|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 29 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
laganini
|
Naslov: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 21:36 |
|
|
..ne sićam se da je itko na bilo kom forumu ma i izvan virtualnog svita od političara sociologa il već koga to predložio pa bi moga to patentirat...zamisli na početku utakmice cili stadio ornjava moja doomoooovina..delirujum..ovako sam ljubomoran kad čuje marseljezu naježim se iako nisam francuz..pa židovsku ubija..dalje da ne nabrajam..
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 21:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59901 Lokacija: DAZP HQ
|
U boj u boj mač iz toka braćo...to je himna.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 21:44 |
|
|
dudu je napisao/la: U boj u boj mač iz toka braćo...to je himna. ..preciziraj..
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:12 |
|
|
Definitivno treba mijenjat note himne, jer je himna ionako naknadno uglazbljena i po meni jako loše uglazbljena, onaj prijelaz "stare slave" je katastrofa. Mihanović je napiso himnu ?? Onaj koji je uglazbio kako se zvao ?? Runjanin ?? On je radio glazbu kao Operu ili Operetu i tu je totalno fulo jer himne nisu Opere, vjerovatno je htio dat taj svečani štih jer je Opera bila jet-set toga vremena. Kad bi promijenili/doradili note to bi zvučalo puno bolje Čudi me da nitko od kompozitora to do sada nije napravio kao prijedlog, recimo da ubrza onaj zadnji dio himne "mila si..."
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:15 |
|
|
..moja domovina j ehimnična pjevljiva ima naboj nešto ko dalmacija od alena nižetića..svi koji na poljud dođu pogotov prvi put ostanu zabezeknuti..šokirani koliko nosi i koliko je prihvaćena...
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:17 |
|
|
laganini je napisao/la: ..moja domovina j ehimnična pjevljiva ima naboj nešto ko dalmacija od alena nižetića..svi koji na poljud dođu pogotov prvi put ostanu zabezeknuti..šokirani koliko nosi i koliko je prihvaćena... To od Nižetića je bezveze osim refrena, meni jedna od najbezvezniji pjesama, ja bi uzeo refren i napravio novu pjesmu.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:22 |
|
|
Brane je napisao/la: laganini je napisao/la: ..moja domovina j ehimnična pjevljiva ima naboj nešto ko dalmacija od alena nižetića..svi koji na poljud dođu pogotov prvi put ostanu zabezeknuti..šokirani koliko nosi i koliko je prihvaćena... To od Nižetića je bezveze osim refrena, meni jedna od najbezvezniji pjesama, ja bi uzeo refren i napravio novu pjesmu. .što ti znaš nisi nika dbio na poljudu..gleddaj igman iz konjica..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:24 |
|
|
..tupan kaže da ne valja tekst. Riječi pjesama Dalmacijo, evo sam se vrati Ti si moj cvit, plavog mora mati. Malo pjevam, malo sviram I polako tetoviram tvoje ime u srcu Onog dana kad sam poša Sinje more sve sam proša, samo na te sam mislija A ti imaš sve na svijetu, ja sam luđak u kompletu S prvim vitrom vratit ću se ja Neka tvoja ljubav čeka ludo srce iz daleka Pismu ovu koju pivam ja Dalmacijo, moja ružo procvala Dalmacijo, sva od zlata i bisera Dalmacijo, pismu tebi pivam ja Pismu o ljubavi, s juga i sjevera Eeee o eeee... Dalmacijo, pismu tebi pivam ja Pismu o ljubavi, s juga i sjevera
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:24 |
|
|
ovo je rasprava samo za potpune idiote. treba vas na proamtranje obojicu.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:26 |
|
|
Ti znaš di sam bio, nema stadiona u RH di nisam kročio Moja domovina mi je tako anti-nogometna stvar, baš se vidi da su Rajko i ovaj iz Jaske kako se ono zove to radili za studijski program HTV-a
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:26 |
|
|
divizija je napisao/la: ovo je rasprava samo za potpune idiote. treba vas na proamtranje obojicu. ..u čemu je problem u rasparavi..pojasni..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:27 |
|
|
Brane je napisao/la: Ti znaš di sam bio, nema stadiona u RH di nisam kročio Moja domovina mi je tako anti-nogometna stvar, baš se vidi da su Rajko i ovaj iz Jaske kako se ono zove to radili za studijski program HTV-a ..ako je antinogometna što se roka po stadionima u svlačionicama koja se pivala u katru..
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:30 |
|
|
laganini je napisao/la: Brane je napisao/la: Ti znaš di sam bio, nema stadiona u RH di nisam kročio Moja domovina mi je tako anti-nogometna stvar, baš se vidi da su Rajko i ovaj iz Jaske kako se ono zove to radili za studijski program HTV-a ..ako je antinogometna što se roka po stadionima u svlačionicama koja se pivala u katru.. Pa zato što navijače niko ništa ne pita, a niti igrače. Zaprešić boys vrte nove stvari isključivo pred prvenstva da uzmu lovu na tantijemima, ajde par puta, al svako prvenstvo to mi je totalno ciganski.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:32 |
|
|
Brane je napisao/la: laganini je napisao/la: ..ako je antinogometna što se roka po stadionima u svlačionicama koja se pivala u katru.. Pa zato što navijače niko ništa ne pita, a niti igrače. Zaprešić boys vrte nove stvari isključivo pred prvenstva da uzmu lovu na tantijemima, ajde par puta, al svako prvenstvo to mi je totalno ciganski. ..oni prave navijačke pjesme to je ok i dobro rade boli me *** kakav im je motiv ovdje pričamo o himnički pjesmama..pip chipsi su izbacili najbolju navijačkiu pjesmu al ni u ludilu ne možemo spominjat u kontekstu himne..
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:37 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Banjalučanin Zrinko Tutić skladao a Travničanin Nikša Bratoš producirao. Pa neka netko gleda na Bosance s visoka.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Banjalučanin Zrinko Tutić skladao a Travničanin Nikša Bratoš producirao. Pa neka netko gleda na Bosance s visoka. ..predivan tekst dugačak a nema ko iole ima nešto hr u sebi da ga nezna: Svakog dana mislim na tebe Slušam vijesti, brojim korake Nemir je u srcima, a ljubav u nama Ima samo jedna istina Svaka zvijezda sija za tebe Kamen puca, pjesma putuje Tisuću generacija noćas ne spava Cijeli svijet je sada sa nama (sa nama) Moja domovina, moja domovina Ima snagu zlatnog žita Ima oči boje mora Moja zemlja Hrvatska Moja domovina, moja domovina Ima snagu zlatnog žita, ima oči boje mora Moja zemlja Hrvatska Svakog dana mislim na tebe Slušam vijesti, brojim korake Nemir je u srcima, a ljubav u nama Ima samo jedna istina Svaka zvijezda sija za tebe Kamen puca, pjesma putuje Tisuću generacija noćas ne spava Cijeli svijet je sada sa nama (sa nama) Moja domovina, moja domovina Ima snagu zlatnog žita Ima oči boje mora Moja zemlja Hrvatska Vratit ću se, moram doći Tu je moj dom, moje sunce, moje nebo Dobri dan se budi kao sreća osvaja Ti si tu, sa nama (sa nama) Moja domovina, moja domovina Ima snagu zlatnog žita Ima oči boje mora, Moja zemlja Hrvatska Ima snagu zlatnog žita Ima oči boje mora, Moja zemlja Hrvatska
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:46 |
|
|
laganini je napisao/la: dudu je napisao/la: U boj u boj mač iz toka braćo...to je himna. ..preciziraj.. U boj, u boj! Mač iz toka, braćo, nek dušman zna kako mremo mi! Grad naš već gori, stiže do nas već žar: rik njihov ori, bijesan je njihov jar! K'o požar taj grudi naše plamte, utiša rik mača naših zvek! K'o bratac brata Zrinskog poljub'te svi! Za njim na vrata, vjerni junaci vi! Sad, braćo! Pun'mo puške, samokrese, naše grome, naše trijese, neka ore, ruše, more! Brus'mo ljute naše mače, neka sijeku jače, jače! Pun'mo puške, samokrese, naše grome, naše trijese, neka ore, ruše, more!Sad zbogom bud', dome naš zauvijek, oj, zbogom, od svud i svud na te dušman ide prijek. I već u grob sveti trup sklada tvoj, al' neće! Za te sin svak u boj se kreće! Dome naš, ti vijekom stoj! Hajd' u boj, u boj! Za dom, za dom sad u boj! Ma paklena mnoš na nj diže svoj nož; Hajd' u boj! Nas mal, al' hrabar je broj! Tko, tko će ga strt'? Smrt vragu, smrt! Za dom, u boj, za dom u boj! Za domovinu mrijeti kolika slast! Prot dušmaninu! Mora on mora past'! s ovom se osvajaju zlata, em svečana, em ratnička.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:51 |
|
|
dudu je napisao/la: laganini je napisao/la: ..preciziraj.. U boj, u boj! Mač iz toka, braćo, nek dušman zna kako mremo mi! Grad naš već gori, stiže do nas već žar: rik njihov ori, bijesan je njihov jar! K'o požar taj grudi naše plamte, utiša rik mača naših zvek! K'o bratac brata Zrinskog poljub'te svi! Za njim na vrata, vjerni junaci vi! Sad, braćo! Pun'mo puške, samokrese, naše grome, naše trijese, neka ore, ruše, more! Brus'mo ljute naše mače, neka sijeku jače, jače! Pun'mo puške, samokrese, naše grome, naše trijese, neka ore, ruše, more!Sad zbogom bud', dome naš zauvijek, oj, zbogom, od svud i svud na te dušman ide prijek. I već u grob sveti trup sklada tvoj, al' neće! Za te sin svak u boj se kreće! Dome naš, ti vijekom stoj! Hajd' u boj, u boj! Za dom, za dom sad u boj! Ma paklena mnoš na nj diže svoj nož; Hajd' u boj! Nas mal, al' hrabar je broj! Tko, tko će ga strt'? Smrt vragu, smrt! Za dom, u boj, za dom u boj! Za domovinu mrijeti kolika slast! Prot dušmaninu! Mora on mora past'! s ovom se osvajaju zlata, em svečana, em ratnička. ..ma daj aj ti to probaj otpivat triba godinu dana da svak nauči napamet..
