|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 100 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 19:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82482 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zašto nema doseljavanja Bugara u Hrvatsku, sada kada je Hrvatska ušla u EU.
Sličan jezik, more, nešto razvijenija zemlja, zar to nije privlačna kombinacija za nijednog Bugara?
Ili recimo EU povratnici Bugari, zašto se za penziju ne skrase na neki naš otok ?
Ne postavljam pitanje zašto je Hrvatska manje privlačna pored razvijenih zemalja EU, nego zašto nema ni anegdotalnih primjera Bugara koji su doselili u Hrvatsku.
Isto vrijedi za sjevernije narode, tipa Poljaci. Oni poznaju Hrvatsku i kroz turizam. Klima nekima može biti sasvim dovoljan razlog, posebno ljudima koji rade remote, i imaju vlastiti biznis, što je sada posebno postalo rašireno.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 19:43 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 20:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 19:55 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Sjajno se snašao? Rekao bih sjajno propao.
Sjajno bi se snašao da je sa tom ženom uspio izgradit brak, dom, obitelj i djecu podignut a ne ni sebe ne moći zbrinuti. I strašno bi nam trebalo bit stalo do toga što o nama midli manjkavo obrazovana poljska sirotinja. Hrvatska je tad i u ratu bila bolje mjesto od Poljske.
Prestanimo sami sebe podcjenjivat. Mi smo mediteranska Light Njemačka, malo siromašnija ali sigurnija. Bit će njih puno koji će se htjeti grijati pod našim nebom. Nadam se samo ozbiljnim ljudima što ovaj lik baš i nije.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:00 |
|
|
 ...latvijci imaju dobar standard poljaci česi isto...bugari bi nam bili idealni vole općenito hrvate ne vole srbe..  brzo bi se asimilirali....
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:01 |
|
|
Ima doseljavanja Poljaka i Mađara. Česi i Latvijci imaju standard sličan našem. Latvija je i jako daleko. Meni je abionom trebalo preko 4 h.
Inače kad sam bio u Češkoj, oni su tko cura koja je zaljubljena u grubijana. Nikad neće jedne loše o nama, Jadran obožavaju, smatraju ga svojim, najvjerniji su gosti uz Slovence, a mi nikad nemamo pozitivnih o njima.
Mislim da će bit puno Poljaka, Čeha i Slovaka koji će doseljavati idućih godina. Turizam će tu eksplodirat idućih gidina.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:01 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2105 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Jesmo li sada bolji od Poljske? Čisto sumnjam...
I ti Juka malo izvuci glavu iz svog La-La Landa.
Česi i Poljacima može biti privlačna jedino klima , ali i Bugari i Rumunji imaju more i planine.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:08 |
|
|
Još smo bolji od Poljaka pa i od Čeha i Latvijaca iako to brojke ne pokazuju.
Klima, klima, nego što. Nije to mala stvar za Poljake, Slovake, Čehe i Mađare.
Što više liberalizma bit će lakše da neka poljska obitelj otvori obiteljski hotel negdje u Dalmaciji, trenutno je to skoro nemoguće jer su klanovski povezani lokalci. To sve treba porazbijat liberalizacijom a ne da u svakom mjestu inaš jednog šerifa koji vlada svime. Tad će bit i masovnijeg doseljavanja.
O Bugarima i Rumunjima ne znsm ništa pa i ne pišem o njima.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:11 |
|
|
Inače, ta Latvija mi je bila čudo. Slavenska zemlja koja je imala njemačku i židovsku elitu u gradovima, napose Rigi. I da, bili su na njemačkoj strani kao i mi. I židovski geto kso u Varšavi. Danas je to muzej na otvorenom.
Toliko su daleko od nas a imaš osjećaj kao da si u Sloveniji.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:13 |
|
|
I ponose se, pazi sad, jednom plavom zastavom na plaži. Ja im rekao da ih mi imamo stotinjak.  i za njih smo raj.
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:16 |
|
|
Nisam za masovno doseljavanje nikog. Osim možda hrvatske dijaspore. Možda. Treba čuvat zemlju. Nismo se toliko patili da bi nam sad dolazile neke blentače iz Seattlea solit pamet. Mrzim sve. Osim Hrvata. A ni oni mi nekad nisu najdraži. 
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:25 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Nisam za masovno doseljavanje nikog. Osim možda hrvatske dijaspore. Možda. Treba čuvat zemlju. Nismo se toliko patili da bi nam sad dolazile neke blentače iz Seattlea solit pamet. Mrzim sve. Osim Hrvata. A ni oni mi nekad nisu najdraži.  ...ma daj nisam vidio pozitivnije osobe od te.. 
