|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 33 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
POL_GASOL
|
Naslov: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:05 |
|
|
Citat: SRBIJANSKI GLUMAC ISKRENO Razmisljanje Vuka Kostića: Hrvati su veliko pleme, stavio bih Berlinski zid između Srbijanski glumac Vuk Kostić, regionalnoj publici najpoznatiji je po ulozi u seriji "Ubice mog oca", a u intervjuu za srbijanski portal Sputnik govorio je o odnosima s komšijama te iznenadio nacionalističkim izjavama poručivši da bi trebalo izgraditi Berlinski zid između država. Kostić je za Sputnikportal.rs govorio o različitim temama, počev od njegove karijere, dotakao se i stanja u društvu, podjela u samoj Srbiji te odnosa sa susjedima. Iako je intervjuu objavljen u maju, tek su posljednjih dana isječci njegovih prilično kontroverznih izjava počeli kružiti na društvenim mrežama. Nakon što ga je novinarka upitala da prokomentariše "konstantne podjele u srpskom narodu" kazao je: "Podjele kod nas - to je prešlo sve granice. Ja smatram i te Bošnjake za naš narod. Mi smo ranije svi govorili isti jezik, a sad imaš crnogorski, bošnjački - ja to ne priznajem. Možeš da govoriš srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski". "Hrvati veliko pleme - nemam ništa protiv, ali bošnjački ne postoji. Moja generacija nije ništa kriva za te ratove i te podjele, lakše bi nam bilo da smo nekako ujedinjeni. Ja nisam ni neki Jugosloven, ali moraš biti dobar s komšijama", poručio je. Dok "bošnjački jezik" kao takav zaista ne postoji, očigledno je da je Kostić izjavom zapravo htio negirati postojanje bosanskog jezika.
Nastavljajući dalje svoje "izlaganje" Kostić se zapitao kako u "cijelom svijetu može da bude Francuz musliman, a Srbin musliman - ne može?". "Oni su jednostavno u tom sendviču najzapadnijih Slovena, mislim da je to isti narod - ista DNK. Sad se to lako može otkriti", naveo je očigledno aludirajući na muslimane u Bosni i Hercegovini. Mi smo najviše krivi jer smo htjeli da svi Sloveni žive zajedno. Mi smo oni što bi htjeli da se igraju stalno. Mi: 'Hajde da se družimo', a Hrvati: 'Ma skloni se'. Ne možete da se igrate. Uvijek izbušite loptu", nastavio je svoje izlaganje u međususjedskim odnosima na Balkanu Kostić. "Ja bih stavio Berlinski zid između, da ne možemo da se sretnemo nikad više - da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci: 'Koliko krompir?', 'Jesi Srbin - ne, nema tu trgovine'", kazao je.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:06 |
|
|
Zanimljive teorije, ostavite utisak.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:07 |
|
|
Pa u pravu je manje - više sve, ne znam samo na šta je mislio da su Hrvati pleme
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:08 |
|
|
Malo je možda preterao jedino u nekim segmentima, ali suština ostaje
Nema poente stavljati nikakve zidove, zidovi (tj barijere) već postoje u glavama. Svako zna šta je čije i u skladu sa time se ponaša kad dođe na tuđe.
E sad ako neko nije spreman da poštuje tuđe i nema minimum pristojnosti to je problem vaspitanja, a ne ratova.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:13 |
|
|
Zid već postoji - Schengen.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:18 |
|
|
Volio bih da smo pleme, na žalost ne mislim da jesmo, ali hvala Vuku na komplimentima.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:19 |
|
|
Što srušiste zida u Berlinu....
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:19 |
|
|
Croato je napisao/la: Zid već postoji - Schengen. ni vi ne možete da kmečite o đenosajdnoj u Banjoj Luci, a ne možete ni u Hrvatsku bez pasoša, tako da ste osuđeni na to što imate u kotlini
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:23 |
|
|
Nisu Srbi. Bili su nekad Srbi.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60071 Lokacija: DAZP HQ
|
Srbijanci su vječito u nekoj mašti, kao da su pali s Marsa, a ne dio cijele priče. Kurca ne kuže.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:47 |
|
|
Tako je vuče, ne postoji bošnjački jezik Ja ovog lika ne mogu da skontam kad glumi a kad ne glumi, isto ko da gledam isjecak iz neke njegove serije
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:52 |
|
|
Chose your fighter
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 14:54 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Chose your fighter
isfrustrirani, malograđanski ljigavac
srećom pa ih je malo
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 15:02 |
|
|
Bosnjacki jezik?
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 15:02 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Chose your fighter
isfrustrirani, malograđanski ljigavac srećom pa ih je malo
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 15:04 |
|
|
https://6yka.com/kultura-i-zabava/ovde- ... m-i-drzavuCitat: „Odavde bi trebalo otići, pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu u jednom pravcu i zapališ odavde, ovde nikada bolje neće biti“, rekao je on u emisiji „PopTok“. najjače mi što ti graDŽani stalno nešto seru i bune se kako im smeta ovo ili ono, a nikad ne pokupe lepo prnje i odu. Ne znam jel to onda Stokholmski sindrom ili manjak pažnje od roditelja, što kasnije u životu izraste u egomanijaka potrebnim za pažnjom drugih
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 17:23 |
|
|
Pa zato što nigde ne bi mali takav tretman .
