogorskog političara. :kava

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 02:54 

Religija kao religija ne može biti "okupatorska", kao što ne možemo kriviti islam za ubojstva "u ime Allaha" koje počinjavaju pripadnici Al Qaede.
Jedan i isključivi krivac je čovjek, čovjek je taj koji uništava temelj čovječanstva, a to je humanost.
Islam, kao religija, nije politički nastrojena(kao ni jedna, pobogu), ali ljudi su ti koji miješaju politiku i religiju. Religija se koristi kao i obmana naroda zbog novčanih motiva, a zahvaljujući ljudima koji slijede prazne propovijedi, danas viđamo svakojake popove/hodže/svećenike, kako hoćete, u skupocjenim automobilima, žive kao carevi.
I opet, tko je tome kriv?

http://www.24sata.hr/politika/bozanic-j ... oru-331233

http://www.24sata.hr/politika/bozanic-o ... koj-295688

I opet, nije kriva religija, već ljudi.

Stoga, govoriti o islamu kao "okupatorskoj" religiji je, po meni, katastrofa.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 05:47 

Da budem prost,jebe mi se za tim sta mi je bio neko tamo prije 500 godina

Sta je bio Perovicev pradeda prije 1000 godina? paganin koji se molio Perunu? sto se ne vrati tom svom bogu`???

Jos je veca glupost sto lik misli da mi imamo kao neki kompleks radi toga.Ja npr znam da su moji preci presli na islam u 16 stoljecu,sto je bilo jako davno....a s mamine strane dosli su kao muhadziri iz Madjarske u Bosnu kad je osmansko carstvo otislo iz Madjarske,sto znaci potomak madjarskih muslimana

ponosan sam na porijeklo svoje i ne pada mi na pamet da kao nesto krijem ili osjecam potrebu da se pravdam :D

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 07:07 

Sta su osmanlije trazile koji qrac u madjarskoj

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 09:03 

saraj_bosna je napisao/la:

Sta je bio Perovicev pradeda prije 1000 godina? paganin koji se molio Perunu? sto se ne vrati tom svom bogu`???

Perović nije tražio od tog vašeg Reisa da se on vrati "vjeri pradjedovskoj", već ga je pitao zašto krije da su mu preci kršćani?
I vezano za Peruna, ja mislim da Perović nema problema s tim da prizna da su mu preci štovali slavenske bogove kao što i ti ni reis nemate problema s tim, ali problem je imate sa precima kršćanima.
I nije tu riječ o nekim kompleksima, tj ne treba nitko vama usađivati te komplekse kada ih vi sami imate tvrdoglavim odbijanjem prihvaćanja da su vam pra-pradjedovi nosili križ oko vrata. Je li to tako teško reći? Je li preteško izjaviti: - "Jbg, znam da su mi pra-pradjedovi bili kršćani ali to je nekad bilo, ja sam sad musliman".

Musа Ćаzim Ćаtić (1899)

IZRODIMA

Nа svetinje svoje, nа čаst prаotаcа,
Izlili ste otrov svoje mržnje crne.
I pаklenom svi se predаli demonu,
Dа sа prаve stаze - nа krivu vаs svrne.
Potomci ste kobni Brаnkovićа Vukа,
Nаrodnа vаs kletvа do vječnosti prаti,
U knjigu će žizni vаše kobno ime
Zаbilježit' crnim domovinа mаti.
Rodoljubljа čuvstvo zаmire u vаmа,
Zа svoj nаrod drаgi srcа vаm se mаre,
Jer s osmjehom podlim motrite, gdje dušmаn
Blаtnjom rukom svojom svetinje vаm tаre.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 09:04 

:ucelo

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 13:06 

Bobovac je napisao/la:
saraj_bosna je napisao/la:

Perović nije tražio od tog vašeg Reisa da se on vrati "vjeri pradjedovskoj", već ga je pitao zašto krije da su mu preci kršćani?
I vezano za Peruna, ja mislim da Perović nema problema s tim da prizna da su mu preci štovali slavenske bogove kao što i ti ni reis nemate problema s tim, ali problem je imate sa precima kršćanima.
I nije tu riječ o nekim kompleksima, tj ne treba nitko vama usađivati te komplekse kada ih vi sami imate tvrdoglavim odbijanjem prihvaćanja da su vam pra-pradjedovi nosili križ oko vrata. Je li to tako teško reći? Je li preteško izjaviti: - "Jbg, znam da su mi pra-pradjedovi bili kršćani ali to je nekad bilo, ja sam sad musliman".

