HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 svi 2025, 10:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: HDZ dao 140 mil.€ Jutarnjem Listu i dr.
PostPostano: 08 svi 2025, 11:05 

RH daje 140 mil. eura da bi se Jutarnji, Večernji i ostale novine mogle prodavati

:eek
Jel meni ovo promaklo ili imamo CENZURU medija o tome da mi spašavamo i financiramo propale privatne firme obitelji Hanžeković, austrijanaca i ostalih.
https://www.nacional.hr/nove-subvencije ... na-kioske/
slika
slika
slika
Citat:
Ministarstvo kulture i medija raspisalo je u petak javni natječaj vrijedan 140 milijuna eura za preuzimanje distribucije tiskanih medija u Hrvatskoj

Citat:
Veliki pad prodaje tiskanih medija
Vlada je početkom travnja proglasila distribuciju tiskovina uslugom od općeg gospodarskog interesa, čime je osigurala državno financiranje te djelatnosti koja je postala tržišno neisplativa zbog kontinuiranog pada prodaje tiskovina.

Citat:
"Tiskani mediji odraz su i simbol kulture pismenosti, informiranosti te društvenog i demokratskog dijaloga građana Hrvatske", navodi se u natječajnoj dokumentaciji s posebnim naglaskom na važnost tiskovina za starije građane koji se ne informiraju prvenstveno putem interneta.

Vrh

Naslov: Re: HDZ dao 140 mil.€ Jutarnjem Listu i dr.
PostPostano: 08 svi 2025, 11:07 

Znam...

slika

Vrh

PostPostano: 08 svi 2025, 11:34 

Tiskovine kao i televizija su mediji prošlosti.

To ima smisla spašavati kao recimo videoteke, a koje nitko nije spašavao.

A što se tiče hanze medija pa hanžeković dinastija se obogatila na ovrhama, pa ne moramo valjda davati novce onima koji su ih sposobni zaraditi?!

Vrh

PostPostano: 08 svi 2025, 11:58 

Šta Rimac nije dovoljan za pranje

Vrh

PostPostano: 08 svi 2025, 15:04 

Mi vama pare, a zauzvrat drukajte za nas.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 08:09 

Nije HDZ ništa dao, nego je ukradeni novac od poreznih obveznika preusmjerio u svoju agitprop mašineriju.
Počeli su tako od 2020. (korona).

EuroUnijski pučani - četnici u prijevodu.

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 08:42 

Bez ovoga tiskovine bi propale.

Ali ovo nije neki poseban dokaz korupcije, država sponzorira mnogo tog tradicionalnog što bi propalo bez sufninanciranja i grantova, tipa knjižnice, kazališta, operu i sl.

Novine su sada došle na taj status, pa svi imamo pristup medijima u džepu, a cijena papirnog izdanja je uvijek išla i ispred inflacije, imala neku svoju inflaciju. To ima smisla jer što manje ljudi kupuje moraš povećat cijenu ovima koji kupuju da se održiš pa je to onda jedna spirala.

Uglavnom, da se odjednom prekine izdavanje tiskovina jedan manji dio populacije bi ostao bez pristupa svojim vijestima na koje su naviknuti možda cijeli život. Nije to mnogo ljudi ali postoje.

Isto tako imamo svakakve propise koji obavezuju da se neki javni natječaji, javni pozivi i sl. objavljuju u tiskovinama koje su dostupne po cijeloj državi, ako bi ih nestalo onda bi imali i administrativni problem. Ovo je najmanje važan razlog i mislim da ga treba ukloniti, ali vjerojatno ima i lobiranja da i to ostane, jer kada tiskovine zarađuju i za ove oglase onda se čini da su nešto zaradili iako realno nisu.

Svaki oglas za bilo šta možeš sada pronaći na internetu.

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 09:55 

Tiskovine čita starija publika i oni koji su uopće sposobni pročitati neki tekst od početka do kraja. Npr. u McDonaldsu je uvijek gužva, ali novine su većinom slobodne i nitko ih ne dira. Dok u nekom kafiću gdje je mirnije i manje ljudi ne možeš doći na red za čitanje. Jer u Mac idu pretežno mlađi i ljudi nižih intelektualnih kapaciteta.

Kazalište i opera preživljavaju i na račun snobizma jer mnogi idu tamo da budu viđeni pa zijevaju na predstavi. A čitanje novine u nekom kutu ne donosi društveni ugled.

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 11:36 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Tiskovine čita starija publika i oni koji su uopće sposobni pročitati neki tekst od početka do kraja. Npr. u McDonaldsu je uvijek gužva, ali novine su većinom slobodne i nitko ih ne dira. Dok u nekom kafiću gdje je mirnije i manje ljudi ne možeš doći na red za čitanje. Jer u Mac idu pretežno mlađi i ljudi nižih intelektualnih kapaciteta.

Kazalište i opera preživljavaju i na račun snobizma jer mnogi idu tamo da budu viđeni pa zijevaju na predstavi. A čitanje novine u nekom kutu ne donosi društveni ugled.

Možeš reći da ne voliš ići u McDonalds i bez snobizma :D

McDonalds je s namjerom napravljen tako da se u njemu ne zadržava dugo, stolice i klupe su neudobne, omogućavaju samo jednu pozu. Američki stil, jedi i idi, nema sjedenja i ćaskanja, i kavu ti daju za ponijet.

Još je obično užurbano i gužva, ulazi se izlazi jer neće ni otvoriti McDonalds negdje gdje je mirnije. Sve je podređeno da imaš turn-over.

U McDonaldsu ne čuješ ni sebe kako razmišljaš a da ćeš sjesti čitati novine tamo.

Drugo su kafane otvorene s namjerom da pruže nekome odmor, mir i sl. Nemaju mnogo proizvoda da prodaju, ali im je zato i ulog manji, nema kuhinje, mesa koje se može pokvariti i sl.

U biti ni u jednom restoranu mi se ne čitaju novine, niti mi se zadržava nakon što sam pojeo, bez obzira jel fast food ili običan restoran. Njihova poslovna politika je nešto drugo.

Ovo što navodiš da mlađi ne diraju novine, pa to ne znači da ih ne čitaju. Isto smeće mi piše u Jutarnjem i u 24 sata ako ih čitam online ili ako ih čitam u obliku tiska.

Dok sam bio student, bio sam mlađi, naravno, i često sam čitao tiskovine jer internet i mobiteli nisu bili to što su sada, svugdje dostupni. Sada vijestima pristupam preko svog mobitela, i kad stoje novine negdje ne tražim ih, jer mi nisu potrebne. Nekako na to gledam kao da su za starije i one kojima se ispraznio mobitel.

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 12:02 

Kaftanzoglio je napisao/la:

Čekaj, zar u hrvatskom Mcdonaldsu postoje novine za goste kao u kafiću? Zar nije McD obiteljski orijentiran i ima mini igralište ili nekakve papire za bojanje i crtanje?

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 17:24 

Postoje, i kava je ponedjeljkom ujutro 1 euro pa je dobra kombinacija dok je mirno i dok se ne počne puniti ljudima kojima se cijede umaci niz bradu.

A novine su iste kao portali ako čitaš što je radio Plenković ili tko je novi Papa ili što je izjavio Trump. Za neki lokalne teme su neusporedivo bolje, ako želiš pročitati izvještaj s utakmice gdje ti djeca igraju ili nešto slično, toga nema na portalima.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: pakovic i 57 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: