HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 lip 2025, 22:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Dačić za ‘novi Balkanski savez, koji neće biti Jugoslavija’
PostPostano: 10 sij 2013, 16:16 

Ivica u zemlji čudesa :zubati

E moj Ivice s vama ćemo ponovo u neku balkansku asocijaciju nikad pa ni tad :D

Al bit će neko balkansko vijeće i Albanija i Turska sa Srbijom ideja je čist ok :smajl007

slika

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u intervjuu za televizijsku postaju Al Jazeeru Balkan da Srbija s Hrvatskom mora surađivati, najavljujući mogući skori susret s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, te se zauzeo za osnivanje Balkanskog vijeća koje bi osnažilo međusobnu suradnju u zemljama regije odbijajući prigovore da se radi o oživljavanju Jugoslavije.

Dodao je da su Srbiji puno bliže Hrvatska i BiH nego neka druga zemlja navodeći primjer Litve.

Zauzeo se i za to da prve korake u oživljavanju suradnje Hrvatske i Srbije učine dvojica premijera i vlade.

“Nije to pitanje simpatije ili antipatije, mi smo države koje moraju surađivati”, rekao je Dačić.

Srbijanski premijer izrazio je očekivanje da će u nekoliko sljedećih mjeseci doći do susreta s premijerom Hrvatske. Pri tome je ocijenio da ne treba biti tabu tema u međusobnoj komunikaciji ističući da je puno više tema oko kojih dvije države nemaju prijepora.

“Siguran sam da postoje teme gdje možemo imati zajednički interes“, naveo je Dačić.

Odbacio je mogućnost priznanja Kosova dodajući da se Srbija neće povući iz pregovora te da će nastaviti inzistirati na autonomiji područja većinski nastanjenih Srbima.

“Mi mislimo da je prihvatljivo rješenje da mi ne priznajemo neovisnost Kosova i da se srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da autonomija. Srbija sigurno neće sebi pucati u glavu time što će reći mi ćemo prekinuti pregovore“, rekao je Dačić.

Upitan o odnosima s predsjednikom Republike Srpske (RS) s Miloradom Dodikom, Dačić je rekao da ga Dodik nije podržao u predsjedničkim izborima, ali da su Beogradu važniji posebni odnosi s RS-om nego tko vlada. Po riječima premijera za Srbiju ne postoji bolje rješenje od članstva u Europskoj uniji, prenosi Hina.

“Dajte da mi uđemo u Europsku uniju, pa ako ne valja onda ćemo izaći“, istaknuo je Dačić.

http://poskok.info/wp/?p=31958

Ivice, Ivice ne laži svoj napaćeni narod. Nema EU bez priznanja Kosova. I sa Hrvatskom nemorate surađivat. Ništa se nemora, samo umrit :D

Vrh

Naslov: Re: Dačić za ‘novi Balkanski savez, koji neće biti Jugoslavija’
PostPostano: 10 sij 2013, 16:22 

Krivi tendenciozni naslov. Bezveze.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2013, 16:23 

nije rekao savez, nego savjet, samim time sve ostalo je bezvezno.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2013, 16:51 

Ma jesu malo ispotencirali al ta neka opsesija koja vlada u Srbiji o nekakvom imperativu održavanja (dobrih) odnosa sa Hrvatskom koji su Srbiji tobož od životne važnosti. Pa Ivica bi možda prvo savjet pa onda savez :zubati

Valjda će od 1.7. naši istočni susjedi konačno shvatit neke stvari.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2013, 17:04 

dudu je napisao/la:
nije rekao savez, nego savjet, samim time sve ostalo je bezvezno.

Svejedno, Ustav RH je jasan :
Citat:
Zabranjeno je.........obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne svezeu bilo kojem obliku

Sveza obuhvaća i "Savjete" i "Vijeća" ........
Neovisno o opasnosti / bezopasnosti istog prijedloga.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 sij 2013, 09:14 

a moj ivice tko je s vama u savezu bio, krvavo je iz njega izlazio. vlada srbije je malo izolirana nakon prošlih izbora pa ivica svaki dan da jednu izjavu o potrebi suradnje balkanskih država.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 18:52 

Naravno da nema nista od toga, čak i ako bi i Srbija i Hrvatska to prihvatila, bez obzira odakle dolazi ta ideja, jer za sve se ipak na kraju pita Brisel i Vasington.
Taj savet ima antiEU karakter jer bi diskutovao o nekim pitanjima bez posrednika sa zapada, a obe drzave grcevito se bore za ulazak u EU, nasi evropejci bi sutra priznali Kosovo, kada bi nas sigurno primili kao punopravnog člana.

Medjutim oni ne mogu da zabrane komunikaciju, jer i komunikacija je neki vid saveta izmedju nas, samo na nizem nivou. Razmenjujemo iskustva bez prevodioca.
Recimo srpski i hrvatski krajnji desnicari odavno saradjuju, prosle godine na poljskom marsu nezvisnosti, zajedno sa bracom Nemcima i Rusima. :zubati

Saradnja mora da postoji kako bi se smanjio broj ekstremista sa obe strane, mislim na ove kafanske nacionaliste i EUfanatike.
Obe drzave su priznale jedna drugu, necu da racunam Kosovo taj problem se jos resava, pa ne vidim nikakav problem kada je u pitanju saradnja.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 20:18 

slika

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.