HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 srp 2025, 03:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Deca su čistog srca , a mi smo samo vrhunski ološ , zašto?
PostPostano: 28 lip 2025, 19:58 

Samo im oči dečje lepe velike pogledajte i postidećete se.

Zaista prelepo jer nisam znao da ovako šta dobro postoji. :palacgore1 :smajl007

Vrh

Naslov: Re: Deca su čistog srca , a mi smo samo vrhunski ološ , zašto?
PostPostano: 28 lip 2025, 23:51 

"Deca su čistog srca"

Kako reći da nemaš djecu bez da kažeš nemam djecu. :zubati

1258 of 2558 - 49.18%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 02:37 

Naša Kvačica je napisao/la:
"Deca su čistog srca"

Kako reći da nemaš djecu bez da kažeš nemam djecu. :zubati

Djeca su po defaultu jako zločesta :zubati , samo nemaju tu fizičku snagu i razvijenu inteligenciju za činiti konkretnu štetu. :D

I drži ih se praktički na uzici, kroz “čuvanje”, vrtiće, konstantni nadzor, krevetiće koji su ustvari kavez… :zubati

Sve iste metode kao sa zatvorenicima gdje je ideja rehabilitacija i socijalizacija, kad malo razmisliš djeca su ustvari u kućnom pritvoru prvih 10-ak godina života. :zubati

Možda se ponašaju fino i skromno prvih 5 minuta pred novim gostom, ali pusti ih malo duže - to su mali gremlini. :D

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 02:41 

Napravi misaoni eksperiment: zatvori u sobu 10 djece i stavi im na stol razne opasne predmete, i objasni im i reci čemu služi i koje su posljedice, i da ne smiju ni slučajno dirnuti predmete na stolu, pa vidi koliko će ih živih izaći nakon 5 sati.

Postoji razlog zašto im se oštri predmeti ne smiju dati u doseg, zaključavaju se, stavljaju na visoke police i kriju.

Djeca znaju biti jako okrutna međusobno, bullying im je urođen, kao i sebičnost, a danas i pojačano razmažena i po defaultu su jako sebična (sve hoće sebi) - po meni velikodušnost, dijeljenje, “poštenje”, skromnost, milosrđe - to se sve uči iz primjera ponašanja roditelja (kao i jezik), zato je važnost i značaj odgoja, kulture, civilizacije, moralnih sustava, pa eto i vjere ako hoćeš. Jednostavno su moralno “neistrenirana”, zato i nemaju odgovornost za djela pred npr. sudom.

Vjeruj mi, nitko se ne rađa s prirodnim nagonom da podijeli čokoladu na jednakih 5 dijelova. :sega :smijeh

Rađamo se možda s prirodnim nagonom da se družimo s pripadnicima iste vrste, ali neke naprednije stvari kao podjela čokolade (što je ustvari socijalizam) - to se sve uči. Prirodni nagon je da ko ptica pojedeš cijelu čokoladu i ne kažeš nikome da je postojala, protiv tog nagona se borimo i treniramo cijeli život.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 03:17 

“Djeca su čista srca”

—> Drži ga u kavezu. :zubati :zubati :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 06:32 

Robbie MO je napisao/la:
kad malo razmisliš djeca su ustvari u kućnom pritvoru prvih 10-ak godina života.

:palacgore1

Jaslice i Vrtići su logori za djecu, to je puno gore od kućnog pritvora.

Malo ljudi zna da je jedno od primarni ljudski prava, pravo na san (noćni odmor) i da se dobro naspavaš.
Djeci se pravo na san sistematski krši jer ih se nasilno budi iz sna u zoru, jer kao moraju u Jaslice, Vrtić il Školu.
Što je čisti BS

Istraživanja su pokazala da su djeca koju su odgajali roditelji ili babe i dide inteligentnija od djece koja su išla u vrtić.

Dati dijete na čuvanje didu i babi koji su proživili većinu života i svjesni su svojih neuspjeha i uspjeha, promašaja i ispravni odluka.
ili
Dati dijete u Vrtić nekoj "Teti" od 20 godina, koja je u Subotu u noćnom klubu popljugala u WC-u nekom random liku.