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:26 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2105 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Inače, ta Latvija mi je bila čudo. Slavenska zemlja koja je imala njemačku i židovsku elitu u gradovima, napose Rigi. I da, bili su na njemačkoj strani kao i mi. I židovski geto kso u Varšavi. Danas je to muzej na otvorenom.
Toliko su daleko od nas a imaš osjećaj kao da si u Sloveniji. Latvijci nisu Slaveni nego Balti. 
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:38 |
|
|
Ma djeluju slavenski, ruski im je dominantan na ulicama. I hrana, ruska. Njemačko-židovsko-slavenski mix, kao Zg.
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:45 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Robbie MO je napisao/la: Zašto nema doseljavanja Bugara u Hrvatsku, sada kada je Hrvatska ušla u EU.
Sličan jezik, more, nešto razvijenija zemlja, zar to nije privlačna kombinacija za nijednog Bugara?
Ili recimo EU povratnici Bugari, zašto se za penziju ne skrase na neki naš otok ?
Ne postavljam pitanje zašto je Hrvatska manje privlačna pored razvijenih zemalja EU, nego zašto nema ni anegdotalnih primjera Bugara koji su doselili u Hrvatsku.
Isto vrijedi za sjevernije narode, tipa Poljaci. Oni poznaju Hrvatsku i kroz turizam. Klima nekima može biti sasvim dovoljan razlog, posebno ljudima koji rade remote, i imaju vlastiti biznis, što je sada posebno postalo rašireno. Los Vam je PR....epp, grafiti "Srbe na vrbe" svastike na Poljudu, takve svinjarije, sovinizam, izljevi mrznje, ksenopfobija. Ozracije, da se stuju naci gubitnicke ideologije, crne odore po Blajburgu i diljem RH, skrnavljenja i sikana manjina. percipiraju vas tko zadrte katolibane, za jug, Zadar, ovaj Poljak iz priloga kolege @ Moslovina kaze da su krezavi talibani, puni predrasuda ka strancima.....a u Zadar zeli doseliti kolega @ Kvacica, pa neka se informira bolje. Mogu u Vas doseliti situirani ljudi, visa srednja klasa, ka bogatunima ( JA), i puka sirotinja, koja ne moze nauciti njemacki, engleski ni za A1....limitirani ljudi, sa nitkakvom DNA, i socio ekon i drustvrenog statusa. Albatrosi, Kosovari, Indusi, Nepalci, takvi khurci palci....ni Bugari, ni Rumunji, ni Mkd...pa Vi si vidite dje ste.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:46 |
|
|
Možda mlađa radno sposobna populacija Bugara bi se doseljavala kod vas i poneki Poljak koji voli mediteran Rumunima ne vjerujem da je interesantna Hrvatska Za nijansu je veća plata u Hrvatskoj u odnosu na Rumuniju. Prosječan Rumun nauči italijanski jezik perfektno za 6 - 8 mjeseci i seli tamo ako hoće vani. Za hrvatski jezik bi mu trebalo 2 - 3 godine intezivnog kursa. Za Mađare je jezička barijera takođe.
|
|
Vrh |
|
 |
Th1950
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:49 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
laganini je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Nisam za masovno doseljavanje nikog. Osim možda hrvatske dijaspore. Možda. Treba čuvat zemlju. Nismo se toliko patili da bi nam sad dolazile neke blentače iz Seattlea solit pamet. Mrzim sve. Osim Hrvata. A ni oni mi nekad nisu najdraži.  ...ma daj nisam vidio pozitivnije osobe od te..  doseljavaj ti sebi u visoko koga oćeš , nama ne trebaju stranci .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 20:51 |
|
|
K..M je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Zašto nema doseljavanja Bugara u Hrvatsku, sada kada je Hrvatska ušla u EU.
Isto vrijedi za sjevernije narode, tipa Poljaci. Oni poznaju Hrvatsku i kroz turizam. Klima nekima može biti sasvim dovoljan razlog, posebno ljudima koji rade remote, i imaju vlastiti biznis, što je sada posebno postalo rašireno. Los Vam je PR....epp, grafiti "Srbe na vrbe" svastike na Poljudu, takve svinjarije, sovinizam, izljevi mrznje, ksenopfobija. Ozracije, da se stuju naci gubitnicke ideologije, crne odore po Blajburgu i diljem RH, skrnavljenja i sikana manjina. percipiraju vas tko zadrte katolibane, za jug, Zadar, ovaj Poljak iz priloga kolege @ Moslovina kaze da su krezavi talibani, puni predrasuda ka strancima.....a u Zadar zeli doseliti kolega @ Kvacica, pa neka se informira bolje. Mogu u Vas doseliti situirani ljudi, visa srednja klasa, ka bogatunima ( JA), i puka sirotinja, koja ne moze nauciti njemacki, engleski ni za A1....limitirani ljudi, sa nitkakvom DNA, i socio ekon i drustvrenog statusa. Albatrosi, Kosovari, Indusi, Nepalci, takvi khurci palci....ni Bugari, ni Rumunji, ni Mkd...pa Vi si vidite dje ste. Još smo i gori od toga al lijepo da nas bar malo nahvališ. 
