HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 lip 2026, 21:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka
PostPostano: 26 vel 2013, 21:59 

Znam da će me istočna "bivša braća" napasti zbog možda malo provokativnog naslova, ali ja pišem u duhu realnosti i stanju kakvo je trenutno.
Pitanje Kosova je za sad riješen slučaj i od sad pa na dalje je to nezavisna država, no tu nam ostaje pitanje Vojvodina u kojoj trenutno vladaju jaki anti-beogradski stavovi i sve je jača želja za odvajanjem. Ako će ikada biti Vojvodina nezavisna, to će vjerojatno biti u manjim granicama jer tamo ima Srba koji su još uvijek jako pro-srpski nastrojeni i rađe bi bili pod Beogradom. A da kojim slučajem nije došlo do progona Nijemaca iz Vojvodine nakon drugog svjetskog rata Srbi danas vjerojatno nebi činili većinu.

Što se tiče Sandžaka, tu je već nešto jednostavnija situacija gdje muslimani čine većinu u dobrom dijelu te zemlje i njihovo odvajanje je skoro pa pitanje trenutka kada će se desiti ili barem neka vrsta jake autonomije kao što Srbi imaju u Bosni.

Vaša mišljenja?

Vrh

Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka
PostPostano: 26 vel 2013, 22:05 

Ja očekujem ujedinjenje svih srpskih zemalja, vraćanje poturčene braće u veru prađedovsku, izlaz na srpsko more kod Soluna, Pule, Drača i Varne i posledično, veliki uspeh na sledećem Evrobasketu.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:06 

а) u stanje u Vojvodini se razumiješ ko Mara u kriv q.

b) kao i u stanje u "zemlji Sandžak", u kojoj su "muslimani većina u dobro dijelu", pa je pitanje trenutka...

Tema ti je go qrac. Idi kod SD pa joj prenesi da sam ti to rekao.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:11 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
veliki uspeh na sledećem Evrobasketu.

I ja sam isto optimista, ali ovde ipak treba biti realan. Daj Bože da prođemo grupu. :D

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:13 

Vojvodina se opasno pojačala, a prošle sezone je namučila Rapid na korak od Lige Evrope...

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:16 

Zahvaljujući vašem Tudjmanu poslednji snovi o secesiji Vojvodine su pali u vodu.
U Vojvodini nema ko da izvrši secesiju. Ovi vaši Krajišnici su ubili i poslednju nadu za bilo kakvom secesijom, jer ih je tamo dosta naseljeno, a Vojvodina je leglo srpskog nacionalizma.

Mi Beogradjani možemo da se odvojimo od Srbije i to ima više smisla nego priča o Vojvodjanskom odvajanju.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:16 

Metemma je napisao/la:
Vojvodina se opasno pojačala, a prošle sezone je namučila Rapid na korak od Lige Evrope...

Jel ulazi nama još jedan tim sledeće sezone u jadransku ligu? Ako ulazi, voleo bi da uđe Vojvodina, a ne neka Mega Vizura ili tako neki indijanski klub...

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:22 

Whiteone je napisao/la:
Mi Beogradjani možemo da se odvojimo od Srbije i to ima više smisla nego priča o Vojvodjanskom odvajanju.

Vidiš... nije to loša ideja. Još ako ste prave patriote pa se priključite nekom najcrnjem srpskom neprijatelju. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:22 

Nemam pojma, to je košarka.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:28 

Metemma je napisao/la:
Nemam pojma, to je košarka.

LOL :zubati

Nisam ni pročitao šta si napisao, tj jesam, ali isključenog mozga. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:29 

Sve dosadašnje velikosrpske ideje dozivjele su propast.Realno je očekivati nastavak i opću propast tog dijela Balkana.Izbor Tome grobara, loša unutarnja i vanjska politika, ekonomska i socijalna kriza moraju uzeti svoj danak.Vojvodina je nekad bila jedan od razvijenih dijelova Srbije a devedesetih je iz nje iseljeno oko 200 000 ljudi.Današnji podaci su takodje katastrofalni.Dakle i ako se ne odvoji od Srbije, Vojvodina je jedno uništeno i unazadjeno područije kojem će godine trebati da se u bilo kojem smislu vrati u nekadašnje stanje.Beograd je rupa bez DNA.Grad koji poput pijavice uništava pojedine dijelove Srbije.

