|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 27 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Reconquista
|
Naslov: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 29 sij 2023, 22:49 |
|
|
Citat: Iseljeni građani u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Stranci zaposleni ili doseljeni u Hrvatsku 2021. godine u svoje su zemlje proslijedili 534 milijuna eura, od čega je 226 milijuna eura isplaćeno u neku od članica EU, a 308 milijuna eura u treće zemlje. Od svih država članica EU Hrvatska je najovisnija o privatnim doznakama njezinih državljana koji žive i rade ili samo rade u inozemstvu i one su premašile vrijednost sedam posto hrvatskog BDP-a. U Hrvatsku su njezini iseljeni građani 2021. godine na privatne račune doznačili 4,25 milijardi eura, objavio je europski statistički ured. Daleko nakon Hrvatske s udjelom privatnih doznaka u nacionalnom BDP-u od tri posto su Latvija i Rumunjska. Hrvatska je po transferima rame uz rame sa Srbijom, a veću važnost privatnih doznaka za nacionalnu ekonomiju i BDP imaju samo Kosovo (18%), Crna Gora (10%) te Bosna i Hercegovina (10,5%) i Albanija. Usporedbe radi, privatne doznake iz inozemstva čine samo 1,2 posto slovenskog BDP-a. Eurostat navodi da je više od polovice iznosa (56% od ukupno 131 milijarde svih prekograničnih transfera) išlo iz jedne države članice EU prema drugoj, što ne iznenađuje s obzirom na to da se građani EU mogu slobodno kretati i raditi na cijelom tržištu EU. Postoje, međutim, iznimke: odljevi iz Poljske (98%), Grčke (92%) i Španjolske (90%) usmjereni su pretežno u gospodarstva izvan EU; dok su Irska (90%), Italija (86%) i Litva (71%) primale svoje doznake uglavnom izvan EU. Najatraktivnija lokacija za zapošljavanje građana Europske unije izvan zajedničkog EU prostora bila je Švicarska, odakle je 15,5 milijardi eura isplaćeno u Francusku, 6,1 milijarda eura u Njemačku, pet milijardi eura u Italiju, 1,1 milijarda u Portugal i 700 milijuna eura u Austriju. Rumunjska (jedna milijarda eura) i Poljska (0,6 milijardi eura) i dalje primaju znatne svote iz Velike Britanije. Veliki neto odljevi u 2021. godini zabilježeni su s Marokom (5,0 milijardi eura), Filipinima (2,0 milijarde eura), Turskom (1,5 milijardi eura), Kinom (1,3 milijarde eura) i Indijom (1,3 milijarde eura). Gledaju li se druge tranzicijske zemlje, Češka je primila 3,7 privatnih doznaka, ali iz te su zemlje isplaćene 3,4 milijarde eura, doznake u Mađarsku bile su tri milijarde eura, a isplate 1,1 milijardu eura, a u Rumunjsku je na privatne račune građana sjelo 7,7 milijardi eura. Stranci zaposleni ili doseljeni u Hrvatsku 2021. godine u svoje su zemlje proslijedili 534 milijuna eura, od čega je 226 milijuna eura isplaćeno u neku od članica EU, a 308 milijuna eura u treće zemlje. Privatne su doznake prema RH 2020. godine pale, ali 2021. premašile su iznos iz pretpandemijske godine. U Hrvatsku je 2019. stiglo 3,8 milijardi eura, a isplaćeno je 476 milijuna, godinu kasnije priljev je smanjen za dvjesto milijuna eura, a isplate su porasle za 23 milijuna eura, da bi 2021. uslijedilo rast na obje strane. Zahvaljujući privatnim doznakama tri su države, Francuska, Belgija i Hrvatska, ostvarile suficit na tekućem računu, odnosno bile bi u minusu u bilanci sa svijetom da nisu profitirale na izvozu vlastitog stanovništva. https://www.vecernji.hr/vijesti/iseljen ... -a-1652987
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 29 sij 2023, 23:05 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Svatke god sve više šalju u proračun.
Zato ih Plen Ki Mun i EXPORTIRA MASOVNO.