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 21:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zašto nema doseljavanja Bugara u Hrvatsku, sada kada je Hrvatska ušla u EU.
Isto vrijedi za sjevernije narode, tipa Poljaci. Oni poznaju Hrvatsku i kroz turizam. Klima nekima može biti sasvim dovoljan razlog, posebno ljudima koji rade remote, i imaju vlastiti biznis, što je sada posebno postalo rašireno. Šta si zapeo za te Bugare? Poljaci. Pa nije Poljska u polarnom krugu pa da im je toliko do klime.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 21:34 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26958 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ukrajinci su zainteresirani za Hrvatsku. Počesto me preko društvenih mreža pitaju o uvjetima dolaska, ima li posla, kolike su plaće...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Jiv
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 22:34 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2103 Lokacija: Južna Bosna
|
Mislim da treba samo ženske uvoziti, mlade i po mogućnosti atraktivne. Kako nije moguće nearbitrarno procjenjivati ljepotu i privlačnost, onda taj dio prepustiti tržištu. Koja nije rodila u roku 4 godine po doseljenju izgon iz države. Uvozit ih sa svih strana svijeta. Ali isključivo mlade žene, zakonom propisano. 
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 22:42 |
|
|
Th1950 je napisao/la: laganini je napisao/la: ...ma daj nisam vidio pozitivnije osobe od te..  doseljavaj ti sebi u visoko koga oćeš , nama ne trebaju stranci . ..kakve ti veze imas s hrvatskom.. 
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 22:52 |
|
|
Isto vrijedi za sjevernije narode, tipa Poljaci. Oni poznaju Hrvatsku i kroz turizam. Klima nekima može biti sasvim dovoljan razlog, posebno ljudima koji rade remote, i imaju vlastiti biznis, što je sada posebno postalo rašireno. Analogno ovom bi bilo pitanje zašto nema doseljavanja Hrvata u Grčku? Još više mora i otoka, još blaža klima, nekretnine nešto povoljnije nego na hrvatskoj obali, a plaće nešto veće, zar to nije privlačna kombinacija za nijednog Hrvata?
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 22:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61863 Lokacija: DAZP HQ
|
Isto vrijedi za sjevernije narode, tipa Poljaci. Oni poznaju Hrvatsku i kroz turizam. Klima nekima može biti sasvim dovoljan razlog, posebno ljudima koji rade remote, i imaju vlastiti biznis, što je sada posebno postalo rašireno. Znam Bugarina u Zagrebu preko 10 godina, krenuo za UK stao u Zagrebu i ostao, ima privatnu firmu već godinama, prodaje bugarske proizvode. Kako taj čovjek ne voli Bugarsku, to je za njega shithole. Slično o Makedoniji govori i jedini Makedonac kojeg znam.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Harezm
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 23:10 |
|
|
Jiv je napisao/la: Mislim da treba samo ženske uvoziti, mlade i po mogućnosti atraktivne. Kako nije moguće nearbitrarno procjenjivati ljepotu i privlačnost, onda taj dio prepustiti tržištu. Koja nije rodila u roku 4 godine po doseljenju izgon iz države. Uvozit ih sa svih strana svijeta. Ali isključivo mlade žene, zakonom propisano.  Ne trebamo ih "sa svih strana svijeta"
|
|
Vrh |
|
 |
Jiv
|
Naslov: Re: Bugari, Poljaci, Česi, Ruminji, Latvijci, Mađari kao imigranti u Hrvatskoj Postano: 04 sij 2022, 23:27 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2103 Lokacija: Južna Bosna
|
Harezm je napisao/la: Jiv je napisao/la: Mislim da treba samo ženske uvoziti, mlade i po mogućnosti atraktivne. Kako nije moguće nearbitrarno procjenjivati ljepotu i privlačnost, onda taj dio prepustiti tržištu. Koja nije rodila u roku 4 godine po doseljenju izgon iz države. Uvozit ih sa svih strana svijeta. Ali isključivo mlade žene, zakonom propisano.  Ne trebamo ih "sa svih strana svijeta" Što raznovrsnije to bolje. Nikoga se ne sili da bira egzotičnu ženu da mu rađa djecu, ali ne treba ni braniti. Meni je još uvijek žao što nisam čistokrvnu crnkinju probao prije nego sam se oženio. Najbliže tome bijaše neka latino smeđa, ali nije to isto. Omjer žene : muškarci podići na 2:1.
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|