HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 lip 2025, 03:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: I posle kažu da nisu Turci...
PostPostano: 03 ožu 2012, 00:56 

Hiljade Novopazaraca dočekalo navijače Fenerbahčea uz "Ovo je Turska!"

VideoTanjug / D. Nikolić | 02. 03. 2012. - 22:24h |

U Novi Pazar je iz Turske doputovalo dvadesetak navijača fudbalskog kluba Fenerbahče, pobratima kluba Novi Pazar kojima je priređen veliki doček.

Njih je na Gradskom stadionu dočekalo više hiljada građana Novog Pazara i navijača kluba iz tog grada.

Oni će prisustvovati utakmici 16. kola fudbalskog šampionata Srbije Novi Pazar - Partizan koja se igra u subotu od 14 časova, u meču koji je proglašen susretom visokog rizika.

Novopazarska policija saopštila je da je spremna da spreči eventualne incidente, a sam meč, dešavanja na tribinama i izvan njih, će biti snimani kamerama kako bi se počinioci eventualnih nereda lako mogli identifikovati.

Sve mere obezbeđenja preduzeće i klub domaćin, a portparol FK Novi Pazar Redžep Korać izjavio je, pred nastavak prvenstva, da su u klubu "preduzeli sve potrebne mere da utakmica 16. kola protekne bez incidenata na tribinama".

Navijači Novog Pazara su, pored pogrnog skandiranja pred duel sa Partizanom, uzvikivali i "Ovo je Turska!", što se može videti na video snimku u prilogu (6 minuta, 50 sekundi od početka), kao i "Živela sandžačka republika" (9:11).

Kako je najavljeno Partizan će imati podršku oko 400 svojih navijača, koji će doći iz Beograda i drugih gradova Srbije i Crne Gore.

Korać je lokalnim medijima rekao da ne očekuje antisemitsko ponašanje novopazarskih navijača prema treneru Partizana Izraelcu Avramu Grantu.

Klub iz Novog Pazara tražio je spisak navijača koji dolaze iz Beograda, a ko ne bude na tom spisku neće moći da uđe na stadion, tvrdi Korać.

---------------------------------------------------------------------------

http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudb ... -je-Turska

Vrh

Naslov: Re: I posle kažu da nisu Turci...
PostPostano: 03 ožu 2012, 01:05 

Ovo nije politicka tema.to moze u chat ili ex-yu.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 01:07 

Pa nek se prebaci u ex-yu, jaka stvar.

Citat:
Ovo nije politicka tema

Jok nego je fudbalska... :wacko

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 01:48 

ako ćemo pravo najbliži Turcima su definitivno Sandažklije, nema još 100 godina da su odvojeni od Turaka.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 01:53 

Obezbjeđenje na terenu kada bude tekma.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 05:17 

:osama

:osama

Odgovor Hrvata:

:herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 05:26 

A evo i onog teksta iz Dana nakon utakmice Hrvatska-Turska, jako lijep opis stanja u BiH:

Citat:
Ovo malo Bosne: To što su Bošnjaci jednog petka bili Turci, zapravo je dokaz kolektivnog pristajanja da se prvo bude musliman, pa tek onda sve drugo. I prihvatanje onoliko Bosne koliko njene teritorije bude, ne bošnjačko, nego - muslimansko. Što je uvod u katastrofu: jednostavno, kada se ova zemlja jednom podijeli, a sve je manje razloga da se to ne desi, hrvatski teritorij bit će dio već dobro reformirane i daleko razvijenije Hrvatske, a srpski - Srbije. Ono između će se možda formalno zvati Bosna, ali će suštinski biti evropska verzija Gaze, kojom će vladati nedodirljivi nositelj ahmedije, potencijalni doživotni reis Mustafa Cerić i oni kojima on da atest za političko djelovanje.