Da ubiru devize za mirovine i ukruh PARTOKRACIJU.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 10:37 |
|
|
poslali su puno više, jer je masa toga donesena u kešu.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 10:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61881 Lokacija: DAZP HQ
|
divizija je napisao/la: poslali su puno više, jer je masa toga donesena u kešu. Fascinantno mi je da tolike milijarde idu preko računa, ne znam nikog tko uplaćuje pare nekom, možda je postalo pomodno.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 10:50 |
|
|
dudu je napisao/la: divizija je napisao/la: poslali su puno više, jer je masa toga donesena u kešu. Fascinantno mi je da tolike milijarde idu preko računa, ne znam nikog tko uplaćuje pare nekom, možda je postalo pomodno. Rijetko se kes nosi vise. Puno je lakse preko kartica prebacivati i vecina tako radi. Sad kad je euro bit ce jos lakse
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 11:34 |
|
|
Ovo je jedan od važnih čimbenika da je Hrvatska taman pred ulazak u Schengen i pred prelazak na euro postala netto vjerovnik, odnosno, više inozemne osobe, poduzeća i države duguju hrvatskim osobama, poduzećima i državi nego obrnuto. A već više godina unatrag više proizvodimo dobara i usluga, nego što potrošimo. Drugim riječima, u Hrvatskoj se sada akumulira kapital, prvi put u njenoj povijesti (osim ako nismo u dalekoj prošlosti kao kraljevina nekad bili u plusu). Priče da živimo na dug su sada bajke.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 12:21 |
|
|
krstjanin je napisao/la: dudu je napisao/la: Fascinantno mi je da tolike milijarde idu preko računa, ne znam nikog tko uplaćuje pare nekom, možda je postalo pomodno.
Rijetko se kes nosi vise. Puno je lakse preko kartica prebacivati i vecina tako radi. Sad kad je euro bit ce jos lakse A na drugoj temi ćete se buniti protiv NWO. Gotovina je sloboda.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 12:24 |
|
|
Reconquista je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Rijetko se kes nosi vise. Puno je lakse preko kartica prebacivati i vecina tako radi. Sad kad je euro bit ce jos lakse
A na drugoj temi ćete se buniti protiv NWO. Gotovina je sloboda. Naravno. Ja samo kazem da je lakse i sigurnije i brze prebaciti karticama nego kesom. To ne znaci da se ne nosi i kes Karticama ili slicnim sredstvima mozes prebacivati vise puta manje kolicine sto naravno olaskava nego dva tri puta velike kolicine. Dakle protiv NWO vaznije je obicnu svakodnevnu kupnju ne placati karticno nego transakcije ove vrste
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 12:40 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: Ovo je jedan od važnih čimbenika da je Hrvatska taman pred ulazak u Schengen i pred prelazak na euro postala netto vjerovnik, odnosno, više inozemne osobe, poduzeća i države duguju hrvatskim osobama, poduzećima i državi nego obrnuto. A već više godina unatrag više proizvodimo dobara i usluga, nego što potrošimo. Drugim riječima, u Hrvatskoj se sada akumulira kapital, prvi put u njenoj povijesti (osim ako nismo u dalekoj prošlosti kao kraljevina nekad bili u plusu). Priče da živimo na dug su sada bajke. To je točno, doduše pozadina te akumulacije nije za preveliko slavlje. Hrvatska je zemlja starih ljudi i boomera, prosječan stanovnik nam je skoro u 50-tim godinama. mladi od 20-40 troše kao ludi, 40-60 je akumulacija kapitala i investiranje. S obzirom da tu demografsku kohortu imamo najviše i da oni imaju najviše nekretnina i para nije ni čudo da smo u plusu. Problem je što boomeri imaju previše a mlađe generacije jako malo i to nam ubija demografiju.
_________________ Ubi’st nostrum imperium?
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 12:47 |
|
|
divizija je napisao/la: poslali su puno više, jer je masa toga donesena u kešu. Jel netko napravio kakvu takvu procjenu?
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 12:53 |
|
|
dudu je napisao/la: divizija je napisao/la: poslali su puno više, jer je masa toga donesena u kešu. Fascinantno mi je da tolike milijarde idu preko računa, ne znam nikog tko uplaćuje pare nekom, možda je postalo pomodno. Ne uplaćuju se pare nekom, pošalješ pare "sam sebi" kad kupuješ nekretninu, plaćaš neke radove i materijal ili kupuješ neku veću stvar (tipa laptop ili auto) roditeljima. Tko je legalno zaradio u inozemstvu, nema razloga svoju ušteđevinu nositi u torbi. Pare se nekom drugom uplate ako je smrtni slučaj ili teška bolest, to više ni Šiptari ne školuju rodbinu u rodnom selu slanjem eura iz Dojčlanda.
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 13:00 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: dudu je napisao/la: Fascinantno mi je da tolike milijarde idu preko računa, ne znam nikog tko uplaćuje pare nekom, možda je postalo pomodno.
Ne uplaćuju se pare nekom, pošalješ pare "sam sebi" kad kupuješ nekretninu, plaćaš neke radove i materijal ili kupuješ neku veću stvar (tipa laptop ili auto) roditeljima. Tko je legalno zaradio u inozemstvu, nema razloga svoju ušteđevinu nositi u torbi. Pare se nekom drugom uplate ako je smrtni slučaj ili teška bolest, to više ni Šiptari ne školuju rodbinu u rodnom selu slanjem eura iz Dojčlanda. I meni je sumnjivo da je to neka velikodušnost dijaspore. Ovi koje ja poznajem ne donesu ni žvake na poklon. Jedino je logično kod pomoraca ili takvih koji rade vani a žene i djeca su im ovdje.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 13:07 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne uplaćuju se pare nekom, pošalješ pare "sam sebi" kad kupuješ nekretninu, plaćaš neke radove i materijal ili kupuješ neku veću stvar (tipa laptop ili auto) roditeljima. Tko je legalno zaradio u inozemstvu, nema razloga svoju ušteđevinu nositi u torbi.
Pare se nekom drugom uplate ako je smrtni slučaj ili teška bolest, to više ni Šiptari ne školuju rodbinu u rodnom selu slanjem eura iz Dojčlanda. I meni je sumnjivo da je to neka velikodušnost dijaspore. Ovi koje ja poznajem ne donesu ni žvake na poklon. Jedino je logično kod pomoraca ili takvih koji rade vani a žene i djeca su im ovdje. Imaš li u svom susjedstvu neki stan ili kuću da je kupio neki "Bosanac iz Njemačke"? On je poslao na svoj hrvatski račun novac za kupnju nekretnine, za javnog bilježnika i majstore, novi namještaj i uređaje, stolariju, tepihe i podove, sada plaća režije. Sve što je taj čovjek potrošio nalazi se u bilanci iz uvodnog posta.
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 13:10 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la:
I meni je sumnjivo da je to neka velikodušnost dijaspore. Ovi koje ja poznajem ne donesu ni žvake na poklon. Jedino je logično kod pomoraca ili takvih koji rade vani a žene i djeca su im ovdje.
Imaš li u svom susjedstvu neki stan ili kuću da je kupio neki "Bosanac iz Njemačke"? On je poslao na svoj hrvatski račun novac za kupnju nekretnine, za javnog bilježnika i majstore, novi namještaj i uređaje, stolariju, tepihe i podove, sada plaća režije. Sve što je taj čovjek potrošio nalazi se u bilanci iz uvodnog posta. Ima ih, da , nisam o tome razmišljao. Ja sam mislio kako ovi šalju velikodušno rodbini i prijateljima. A to je sve ustvari stara dijaspora koja je nešto stekla pa se sad kuće ovdje, ovi koji su otišli zadnjih 10 godina jedva plate svoje troškove.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 15:05 |
|
|
weasel je napisao/la: pomocnik kuhara je napisao/la: Ovo je jedan od važnih čimbenika da je Hrvatska taman pred ulazak u Schengen i pred prelazak na euro postala netto vjerovnik, odnosno, više inozemne osobe, poduzeća i države duguju hrvatskim osobama, poduzećima i državi nego obrnuto. A već više godina unatrag više proizvodimo dobara i usluga, nego što potrošimo. Drugim riječima, u Hrvatskoj se sada akumulira kapital, prvi put u njenoj povijesti (osim ako nismo u dalekoj prošlosti kao kraljevina nekad bili u plusu). Priče da živimo na dug su sada bajke. To je točno, doduše pozadina te akumulacije nije za preveliko slavlje. Hrvatska je zemlja starih ljudi i boomera, prosječan stanovnik nam je skoro u 50-tim godinama. mladi od 20-40 troše kao ludi, 40-60 je akumulacija kapitala i investiranje. S obzirom da tu demografsku kohortu imamo najviše i da oni imaju najviše nekretnina i para nije ni čudo da smo u plusu. Problem je što boomeri imaju previše a mlađe generacije jako malo i to nam ubija demografiju. ..problem je sto mladi nece da rade nego lapradace..evo ja ovdje nudim posa na jednom našem dalmatinskom restoranu 4 sata rada 1000 eura osigurana hrana i stan..pozeljno ženska osoba ..naravno koji sat ako zeli produžit garantiram 2000 eura..laganini bez umora..evo ponuda za lasicu.. 
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 15:06 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Imaš li u svom susjedstvu neki stan ili kuću da je kupio neki "Bosanac iz Njemačke"? On je poslao na svoj hrvatski račun novac za kupnju nekretnine, za javnog bilježnika i majstore, novi namještaj i uređaje, stolariju, tepihe i podove, sada plaća režije. Sve što je taj čovjek potrošio nalazi se u bilanci iz uvodnog posta. Ima ih, da , nisam o tome razmišljao. Ja sam mislio kako ovi šalju velikodušno rodbini i prijateljima. A to je sve ustvari stara dijaspora koja je nešto stekla pa se sad kuće ovdje, ovi koji su otišli zadnjih 10 godina jedva plate svoje troškove. ..sto je loše u znaci vraćaju se a ne ostaju kako propagiraju desničari..
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 15:24 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
laganini je napisao/la: weasel je napisao/la: To je točno, doduše pozadina te akumulacije nije za preveliko slavlje.
Hrvatska je zemlja starih ljudi i boomera, prosječan stanovnik nam je skoro u 50-tim godinama.
mladi od 20-40 troše kao ludi, 40-60 je akumulacija kapitala i investiranje. S obzirom da tu demografsku kohortu imamo najviše i da oni imaju najviše nekretnina i para nije ni čudo da smo u plusu.
Problem je što boomeri imaju previše a mlađe generacije jako malo i to nam ubija demografiju. ..problem je sto mladi nece da rade nego lapradace..evo ja ovdje nudim posa na jednom našem dalmatinskom restoranu 4 sata rada 1000 eura osigurana hrana i stan..pozeljno ženska osoba ..naravno koji sat ako zeli produžit garantiram 2000 eura..laganini bez umora..evo ponuda za lasicu..  To je boomeru NEMORALNA PONUDA, KOJA SE KAZNENO PROGONI. Tražiš ženu, a nagnao bi i @Lasicu. Zar si toliko očajan? Glede uplata, biće ih vrijemenom SVE VIŠE I MASIVNIJE.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 15:30 |
|
|
laganini je napisao/la: ..problem je sto mladi nece da rade nego lapradace..evo ja ovdje nudim posa na jednom našem dalmatinskom restoranu 4 sata rada 1000 eura osigurana hrana i stan..pozeljno ženska osoba ..naravno koji sat ako zeli produžit garantiram 2000 eura..laganini bez umora..evo ponuda za lasicu..  Jesmo htjeli otvoreno tržište i kapitalizam? Ponudi više pa ti možda bude bolji odaziv radnika. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 15:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61881 Lokacija: DAZP HQ
|
laganini je napisao/la: weasel je napisao/la: To je točno, doduše pozadina te akumulacije nije za preveliko slavlje.
Hrvatska je zemlja starih ljudi i boomera, prosječan stanovnik nam je skoro u 50-tim godinama.
mladi od 20-40 troše kao ludi, 40-60 je akumulacija kapitala i investiranje. S obzirom da tu demografsku kohortu imamo najviše i da oni imaju najviše nekretnina i para nije ni čudo da smo u plusu.
Problem je što boomeri imaju previše a mlađe generacije jako malo i to nam ubija demografiju. ..problem je sto mladi nece da rade nego lapradace..evo ja ovdje nudim posa na jednom našem dalmatinskom restoranu 4 sata rada 1000 eura osigurana hrana i stan..pozeljno ženska osoba ..naravno koji sat ako zeli produžit garantiram 2000 eura..laganini bez umora..evo ponuda za lasicu..  Kom je to dobro? Studentu nekom možda. Ljudi žele stalne i stabilne poslove s redovnim plaćama i svim mogućim benefitima (uskrsnica, božićnica, regres, nagrade, bar 25 dana godišnjeg, plaćeni sistematski itd.). Naši poslodavci još nisu do kraja skužili da se ne bore lokalno međusobno za radnika nego s cijelom EU ili u najmanju ruku s par razvijenih država u koje tradicionalno Hrvati idu. Mene ima s obje strane pa kužim i jedno i drugo, kao vlasnik gledaš kratkoročno s ciljem prodaje za 4-5 godina i tu ideš na to da se u masi radnika osloniš samo na najbolje i najlojalnije, ali s druge strane radim u firmi koja daje zaposleniku sve što je i vani normalno i u kojoj bez problem s malo pameti možeš do penzije i firma to potiče. Ipak ljudi su nezasitni, što im više daš to su zahtjevniji. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 15:37 |
|
|
Problem je što boomeri imaju previše a mlađe generacije jako malo i to nam ubija demografiju. ..problem je sto mladi nece da rade nego lapradace..evo ja ovdje nudim posa na jednom našem dalmatinskom restoranu 4 sata rada 1000 eura osigurana hrana i stan..pozeljno ženska osoba ..naravno koji sat ako zeli produžit garantiram 2000 eura..laganini bez umora..evo ponuda za lasicu..  Plaćaš na ruke ili?
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 15:38 |
|
|
weasel je napisao/la: laganini je napisao/la: ..problem je sto mladi nece da rade nego lapradace..evo ja ovdje nudim posa na jednom našem dalmatinskom restoranu 4 sata rada 1000 eura osigurana hrana i stan..pozeljno ženska osoba ..naravno koji sat ako zeli produžit garantiram 2000 eura..laganini bez umora..evo ponuda za lasicu..  Jesmo htjeli otvoreno tržište i kapitalizam? Ponudi više pa ti možda bude bolji odaziv radnika.  ..vise od 1000 eura za cetri sata uz osiguran smještaj i hranu..evala majstore.. 
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 15:40 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: laganini je napisao/la: ..problem je sto mladi nece da rade nego lapradace..evo ja ovdje nudim posa na jednom našem dalmatinskom restoranu 4 sata rada 1000 eura osigurana hrana i stan..pozeljno ženska osoba ..naravno koji sat ako zeli produžit garantiram 2000 eura..laganini bez umora..evo ponuda za lasicu..  Plaćaš na ruke ili? ..ne plaćam na rate..ne plaćam ja samo nudim pomoć ..
|
|
Vrh |
|
 |
pakovic
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 15:50 |
|
|
laganini je napisao/la: ..problem je sto mladi nece da rade nego lapradace..evo ja ovdje nudim posa na jednom našem dalmatinskom restoranu 4 sata rada 1000 eura osigurana hrana i stan..pozeljno ženska osoba ..naravno koji sat ako zeli produžit garantiram 2000 eura..laganini bez umora..evo ponuda za lasicu..  Tko to prima radnika na stan i hranu da bi mu radio 4 sata dnevno? Kakve su to priče? I još da se radi laganini. Ja još nisam vidio da se u ugostiteljstvu radi laganini. I nek se radi, ali čemu bajke?
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 16:06 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Stara vrgorčka: ne vjeruj laganiniju ni kad darove nosi.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Iseljenici u Hrvatsku poslali 4,25 milijardi eura, više od sedam posto BDP-a Postano: 30 sij 2023, 16:14 |
|
|
laganini je napisao/la: weasel je napisao/la: Jesmo htjeli otvoreno tržište i kapitalizam? Ponudi više pa ti možda bude bolji odaziv radnika.  ..vise od 1000 eura za cetri sata uz osiguran smještaj i hranu..evala majstore..  Kvadrat nekretnina na obali je 3000 eura , a kuća/stan iz doba Tite evala majstore 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|