HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 lip 2025, 08:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Gotovina i Markač - dokumentarac Večernjaka
PostPostano: 31 srp 2012, 12:10 

Večernji list snimio svoj prvi dokumentarni film o radu Haaškog suda i presudama generalima Gotovini i Markaču
Bivši savjetnik M. Thatcher: Hrvati, Gotovina i Markač vaši su heroji
Neovisni sudionici dokumentarca nisu svjedočili u Haagu, nisu radili za obranu ili tužiteljstvo, nisu u interesnoj ili poslovnoj vezi s Hrvatskom. Samo žele pravdu

U Londonu sam upoznala Robina Harrisa, dugogodišnjeg savjetnika britanske premijerke Margaret Thatcher ,koji me oduševio poznavanjem hrvatske povijesti i borbe za neovisnost te procjenama o radu Haaškog suda.

– Kad se 1993. godine osnovao Haaški sud, bio sam zadovoljan vjerujući da će zaustaviti nova krvoprolića i rat, ali kad se dogodila Srebrenica i potom optužnice hrvatskim generalima, brzo mi je postalo jasno da Tribunal nije i neće ispuniti svoju ulogu. Hrvatski narod, država i dijaspora moraju zauvijek zapamtiti da su generali Gotovina i Markač nacionalni heroji bez kojih bi danas Bosna i Hercegovina i Hrvatska izgledali drugačije jer bi Srbi ostvarili ideju velike Srbije – rekao je Harris.

http://www.vecernji.hr/vijesti/bivsi-sa ... nak-436590

Pogledajte trailer dokumentarca o presudi Gotovini i Markaču

http://www.vecernji.hr/vijesti/pogledaj ... nak-436833

na kioscima U subotu za 8 kuna uz novine i prvi dokumentarni film Večernjeg lista
Da je britanski časnik na mjestu Gotovine, ta bi optužnica pala
Mishka Gora: 
Oluja je izvedena profesionalno i u svakoj bi zemlji takvi generali bili heroji

http://www.vecernji.hr/vijesti/da-je-br ... nak-436770

:palacgore1

Vrh

Naslov: Re: Gotovina i Markač - dokumentarac Večernjaka
PostPostano: 31 srp 2012, 12:12 

Od ove subote, 4. kolovoza uz primjerak Večernjeg lista, 8 kuna dokumentarac košta.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 11:13 

slika

http://www.vecernji.hr/vijesti/svi-cemo ... nak-437341

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 12:53 

Nadam se da izostanak reakcije ne znači apatiju i povlačenje. Ako ništa svaki pošteni Hrvat bi trebao kupiti taj dokumentarac i svojim kunskim glasom pokazati da naši heroji nisu zaboravljeni. I da su to što jesu, heroji.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 16:59 

doc je napisao/la:
Nadam se da izostanak reakcije ne znači apatiju i povlačenje. Ako ništa svaki pošteni Hrvat bi trebao kupiti taj dokumentarac i svojim kunskim glasom pokazati da naši heroji nisu zaboravljeni. I da su to što jesu, heroji.

Ovih dana uživam u društvu upravo gore spomenutog Robina Harrisa, izuzetno inteligentan čovjek čiji je angažman hvale vrijedan. Neku noć sam ga pohvalio zbog ove izjave, on pak kaže da su to činjenice jer bi bez njih ovdje imali veliku Srbiju, koja bi izazivala probleme i humanitarne krize međunarodnoj zajednici.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 19:39 

A ja se htio pozvati kod tebe na kupanje. :zubati Vidim da ti plivaš s većim ribama.

Nego, mislim da se treba pohvaliti večernjak, u zadnje vrijeme dosta dobrog izlazi od njih. U zadnjih par mjeseci Domovinski rat od Ante Nazora, Bleiburška tragedija, Medački džep, Tuđmanova biografija. Sve po popularnim cijenama. Ima kvalitetnih tekstova od nekoliko novinara i kolumnista. Vidim da se reklamiraju pa ovih dana imaju posebno izdanje Vojne povijesti o Sinjskoj Alci za 3 kune, sutra dijele naljepnice gardijskih brigada, u subotu dokumentarac o generalima.

Eppur si muove.

Trebalo bi ih podržati. Svojim ponašanjem, kupovanjem novina, klikanjem po internetu doprinosimo ili odmažemo. Dali smo mi s desna zaista tako glupi pa financiramo one koji nas pljuju i ono što držimo svetinjama ili bi bilo vrijeme da se osvijestimo i počnemo djelovat. A ne klikat i otvarat članke različitih ljigavaca i time im osiguravat slijedeći takav tekst.

Ako je neka medijska kuća odlučila što zbog profita što zbog guranja određenih ljudi određenih uvjerenja promovirat prave vrijednosti treba to podržati. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 22:43 

doc je napisao/la:
A ja se htio pozvati kod tebe na kupanje. :zubati Vidim da ti plivaš s većim ribama.

Nego, mislim da se treba pohvaliti večernjak, u zadnje vrijeme dosta dobrog izlazi od njih. U zadnjih par mjeseci Domovinski rat od Ante Nazora, Bleiburška tragedija, Medački džep, Tuđmanova biografija. Sve po popularnim cijenama. Ima kvalitetnih tekstova od nekoliko novinara i kolumnista. Vidim da se reklamiraju pa ovih dana imaju posebno izdanje Vojne povijesti o Sinjskoj Alci za 3 kune, sutra dijele naljepnice gardijskih brigada, u subotu dokumentarac o generalima.

Eppur si muove.

Trebalo bi ih podržati. Svojim ponašanjem, kupovanjem novina, klikanjem po internetu doprinosimo ili odmažemo. Dali smo mi s desna zaista tako glupi pa financiramo one koji nas pljuju i ono što držimo svetinjama ili bi bilo vrijeme da se osvijestimo i počnemo djelovat. A ne klikat i otvarat članke različitih ljigavaca i time im osiguravat slijedeći takav tekst.

Ako je neka medijska kuća odlučila što zbog profita što zbog guranja određenih ljudi određenih uvjerenja promovirat prave vrijednosti treba to podržati. :palacgore2

Slobodno se pozovi, ja sam ti tu do kraja osmog :zubati .

Definitivno, definitivno. Večernji je još jedina čitljiva novina u RH koja izlazi na nacionalnoj razini i tu ih trebamo podržati.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2012, 10:01 

doc je napisao/la:

Loša fora. Jako loša po nas.

Na lijevoj strani su stavili sliku razorene ulice u Vukovaru, a na desnoj strani mutnu sliku (na kojoj se ne može vidjeti jasno stanje grada) Knina.

Zar nema slika ulica Knina nakon oslobođenja? Pa i snimak koji?

I oni stave baš ovo...

Ovo bi srbi mogli bez problema staviti kao primjer "ustaške" medijske manipulacije.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 02:20 

Ma Večernji list vam je isto žuto ljevičarsko smeće. Glavni su vodili kampanju protiv HDZ kao kriminalne organizacije prije izbora. Na internetu im udarna vijest orgije u istri. Kad sam to vidio odmah sam ih maknuo iz bookmarksa.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2012, 12:17 

pogledao sam dokumentarac i moram priznati da sam očekivao malo više. malo više u smislu činjenica i tumačenju presude, ali je to izostalo.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 04 tra 2025, 13:39 

https://www.facebook.com/reel/1136296381143362

Vrh

PostPostano: 04 tra 2025, 13:50 

MiB je napisao/la:
https://www.facebook.com/reel/1136296381143362

Gospodin.

Vrh