|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 51 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tuta
|
Naslov: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 17:58 |
|
|
Citat: OBVEZNI VOJNI ROK - Iz vladajuće koalicije i partnera zalažu se za vraćanje
Vladajući predlažu ponovno uvođenje obveznog vojnog roka, moglo se čuti na saborskom odboru.
Iako je Hrvatska ukinula obvezno služenje vojnog roka, na saborskom Odboru za obranu, vladajući su predoložili da se ponovno razmotri njegovo uvođenje.
Novom Načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirku Šundovu, tijekom današnjeg sastanka odbora za obranu, iz MOST-a i HSP AS sugerirali su da razmisli o vojnom roku.
'Mislim da treba razmišljati da li ponovno uzeti u obzir da se služi vojni rok, ali na dobrovoljnoj bazi, ali na način da se to ostavi kao mogućnost koja je potrebna, jer nemamo mogućnost. Znamo koliko smo smanjili broj vojnika, ali jedan dio koji bi se na taj način mogao angažirati', rekla je Ines Strenja Linić, saborska zastupnica MOST-a.
Nije do kraja jasno što je pod tim mislila s obzirom da Hrvatska već sada ima dragovoljno služenje vojnog roka.
'Ja podržavam uvođenje obveznog vojnog roka, samo je pitanje koliko ćemo sredstava imati za to', rekao je ministar obrane Josip Buljević, napominjući da će se ipak prvenstveno morati provjeriti koji su prioriteti. 'Koliko ja znam vojni rok iziskuje velika novčana davanja. U prošlom mandatu je napravljen iskorak što se tiče pričuve. Tu pričuvu samo treba podići na drugačiju razinu, a što se tiče obaveznog vojnog roka ja nisam za to', rekao je Igor Dragovan iz SDP-a.
'Hrvatska se nalazi u takvom okruženju gdje je obaveza služenja vojnog roka neminovnost koja nas očekuje u budućnosti. Imate neke prioritete. Za takve stvari moramo imati novce. Nalazimo se u vremenu gdje smo članica NATO-a. Nemamo ratnih događanja u našoj bližoj okolici, ali na neki način moramo imati spremno stanovništvo', rekao je Pero Ćorić.
Podsjetimo, načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH generalu Dragi Lovriću za istječe mandat, a na njegovo će mjesto doći glavni inspektor obrane general Mirko Šundov.
Šundov je bivši zapovjednik 4. gardijske brigade, zapovjednik ZP Knin, završio je Ratnu školu, diplomirao na FPZ-u, doktorirao na PMF-u. Bio je zapovjednik Ratne škole i HVU, a završio je i studij u Centru za sigurnosne studije 'George C. Marshall' u Garmisch Partenkirchenu. Nova TV
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 18:04 |
|
|
SAD nije za obvezni vojni rok. Moram priznati da je ideja glupa, to oduzima puno novaca, ne nauči se puno, a trenutno su nam prioritet ulaganja u obnovu i nabavka kapitalnih sredstava u HRZ i HRM. Doduše, neka vrsta pričuve po principu nacionalne garde ne bi bilo loše uvesti. Znači isključivo pješačke i lako motorizirane postrojbe koje bi oko 3 tjedna godišnje provele na vježbama.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 18:26 |
|
|
volvoks je napisao/la: SAD nije za obvezni vojni rok. Moram priznati da je ideja glupa, to oduzima puno novaca, ne nauči se puno, a trenutno su nam prioritet ulaganja u obnovu i nabavka kapitalnih sredstava u HRZ i HRM. Doduše, neka vrsta pričuve po principu nacionalne garde ne bi bilo loše uvesti. Znači isključivo pješačke i lako motorizirane postrojbe koje bi oko 3 tjedna godišnje provele na vježbama. O čemu je riječ onda? Ispraznom desničarenju?
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 18:31 |
|
|
Pa neće nam valjda SDP, Igor Dragovan, Stazić, V. i Z. Pusići, Pupovac, Tuta, "chat nick" i sl. govoriti šta ćemo mi odlučiti u svezi nacionalne sigurnosti RH! Znamo, ima još onih koji nisu odustali od granice: Virovitica - Karlovac - Karlobag!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 18:31 |
|
|
Tuta je napisao/la: volvoks je napisao/la: SAD nije za obvezni vojni rok. Moram priznati da je ideja glupa, to oduzima puno novaca, ne nauči se puno, a trenutno su nam prioritet ulaganja u obnovu i nabavka kapitalnih sredstava u HRZ i HRM. Doduše, neka vrsta pričuve po principu nacionalne garde ne bi bilo loše uvesti. Znači isključivo pješačke i lako motorizirane postrojbe koje bi oko 3 tjedna godišnje provele na vježbama. O čemu je riječ onda? Ispraznom desničarenju? Most i HSP AS su predložili, HDZ-ovi obrambenjaci su u principu protiv. Ideološka podloga tog prijedloga mi iskreno nije previše jasna, ali sam siguran da od toga neće biti ništa.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 18:34 |
|
|
Ne bih bio protiv vojnog roka da je dokazano da je koristan, no to je bilo obično gubljenje vremena gdje se nije dovoljno vježbalo vještine s jedne strane, bilo je dangubljenja, a s druge strane pranje mozga ako te zapadne takav zapovjednik.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 18:36 |
|
|
volvoks je napisao/la: Tuta je napisao/la: O čemu je riječ onda? Ispraznom desničarenju?