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 28 srp 2023, 17:26 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Chose your fighter
isfrustrirani, malograđanski ljigavac srećom pa ih je malo On ne bi opšte glumio da mu nije bilo oca .
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
|
Abdurahman Bosna
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 29 srp 2023, 11:51 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Chose your fighter
hahah zato redovno popije batine na ulici... nema vise Ante, Azema i Tite...
_________________ AmerDžinić poginuo je od avio bombe u gradu DeirElZur ElvisBurzić iz Sarajeva poginuo u Raki, prijestolnici ISILa AsmirGostevčić izSarajeva također je poginuo prilikom izvođenja samoubilačkog napada
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 29 srp 2023, 12:06 |
|
|
NSOS je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: isfrustrirani, malograđanski ljigavac
srećom pa ih je malo Bome što smo mi elegantni. Kak se šika.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
D. Zvonimir
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 29 srp 2023, 13:30 |
|
Pridružen/a: 06 stu 2021, 20:25 Postovi: 251 Lokacija: Hrvatsko Kraljevstvo
|
Da je malo suvislije objasnio da su danasnji tzv. Bosnjaci Muslimani nesto Srbi i Hrvati, bilo bi sve ok. Al et, to prisvajanje, laganje "sve mi, sve nama i bas sve po nama" je jednostavno u srzi Srba, jace od njih. Jebeni kompleksi. Inace sve ostalo ok. Tako je kako je. Realnost
_________________ "Generacije junaka i pobjednička vojska jaka, još se brine i gine. Zbog Domovine!" HR-HB
|
|
Vrh |
|
|
Abdurahman Bosna
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 29 srp 2023, 13:34 |
|
|
D. Zvonimir je napisao/la: Da je malo suvislije objasnio da su danasnji tzv. Bosnjaci Muslimani nesto Srbi i Hrvati, bilo bi sve ok. Al et, to prisvajanje, laganje "sve mi, sve nama i bas sve po nama" je jednostavno u srzi Srba, jace od njih. Jebeni kompleksi. Inace sve ostalo ok. Tako je kako je. Realnost nema tu nikakvih kompleksa.. je l treba da pazimo sta pricamo da se vi ne bi uvredili? Jednostavno vase kolektivno misljenje kod nas nema apsolutno nikakav znacaj. I sve sto se cuje iz regiona jeste da se Srbi i Srbija promene, te ovako, te onako itd... nas apsolutno briga.
_________________ AmerDžinić poginuo je od avio bombe u gradu DeirElZur ElvisBurzić iz Sarajeva poginuo u Raki, prijestolnici ISILa AsmirGostevčić izSarajeva također je poginuo prilikom izvođenja samoubilačkog napada
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 29 srp 2023, 13:45 |
|
|
D. Zvonimir je napisao/la: Jebeni kompleksi.t Srbi nemaju razlog da imaju bilo kakve komplekse prema bilo kome, niko nas nije stvorio niti rastavio
|
|
Vrh |
|
|
D. Zvonimir
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 29 srp 2023, 13:56 |
|
Pridružen/a: 06 stu 2021, 20:25 Postovi: 251 Lokacija: Hrvatsko Kraljevstvo
|
Ma gicajte se koliko hoćete, nije to stvar uvrede već činjenica i istine. Ja isto nisam rekao da su svi Bošnjaci Muslimani Hrvati, kad nisu. Isto ko sto je od kralja Tvrtka baba bila Srpkinja, pa danas govorite kako je to Srbin, srpski kralj, bla, bla... o Jasenovcu i milijun mrtvih ili koliko već, da ne govorim. Bilo je mrtvih, al ne toliko i opet ne Srbi. Momci, nije tu do uvrede, već istine i činjenica. Ako je tako, otvorite NDH arhive što su u Beogradu pod kamerama i nek se istraži Jasenovac. Zbog čega je zabranjeno?
_________________ "Generacije junaka i pobjednička vojska jaka, još se brine i gine. Zbog Domovine!" HR-HB
|
|
Vrh |
|
|
Abdurahman Bosna
|
Naslov: Re: Vuk Kostić: Bosnjacki jezik ne postoji, bosnjaci su Srbi, izmedju Srba i Hrvata zid da se stavi! Postano: 29 srp 2023, 14:01 |
|
|
Pa ne mozes reci kad nisu, ali 80-90% su Srbi poreklom i to je glavna percepcija.
Sto se tice WW2, Srba je stradalo oko pola miliona, dosta u medjusobnim obracunima, Hrvata oko 200 000, i oko 80 000 muslimana. Najvise Srba je stradalo u BiH, trecina predratne populacije, ali je 90-ih odradjen dobar posao i mnoge posledice su ispravljene. E sad je problem utvrditi koliko je pobijeno nakon rata, u Srbiji se figurira ciframa od 100k do 300k ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|