Sandzak je teritorija za sebe.Pripajanjem BiH ispravila bi se nepravda, obzirom da Sandzaklije Srbiju ne vide kao maticu a i ne smatraju je svojom zemljom.Prava manjina u Srbiji ne postoje.Tako da vojvodjanski Hrvati, Madjari i bošnjače Sandzaklije moraju se u narednim godinama ili izboriti za svoj polozaj ili teritorijalno pripojiti BiH, HR i Madjarskoj.
Kosovo je na sreću bezbolno riješeno.Ulazak Srbije u EU ovisiće o njegovom priznanju.To će biti jedan od dodatnih uslova, ako se taj proces ne uspuni i prije.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:30 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Ja očekujem ujedinjenje svih srpskih zemalja, vraćanje poturčene braće u veru prađedovsku, izlaz na srpsko more kod Soluna, Pule, Drača i Varne i posledično, veliki uspeh na sledećem Evrobasketu.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:34 

slika

Kao sto sam uvek govorio, takozvana Srbija polako ali sigurno klizi ka ovoj velicini, prosirenom beogradskom pasaluku...

Sandjak vise nema nameru da posle 11 genocida i samovolje Beograda ostaje vise u takvoj tvorevini, narod Sandjaka ce reci svoju poslednju rec svojim demokratskim sredstvima.

Vojvodinu je Srbija otela, i takvo stanje je neizdrzivo, ne moze opstati ono sto je posle ww1 okupirano, a onda gusheno Milosevicevim jogurtom. Vojvodjani Banata, Srema i Backe hoce svoju zemlju, novce...dosta su bili ponizavani.

Doci ce dan kad ce pravda biti zadovoljena... jos uvek cetnicka azdaja nije dobila po glavi, ali kraj im se blizi, slobodarski narodi ovih krajeva ce podrzati svaku akciju u tom smeru.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:37 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Sandzak je teritorija za sebe.Pripajanjem BiH ispravila bi se nepravda, obzirom da Sandzaklije Srbiju ne vide kao maticu a i ne smatraju je svojom zemljom.Prava manjina u Srbiji ne postoje.Tako da vojvodjanski Hrvati, Madjari i bošnjače Sandzaklije moraju se u narednim godinama ili izboriti za svoj polozaj ili teritorijalno pripojiti BiH, HR i Madjarskoj.
Kosovo je na sreću bezbolno riješeno.Ulazak Srbije u EU ovisiće o njegovom priznanju.To će biti jedan od dodatnih uslova, ako se taj proces ne uspuni i prije.

A zašto samo Sanđak? Daćemo vam i Užice i Kraljevo uz to, nismo mi cicije. :biceovodobro

Ali to smo planirali negde za 2992.

A do tad, srdačan pozdrav sa slobodnog Trebevića. :thumbup1
slika

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:38 

Sandžak obična vukojebina sa par turbo džamija, Srbi to drže pod kontrolom sa par tenkova, dosta.
oni su za Srbe mušice, mada se to ne bi moglo reći za njihov odnos sa bošnjama u sarajevu-najnoviji pazar :smijeh

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:38 

Za bolje sutra i svoju djecu, dova na usnama!

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:40 

Carmello Šešelj je napisao/la:

Uf, dokle da te učim... kakav Trebević... Dobrinja 1 i 4 will do...

slika

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:41 

DzoniBG je napisao/la:
slika

Kao sto sam uvek govorio, takozvana Srbija polako ali sigurno klizi ka ovoj velicini, prosirenom beogradskom pasaluku...

Sandjak vise nema nameru da posle 11 genocida i samovolje Beograda ostaje vise u takvoj tvorevini, narod Sandjaka ce reci svoju poslednju rec svojim demokratskim sredstvima.