Most i HSP AS su predložili, HDZ-ovi obrambenjaci su u principu protiv. Ideološka podloga tog prijedloga mi iskreno nije previše jasna, ali sam siguran da od toga neće biti ništa. Fala kurcu. Ludi pravaši.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 20:03 |
|
|
Tuta je napisao/la: volvoks je napisao/la: SAD nije za obvezni vojni rok. Moram priznati da je ideja glupa, to oduzima puno novaca, ne nauči se puno, a trenutno su nam prioritet ulaganja u obnovu i nabavka kapitalnih sredstava u HRZ i HRM. Doduše, neka vrsta pričuve po principu nacionalne garde ne bi bilo loše uvesti. Znači isključivo pješačke i lako motorizirane postrojbe koje bi oko 3 tjedna godišnje provele na vježbama. O čemu je riječ onda? Ispraznom desničarenju? Pretpostavljam dimna bomba kako bi se Milijan Brkić postavio za ministra branitelja.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 21:31 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39455 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ništa od toga, odvraćanje pažnje. Samo 5 nato članica ima obavezan vojni rok, trošenje sredstva a ne vidim neku trenutnu korist.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 21:48 |
|
|
daramo je napisao/la: Ništa od toga, odvraćanje pažnje. Samo 5 nato članica ima obavezan vojni rok, trošenje sredstva a ne vidim neku trenutnu korist. Doduše, jedino bi se trebalo po meni uvesti dobrovoljni vojni rok. Oni koji odluče pristupiti kao primjerice studenti, trebali bi dobiti neke beneficije oko toga kao prednost u studenskom stanu. Kasnije bi stranke trebali iz takvih kadrova regrutirati buduće ministre i članove.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 21:50 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
apsolutno ZA. ovi današnji "muškarci" su jadne tetkice i treba ih dovesti u red. kud ćeš bolje od godine dana strogog režima i discipline. i ribljih konzervi.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 21:51 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: apsolutno ZA. ovi današnji "muškarci" su jadne tetkice i treba ih dovesti u red. kud ćeš bolje od godine dana strogog režima i discipline. i ribljih konzervi. Tako je. Posebno ovi iz centra Zagreba.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 21:53 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: apsolutno ZA. ovi današnji "muškarci" su jadne tetkice i treba ih dovesti u red. kud ćeš bolje od godine dana strogog režima i discipline. i ribljih konzervi. Tako je. Posebno ovi iz centra Zagreba. u centru Zagreba žive uglavnom penzići. i ja. al nisam muško pa mi je oprošteno, jelda?
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 21:55 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: master_mind_ je napisao/la: Tako je. Posebno ovi iz centra Zagreba. u centru Zagreba žive uglavnom penzići. i ja. al nisam muško pa mi je oprošteno, jelda? Ma naravno. teško se ljutiti na tebe. Iz iskustva znam neke muške kreten koji baš žive u onome potezu od Ilice do Podsljemena, i oko Trga. Tamošnji likovi su teški ljevičari i plač pičke.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 21:59 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: u centru Zagreba žive uglavnom penzići. i ja. al nisam muško pa mi je oprošteno, jelda? Ma naravno. teško se ljutiti na tebe. Iz iskustva znam neke muške kreten koji baš žive u onome potezu od Ilice do Podsljemena, i oko Trga. Tamošnji likovi su teški ljevičari i plač pičke. e, njih treba dovesti u red, godina dana vojske i da vidiš.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 22:01 |
|
|
Ma svakako. Samo kako ćeš mamine mazice natjerati na to? Pa to bi se rasplakalo... uf. Onda bi ih Zagreb Pride došao braniti za kršenje ljudskih prava.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 22:03 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Ma svakako. Samo kako ćeš mamine mazice natjerati na to? Pa to bi se rasplakalo... uf. Onda bi ih Zagreb Pride došao braniti za kršenje ljudskih prava. pa nek plaču...dok ribaju wc.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 22:10 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Za svaku pohvalu. Muškarci mlađi su postali feminizirane federčine. Dekadencija uzela maha.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 24 vel 2016, 22:10 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ako ne žele vojni rok imaju demokratsku slobodu da taj period provedu pomažući invalidima iz DR.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
protein
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 25 vel 2016, 07:55 |
|
|
Obavezni vojni rok je robovlasništvo ograničenog trajanja. ZGabrijela, master i ostali koji svršavaju na vojsku nemaju moralnog prava prisiliti druge da godinu dana svog života potrate na ono što je njima privlačno. Ako im se osobno ide u vojsku, nitko im ne brani.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 25 vel 2016, 08:44 |
|
|
Podupirem služenje vojske, najviše iz razloga jerbo čovjek očvrstne umno i tjelesno. To nedostaje današnjoj mladeži, jerbo svi su najpametniji, svi sve znaju i ne daj Bože da se mučiš oko nečega.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 25 vel 2016, 09:26 |
|
|
Naravno da treba uvesti služenje vojnog roka, ali uz golemi odmak od JNA manira, doktrina i furki...
Trajanje svesti na pola godine ili tri mjeseca za osnovnu obuku bez vikenda, dragovoljno za posebne rodove vojske na godinu dana i sa određenim povlasticama. Posebno imati na umu da ima i onih kojima se to i ne radi, a onda to pošteno odraditi kao civil.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 25 vel 2016, 09:48 |
|
|
U JNA nam nikad nisu rekli da je PAM najbolji protiv pješadije. Što su to krili kao neku vojnu tajnu, ili ?
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 25 vel 2016, 10:56 |
|
|
Meni su rekli,...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Gazda naredio: u Hrvatskoj opet vojni rok? Postano: 25 vel 2016, 10:59 |
|
|
Onda sam ja bio ustaša, meni nisu htjeli reći.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|