|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 128 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 14 svi 2024, 19:03 |
|
|
U zadnje vrieme Rieku tresu ogromne težkoće s javnim gradskim i prigradskim prievozom. Autotrolej ima dovoljno novih autobusa, ali nedostaje velik broj vozača. Svaki dan se ukida i prorieđuje popriličan broj gradskih i prigradskih autobusnih veza. I meni se danas dogodilo. Nisam čitao dodatne obaviesti o vezama koje su ukinute...
Što se tiče vozača, plan gradskih vlasti je uvest Nepalce.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 14 svi 2024, 19:08 |
|
|
Ljudi plaćaju najskuplje u HR mjesečne pokazne karte i onda im autobusi ne dolaze. Mogli su bar cijene parkinga snizit da netko može u grad autom al još su i njih podigli. Za šofere su odavno umirovljenike zaposlili. Umjesto da dignu plaće šoferima sad će i Nepalce dovest.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 14 svi 2024, 19:15 |
|
|
Ovake stvari su dobre da se vidi kako narod zaista diše.. Znači vozača nema, jedino rješenje je povećanje plaća ili nepalci, odnosno povećanje cijena karata ili nepalci.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 14 svi 2024, 19:19 |
|
|
Cijene karata su dizali već 100 puta zadnjih godina. Najskuplji javni prijevoz u Hr. Autobuse na plin su besplatno dobivali od EU. Glavno da se ima gradskog novca za gay udruge
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 14 svi 2024, 19:19 |
|
|
Citat: Nakon povećanja plaća radnicima Autotroleja u rasponu od 200 do 400 eura, prosječna plaća vozača doseći će 1500 eura. Povećavaju se i naknade za bolovanje sa 70 na 85 posto plaće, a naknada za rad nedjeljom i praznicima s 50 na 100 posto. https://www.fiuman.hr/vozaci-autotrolej ... i-otkazan/Citat: Ovim povećanjem plaća vozačice i vozači Autotroleja imati će prosječno najveću plaću u Hrvatskoj u odnosu na ostala KD koja se bave javnim gradskim prijevozom (ZET, Promet Split, GPP Osijek, Liburnija Zadar…). Nije mi jasno zašto se ovo dogodilo baš u Rieci??? Kako je u drugim većim gradovima?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 14 svi 2024, 19:21 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Cijene karata su dizali već 100 puta zadnjih godina. Najskuplji javni prijevoz u Hr. Autobuse na plin su besplatno dobivali od EU. Glavno da se ima gradskog novca za gay udruge Nekad (unazad 3-4 godine) je ciena druge zone bila oko 9kn, a sad je oko 14kn. I to jedino ako kupiš dvosmjernu na kisoku. Inače je i puno skuplje.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 14 svi 2024, 19:31 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Citat: Nakon povećanja plaća radnicima Autotroleja u rasponu od 200 do 400 eura, prosječna plaća vozača doseći će 1500 eura. Povećavaju se i naknade za bolovanje sa 70 na 85 posto plaće, a naknada za rad nedjeljom i praznicima s 50 na 100 posto. Ovo je ok sad. Financiraju i polaganje vozačke D kategorije. Zaposlit će se sad još ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 14 svi 2024, 19:56 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25845 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Najvažnije da ne uvoze imigrante za šofere. A za ostalo me zaboli.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 16 svi 2024, 12:39 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ovo je ok sad. Financiraju i polaganje vozačke D kategorije. Zaposlit će se sad još ljudi. Država mora odrediti koji su poslovi važni za javno dobro i onda tu smanjiti porezna davanja na plaće. Ne može iste poreze plaćati medicinska sestra kao i prodavačica u PET shopu. Ili konobarica u kvartovskom kafiću gdje svaki dan dolazi istih 10 klošara. Naravno to je onda opet socijalizam, u Jugoslaviji nisi mogao otvoriti kafić na svakih 50 metara nego ići raditi u tvornicu ili voziti autobus, nema veze ako bi kafić bio i profitabilan. Ovo s prijevozom je dokaz da kapitalizam bez regulacije jede sam sebe, odnosno vraćamo se u divlji zapad.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 16 svi 2024, 17:52 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Ovo je ok sad. Financiraju i polaganje vozačke D kategorije. Zaposlit će se sad još ljudi.