U svakom slučaju ova utakmica za BiH daleko je bila i bit će puno više od utakmice. Nekoliko je bitnih stvari koje će se vrlo negativno odraziti na bošnjačke političke ciljeve:

Prvo , umjetno stvarana percepcija o Bošnjacima kao prijateljskom, i pomalo šašavom i dbrohotnom susjednom narodu u Hrvatskoj je potpuno promijenjena. Oni koji su ovih dana boravili u RH to su sigurno primjetili. Ni propaganda Emira Hadžihafizbegovića koji se odgovorno u Zagrebu kleo da Bošnjaci obožavaju Hrvate dok u Sarajevu preko svoje stranke sve čini da se istima uskrati čak i osnovna građanska prava, nije urodila plodom.

Najčešći komentar kod Hrvata u RH ovih dana je bio "neshvatljivo". I dok bošnjačke političke elite cijelu stvar nastoje prebaciti opet na pleća Hercegovaca koji su eto isprovocirali mirne i tolerantne Bošnjake do te mjere da poturče na jedan dan vlastitu državu čije znakovlje toliko vole i brane, još jedan zaključak se nameće sam po sebi:
Bošnjaci su definitivno izgubili pravo na zauzimanje one paternalističke, tutorske pozicije kod političkog lamentiranja o Bosni i Hercegovini, a u kojem su se do sada postavljali primus inter pares , jer ni Srbi ni Hrvati tako bjesno i otvoreno i u tako brutalnoj i brojnoj mjeri nisu gazili po državnosti BIH, iako za to imaju daleko više razloga budući da se BiH prema njima ponaša kao zla maćeha.

Oni kojima je do jučer smetao svaki povik na integritet i državnost BIH usred Sarajeva vikali su "Ovo je Turska" , i "Zagreb će biti Turska", ne shvaćajući da viču kontra samih sebe budući da se riječ Bosna preko noći izmješala s Turskom.

Sve do tada netko je i mogao nasjedati na priču o Bošnjacima kao dobrim patriotama, vjernim sinovima nekakvih Emirovih bogumila ali ovaj događaj u kojem je tisuće i tisuće Bošnjaka širom BIH izvikivalo ime nekadašnjeg zajedničkog konkviskadora kao sveto ime kojem Bosna "oduvijek pripada", pokazalo je drugo lice jednog čudnog i dezorjentiranog naroda.

Sad nakon što je sve prošlo uzaludne su i laži Željka Komšća, pričuvnog bošnjačkog člana predsjedništva, koji tvrdi kako se radilo samo o par stotina građana te svi pokušaji da se stvari slože na mjesto i da se ponašamo kao da se ništa ozbiljno nije dogodilo.

No činjenica je da su tog dana Bošnjaci sami sebe politički razdjevičili i to u trenutku kada im je to najmanje trebalo.

Po sarajevskim forumima kao npr sarajevo-x.com-u proglašeno je izvanredno stanje, strogo se cenzuriraju svi postovi koji nisu u skladu sa baščaršijskom filozofijom ma kako oni benigni bili. Tekstovi iz BH Dana sakriveni su od očiju javnosti a sve teme vezane uz ovaj gaf u Bošnjaka, pardon Turaka zaključavaju se. Braća Šimić vlasnici Sarajevo-x-a ovaj put su se očito i konačno ukakili. Nasred Baščaršije.

Snimke za koje neki tvrde da se i nisu dogodile, prenijele su sve svjetske agencije. Na index-hr forumu Bošnjaci uzaludno pokušavaju objasniti kako nije to bilo zbog Hrvatske, da su to oni zbog Hercegovaca podivljali, usred Tuzle i Vakufa valjda... zaboravljajući objasniti zašto su onda prije nekog vremena fizički napali navijače RH repke iz Rijeke i to usred tolerantngo Sarajeva.

