|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 43 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 13:12 |
|
|
|
Pričam neki dan s poznanikom, vodi jednu manju firmicu od možda 50 ljudi i ne znam kako smo došli do teme zapošljavanja diplomaca s hrvatskih sveučilišta i on tvrdi kako iz principa neće zaposliti nikog sa Sveučilišta u Mostaru. Mislio sam da je to zbog akademskih kriterija, kažem mu da znam da su Osijek i Mostar takvi kakvi jesu, ali možda i tamo ima poneki kvalitetan pojedinac. Kaže on nije to.
?
Uglavnom čovjek je u nekom hiperdomoljubnom modu i kaže kako zapošljavanjem diplomaca iz Mostara u Hrvatskoj etnički čistimo Hrvate iz BiH, slabimo i tako osjetljiv položaj hrvatskog naroda u BiH, pomažemo muslimanima i Srbima u ostvarenju dugoročnih ekspanzionističkih planova itd.
S jedne strane moram priznati da ima pravo, ali od politički aktivne desnice još nisam čuo taj argument. Zašto se o tome ne govori?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 13:16 |
|
|
|
Iz kojeg to razloga Osijek ima nižu kvalitetu kadrova? Imaš li ikakav dokaz toj tvrdnji osim osobnog animoziteta i šovinizma?
Načelno se slažem s idejom, Hrvatska je napravila strašnu grešku što je podjelila domovnice Hrvatima BiH, pomogli smo se sami etnički očistiti.
Isti taj argument sam iznio na forumu u više prilika. Srbi su naravno bili pametniji i zato ih i danas ima skoro milijun, a mi smo se i više nego prepolovili.
_________________ ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⠀⠀🟥⬜🟥
Znamo što je bilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 13:17 |
|
|
weasel je napisao/la: Iz kojeg to razloga Osijek ima nižu kvalitetu kadrova? Imaš li ikakav dokaz toj tvrdnji osim osobnog animoziteta i šovinizma?
Načelno se slažem s idejom, Hrvatska je napravila strašnu grešku što je podjelila domovnice Hrvatima BiH, pomogli smo se sami etnički očistiti.
Isti taj argument sam iznio na forumu u više prilika. Srbi su naravno bili pametniji i zato ih i danas ima skoro milijun, a mi smo se i više nego prepolovili. Svi znaju da na Osijek idu oni koji žele kupiti diplome. Nisu svi studenti Osijeka takvi (većina nije), ali svi (90%) sa "kupljenim" diplomama su iz Sveučilišta u Osijeku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 13:21 |
|
|
|
Načelno, ja bi razmislio i kad bi zapošljavao s gomile privatnih fakulteta po Zagrebu, a di ne iz Mostara, ili Travnika.
To su više stvari koje ljudi uzimaju kad ih moraju imati, daleko je to od oznake bilo kakve (ne)kvalitete.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 13:21 |
|
|
|
Ako je on iz Hrvatske, onda je posve nebitno njegovo ponasnjae.
Prvo i osnovno, preduvjet svih preduvjeta jest da Hrvati u Mostaru sebe organiziraju na nacin da prosperiraju ekonomski, demografski i politicki. Ja sam vise puta ovdje pisao da se u svakom trenutku na SUM-u mora odgajati kohorta mladih i pametnih ljudi, studenata, koji ce znati artikulirati, razvijati i ostvariti hrvatske ciljeve u buducnosti. To mora biti organizirani sustav, i dugotrajan proces, nece to doci samo od sebe.
Od ostalih stvari, ne znam sto Covic ceka s brzom cestom Grude - Mostar. To treba ici brze.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 13:24 |
|
|
|
Hrvati Hercegovine drze sve u svojim rukama. I trebaju zajedno s Hrvatima Bosne i Posavine ustrajati dok se cilj ne ostvari.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 13:28 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Pričam neki dan s poznanikom, vodi jednu manju firmicu od možda 50 ljudi i ne znam kako smo došli do teme zapošljavanja diplomaca s hrvatskih sveučilišta i on tvrdi kako iz principa neće zaposliti nikog sa Sveučilišta u Mostaru. Mislio sam da je to zbog akademskih kriterija, kažem mu da znam da su Osijek i Mostar takvi kakvi jesu, ali možda i tamo ima poneki kvalitetan pojedinac. Kaže on nije to.
?