Mislim da je izbor i više nego očigledan.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 09:47 

Čovjek se samo želi pohvaliti da su Zvezdini kikići ili limači osvojili turnir.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 11:22 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
joe enter je napisao/la:

Samo im oči dečje lepe velike pogledajte i postidećete se.

Zaista prelepo jer nisam znao da ovako šta dobro postoji. :palacgore1 :smajl007

Dodji u vrtic - borba za svaku igracku, ljubomora (ne znaju je skrivati), vec ima malih nasilnika i fajtova. Da nemaju nadzora, svaki vrtic bi bio prava mala diktatura nasilne djece.
Kao što netko gore rece, samo su još mali da ne kontaju koncept naroda i nacija. Kad skontaju, vidjet ceš.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 11:52 

Smeća jedna, nema nikog drugog nego četnike dovlače na turnir.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 14:02 

Očito niste shvatili jer svako za da deca znaju biti i mali gadovi ali moja poenta je bila da se dok dece vidi da im se može usaditi poštenje i milosrdnost dok kod starijih taj kapacitet nestaje i više im se ne može videti bezbrižni nevini pogled.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 14:06 

Uništili BBB i Torcida hrvatski nogomet i doveli Možemo da upravlja sportom tako da sada juniori Zvezde osvajaju turnire s hrvatskim klubovima.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 20:47 

Zar je Možemo preuzelo Dinamo. =))

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 20:56 

Robbie MO je napisao/la:
Zar je Možemo preuzelo Dinamo. =))

Misle da je tamo lova.

https://teleskop.hr/hrvatska/bivsi-glav ... bengalkom/

https://hrvatskiratnik.hr/dinamo-su-pre ... o-i-hdz-a/

Vrh

PostPostano: 29 lip 2025, 23:35 

Robbie MO je napisao/la:
Napravi misaoni eksperiment: zatvori u sobu 10 djece i stavi im na stol razne opasne predmete, i objasni im i reci čemu služi i koje su posljedice, i da ne smiju ni slučajno dirnuti predmete na stolu, pa vidi koliko će ih živih izaći nakon 5 sati.

Postoji razlog zašto im se oštri predmeti ne smiju dati u doseg, zaključavaju se, stavljaju na visoke police i kriju.

Djeca znaju biti jako okrutna međusobno, bullying im je urođen, kao i sebičnost, a danas i pojačano razmažena i po defaultu su jako sebična (sve hoće sebi) - po meni velikodušnost, dijeljenje, “poštenje”, skromnost, milosrđe - to se sve uči iz primjera ponašanja roditelja (kao i jezik), zato je važnost i značaj odgoja, kulture, civilizacije, moralnih sustava, pa eto i vjere ako hoćeš. Jednostavno su moralno “neistrenirana”, zato i nemaju odgovornost za djela pred npr. sudom.

Vjeruj mi, nitko se ne rađa s prirodnim nagonom da podijeli čokoladu na jednakih 5 dijelova. :sega :smijeh

Rađamo se možda s prirodnim nagonom da se družimo s pripadnicima iste vrste, ali neke naprednije stvari kao podjela čokolade (što je ustvari socijalizam) - to se sve uči. Prirodni nagon je da ko ptica pojedeš cijelu čokoladu i ne kažeš nikome da je postojala, protiv tog nagona se borimo i treniramo cijeli život.
Za tebe se vidi da isto nemaš djecu - ideš u drugu krajnost od pokretača topica. Kad smo mnogi od nas bili djeca, pred 30 ili 40 godina, svako djete koje nije odrastalo u stanu u stambenoj zgradi, nego u kući, imalo je pristup garaži/šupi/radionici, imalo je slobodan pristup noževima, sjekirama i raznim oštrim alatima, pa ne znam za slučajeve da je dijete namjerno ozlijedilo drugu djecu. Ne kažem da se nikad i nigdje nije dogodilo, ali nije bilo razlog za zabrinutost.

Što se tiče drugog primjera s dijeljenjem, djeca su (kao i ljudi) čoporske životinje, tako da se vrlo rano počnu ponašati politički. Naravno da bi najradije sami pojeli čokoladu ako nitko drugi ne zna, ali to uglavnom nije oportuno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: