|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 91 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Uskok
|
 |
Naslov: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 11:02 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 01:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Ne to nisu Turci to su "Bosnjaci", samo im je majka Turska  Manifestacija "Kolektivni sunet", koja je i u Sandžaku postala tradicionalna, održana je sinoć u Novom Pazaru.  ahvaljujući organizaciji "Prijatelji Sandžaka" iz Istanbula, predstavnicima istanbulskih opština Bajrampaša i Esenler, a pogotovo privrednicima iz Turske bošnjačkog porijekla, u saradnji sa predstavnicima vlasti grada Novog Pazara, obezbijeđena su sredstva za obavljanje sunneta-vjerskog islamskog obreda za 150 dječaka iz Novog Pazara.  A sada "BH" navijaci 
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 11:09 |
|
|
|
pogledaj ove zastave, sunce ti yebem, pa ove tvorove i gremline treba sve u anadoliju, jebala im turska sve zivo
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 11:32 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Uskok je napisao/la: Ne to nisu Turci to su "Bosnjaci", samo im je majka Turska  Manifestacija "Kolektivni sunet", koja je i u Sandžaku postala tradicionalna, održana je sinoć u Novom Pazaru.  ahvaljujući organizaciji "Prijatelji Sandžaka" iz Istanbula, predstavnicima istanbulskih opština Bajrampaša i Esenler, a pogotovo privrednicima iz Turske bošnjačkog porijekla, u saradnji sa predstavnicima vlasti grada Novog Pazara, obezbijeđena su sredstva za obavljanje sunneta-vjerskog islamskog obreda za 150 dječaka iz Novog Pazara.  A sada "BH" navijaci  Zbilja mi nije jasno sto se vrijedjaju kada ih nazoves turcima.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 11:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Kao pravi ljevičar i borac protiv nacionalnih, vjerskih torova moram oštro reagirati na ovakve pojave u društvu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 14:05 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8214 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
|
Dobro je dok ne počnu sunetiti djevojčice,kao u Somaliji.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 14:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Uveli su upravo u RH kazneno djelo: sakaćenje ženskog spolnog organa.
Danas čitam u VL.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 14:18 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
Uskok je napisao/la: Ne to nisu Turci to su "Bosnjaci", samo im je majka Turska  Manifestacija "Kolektivni sunet", koja je i u Sandžaku postala tradicionalna, održana je sinoć u Novom Pazaru.  ahvaljujući organizaciji "Prijatelji Sandžaka" iz Istanbula, predstavnicima istanbulskih opština Bajrampaša i Esenler, a pogotovo privrednicima iz Turske bošnjačkog porijekla, u saradnji sa predstavnicima vlasti grada Novog Pazara, obezbijeđena su sredstva za obavljanje sunneta-vjerskog islamskog obreda za 150 dječaka iz Novog Pazara.  A sada "BH" navijaci  Neki dan prolazim kroz Matuziće (Doboj Jug) i vidim stubovi javne rasvjete okićeni turskim zastavama, koja je to fora? Ne Vartine, nego turske. Prvo pomislih da možda ne dolazi neka turska delegacija kao ono u filmu Gori Vatra kad dolazi Clinton pa kite grad sa US zastavama... ali da je zbog toga, valjda bi stavili iVartine zastave !? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 14:21 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2012, 11:14 Postovi: 372 Lokacija: Evo me u kući
|
|
To se zove kriza identiteta ali nisu ni oni time svi zahvaćeni!Poznajem ja i druge koji Turke i Tursku ne mogu smisliti.
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 14:23 |
|
|
|
Nije to nikakva kriza identiteta. To je slobodno slavljenje svoje vjere i svog starog folklora. Kriza identiteta je kad zakače Brozovu sliku na zid. Ili kad ostale narode lažu da to na tim fotografijama ne postoji u Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 14:32 |
|
|
BBC je napisao/la: Nije to nikakva kriza identiteta. To je slobodno slavljenje svoje vjere i svog starog folklora. Kriza identiteta je kad zakače Brozovu sliku na zid. Ili kad ostale narode lažu da to na tim fotografijama ne postoji u Bosni. Sloboda vjere je svima Ustavom i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima,zagarantirana!Bošnjački folklor ne podrazumijeva po svaku cijenu i Turske zastave.Mogli bi mahati i "vartinim",međutim ima njih koji se valjda smatraju direktnim potomcima Osmanlija(ili potomcima osmanskog plemstva) a opet jezikom ne vladaju...Stoga kažem kriza identiteta!