Uglavnom čovjek je u nekom hiperdomoljubnom modu i kaže kako zapošljavanjem diplomaca iz Mostara u Hrvatskoj etnički čistimo Hrvate iz BiH, slabimo i tako osjetljiv položaj hrvatskog naroda u BiH, pomažemo muslimanima i Srbima u ostvarenju dugoročnih ekspanzionističkih planova itd.
S jedne strane moram priznati da ima pravo, ali od politički aktivne desnice još nisam čuo taj argument. Zašto se o tome ne govori? Pravi patriota bi otvorio firmu kćerku u BiH gdje žive naši ljudi i zapošljavao. Ti isti studenti će, ako ne nađu posao u regiji, otići vani raditi.  Ja lično bih zaposlio studenta iz Mostara, ako bi prošao tehnički intervju.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 13:34 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Pričam neki dan s poznanikom, vodi jednu manju firmicu od možda 50 ljudi i ne znam kako smo došli do teme zapošljavanja diplomaca s hrvatskih sveučilišta i on tvrdi kako iz principa neće zaposliti nikog sa Sveučilišta u Mostaru. Mislio sam da je to zbog akademskih kriterija, kažem mu da znam da su Osijek i Mostar takvi kakvi jesu, ali možda i tamo ima poneki kvalitetan pojedinac. Kaže on nije to.
?
S jedne strane moram priznati da ima pravo, ali od politički aktivne desnice još nisam čuo taj argument. Zašto se o tome ne govori? Pravi patriota bi otvorio firmu kćerku u BiH gdje žive naši ljudi i zapošljavao. Ti isti studenti će, ako ne nađu posao u regiji, otići vani raditi.  Mislim da je to nerealno, čovjek ima malu firmu u vrlo specifičnoj tržišnoj niši, koliko znam nigdje nema firme kćeri, koliko znam nije nikad ni izvozio u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 13:36 |
|
|
weasel je napisao/la: Iz kojeg to razloga Osijek ima nižu kvalitetu kadrova? Imaš li ikakav dokaz toj tvrdnji osim osobnog animoziteta i šovinizma?
Pitaj bilo koga tko nije iz Osijeka, koliko vrijede diplome iz Osijeka? Ne mora biti iz Zagreba, nego što o diplomi iz Osijeka misli npr. netko iz Splita.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 13:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63669 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Besmisleno, ako je čovjek već odlučio doći raditi u Hrvatsku koji je smisao nedat mu posao?
Osobno sam se okružio s našim ljudima, zapravo i posve neplanirano, jednostavno budu najbolji u prijavama pa poslije saznam da su naši, imam jednu po tati Kuprešanku, dvoje iz TGa i jednog iz Gruda.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 14:02 |
|
|
dudu je napisao/la: Besmisleno, ako je čovjek već odlučio doći raditi u Hrvatsku koji je smisao nedat mu posao?
Osobno sam se okružio s našim ljudima, zapravo i posve neplanirano, jednostavno budu najbolji u prijavama pa poslije saznam da su naši, imam jednu po tati Kuprešanku, dvoje iz TGa i jednog iz Gruda. Crni dudu, isisavaš Hercegbosnu gore nego što njemačka ambasada isisava Sarajevo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 14:06 |
|
|
|
Ako je netko odlučio ići onda će ići. Ako mu ne daš posao u Hrvatskoj, samo će otići u Njemačku ili dalje.
Ograničene su mogućnosti. Najbolje što možemo je dati posao onima koji sami žele ostati. Barem ja tako gledam, tko želi ostati i osjeća se Hrvatom, neka ima šansu. A nekog moliti ili tjerati da ostane, ne isplati se.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1472 of 2558 - 57.54%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 14:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24941 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Pričam neki dan s poznanikom, vodi jednu manju firmicu od možda 50 ljudi i ne znam kako smo došli do teme zapošljavanja diplomaca s hrvatskih sveučilišta i on tvrdi kako iz principa neće zaposliti nikog sa Sveučilišta u Mostaru. Mislio sam da je to zbog akademskih kriterija, kažem mu da znam da su Osijek i Mostar takvi kakvi jesu, ali možda i tamo ima poneki kvalitetan pojedinac. Kaže on nije to.
?
S jedne strane moram priznati da ima pravo, ali od politički aktivne desnice još nisam čuo taj argument. Zašto se o tome ne govori? OK. Kakvi?
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 14:27 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: dudu je napisao/la: Besmisleno, ako je čovjek već odlučio doći raditi u Hrvatsku koji je smisao nedat mu posao?
Osobno sam se okružio s našim ljudima, zapravo i posve neplanirano, jednostavno budu najbolji u prijavama pa poslije saznam da su naši, imam jednu po tati Kuprešanku, dvoje iz TGa i jednog iz Gruda. Crni dudu, isisavaš Hercegbosnu gore nego što njemačka ambasada isisava Sarajevo. Svi su rođeni u Zagrebu, stara je to emigracija.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 14:30 |
|
|
S tim da nisam bilo kakav, ja te mlade učim, educiram i ponovno spajam s maticom. Ovaj mi je došao neki dan oduševljen kad sam mu otkrio Herceg Bosnu od Miše Kovača.  to su klinci, 98. godište i mlađi.
| Privitak/ci: |

Screenshot_20260113_142911_WhatsApp.jpg [ 385.47 KiB | Pogledano 955 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 14:55 |
|
|
dudu je napisao/la: S tim da nisam bilo kakav, ja te mlade učim, educiram i ponovno spajam s maticom. Ovaj mi je došao neki dan oduševljen kad sam mu otkrio Herceg Bosnu od Miše Kovača.  to su klinci, 98. godište i mlađi. Very good, skoro kao Hrvati iz San Pedro, California. Keep up the good work!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 15:42 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28525 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
dudu je napisao/la: Besmisleno, ako je čovjek već odlučio doći raditi u Hrvatsku koji je smisao nedat mu posao? A što ako nije odlučio već odluka o tomu hoće li napustiti BiH ovisi o tomu hoće li dobiti taj posao za koji je aplicirao u HR?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 15:45 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Citat: Osobno sam se okružio s našim ljudima, zapravo i posve neplanirano, jednostavno budu najbolji u prijavama pa poslije saznam da su naši, imam jednu po tati Kuprešanku, dvoje iz TGa i jednog iz Gruda. Kako, zar u prijavi nema mjesta rođenja ili adrese? :) Kod dudua u firmi je sve po GDPR-u, u prijavi se ne smije vidjeti ni prezime...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 15:53 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7616 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: Iz kojeg to razloga Osijek ima nižu kvalitetu kadrova? Imaš li ikakav dokaz toj tvrdnji osim osobnog animoziteta i šovinizma?
Pitaj bilo koga tko nije iz Osijeka, koliko vrijede diplome iz Osijeka? Ne mora biti iz Zagreba, nego što o diplomi iz Osijeka misli npr. netko iz Splita. Imaš li specifično fakultet? U Zagrebu su se na prometnom prodavale diplome nemilice, pa su eto "zagrebačke". Najviše ovisi od fakulteta do fakulteta. Dojam je takav kada netko ide iz jednog kraja u drugi da "kupi" diplomu traži neki modalitet gdje se to može, pa je dojam da se "tamo negdje" prodaju diplome, a dojam je jako subjektivan. U stvarnosti, skoro da nema sveučilišta gdje netko nije prodavao neke ispite. U Hrvatskoj je rijetkost baš da su prodavane diplome, kao cijela diploma a da neznaš ništa, poput fakulteta u Bosni i u Srbiji što su radili. Uglavnom to bude nekakav ispit ili nekoliko ispita, ili diplomski rad. Malo je baš prodanih diploma, ali ni te, uglavnom, nisu prodane, nego dadene za protuusluge. Kada jako ugledni pojedinci dobiju diplomu meni to bude jako sumnjivo, pa da je neznam tko. Evo tko vjeruje da je diploma s prava Marija Ančića, koju je dobio studirajući u vrijeme svojih sportskih ozljeda u Splitu jednako teško stečena kao diploma studenta anonimusa?
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 16:02 |
|
|
Bobovac je napisao/la: dudu je napisao/la: Besmisleno, ako je čovjek već odlučio doći raditi u Hrvatsku koji je smisao nedat mu posao? A što ako nije odlučio već odluka o tomu hoće li napustiti BiH ovisi o tomu hoće li dobiti taj posao za koji je aplicirao u HR? Opet ostaje zadnja karta, bolje Zagreb nego Njemačka. Netko tko gleda posao vani taj je već mentalno vani. Meni je to neshvatljivo, nisam tog mentaliteta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 16:04 |
|
|
dudu je napisao/la: Bobovac je napisao/la: A što ako nije odlučio već odluka o tomu hoće li napustiti BiH ovisi o tomu hoće li dobiti taj posao za koji je aplicirao u HR?
