|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 68 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hercegovac91
|
Naslov: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 14 stu 2024, 18:36 |
|
|
Prema pisanju medija Marija Selak Raspudić jedina može ugroziti Zorana Milanovića u drugom krugu. Također, jedina osim Primorca i Milanovića ima šanse za ulazak u drugi krug. Njezine najveća prednost je to da dobro kotira i u području vanjske politike i u pitanjima obrane, koja spadaju u neke od glavnih predsjedničkih ovlasti. Već pet godina vodi projekte na Sveučilištu u Oxfordu, a dugo je i predavačica u Ratnoj školi "Josip ban Jelačić" koja se nalazi na Hrvatskom vojnom učilistu Dr. Franjo Tuđman. ‘Primorac je loš kandidat’ Nacional, naime, piše da je od više izvora iz HDZ-a doznao da je u stranci započelo grupiranje dijela članstva s ciljem da glasaju za Selak Raspudić, te da će to članstvo time ujedno artikulirati svoju ambiciju da se suprotstavi Plenkovićevoj “svevlasti”. Među njima su navodno i neki, kako ih Nacional opisuje, patrijarsi hrvatske politike koji su u doba Franje Tuđmana obnašali visoke stranačke dužnosti, te će oni svojim znancima i sljedbenicima savjetovati da daju glas nezavisnoj saborskoj zastupnici. “Dragan Primorac je loš kandidat. Loše komunicira o svojoj izbornoj kampanji. O svojem braniteljskom statusu uopće nije trebao govoriti pa ga tako i ne bi dodatno problematizirao. Trebao je reći: bio sam pet mjeseci branitelj, nije tada bilo rata, a onda sam dobio poziv i otišao u Ameriku”, kazao je izvor iz HDZ-a tjedniku, dodajući da Primorac uopće nije ni trebao ulaziti u Hrvatski generalski zbor. https://www.telegram.hr/politika-krimin ... bozinovic/https://www.index.hr/amp/vijesti/clanak ... 14766.aspx
Privitak/ci: |

14E9572F-C032-497C-9062-89D24F019179.jpeg [ 92.68 KiB | Pogledano 1957 put/a. ]
|
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
|
|
Vrh |
|
 |
Shchepo
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 14 stu 2024, 19:05 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2019, 22:36 Postovi: 508 Lokacija: Heronville
|
Druga zena predsjednica ili prvi android predsjednik?
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 14 stu 2024, 19:22 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7501 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Nema teorije.
Izgleda da je duboka država odabrala Selakicu, kako bi sklonila pozornost sa pravih konzervativnih, desnih kandidata: Jonjića, Branke Lozo ili Bulja koji jedini mogu ugroziti Milanovića ako bi se našli jedan na jedan sa njim u drugome krugu. Ponajprije Tomislav Jonjić.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 14 stu 2024, 19:26 |
|
|
kiler je napisao/la: Nema teorije.
Izgleda da je duboka država odabrala Selakicu, kako bi sklonila pozornost sa pravih konzervativnih, desnih kandidata: Jonjića, Branke Lozo ili Bulja koji jedini mogu ugroziti Milanovića ako bi se našli jedan na jedan sa njim u drugome krugu. Ponajprije Tomislav Jonjić. jonić se liže sa džamijskim zlatkom, tako da je to autodiskvalifikacija.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 14 stu 2024, 19:44 |
|
|
Možda bi imala šanse protiv Milanovića ali prvo mora dobiti bitku proti Primorca. Čak bi i jedan dio SDP birača mogao glasati za Primorca u prvom krugu i tako osigura pobjedu Milanoviću.
Ako stvarno žele promjenu predsjednika Primorac mora odustati od kandidature, a vjerojatnost za to je mala.
Zoki je novi stari predsjednik. Ne treba čak ni voditi kampanju.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 14 stu 2024, 20:06 |
|
|
Hrvati vole stabilnost, to se može iščitat kroz modernu povijest RH. Da nije bilo EU i USA mislim da HDZ nikad nebi izgubio izbore, a i ovako su izgubili samo 2 puta.
Potvrda tome je i HB di HDZ polako dobija status RKC znači nešto što se podrazumijeva.
Za pobjedu nad Milanovićem bi trebala ozbiljna hard-core strategija, a ne ova kamilica koju nude kandidati.
Ja bi to opisao ovako Milanović stvara privid suverenosti Hrvatske sa svojim izjavama koje nepašu EU-USA iako radi više manje sve šta traže. Svi ostali kandidati kažu nikakvog privida suverenosti RH neće bit, mi ćemo javno i glasno se ulizivat EU-USA koliko god je to potrebno.
OK to je njihov program, ali tko bi glasao za takve kandidate osim ekipe iz njihovih stranaka da bi dobili mjesta po ambasadama po Svijetu itd.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 14 stu 2024, 20:53 |
|
|
Milanović se u zadnje vrijeme pokazao kao sasvim ok. za Hrvate Herceg - Bosne, istina da on puno zuji, malo meda daje, ali barem nije kao Mesić.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 10:11 |
|
|
Nema teoretske šanse, sjebala je Most bezveze.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 10:19 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 3740 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Ceha je napisao/la: Nema teoretske šanse, sjebala je Most bezveze. Napravili su mimo-stranački savez sa Milanovićem da uvuku lijevu vladu na vlast i uz pomoć glasova koji su otišli MOST-u kao deklarirano desnoj opciji. Kada nisu uspjeli da upravljaju strankom onda napuštaju stranku. Petrov je teška mekoća od političara jer je odmah nakon njene izjave da ih napušta izašao s nekom mlakom pričom kako "oni mogu i dalje surađivati" umjesto da je opleo po njima obadvojma, što god da to značilo. Selak Raspudić je teška zmija i dati njoj vlast znači uvesti najgore oblike feminizma na predsjedničku poziciju. Da je između nje i Milanovića bome dao bih glas Milanoviću, jer ovo što onda dovodi je gore. Nadam se da neće baš bit takav izbor.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 10:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 78321 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kolko joj ankete daju
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 11:34 |
|
|
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo "Raspudići" je efikasno u ovoj kampanji, pušu za vratom Primorcu iza kojeg stoji medijska mašinerija HDZ-a.
Njoj odgovara da Primorac što više daje izjave, opravdava se i zakopava. Najgore bi za Selakicu bilo da kolege iz HDZ-a zaključaju Primorca u stan do dana izbora i da mu oduzmu pristup društvenim mrežama.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 11:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24225 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Robbie MO je napisao/la: Kolko joj ankete daju To treba malo platiti - ili ona ili netko od njenih sponzora. Ili imati jake politicke sponzore iz inozemstva (kao onomad Mesic) i progurati se u prve linije.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Banya
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 12:41 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 20:58 Postovi: 1538 Lokacija: Hrvatinićev grad Upozorenja: 1
|
_________________ ...and these villages of yours...
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 13:10 |
|
|
Mislim da nitko nema sanse protiv Milanovica, on ima podrsku vecine glasaca i to je to, ima svoje esdepenjare i ima desno glasacko tijelo. Za Primorca nece ni HDZovci glasovati, ako vec moraju za stranku na opcim jer su uhljebljeni negdje ili imaju koristi od hdz vladavine.
Za Primorca ne moraju.
A opet mozda grijesim, ja sam mislio da Kamala osvaja 1000000% pa nije
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 13:12 |
|
|
Smotani je napisao/la: Teško. Prije da su ona i Bulj, Kekin i ostali kandidati igrači HDZ-a koji će raspršivanjem glasova omogućiti da Primorac ne izgubi izbore već u prvom krugu. Ako ćemo suditi prema kvaliteti kandidata kojeg je HDZ postavio u predsjedničku utrku, može se zaključiti da je Milanović igrač HDZ-a.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 13:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 78321 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Koliko
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 13:43 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3880 Lokacija: Stolni grad
|
Prema prvim anketama kad se još većina imena nije znala, ankete su joj davale i preko 20%, sada je oko 10%.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 13:54 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 3740 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Gazda je napisao/la: Prema prvim anketama kad se još većina imena nije znala, ankete su joj davale i preko 20%, sada je oko 10%. To su ankete prije nego je HDZ-ov ministar otišao u zatvor. Mnogi će shvatiti da je Primorac dežurni gubitnik sa HDZ-ove, a time i desne strane, i mogli bi se na vrijeme okrenuti novom kandidatu desnice. Možda ona i ima šansi, iako se meni to ne sviđa.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 15 stu 2024, 15:06 |
|
|
Pitanje je kome će se okrenuti pravaši i razočarani HDZ-ovci. Ako njih bude više od Primorca, bit će zanimjivo.
|
|
Vrh |
|
 |
Junak
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 16 stu 2024, 06:13 |
|
|
Ne los izbor, iako Milance to lagano uzima, Primorac je klaun
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=55n1fGVjHEk
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 16 stu 2024, 08:45 |
|
|
potocnj je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nema teoretske šanse, sjebala je Most bezveze. Napravili su mimo-stranački savez sa Milanovićem da uvuku lijevu vladu na vlast i uz pomoć glasova koji su otišli MOST-u kao deklarirano desnoj opciji. Kada nisu uspjeli da upravljaju strankom onda napuštaju stranku. Petrov je teška mekoća od političara jer je odmah nakon njene izjave da ih napušta izašao s nekom mlakom pričom kako "oni mogu i dalje surađivati" umjesto da je opleo po njima obadvojma, što god da to značilo. Selak Raspudić je teška zmija i dati njoj vlast znači uvesti najgore oblike feminizma na predsjedničku poziciju. Da je između nje i Milanovića bome dao bih glas Milanoviću, jer ovo što onda dovodi je gore. Nadam se da neće baš bit takav izbor. Ja vjerojatno neću izaći u drugom krugu. Ona je meni bila simpatična, nije glupa i sve, ali... U ovoj priči s MOSTom, radi svojeg ega je s*ebala MOST i to podosta, nisu dobili zastupnika za europarlament, a trebali su. To je sitno i bijedno, ne mogu glasati za osobu koja tako razmišlja i radi. Raspudić je šlapica, ova s njim upravlja, no ok, njihova stvar. Petrova mekoća i slično mi tu čak i ne smeta, zeznuli su na početku kad su s njom imali posla, ne mora klanje biti javno. Što se koalicije sa SDPom tiče, načelno ona mi je bila ok, ali se slažem s tobom da je uopće njena ideja razlog popriličnog slabljenja MOSTa. Al ona neće doć na vlast, pa tko bi za nju uopće glasao sad? Stare babe s mačkama?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 16 stu 2024, 08:46 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo "Raspudići" je efikasno u ovoj kampanji, pušu za vratom Primorcu iza kojeg stoji medijska mašinerija HDZ-a.
Njoj odgovara da Primorac što više daje izjave, opravdava se i zakopava. Najgore bi za Selakicu bilo da kolege iz HDZ-a zaključaju Primorca u stan do dana izbora i da mu oduzmu pristup društvenim mrežama. Zapravo, njoj je glavi protivnik Ludi Zamorac, ne Milanović. A ovaj je isto idiot kaj je krenuo u već izgubljene izbore.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 16 stu 2024, 08:53 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Mislim da nitko nema sanse protiv Milanovica, on ima podrsku vecine glasaca i to je to, ima svoje esdepenjare i ima desno glasacko tijelo. Za Primorca nece ni HDZovci glasovati, ako vec moraju za stranku na opcim jer su uhljebljeni negdje ili imaju koristi od hdz vladavine.
Za Primorca ne moraju.
A opet mozda grijesim, ja sam mislio da Kamala osvaja 1000000% pa nije Ima i dosta ljudi kojima Milanović ide na jetra. Npr. da Selakica uđe u drugi krug, pobrala bi Možemovke i vjerojatno dobar dio HDZa. Tako da još nije gotovo... Milanović u prvom krugu može računati na 20ak posto SDP glasova i vjerojatno još 10ak posto s desna. HDZ ima 30ak posto, ali Primorac ih neće sve skupiti. S time da je njemu tu maksimum, a Milanoviću nije. Ovo su izbori gdje je cijela RH jedna jedinica, nije isto kao za parlamentarne....
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 16 stu 2024, 08:54 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Pitanje je kome će se okrenuti pravaši i razočarani HDZ-ovci. Ako njih bude više od Primorca, bit će zanimjivo. Da, to će biti zanimljivo. Mogao je i MOST staviti nekog boljeg od Bulja.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 16 stu 2024, 15:02 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7501 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Mediji na silu guraju i nabijaju postotke Selakici i Kekinici po uzoru na Ameriku i Kamalu Harris. Stvarno mislite da jedna od njih može ući u drugi krug u RH, dok čak u vodećoj demokraciji svijeta "mizogini" Trump oba puta pobijedi ženskog kandidata? Ne bih baš rekao. ;)
Msm mediji od početka predkampanje iskrivljavaju stvarnu sliku i od Marije Selak prave "desnu" kandidatkinju jer na taj način sakrivaju istinske domoljubne kandidate koji po naručenim anketama nemaju nikakve šanse za drugi krug, a vidim da senatori i ovdje na forumu su popušili njihovu promidžbu.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 26 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|