BiH će uskoro postati samo ružna uspomena. Barem ovakva kakva je sada. Za sva tri naroda u njoj. A najveći "zaslužnik" tome bit će slijepa i sebična pseudograđanska politika koja je imala šansu biti mudra ali u sinergiji s biznis-nacionalistima ovu nazovi državu nikada nije niti pokušala suočiti s prvim i jedinim problemom BIH - nerješenošću nacionalnih pitanja, kao osnovnim uvjetom bez kojeg ovo heterogeno i duboko podijeljeno društvo nikad i nije mogla krenuti naprijed.

Je li potrošena šansa za BIH kao mirnu i demokratsku europsku zemlju, više nije pitanje godina nego dana a budite uvjereni da će se i tada kada se konačno otvore ozbiljne i krucijalne teme o ustavnom preustroju koji nudi trajan mir i trajnu perspektivu svima, opet pojaviti neki novi papci umotani u pseudoeruditski plašt koji će tvrditi da je rješenje za BIH u ekonomskim regijama, građanskoj multikulti utopističkoj piti i sličnim perpetuum mobilima konstantne katastrofe... Ako ništa papaka nam u ovoj nesretnoj Avliji nikada nije falilo.

Emir Imamović

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 15:47 

Vodi Novi Pazar 1:0 na poluvremenu.Tko će ostati od njih ako pobijede,ne bih vam bio u koži.
Dao je gol bivši igrać FK Sarajeva meni se čini.
Samo da se oduševljenje ne prelije preko granice u Bošnjakistan,bit će im to historijaki uspjeh ako ostane ovako.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 15:50 

došli su i BHF u Novi Pazar, kakav šamar za Srbijance ako im naprave turski pir.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 15:51 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ima li Grobara na gostovanju? Tera, Džoni netko drugi?

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 15:54 

Meni nije jasno cemu taj precek od onolike mase, za dvadesetak odrpanaca iz turske :smijeh Ko da je doso Tito u sjevernoj koreji.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:10 

lider30 je napisao/la:
Ima li Grobara na gostovanju? Tera, Džoni netko drugi?

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=587565

Ovo je win-win situacija za mene, ako ih tobiju Sandzaklije, Zvezda se primice, ako ih otresu Grobari, smirice ih malo...

Zreli su za batine odavno, i to opasne...

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:14 

DzoniBG je napisao/la:

Ludi Milošević umjesto da je ratovao u Hrvatskoj, trebao je etnički očistiti Sandžak i zaista dogovoriti podjelu BiH sa Tuđmanom.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:17 

pozitivac je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

Ludi Milošević umjesto da je ratovao u Hrvatskoj, trebao je etnički očistiti Sandžak i zaista dogovoriti podjelu BiH sa Tuđmanom.

Za vreme Slobe nisu smeli da pisnu, sad su se malo okurazili, ljudska prava blabla...

Mislim da je negde fifty-fifty normalnih Bosnjaka, i ovih majmuna sto skandiraju Turcima, i vrlo je tesko odvojiti zito od kukolja.

Za ove Turke... bambusova palica po ledjima, po par strafti...za pocetak...

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:19 

http://www.sportlemon.tv/v-2/16/150/v-375046.html

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:19 

Izjednačenje,1:1.
Tko će drugi zabiti,nego naš Plemić,bivši igrač Zrinjskog ,Lamine Diarra.A naši ga idioti iz Uprave skoro džaba pustili.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:22 

kiler je napisao/la:
Tko će drugi zabiti,nego naš Plemić,bivši igrač Zrinjskog ,Lamine Diarra.A naši ga idioti iz Uprave skoro džaba pustili.

Odlicno, nek tako i ostane...

Kako je moguce da ste takvog igraca pustili :confused1

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:32 

Sandzaklije...

slika

Nemoj te bogati nas i njih porediti, iako se i oni izjasnjavaju kao Bosnjaci... oni su meni se cini bez ikagvog identiteta, i neznaju ni sami ni kosu ni stasu

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:34 

Zenicanin je napisao/la:
Sandzaklije...

slika

Nemoj te bogati nas i njih porediti, iako se i oni izjasnjavaju kao Bosnjaci... oni su meni se cini bez ikagvog identiteta, i neznaju ni sami ni kosu ni stasu

Netko spomenio da je Sadžački i Podrinjski mentalitet sličan .. kakav bi to mentalitet bio,koji su "stereotipi" ?

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:35 

Sve Sandžaklije koje sam upoznao na zapadu pričaju ekavicu. Ne znam za te iz Sarajeva, nisam ih sretao.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:50 

DzoniBG je napisao/la:
kiler je napisao/la:

Odlicno, nek tako i ostane...

Kako je moguce da ste takvog igraca pustili :confused1

Pazi ,s obzirom kakvi ljudi sjede u Upravi,dobro je da klub i postoji ikako.Ne poznam ja sve te insajderske priče,vjerovatno bi neki drugi na forumu više znali,ali koliko ja znam niti jedan transfer nije realiziran kako bog zapovijeda.Uvijek je bila neka sića ,pa čak i u ratama nam se plaćalo.
A što se tiče Diarre,on je najprije otišao u neku klub u Portugal,poslije utakmice sa Bragom,pa je tako zaobilaznim putem u Partizanu završio.A mi nismo ni pfeninga vidjeli.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 16:51 

mario_cro je napisao/la:
Zenicanin je napisao/la:
Sandzaklije...

slika

Netko spomenio da je Sadžački i Podrinjski mentalitet sličan .. kakav bi to mentalitet bio,koji su "stereotipi" ?

Neznam zato... ali ja licno ne volim Sandzaklije, zato sto su ekstremisti i nacionalno pristrojeni i sam sam uvjeren da su bez ikakvog identiteta. Jedan primjer je onaj majmun Mevlid Jasarevic sto je doso iz Sandzaka, da plasi narod u Sarajevu.

Ako toliko vole Tursko od BiH neka se izjanavaju kao Turci i neka ne uzmaju BiH u usta i prestanu nam kvarit ugled, jer mi nemamo isti mentalitet kao oni.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 17:01 

Evo da citram jednu osobu sa te youtube snimke, koja misli isto ja:

"Ljudi nemojte da vredjate nasu bracu, ne znaju ko su i ne znaju sta su za razliku od velikih ljudi poput Mese Selimovica. Samo ne znaju sta ce sa sobom, glupi su i to je to nista vise i nista manje."

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 17:04 

Zenicanin je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:

Neznam zato... ali ja licno ne volim Sandzaklije, zato sto su ekstremisti i nacionalno pristrojeni i sam sam uvjeren da su bez ikakvog identiteta. Jedan primjer je onaj majmun Mevlid Jasarevic sto je doso iz Sandzaka, da plasi narod u Sarajevu.

Ako toliko vole Tursko od BiH neka se izjanavaju kao Turci i neka ne uzmaju BiH u usta i prestanu nam kvarit ugled, jer mi nemamo isti mentalitet kao oni.

Dakle, ono sto vam se pricalo od strane cafira, da ce vam se ogaditi sandzaklije...obistinile se. Ali imate onda problem. Pola vlade, skoro svi kriminalci, jos najaca medijska kuca...Sve se to sastoji od sandzaklija. Ima ih i u skopju, jes da sica, ali dovoljno da im se mentalitet otkrije. Najvise su slicni crnogorcima. Ma sto slicni, skoro pa isti.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2012, 17:06 

totem je napisao/la:
Zenicanin je napisao/la:

Dakle, ono sto vam se pricalo od strane cafira, da ce vam se ogaditi sandzaklije...obistinile se. Ali imate onda problem. Pola vlade, skoro svi kriminalci, jos najaca medijska kuca...Sve se to sastoji od sandzaklija. Ima ih i u skopju, jes da sica, ali dovoljno da im se mentalitet otkrije. Najvise su slicni crnogorcima. Ma sto slicni, skoro pa isti.

Ja još uvijek neznam kakav je to mentalitet? :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: