|
|
Stranica: 1/42.
|
[ 1028 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 15:24 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 15:53 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Eto, to sto sam mislio, obistinilo se. Selo Ljuboten je opkoljeno. Bice da je ovo neka gadna namjestaljka. Sada ce biti zurka, po svemu sudeci...
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:07 |
|
|
totem je napisao/la: Eto, to sto sam mislio, obistinilo se. Selo Ljuboten je opkoljeno. Bice da je ovo neka gadna namjestaljka. Sada ce biti zurka, po svemu sudeci... Iskreno sumnjam da ubistva nisu etnički motivisana. Prikrivanje okolnosti pod kojim se to desilo (u interesu istrage) je trenutno sve što država može da uradi da zadrži vodu. Ali pritisak raste, i rašće... Da li je mir održiv posle ovakvog zločina... videćemo uskoro. Želim da verujem da jeste, ali sećanje mi govori drugačije. Ovako počinju p***arije. Edit: Upravo čitam vest, četiri od pet žrtava su Makedonci (starosti od 18 do 20 godina). Ovo je velika tragedija za Makedoniju...
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:12 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: totem je napisao/la: Eto, to sto sam mislio, obistinilo se. Selo Ljuboten je opkoljeno. Bice da je ovo neka gadna namjestaljka. Sada ce biti zurka, po svemu sudeci... Iskreno sumnjam da ubistva nisu etnički motivisana. Prikrivanje okolnosti pod kojim se to desilo (u interesu istrage) je trenutno sve što država može da uradi da zadrži vodu. Ali pritisak raste, i rašće... Da li je mir održiv posle ovakvog zločina... videćemo uskoro. Želim da verujem da jeste, ali sećanje mi govori drugačije. Ovako počinju p***arije. Ma znam. Ali nema nikakvih dokaza da ubistva imaju etnicki predznak. Jedino spekulacije medju narodom. Meni mirise da su mladici nesto vidjeli, a nisu smjeli. Djeca nisu imali nikakav kriminalni back grounde. To je jos cudnije. Ubijeni bez ikakvog povoda. Po meni ima tri opcije. Ili se radi o manijaku, ili su bili nezeljeni svjedoci necega, ili je etnicki iscenirano od necije strane.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:14 |
|
|
totem je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Iskreno sumnjam da ubistva nisu etnički motivisana. Prikrivanje okolnosti pod kojim se to desilo (u interesu istrage) je trenutno sve što država može da uradi da zadrži vodu. Ali pritisak raste, i rašće... Da li je mir održiv posle ovakvog zločina... videćemo uskoro. Želim da verujem da jeste, ali sećanje mi govori drugačije. Ovako počinju p***arije.
Ma znam. Ali nema nikakvih dokaza da ubistva imaju etnicki predznak. Jedino spekulacije medju narodom. Meni mirise da su mladici nesto vidjeli, a nisu smjeli. Djeca nisu imali nikakav kriminalni back grounde. To je jos cudnije. Ubijeni bez ikakvog povoda. Po meni ima tri opcije. Ili se radi o manijaku, ili su bili nezeljeni svjedoci necega, ili je etnicki iscenirano od necije strane. Meni ovo smrdi na Šiptare.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:15 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: totem je napisao/la:
Ma znam. Ali nema nikakvih dokaza da ubistva imaju etnicki predznak. Jedino spekulacije medju narodom. Meni mirise da su mladici nesto vidjeli, a nisu smjeli. Djeca nisu imali nikakav kriminalni back grounde. To je jos cudnije. Ubijeni bez ikakvog povoda. Po meni ima tri opcije. Ili se radi o manijaku, ili su bili nezeljeni svjedoci necega, ili je etnicki iscenirano od necije strane.
Meni ovo smrdi na Šiptare. A tko ce znati...Vidjecemo.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:21 |
|
|
Ko na traci. Kamenovane siptarske kuce, dvoje pretucenih, jedan cak kazu nestao Siptar??? Ovo su blic izjave ne vjestima. Koje budale, a sty ako izadje da nisu siptari pocinioci.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:31 |
|
|
totem je napisao/la: Ko na traci. Kamenovane siptarske kuce, dvoje pretucenih, jedan cak kazu nestao Siptar??? Ovo su blic izjave ne vjestima. Koje budale, a sty ako izadje da nisu siptari pocinioci. Postoji i ta mogućnost. Ali je mala. Ovo je očito pokrenulo spiralu nasilja, nešto na šta su počinioci mogli računati. Šta misliš zašto su Makedonci toliko revoltirani? Nema kablovske tri dana... ne. Do guše im je i Šiptara i ovakvih stvari. Potpuno ih razumem.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:34 |
|
|
Pretucen i novinar, Makedonac. Zavrsio u bolnici. Mislili da je Siptar. Uzas. Spaljen i autobus sa siptarima. Pobjegli ovi na vrijeme.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ovako je nekada u svoja zlatna vremena CIA pokretala oružane sukobe. Right measure at the right time. Dobro nije vrijeme za takvu šalu, ali mi prva asocijacija bila.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:42 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
totem je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Iskreno sumnjam da ubistva nisu etnički motivisana. Prikrivanje okolnosti pod kojim se to desilo (u interesu istrage) je trenutno sve što država može da uradi da zadrži vodu. Ali pritisak raste, i rašće... Da li je mir održiv posle ovakvog zločina... videćemo uskoro. Želim da verujem da jeste, ali sećanje mi govori drugačije. Ovako počinju p***arije.
Ma znam. Ali nema nikakvih dokaza da ubistva imaju etnicki predznak. Jedino spekulacije medju narodom. Meni mirise da su mladici nesto vidjeli, a nisu smjeli. Djeca nisu imali nikakav kriminalni back grounde. To je jos cudnije. Ubijeni bez ikakvog povoda. Po meni ima tri opcije. Ili se radi o manijaku, ili su bili nezeljeni svjedoci necega, ili je etnicki iscenirano od necije strane. Naravno da je inscenirano , ovo je čista kopija onoga što su radili na Kosovu , bitno je da se napadi na Albanci prekinu jer oni trebaju povod i ništa drugo, i pitanje je dali će se otkriti počinitelji. RIP mladi Makedonci 
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:44 |
|
|
Ne mozes obuzdati ljude da se ponasaju razumno u ovakvim situacijama. Mada se slazem sa tobom. Ali razum na ovim prostorima je ocito nepoznanica.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:45 |
|
|
totem je napisao/la: Pretucen i novinar, Makedonac. Zavrsio u bolnici. Mislili da je Siptar. Uzas. Spaljen i autobus sa siptarima. Pobjegli ovi na vrijeme. Psihologija mase na delu. Ovo ako se ne smiri za par dana, neće valjati... A pitanje je kako će narod reagovati ako policijski zvaničnici iziđu sa činjenicom da ubica (ili, verovatnije, ubice) jesu Albanci. Pa bilo i da je neki obračun iz koristoljublja, imaće i dalje tu etničku konotaciju. Ne valja kako god okreneš... Moje saučešće preminulima, nadam se da je i pored ovog mir u Makedoniji moguć.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:48 |
|
|
Jos ne mogu skontati kako je moguce da netko posegne po zivotima maturanata.
|
|
Vrh |
|
 |
Alex
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:48 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 16:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Otmice, ubistva, terorizam... Siptari. Zele da isprovociraju makedonske reakcije i da uvuku region u rat. Nece biti dobro.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 16:56 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ovo podsjeća na nerede u Kosovu 2004.g. nešto kao uvertira tome .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 17:02 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ovo podsjeća na nerede u Kosovu 2004.g. nešto kao uvertira tome . Kamo srece da tako zavrsi, sa istim ishodom.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 17:03 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ovo podsjeća na nerede u Kosovu 2004.g. nešto kao uvertira tome . Pre leto 1998. Ono od 2004 je bilo iživljavanje nad preostalim Srpskim življem, ali i na hrišćanskim verskim objektima. Što me je lično pogodilo, jer kada vidiš čoveka koji svom težinom tela pokušava da slomi krst na crkvi, ne možeš ostati ravnodušan... Žalosni primerci ljudskog roda.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 17:09 |
|
|
totem je napisao/la: Jos ne mogu skontati kako je moguce da netko posegne po zivotima maturanata. I to na Vaskršnji petak.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 17:10 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: totem je napisao/la: Jos ne mogu skontati kako je moguce da netko posegne po zivotima maturanata. I to na Vaskršnji petak. Desilo se to juce. Oko 19-20h.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 17:12 |
|
|
totem je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: I to na Vaskršnji petak.
Desilo se to juce. Oko 19-20h. Znam da se desilo juče, ali je javnost saznala danas...
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 17:15 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: totem je napisao/la:
Desilo se to juce. Oko 19-20h.
Znam da se desilo juče, ali je javnost saznala danas... Rekli su i sinoc, ali kasno. Danas je odjeknulo.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 17:46 |
|
|
Sve je to u cilju stvaranja velike Albanije. Ujka Sam tajno stoji iza terorista. A sjutra će Stejt Department izraziti"duboku zabrinutost"..! Do 1998. OVK je za Amere bila teroristička organizacija. Kad su vidjeli da su Srbi odlučno krenuli da ih unište, kauboj Holbruk je u ljeto 1998. otišao Tačiju na noge. Sa skinutim cipelama. Kako je red. Vrata kriminalnoj agresiji na Srbiju su bila otvorena! Ovdje Makedonci nemaju šanse. (Komentar sa B92) 
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 17:52 |
|
|
Dali imaju ili ne, ne znam. Ako stoje Ameri iza siptara u ovom slucaju, onda zbilja nema sanse. Samo, kod amera se nikada ne zna. Sliznuli su oni kudikamo jacih igraca od siptara. Otarasili ih se, kao kada istreses slinu iz nosa.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 13 tra 2012, 18:01 |
|
|
totem je napisao/la: Dali imaju ili ne, ne znam. Ako stoje Ameri iza siptara u ovom slucaju, onda zbilja nema sanse. Samo, kod amera se nikada ne zna. Sliznuli su oni kudikamo jacih igraca od siptara. Otarasili ih se, kao kada istreses slinu iz nosa. Slažem se.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|