Država mora odrediti koji su poslovi važni za javno dobro i onda tu smanjiti porezna davanja na plaće. Ne može iste poreze plaćati medicinska sestra kao i prodavačica u PET shopu. Ili konobarica u kvartovskom kafiću gdje svaki dan dolazi istih 10 klošara. Naravno to je onda opet socijalizam, u Jugoslaviji nisi mogao otvoriti kafić na svakih 50 metara nego ići raditi u tvornicu ili voziti autobus, nema veze ako bi kafić bio i profitabilan. Ovo s prijevozom je dokaz da kapitalizam bez regulacije jede sam sebe, odnosno vraćamo se u divlji zapad. Problem je kad vozači na određenim linijama i u određeno vrieme doživljavaju teror. Na pr. ovi koji voze propalice iz srednje pomorske škole u Bakru...
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 16 svi 2024, 18:09 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: U zadnje vrieme Rieku tresu ogromne težkoće s javnim gradskim i prigradskim prievozom. Autotrolej ima dovoljno novih autobusa, ali nedostaje velik broj vozača. Svaki dan se ukida i prorieđuje popriličan broj gradskih i prigradskih autobusnih veza. I meni se danas dogodilo. Nisam čitao dodatne obaviesti o vezama koje su ukinute...
Što se tiče vozača, plan gradskih vlasti je uvest Nepalce. Strasno, strasno... Oni ako se ne otciepe nista nisu napravili.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 16 svi 2024, 18:52 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Strasno, strasno... Oni ako se ne otciepe nista nisu napravili. Tko "oni"?
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 17 svi 2024, 04:51 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: U zadnje vrieme Rieku tresu ogromne težkoće s javnim gradskim i prigradskim prievozom. Autotrolej ima dovoljno novih autobusa, ali nedostaje velik broj vozača. Svaki dan se ukida i prorieđuje popriličan broj gradskih i prigradskih autobusnih veza. I meni se danas dogodilo. Nisam čitao dodatne obaviesti o vezama koje su ukinute...
Što se tiče vozača, plan gradskih vlasti je uvest Nepalce. Strasno, strasno... Oni ako se ne otciepe nista nisu napravili. U Hrvatskoj je davno došlo svima iz guzice u glavu, čak i Istrijanima da nema napretka bez Zagreba. Zagreb daje, a Beograd krade.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 17 svi 2024, 05:00 |
|
|
Kvarner & Istra su prekrasni.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 17 svi 2024, 05:13 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Strasno, strasno... Oni ako se ne otciepe nista nisu napravili. U Hrvatskoj je davno došlo svima iz guzice u glavu, čak i Istrijanima da nema napretka bez Zagreba. Zagreb daje, a Beograd krade. Kako to mislis? Sve gradovi i lokalne zajednice, ukljucujuci i Rijeku, ugledace se na zagrebacki menadzment i Tomu Tomasevica?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 17 svi 2024, 05:15 |
|
|
Hrvatska i Hrvati nisu jednolični nego raznoliki, u tome je lipota.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 17 svi 2024, 06:21 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: U Hrvatskoj je davno došlo svima iz guzice u glavu, čak i Istrijanima da nema napretka bez Zagreba. Zagreb daje, a Beograd krade. Kako to mislis? Sve gradovi i lokalne zajednice, ukljucujuci i Rijeku, ugledace se na zagrebacki menadzment i Tomu Tomasevica? Pod Zagreb mislim prvenstveno na središtnju hrvatsku državnu vlast. Grad Zagreb kano lokalna samouprava jesu trenutno u padu i nisu neki predobar primjer...