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 14:35 |
|
|
|
Ja bih rekao traženje identiteta, sve bliže su cilju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 14:35 |
|
|
|
Koji je onda njihov identitet ? 450 godina su bili direktan dio turskog društva, dragovoljno i otvorena srca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 14:42 |
|
|
BBC je napisao/la: Koji je onda njihov identitet ? 450 godina su bili direktan dio turskog društva, dragovoljno i otvorena srca. Kotromanićevski i Kulin banovski 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 14:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24948 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Bošnj@k je napisao/la: BBC je napisao/la: Nije to nikakva kriza identiteta. To je slobodno slavljenje svoje vjere i svog starog folklora. Kriza identiteta je kad zakače Brozovu sliku na zid. Ili kad ostale narode lažu da to na tim fotografijama ne postoji u Bosni. Sloboda vjere je svima Ustavom i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima,zagarantirana!Bošnjački folklor ne podrazumijeva po svaku cijenu i Turske zastave.Mogli bi mahati i "vartinim",međutim ima njih koji se valjda smatraju direktnim potomcima Osmanlija(ili potomcima osmanskog plemstva) a opet jezikom ne vladaju...Stoga kažem kriza identiteta! Mislim da su jedinu diferencijaciju od Hrvata i Srba dobili od Osmanlija. Islam i Osmalijsko naslijeđe je u svemu diferencijacija - u nošnjama, tradiciji, kuhinji, imenima, tradicionalnoj glazbi, arhitekturi, uređenju prostora. Sve je došlo s Osmanlijama.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 18:39 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 18:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Šta vam je ljudi , Novi Pazar je bio Turska do prije 100 godina ,ko zna ako još ima živućih 100+ godišnjaka ,ti su rođeni Osmanlije 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 18:58 |
|
|
Koja ogavština da čovek povrati od varvarizma. Čuj kolektivno sunećenje?! Uvek sam se pitao šta rade sa onom kožurom kad je odfikare , jel je sahrane i drže joj dženazu?! , ili jednostavno bace?! Od ovog kolektivnog sunećenja biće sigurno par kila kožure , zato braćo draga pazite se kad naručujete lignje ovih dana po restoranima Sarajeva i ostalih osunećenih gradova. 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 19:17 |
|
|
joe enter je napisao/la: Koja ogavština da čovek povrati od varvarizma. Čuj kolektivno sunećenje?! Uvek sam se pitao šta rade sa onom kožurom kad je odfikare , jel je sahrane i drže joj dženazu?! , ili jednostavno bace?! Od ovog kolektivnog sunećenja biće sigurno par kila kožure , zato braćo draga pazite se kad naručujete lignje ovih dana po restoranima Sarajeva i ostalih osunećenih gradova.  đole kralju, ima da te ođerešimo ko malog mujicu, dosta je bilo ateizma ima da te šehidom napravimo ba 
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 19:26 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: joe enter je napisao/la: Koja ogavština da čovek povrati od varvarizma. Čuj kolektivno sunećenje?! Uvek sam se pitao šta rade sa onom kožurom kad je odfikare , jel je sahrane i drže joj dženazu?! , ili jednostavno bace?! Od ovog kolektivnog sunećenja biće sigurno par kila kožure , zato braćo draga pazite se kad naručujete lignje ovih dana po restoranima Sarajeva i ostalih osunećenih gradova.  đole kralju, ima da te ođerešimo ko malog mujicu, dosta je bilo ateizma ima da te šehidom napravimo ba  De posluži se , sveže su ulovljene u Neumu na bosanskom moru. 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 01 ruj 2012, 20:40 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 03 ruj 2012, 08:26 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Šta vam je ljudi , Novi Pazar je bio Turska do prije 100 godina ,ko zna ako još ima živućih 100+ godišnjaka ,ti su rođeni Osmanlije  do 1912 
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 03 ruj 2012, 08:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Kad ste već spoenuli tih 100 godina, je li bila, i hoće li biti (ne znam mjesec oslobođenja grada) nekakva proslava obljetnice u gradu?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 03 ruj 2012, 09:04 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6190 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Ministry of Sound je napisao/la: Kad ste već spoenuli tih 100 godina, je li bila, i hoće li biti (ne znam mjesec oslobođenja grada) nekakva proslava obljetnice u gradu? 23. listopada 1912. - ulazak srpske vojske u Novi Pazar Još se nije navršilo 100 godina. Ima želja, ali ostvarenje je upitno: http://jedinstvo.tv/%E2%80%9Eras-obeleziti-23-oktobar/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 03 ruj 2012, 09:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Pa to je veliki ispit za Srbiju. Ukoliko nisu u stanju obilježiti jubilarnu stoljetnicu oslobođenja dijela svoje države, onda su veća Perecija od oriđinale Perecije.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 03 ruj 2012, 11:23 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa to je veliki ispit za Srbiju. Ukoliko nisu u stanju obilježiti jubilarnu stoljetnicu oslobođenja dijela svoje države, onda su veća Perecija od oriđinale Perecije. S obzirom na nedavna zbivanja tamo vrlo je nerealno ocekivati tu proslavu u Novom Pazaru Mini..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: Kolektivni sunet Postano: 04 ruj 2012, 13:13 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa to je veliki ispit za Srbiju. Ukoliko nisu u stanju obilježiti jubilarnu stoljetnicu oslobođenja dijela svoje države, onda su veća Perecija od oriđinale Perecije. Sarkazam je u pitanju, jel da? Evo nekoliko scenarija povodom obeležavanja tog datuma: Ovako bi počelo... ...a ovako bi se završilo...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|