|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 2 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: Hypo Grupa - milijarde Eura sumnjivih plasmana i pranja love? Postano: 14 kol 2010, 13:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24519 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Afera, koja će definitivno uzdrmati poduzetničko-političke strukture u EX YU.
Postoji priča, da je Austrija među zadnjim od europskih zemalja uvela zakone o pranju novca. U austrijskim bankama se tako našlo dosta sumnjivog mnovca sa Istoka, za kojeg se nitko nije puno raspitivao. Pogotovo su Rusi dosta ostavljalči love i unosili na račune preko austrijskih banaka. Bankama je novac teret i trošak, ako ga ne plasiraju u kredite, bilo korporativnom sektoru bilo stanovništvu. Vjerojatno je ovaj ogromni stvoren višak novac bio inicijalni okidač za kasnije sive poslove Austrijanaca i to prvenstveno su ordinirali po EX YU. Bilo je otpočetka čudno, da jedna mala austrijska banka, kao što je Hypo bank, postane u bivšoj Jugi glavni regionalni igrač.
Interesira me sad, dokle će istraga doći, hoće li zahvatiti same političke nomenklature država EX YU. Moglo bi biti svašta.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Hypo Grupa - milijarde Eura sumnjivih plasmana i pranja love? Postano: 14 kol 2010, 15:23 |
|
|
Baš sam sinoć razmišljala kako fali ova tema. Hypo-skandal će se odmotavati i dalje, a oni najtvrdokorniji "desničari" sa Balkana će dobiti priliku da i dalje neometano uživaju u efektima ekonomske kolonizacije i blagodetima "nekorumpirane" Evrope. :)
U Austriji je trenutno težište na mahinacijama pokojnog Haidera, pa je pre neki dan jedan ugledni politički magazin objavio dokument pristigao iz Iraka, sa tek skinutom oznakom "top secret", o Haiderovoj poseti Sadamu Huseinu u maju 2002., kojom prilikom je od ovog živopisnog diktatora kasirao 5 miliona dolara, u zamenu za "podršku i promociju" u Evropi.
Mislim, nije Haider (bio) jedini..;)
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 2 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|