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 17 svi 2024, 10:18 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 17 svi 2024, 10:22 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Autotrolej se ispričao i najavio niže cijene pokaznih karata https://www.fiuman.hr/autotrolej-se-isp ... ih-karata/Ali ne za obične karte cvikalice. Osobno putujem oko 20 do 30 posto busom, jerbo većinom imam službeni auto. Meni se ne izplate pokazi, ali svakako je u redu nešto makar ovako.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 17 svi 2024, 10:28 |
|
|
Ja idem busom al sad će mi firma sigurno i smanjit novac za prijevoz pa mi svejedno
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Rieka i okolica - zbivanja Postano: 17 svi 2024, 11:44 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Država mora odrediti koji su poslovi važni za javno dobro i onda tu smanjiti porezna davanja na plaće. Ne može iste poreze plaćati medicinska sestra kao i prodavačica u PET shopu. Ili konobarica u kvartovskom kafiću gdje svaki dan dolazi istih 10 klošara.
Naravno to je onda opet socijalizam, u Jugoslaviji nisi mogao otvoriti kafić na svakih 50 metara nego ići raditi u tvornicu ili voziti autobus, nema veze ako bi kafić bio i profitabilan. Ovo s prijevozom je dokaz da kapitalizam bez regulacije jede sam sebe, odnosno vraćamo se u divlji zapad.
Problem je kad vozači na određenim linijama i u određeno vrieme doživljavaju teror. Na pr. ovi koji voze propalice iz srednje pomorske škole u Bakru... Ti nisi bil bakarski školan? Gimnazijalac z Grobnika?
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 22 lis 2024, 05:46 |
|
|
Marin Miletić u Saboru o tomu kako je propao pokušaj uvođenja rodne ideologije u riečke škole:
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 19 pro 2024, 11:53 |
|
|
Zanimljiv je ovaj Radio Rijeka. Inače nisam lud za tim radijom i najčešće ga slušam jer ga oko mene slušaju kolege, makar opet i sam ga znam neki put stavit, jerbo tako ipak donekle pratiš obaviesti i događaje iz Rieke i okolice. Nije neka tajna da su tamo novinari pretežito komunisti i Jugoslaveni (makar to ne znaju prikrit), ali opet mi se ovih dana previše očitim učinilo licemjere komentatora i voditelja bilo Ive Pauletić ili Krmpotića. To su inače vrlo rječiti ljudi, oštrog jezika i britkog uma koji se u trenutku snađu u razgovoru. Njih ako kano političar imaš na svojoj strani, to ti na području Rieke puno znači. Ovih dana ih slušam kako rade pošalice, sarkastičke doskočice i slično na račun Beroševih 6+6, Primorčevog kišobrana, kuhanja kruha od strane dp ministra..., ali nikako da čujem neku pošalicu na račun Kikinovog susreta s nenogometašem ili građevinskog zemljišta u Istri od 9 eura. Što je to u pitanju? Je li Radio Rieka privatni radio? Je li se novinari Radio Rieke boje Kekinice, kano što je se boji i njezin muž ili je se boji čak i doktor veterine Jelavić? Ili pak, ti novinari i komentatori britkog uma blate nekoga samo po honoraru?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 19 pro 2024, 12:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24076 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
dane-croatia je napisao/la: Zanimljiv je ovaj Radio Rijeka. Inače nisam lud za tim radijom i najčešće ga slušam jer ga oko mene slušaju kolege, makar opet i sam ga znam neki put stavit, jerbo tako ipak donekle pratiš obaviesti i događaje iz Rieke i okolice. Nije neka tajna da su tamo novinari pretežito komunisti i Jugoslaveni (makar to ne znaju prikrit), ali opet mi se ovih dana previše očitim učinilo licemjere komentatora i voditelja bilo Ive Pauletić ili Krmpotića. To su inače vrlo rječiti ljudi, oštrog jezika i britkog uma koji se u trenutku snađu u razgovoru. Njih ako kano političar imaš na svojoj strani, to ti na području Rieke puno znači. Ovih dana ih slušam kako rade pošalice, sarkastičke doskočice i slično na račun Beroševih 6+6, Primorčevog kišobrana, kuhanja kruha od strane dp ministra..., ali nikako da čujem neku pošalicu na račun Kikinovog susreta s nenogometašem ili građevinskog zemljišta u Istri od 9 eura. Što je to u pitanju? Je li Radio Rieka privatni radio? Je li se novinari Radio Rieke boje Kekinice, kano što je se boji i njezin muž ili je se boji čak i doktor veterine Jelavić? Ili pak, ti novinari i komentatori britkog uma blate nekoga samo po honoraru? Više su ideološki zaslijepljeni i jako ideološki obojeni, što im smeta u percepciji realnosti. Nešto ala Dežulović. Ne možeš mu poreći britak um i pisanje, ali samo u jednu stranu goni. Kritika je OK, ali nećeš od njega čuti kritike vremena Jugoslavije, komunizma, sadašnje zelene ljevice, pretjerivanju u woke idejama. Samo u istu stranu goni cijelo vrijeme.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 19 pro 2024, 12:43 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Zanimljiv je ovaj Radio Rijeka. Inače nisam lud za tim radijom i najčešće ga slušam jer ga oko mene slušaju kolege, makar opet i sam ga znam neki put stavit, jerbo tako ipak donekle pratiš obaviesti i događaje iz Rieke i okolice. Nije neka tajna da su tamo novinari pretežito komunisti i Jugoslaveni (makar to ne znaju prikrit), ali opet mi se ovih dana previše očitim učinilo licemjere komentatora i voditelja bilo Ive Pauletić ili Krmpotića. To su inače vrlo rječiti ljudi, oštrog jezika i britkog uma koji se u trenutku snađu u razgovoru. Njih ako kano političar imaš na svojoj strani, to ti na području Rieke puno znači. Ovih dana ih slušam kako rade pošalice, sarkastičke doskočice i slično na račun Beroševih 6+6, Primorčevog kišobrana, kuhanja kruha od strane dp ministra..., ali nikako da čujem neku pošalicu na račun Kikinovog susreta s nenogometašem ili građevinskog zemljišta u Istri od 9 eura. Što je to u pitanju? Je li Radio Rieka privatni radio? Je li se novinari Radio Rieke boje Kekinice, kano što je se boji i njezin muž ili je se boji čak i doktor veterine Jelavić? Ili pak, ti novinari i komentatori britkog uma blate nekoga samo po honoraru? Zanimljiv je taj primorski autošovinizam i dodvoravanje drugima. Ti kao Grobničan pišeš na forumu koji je nominalno hercegbosanski protiv Radio Rijeke. Obratno bi bilo nemoguće, da neki Hercegovac dođe na primorsko-goranski forum i piše protiv Radija Ljubuški npr. Makar se s njihovim emisijama i novinarima sto puta ne slagao, oni su uvijek složni prema vani i na tuđem terenu. Tu sam poprilično i zavidan. A što se tiče teme, pa Radio Rijeka je pustila u eter prije 2-3 godine čovjeka koji je pričao kako je Beroš tražio mito za operaciju njegovog oca koji je bio životni ugrožen , proveo ga je po odjelu i neurokirurgije i pokazao mu kako izgledaju oni koje su operirali specijalizanti a koje iskusni kirurzi. I ti sad uspoređuješ nešto što se svih nas tiče, ugrožavanje života zbog pribavljanja imovinske koristi i nekakvu zemlju u Istri , koja je možda bitna jedino stanovnicima Buja, a Kekini još uvijek nisu nikakva izvršna vlast da im moramo ljubiti noge i nositi mito da bi živjeli.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: zalutala i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|