Vojvodinu je Srbija otela, i takvo stanje je neizdrzivo, ne moze opstati ono sto je posle ww1 okupirano, a onda gusheno Milosevicevim jogurtom. Vojvodjani Banata, Srema i Backe hoce svoju zemlju, novce...dosta su bili ponizavani.

Doci ce dan kad ce pravda biti zadovoljena... jos uvek cetnicka azdaja nije dobila po glavi, ali kraj im se blizi, slobodarski narodi ovih krajeva ce podrzati svaku akciju u tom smeru.

Hoćel neko od moderatora banirat ovog šumskog Srbadina zbog govora mržnje i genocidnosti.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:41 

slika

:punk

Biće gusto... Osim ako im ne podelimo stanove po Saraj'vu. :osama

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:42 

Metemma je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:

Uf, dokle da te učim... kakav Trebević... Dobrinja 1 i 4 will do...

slika

Nejma veze, lepši pogled sa Trebevića na zonu dejstva dalekometnog topništva. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:43 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Sve dosadašnje velikosrpske ideje dozivjele su propast.Realno je očekivati nastavak i opću propast tog dijela Balkana.Izbor Tome grobara, loša unutarnja i vanjska politika, ekonomska i socijalna kriza moraju uzeti svoj danak.Vojvodina je nekad bila jedan od razvijenih dijelova Srbije a devedesetih je iz nje useljeno oko 200 000 ljudi.Današnji podaci su takodje katastrofalni.Dakle i ako se ne odvoji od Srbije, Vojvodina je jedno uništeno i unazadjeno područije kojem će godine trebati da se u bilo kojem smislu vrati u nekadašnje stanje.Beograd je rupa bez DNA.Grad koji poput pijavice uništava pojedine dijelove Srbije.

:palacgore1

Ja ovo isto pricam... al ko da slusa, kad im je glava u pesku...

Vidis ti kako se drze u coporu zajedno, ne smeju sami na megdan, nego ko hijene napadaju svakog ko se osmeli da im kaze istinu u oci.

Pa oni jos slave gubitak na Kosovu... zive u nekim proslim vremenima, nemaju obraza da priznaju da su ljubili skute Turcima, pa da bi to prikrili, svete se Turcima i dahijama... to je jedna krvozedna masa ispranih mozgova na celu sa genocidnom SPC, sexualnim manijakom Kacavendom, koljacima Mladicem i Karadjicem koji su im heroji.

Citav svet ih zna kao zlocince, i tu ljagu nikad nece oprati...imaju jos taj genocidni brlog koji ima sluzi kao rezervat, demografski izumiru, deca im navucena na drogu i pevaljke, strance prebijaju...

...al nece jos dugo, vidim da im se priblizava kraj, i uzivam u tome :kava

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:45 

Malo hip hipa za vlaške čobanske guslare :gunsmilie

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:46 

Opet si duvao Dzonika ?Nekvalitetno nešto izgleda.Daj molim te, nemoj urušavati zdravlje skupićemo donacije.Ti si nama poseban :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:48 

DzoniBG je napisao/la:
Citav svet ih zna kao zlocince, i tu ljagu nikad nece oprati...imaju jos taj genocidni brlog koji ima sluzi kao rezervat, demografski izumiru, deca im navucena na drogu i pevaljke, strance prebijaju...

...al nece jos dugo, vidim da im se priblizava kraj, i uzivam u tome :kava

Jes'. Treba četničku aždaju dotući. Evo ja svaki put kad pričam sa strancima objasnim kakvi su to zločinci. Znam i po tri-četir' sata da pričam. Mladolikost i savršen engleski pomažu. Isto tako, kad prelazim granicu za Evropu, kad pokažem pasoš, odma' objasnim da nemam veze sa tim zločincima.

Zamisli molim te, da te zveri slušaju ovakve stvari. Ovo je uz Marš na Drinu sasvim očigledno likovanje nad sudbinom nevinih Bošnjaka i atak na nezavisnu i međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:49 

Nikad ne zaboraviti nase slavne predake!!!

Oni su nas od cetnickog noza sacuvali, kakvi nacisti, branili su samo nase...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: mrnjav i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: