U zadnje vrieme Rieku tresu ogromne težkoće s javnim gradskim i prigradskim prievozom. Autotrolej ima dovoljno novih autobusa, ali nedostaje velik broj vozača. Svaki dan se ukida i prorieđuje popriličan broj gradskih i prigradskih autobusnih veza. I meni se danas dogodilo. Nisam čitao dodatne obaviesti o vezama koje su ukinute...
Što se tiče vozača, plan gradskih vlasti je uvest Nepalce.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
Ljudi plaćaju najskuplje u HR mjesečne pokazne karte i onda im autobusi ne dolaze. Mogli su bar cijene parkinga snizit da netko može u grad autom al još su i njih podigli. Za šofere su odavno umirovljenike zaposlili. Umjesto da dignu plaće šoferima sad će i Nepalce dovest.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
Ovake stvari su dobre da se vidi kako narod zaista diše.. Znači vozača nema, jedino rješenje je povećanje plaća ili nepalci, odnosno povećanje cijena karata ili nepalci.
Cijene karata su dizali već 100 puta zadnjih godina. Najskuplji javni prijevoz u Hr. Autobuse na plin su besplatno dobivali od EU. Glavno da se ima gradskog novca za gay udruge
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
Nakon povećanja plaća radnicima Autotroleja u rasponu od 200 do 400 eura, prosječna plaća vozača doseći će 1500 eura. Povećavaju se i naknade za bolovanje sa 70 na 85 posto plaće, a naknada za rad nedjeljom i praznicima s 50 na 100 posto.
Ovim povećanjem plaća vozačice i vozači Autotroleja imati će prosječno najveću plaću u Hrvatskoj u odnosu na ostala KD koja se bave javnim gradskim prijevozom (ZET, Promet Split, GPP Osijek, Liburnija Zadar…).
Nije mi jasno zašto se ovo dogodilo baš u Rieci??? Kako je u drugim većim gradovima?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
Cijene karata su dizali već 100 puta zadnjih godina. Najskuplji javni prijevoz u Hr. Autobuse na plin su besplatno dobivali od EU. Glavno da se ima gradskog novca za gay udruge
Nekad (unazad 3-4 godine) je ciena druge zone bila oko 9kn, a sad je oko 14kn. I to jedino ako kupiš dvosmjernu na kisoku. Inače je i puno skuplje.
Nakon povećanja plaća radnicima Autotroleja u rasponu od 200 do 400 eura, prosječna plaća vozača doseći će 1500 eura. Povećavaju se i naknade za bolovanje sa 70 na 85 posto plaće, a naknada za rad nedjeljom i praznicima s 50 na 100 posto.
Ovo je ok sad. Financiraju i polaganje vozačke D kategorije. Zaposlit će se sad još ljudi.
Ovo je ok sad. Financiraju i polaganje vozačke D kategorije. Zaposlit će se sad još ljudi.
Država mora odrediti koji su poslovi važni za javno dobro i onda tu smanjiti porezna davanja na plaće. Ne može iste poreze plaćati medicinska sestra kao i prodavačica u PET shopu. Ili konobarica u kvartovskom kafiću gdje svaki dan dolazi istih 10 klošara.
Naravno to je onda opet socijalizam, u Jugoslaviji nisi mogao otvoriti kafić na svakih 50 metara nego ići raditi u tvornicu ili voziti autobus, nema veze ako bi kafić bio i profitabilan. Ovo s prijevozom je dokaz da kapitalizam bez regulacije jede sam sebe, odnosno vraćamo se u divlji zapad.
Država mora odrediti koji su poslovi važni za javno dobro i onda tu smanjiti porezna davanja na plaće. Ne može iste poreze plaćati medicinska sestra kao i prodavačica u PET shopu. Ili konobarica u kvartovskom kafiću gdje svaki dan dolazi istih 10 klošara.
Naravno to je onda opet socijalizam, u Jugoslaviji nisi mogao otvoriti kafić na svakih 50 metara nego ići raditi u tvornicu ili voziti autobus, nema veze ako bi kafić bio i profitabilan. Ovo s prijevozom je dokaz da kapitalizam bez regulacije jede sam sebe, odnosno vraćamo se u divlji zapad.
Problem je kad vozači na određenim linijama i u određeno vrieme doživljavaju teror. Na pr. ovi koji voze propalice iz srednje pomorske škole u Bakru...
U zadnje vrieme Rieku tresu ogromne težkoće s javnim gradskim i prigradskim prievozom. Autotrolej ima dovoljno novih autobusa, ali nedostaje velik broj vozača. Svaki dan se ukida i prorieđuje popriličan broj gradskih i prigradskih autobusnih veza. I meni se danas dogodilo. Nisam čitao dodatne obaviesti o vezama koje su ukinute...
Strasno, strasno... Oni ako se ne otciepe nista nisu napravili.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
Strasno, strasno... Oni ako se ne otciepe nista nisu napravili.
U Hrvatskoj je davno došlo svima iz guzice u glavu, čak i Istrijanima da nema napretka bez Zagreba. Zagreb daje, a Beograd krade.
U Hrvatskoj je davno došlo svima iz guzice u glavu, čak i Istrijanima da nema napretka bez Zagreba. Zagreb daje, a Beograd krade.
Kako to mislis? Sve gradovi i lokalne zajednice, ukljucujuci i Rijeku, ugledace se na zagrebacki menadzment i Tomu Tomasevica?
Pod Zagreb mislim prvenstveno na središtnju hrvatsku državnu vlast. Grad Zagreb kano lokalna samouprava jesu trenutno u padu i nisu neki predobar primjer...
Ali ne za obične karte cvikalice. Osobno putujem oko 20 do 30 posto busom, jerbo većinom imam službeni auto. Meni se ne izplate pokazi, ali svakako je u redu nešto makar ovako.
Problem je kad vozači na određenim linijama i u određeno vrieme doživljavaju teror. Na pr. ovi koji voze propalice iz srednje pomorske škole u Bakru...
Ti nisi bil bakarski školan? Gimnazijalac z Grobnika?
Marin Miletić u Saboru o tomu kako je propao pokušaj uvođenja rodne ideologije u riečke škole:
Zanimljiv je ovaj Radio Rijeka. Inače nisam lud za tim radijom i najčešće ga slušam jer ga oko mene slušaju kolege, makar opet i sam ga znam neki put stavit, jerbo tako ipak donekle pratiš obaviesti i događaje iz Rieke i okolice. Nije neka tajna da su tamo novinari pretežito komunisti i Jugoslaveni (makar to ne znaju prikrit), ali opet mi se ovih dana previše očitim učinilo licemjere komentatora i voditelja bilo Ive Pauletić ili Krmpotića. To su inače vrlo rječiti ljudi, oštrog jezika i britkog uma koji se u trenutku snađu u razgovoru. Njih ako kano političar imaš na svojoj strani, to ti na području Rieke puno znači. Ovih dana ih slušam kako rade pošalice, sarkastičke doskočice i slično na račun Beroševih 6+6, Primorčevog kišobrana, kuhanja kruha od strane dp ministra..., ali nikako da čujem neku pošalicu na račun Kikinovog susreta s nenogometašem ili građevinskog zemljišta u Istri od 9 eura. Što je to u pitanju? Je li Radio Rieka privatni radio? Je li se novinari Radio Rieke boje Kekinice, kano što je se boji i njezin muž ili je se boji čak i doktor veterine Jelavić? Ili pak, ti novinari i komentatori britkog uma blate nekoga samo po honoraru?
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24453 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
dane-croatia je napisao/la:
Zanimljiv je ovaj Radio Rijeka. Inače nisam lud za tim radijom i najčešće ga slušam jer ga oko mene slušaju kolege, makar opet i sam ga znam neki put stavit, jerbo tako ipak donekle pratiš obaviesti i događaje iz Rieke i okolice. Nije neka tajna da su tamo novinari pretežito komunisti i Jugoslaveni (makar to ne znaju prikrit), ali opet mi se ovih dana previše očitim učinilo licemjere komentatora i voditelja bilo Ive Pauletić ili Krmpotića. To su inače vrlo rječiti ljudi, oštrog jezika i britkog uma koji se u trenutku snađu u razgovoru. Njih ako kano političar imaš na svojoj strani, to ti na području Rieke puno znači. Ovih dana ih slušam kako rade pošalice, sarkastičke doskočice i slično na račun Beroševih 6+6, Primorčevog kišobrana, kuhanja kruha od strane dp ministra..., ali nikako da čujem neku pošalicu na račun Kikinovog susreta s nenogometašem ili građevinskog zemljišta u Istri od 9 eura. Što je to u pitanju? Je li Radio Rieka privatni radio? Je li se novinari Radio Rieke boje Kekinice, kano što je se boji i njezin muž ili je se boji čak i doktor veterine Jelavić? Ili pak, ti novinari i komentatori britkog uma blate nekoga samo po honoraru?
Više su ideološki zaslijepljeni i jako ideološki obojeni, što im smeta u percepciji realnosti. Nešto ala Dežulović. Ne možeš mu poreći britak um i pisanje, ali samo u jednu stranu goni. Kritika je OK, ali nećeš od njega čuti kritike vremena Jugoslavije, komunizma, sadašnje zelene ljevice, pretjerivanju u woke idejama. Samo u istu stranu goni cijelo vrijeme.
Zanimljiv je taj primorski autošovinizam i dodvoravanje drugima. Ti kao Grobničan pišeš na forumu koji je nominalno hercegbosanski protiv Radio Rijeke. Obratno bi bilo nemoguće, da neki Hercegovac dođe na primorsko-goranski forum i piše protiv Radija Ljubuški npr. Makar se s njihovim emisijama i novinarima sto puta ne slagao, oni su uvijek složni prema vani i na tuđem terenu. Tu sam poprilično i zavidan.
A što se tiče teme, pa Radio Rijeka je pustila u eter prije 2-3 godine čovjeka koji je pričao kako je Beroš tražio mito za operaciju njegovog oca koji je bio životni ugrožen , proveo ga je po odjelu i neurokirurgije i pokazao mu kako izgledaju oni koje su operirali specijalizanti a koje iskusni kirurzi.
I ti sad uspoređuješ nešto što se svih nas tiče, ugrožavanje života zbog pribavljanja imovinske koristi i nekakvu zemlju u Istri , koja je možda bitna jedino stanovnicima Buja, a Kekini još uvijek nisu nikakva izvršna vlast da im moramo ljubiti noge i nositi mito da bi živjeli.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.