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:55 |
|
|
odavno ju znam napamet, a prije utakmica bi se pjevalo od ovog dijela: ko bratac brata Zrinskog poljubte svi i odmah kreće refren.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:56 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39351 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
laganini je napisao/la: ..ne sićam se da je itko na bilo kom forumu ma i izvan virtualnog svita od političara sociologa il već koga to predložio pa bi moga to patentirat...zamisli na početku utakmice cili stadio ornjava moja doomoooovina..delirujum..ovako sam ljubomoran kad čuje marseljezu naježim se iako nisam francuz..pa židovsku ubija..dalje da ne nabrajam.. A ne valja ti Lijepa naša? Jednu od najljepših himni nastalu u 19. bi mijenjao za pjesmu iz devedesetih?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 22:57 |
|
|
dudu je napisao/la: odavno ju znam napamet, a prije utakmica bi se pjevalo od ovog dijela: ko bratac brata Zrinskog poljubte svi i odmah kreće refren. ..to se ne da ni izgovorit kamoli pivat ne pretjeruj..
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 23:01 |
|
|
laganini je napisao/la: dudu je napisao/la: odavno ju znam napamet, a prije utakmica bi se pjevalo od ovog dijela: ko bratac brata Zrinskog poljubte svi i odmah kreće refren. ..to se ne da ni izgovorit kamoli pivat ne pretjeruj.. Lijepa naša je za neku marginu pobjedila kao himna ispred ove, marginalno krajem 19. stoljeća. kojom srećom da je pobjedila bili bismo puno ratoborniji. Citat: Naime, do 1891. godine, pjesma Lijepa naša je bila samo obična pjesma. Obična narodna pjesma, ništa drugo. Bila je u rangu zajedno s drugim pjesmama ilirskog pokreta. A onda je 1891. godine je bio natječaj za pjesmu koja će predstavljati, neslužbeno, hrvatsku himnu. I pri vrhu su se našle samo dvije pjesme. Jedna je bila Lijepa naša, a druga je bila U boj u boj!
I bilo je glasanje. I tek za nekoliko glasova razlike, pobijedila je Lijepa naša! Tek za nekoliko glasova razlike.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 23:01 |
|
|
daramo je napisao/la: laganini je napisao/la: ..ne sićam se da je itko na bilo kom forumu ma i izvan virtualnog svita od političara sociologa il već koga to predložio pa bi moga to patentirat...zamisli na početku utakmice cili stadio ornjava moja doomoooovina..delirujum..ovako sam ljubomoran kad čuje marseljezu naježim se iako nisam francuz..pa židovsku ubija..dalje da ne nabrajam.. A ne valja ti Lijepa naša? Jednu od najljepših himni nastalu u 19. bi mijenjao za pjesmu iz devedesetih? moja je himna i volim je al istinski bez veze je napravljena na kalup hej slavena poljske i čije noš ne iste totalno..pusti marseljezu i uživaj..i izraela..naježiš s ekad ih čuješ a naša te uspava..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 23:02 |
|
|
dudu je napisao/la: laganini je napisao/la: ..to se ne da ni izgovorit kamoli pivat ne pretjeruj.. Lijepa naša je za neku marginu pobjedila kao himna ispred ove, marginalno krajem 19. stoljeća. kojom srećom da je pobjedila bili bismo puno ratoborniji. Citat: Naime, do 1891. godine, pjesma Lijepa naša je bila samo obična pjesma. Obična narodna pjesma, ništa drugo. Bila je u rangu zajedno s drugim pjesmama ilirskog pokreta. A onda je 1891. godine je bio natječaj za pjesmu koja će predstavljati, neslužbeno, hrvatsku himnu. I pri vrhu su se našle samo dvije pjesme. Jedna je bila Lijepa naša, a druga je bila U boj u boj!
I bilo je glasanje. I tek za nekoliko glasova razlike, pobijedila je Lijepa naša! Tek za nekoliko glasova razlike. ..ne znam glazbeno kako zvuči al to ne može otpjevat ni operni pjevač i to najbolji..
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Moja domovina Hrvatska himna.. Postano: 19 pro 2022, 23:10 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39351 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
laganini je napisao/la: daramo je napisao/la: A ne valja ti Lijepa naša? Jednu od najljepših himni nastalu u 19. bi mijenjao za pjesmu iz devedesetih?
moja je himna i volim je al istinski bez veze je napravljena na kalup hej slavena poljske i čije noš ne iste totalno..pusti marseljezu i uživaj..i izraela..naježiš s ekad ih čuješ a naša te uspava.. To si ti pobrkao sa himnom tvoje Jugoslavije Hej Sloveni koja je nastala po uzoru na poljsku. Lijepa naša baš autentična glazbeno u stilu operete dok su većina himni koračnice i marševi.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|