Opet ostaje zadnja karta, bolje Zagreb nego Njemačka. Netko tko gleda posao vani taj je već mentalno vani. Meni je to neshvatljivo, nisam tog mentaliteta. Strašne riječi, pogotovo od tebe koji već godinama najavljuješ da se uskoro vraćaš u stari kraj 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 16:59 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7616 Lokacija: Herceg-Bosna
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Pričam neki dan s poznanikom, vodi jednu manju firmicu od možda 50 ljudi i ne znam kako smo došli do teme zapošljavanja diplomaca s hrvatskih sveučilišta i on tvrdi kako iz principa neće zaposliti nikog sa Sveučilišta u Mostaru. Mislio sam da je to zbog akademskih kriterija, kažem mu da znam da su Osijek i Mostar takvi kakvi jesu, ali možda i tamo ima poneki kvalitetan pojedinac. Kaže on nije to.
?
S jedne strane moram priznati da ima pravo, ali od politički aktivne desnice još nisam čuo taj argument. Zašto se o tome ne govori? Pravi patriota bi otvorio firmu kćerku u BiH gdje žive naši ljudi i zapošljavao. Ti isti studenti će, ako ne nađu posao u regiji, otići vani raditi.  Ja lično bih zaposlio studenta iz Mostara, ako bi prošao tehnički intervju. Meni iskreno objašnjenje tog čovjeka djeluje kao preserans umotan u domoljubni celofan. Kao prvo, to što taj radi je podjela hrvata po tome jesi li "bosanski, hercegovački", ili si "hrvatski" hrvat. To je najprije nedostatak domoljublja i brige za naciju. Ima i krajeva po Hrvatskoj koji odumiru pa jel on rekao "Neću nikoga iz Gospića zaposliti u Zagrebu da ne upropastim lički kraj!" Isto tako ima i hrvata iz Hrvatske koji su studirali na Sveučilištu u Mostaru, isto tako studenata koji su se prebacivali s jednog na drugo. Jako mnogo hrvata iz BiH je isto tako završilo negdje u Hrvatskoj, pa što bi davanje posla u Hrvatskoj takvom studentu bilo "manje štetno" po ovoj logici? Drugim riječima, svakoga tko ima dvojno BiH državljanstvo trebalo bi odbiti već po toj osnovi.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 22:47 |
|
|
|
Zaposljavam naravno. Dvije s diplomom iz Mostara.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 23:14 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 1128 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Koliko smo intelektualnog kadra izgubili zbog tobože besplatnog studiranja u RH (i ako je puno skuplje nego u MO)?
Hercegbosanska politika bi morala svim silama raditi na jačanju SUM-a i otežavanju studiranja van BiH.
Kompleksi deru ko zvizdan, imaju objektivno lošiji život al zato žive u zegeju.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Biste li u Hrvatskoj zaposlili nekoga s diplomom iz Mostara? Postano: 13 sij 2026, 23:24 |
|
|
weasel je napisao/la: Isti taj argument sam iznio na forumu u više prilika. Srbi su naravno bili pametniji i zato ih i danas ima skoro milijun, a mi smo se i više nego prepolovili.
Pa Srba ima jer srbijanska putovnica ne vrijedi više od bosanskohercegovačke. Hrvatska je Hrvatima u BiH dala prava, dala im je mogućnosti. Mogli su to iskoristiti na pametan način, kao ovi iz Zapadne Hercegovine da ekonomski ojačaju i izgrade zavičaj. Drugi poput Rame, Livna i Brčkog su to iskoristili da se kolektivno isele. Svakome na volju, tko što hoće. I kad smo recimo kod Brčkog, oni su iseljavali i puno prije rata. U Brčkom su Hrvati 1971. činili 1/3 stanovništva, da bi 1991. pali na 1/4. Danas čine 1/10 možda, iako je velika većina hrvatskih sela uspješno obranjena u ratu. Ta strategija da držimo svoje sunarodnjake u bijedi jer eto neće iseljavati nema dugi vijek. Upravo to je bila taktika muslimana pa vidimo da pucaju po šavovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|