Musа Ćаzim Ćаtić (1899)

IZRODIMA

Nа svetinje svoje, nа čаst prаotаcа,
Izlili ste otrov svoje mržnje crne.
I pаklenom svi se predаli demonu,
Dа sа prаve stаze - nа krivu vаs svrne.
Potomci ste kobni Brаnkovićа Vukа,
Nаrodnа vаs kletvа do vječnosti prаti,
U knjigu će žizni vаše kobno ime
Zаbilježit' crnim domovinа mаti.
Rodoljubljа čuvstvo zаmire u vаmа,
Zа svoj nаrod drаgi srcа vаm se mаre,
Jer s osmjehom podlim motrite, gdje dušmаn
Blаtnjom rukom svojom svetinje vаm tаre.

Koga još briga što su nečiji preci bili?

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 19:49 

Citat:

Svi mi Sloveni smo sačuvali neke paganske slovenske običaje, ali to nije bila savremena monoteistička religija, nego mnogoboštvo, koje nije opstalo, i ne zna se dovoljno o tome.
Mi o tome učimo još u osnovnoj školi, niko to ne negira, kao što vi Bošnjaci negirate da ste bili Srbi ili Hrvati.
Evo ti znaš da si jednim delom poreklom čak iz Madjarske, a ne znaš tvoju nacionalnu vezu na Balkanu.

Citat:
Koga još briga što su nečiji preci bili?

Pa sve izmišljene nacije, kao što su Amerikanci, Bošnjaci idt.

Citat:
Stoga, govoriti o islamu kao "okupatorskoj" religiji je, po meni, katastrofa.

Islam je okupatorska religija. Pogledaj samo u našem regionu, gde god ima muslimana tu ima problema, gde ih nema nema problema.
Pogledaj šta rade po Evropi, kako sprovode šerijatske zakone po ulicama Londona. Da li bi ikada pomislio da će jedna Švjcarska i Švedska dobiti ekstremene desničarske stranke koje su odlično kotirane, samo kao odgovor na teror islamista.
Pogledaj kakva prava imaju Hrišćani, tamo gde su Muslimani većina. Pogledaj državna uredjenja tih muslimanskih država, to su sve diktatorske države koje gaze skoro sva ljudska prava. Razlika je samo u tome što su neke proameričke, a neke nisu.
I na kraju Turska ... sekularna država u pokušaju koja nikada nije odgovarala za genocid nad Jermenima i za zločine nad Kurdima. Da ne pričam o osmanlijskoj okupaciji i teroru.

I na kraju kod svih muslimana nema kao kod nas ateista, levičara i liberala, postoje samo umereni i ekstremni muslimani.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 19:56 

Islam je stvarnost u BiH. Pomirite se sa time.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 19:59 

Je, na nekih 20-30% teritorija. Pomirite se sa tim.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 20:05 

BBC je napisao/la:

Pa sad nije mala razlika od 10%, a zavisi samo od vaše volje, odnosno koliko tačno zahvata teritorija HB.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013, 20:14 

Whiteone je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Pa sad nije mala razlika od 10%, a zavisi samo od vaše volje, odnosno koliko tačno zahvata teritorija HB.

Oni to jos nisu razlucili. Postoje svakojake kombinacije, od 22 do 24 posto uglavnom. Istina je bliza nekim 35% BiH. Obicno u tim kalkulacijama uracunavaju cijelokupnu srednju Bosnu i citav hercegovacko-neretvanski kanton, sto je megalomanija u pravom smislu te rijeci.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2013, 18:13 

Citat:
Pa sve izmišljene nacije, kao što su Amerikanci, Bošnjaci idt

Nisu li sve nacije "izmišljene", ne počinju li se nacije formirati tek u 19. stoljeću? Mislim, u modernom smislu, naravno.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2013, 17:44 

HrvojeHrvatinic je napisao/la:
Citat:
Pa sve izmišljene nacije, kao što su Amerikanci, Bošnjaci idt

Nisu li sve nacije "izmišljene", ne počinju li se nacije formirati tek u 19. stoljeću? Mislim, u modernom smislu, naravno.

Sve nacije su morale nekad da se rode, neke su mladje, neke starije, neke još starije kao recimo Grčka, to niko ne dovodi u pitanje, ali nikome istorija ne počinje u 19.veku. Kakav ti je to sada izgovor moderni smisao nacije ? Pa uvek se nacija može vezivati za neki trenutak istorije.
Ne možeš tek tako da relativizuješ pojam nacije, kao pa šta ima veze i mi smo nastali od nekog slovenskog plemena sa Kavkaza i mi smo izmišljeni. Nije tako. Bošnjacima nacionalizam ne dozvoljava da javno priznaju da su izmislili nacionalni identitet.
Da nemaju problema sa Srbima i Hrvatima, odnosno da drže celu BiH, možda bi bili iskreniji.
O debilnim Amerikancima ne želim ni da pišem.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: ReadOnly555 i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: