|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 30 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 12:51 |
|
|
Frend svabo razmislja da si kupi neki stancic na moru, pa me pita da li to ima smisla i kolike su cijene, na sta treba paziti itd..
Ne za iznajmljivanje vec za licno koristenje.
Koliko kosta prosjecno kvadratni metar na moru, da li postoje regionalne razlike u cijenama, i sta bi ste vi preporucili? Na sta se treba gledati itd..?
Hvala unaprijed
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 12:52 |
|
|
I da, kako je to s Neumom i okolinom?
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 14:12 |
|
|
Sta je, nema ovde Dalmosha i Hercegovaca???
|
|
Vrh |
|
 |
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 14:13 |
|
|
Haram je napisao/la: I da, kako je to s Neumom i okolinom? Daj mu link na njuškalo.hr. Neka tamo u miru razgledava i proučava, mislim da ima i prijevod na njemački. Za sigurnost u kupnji, neka ide ili preko nekog svog Nijemca koji je već nešto kupio pa razumije kako to ide, ili preko agencije ili preko odvjetnika.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 14:18 |
|
|
Hvala na pomoci.
Njuskalo sam nasao ali nema na njemackom. Ili sam nesto fulo...
Ali moze i ovako.
Inace, da li bi ti preporucio kupnju sad, gdje je najbolje, itd..? Nije Nijemac vec Austrijanac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 18:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82086 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
U Neumu nema prodaje strancima (u što spadaju Srbi, Muslimani, Crnogorci itd.).
Ako i uspiješ nekog privatnog Hrvata uvjerit da proda po 3 puta većoj cijeni, odjednom će opcina iskopati da on ima probleme s vlasništvom, javi se neki rođak koji kaže da ima udio u zemlji, proces na sudu u Čapljini traje 50 godina. Općina ti neće vodu popravit ili uvest nikada, EP Hercegbosne će imati problema s opskrbom struje, kompanija za pražnjenje septičke će biti često prebukirana, dijete u školi dvicu iz hrvatskog, odbacivanje, bullying i čekanje ispred škole da prođe sat vjeronauka, kao i tisuće eura kazni godišnje za izmišljeno kršenje izmišljenih pravila od strane općine.
Ako te netko napadne dobiješ prijavu za remećenje javnog reda i mira i dugo ispitivanje u neumskoj policiji zašto si remetio mir. Žališ se, sud u Čapljini kaže da je sve košer i naplati ti troškove postupka. Paralelno, prolazi tužba da si remetio javni red i mir, dobijaš dosje i više ti se ne može izdati potvrda o nekažnjavanju.
Isto tako, na način kako naši ljudi grade, svaka nova sagrađena kuća ili stan ima barem nešto ilegalno, tako da se objekt može srušit kasnije ako vlasnik prestane biti Hrvat.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 18:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82086 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
U Dalmaciji, razlike se jako od lokacije do lokacije.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 22:47 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26849 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Robbie MO je napisao/la: U Neumu nema prodaje strancima (u što spadaju Srbi, Muslimani, Crnogorci itd.).
Ako i uspiješ nekog privatnog Hrvata uvjerit da proda po 3 puta većoj cijeni, odjednom će opcina iskopati da on ima probleme s vlasništvom, javi se neki rođak koji kaže da ima udio u zemlji, proces na sudu u Čapljini traje 50 godina. Općina ti neće vodu popravit ili uvest nikada, EP Hercegbosne će imati problema s opskrbom struje, kompanija za pražnjenje septičke će biti često prebukirana, dijete u školi dvicu iz hrvatskog, odbacivanje, bullying i čekanje ispred škole da prođe sat vjeronauka, kao i tisuće eura kazni godišnje za izmišljeno kršenje izmišljenih pravila od strane općine.
Ako te netko napadne dobiješ prijavu za remećenje javnog reda i mira i dugo ispitivanje u neumskoj policiji zašto si remetio mir. Žališ se, sud u Čapljini kaže da je sve košer i naplati ti troškove postupka. Paralelno, prolazi tužba da si remetio javni red i mir, dobijaš dosje i više ti se ne može izdati potvrda o nekažnjavanju.
Isto tako, na način kako naši ljudi grade, svaka nova sagrađena kuća ili stan ima barem nešto ilegalno, tako da se objekt može srušit kasnije ako vlasnik prestane biti Hrvat. Hah, (čak i pod cijenu regionalnog provociranja), pa to je isto kao kad neki Hrvat iz Bosne (Bobanovo, Šuškovo) želi otvoriti neku radnju u Čapljini. Na nama su se učili mamicu im hoštaplersku.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 23:07 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 11450 Lokacija: Global South
|
Robbie MO je napisao/la: U Neumu nema prodaje strancima (u što spadaju Srbi, Muslimani, Crnogorci itd.).
Isto tako, na način kako naši ljudi grade, svaka nova sagrađena kuća ili stan ima barem nešto ilegalno, tako da se objekt može srušit kasnije ako vlasnik prestane biti Hrvat. Nisam siguran je li trolas ali gledajuci katastar onako nasumice, negdje svaki peti apartman je u vlasnistvu Bošnjaka.
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 23:24 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: U Neumu nema prodaje strancima (u što spadaju Srbi, Muslimani, Crnogorci itd.).
Isto tako, na način kako naši ljudi grade, svaka nova sagrađena kuća ili stan ima barem nešto ilegalno, tako da se objekt može srušit kasnije ako vlasnik prestane biti Hrvat. Nisam siguran je li trolas ali gledajuci katastar onako nasumice, negdje svaki peti apartman je u vlasnistvu Bošnjaka. Prijeratno i do 40% Bošnjaci i Srbi, Hrvatima prodano preko pola. Ovo što je ostalo nije prodano Hrvatima. Apartmani su apartmani, turističko naselje nije naselje, MUP u Neumu određuje tko je rezident, i znam da se ne može nitko prijaviti da stalno živi u objektu koji je upisan kao turistički i gdje je podijeljeno vlasništvo zgrade praktički na dionice i gdje se i ne radi o vlasništvu nego "pravu korištenja", kao što ne možeš u hotelu prijaviti se da živiš. Zato se ne dozvoljava gradnja pojedinačnih kuća nehrvatima. Što se tiče šanse kupovine ne zajebavam se, možda da si Konaković možeš. ako HDZ dozvoli kao gestu počasti, ali generalno, Hrvati već 30 godina drže disciplinu da ne rade grešku koju vi kažete da su Arapi Haife napravili za Britanskog Mandata. Mislim da potpuno i shvaćaš, da na agresivni narativ, dolazi prirodan odgovor.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 10 lip 2024, 23:35 |
|
|
Općina i zajednica ima dobar način kako zaustaviti svaku nemoralnu ponudu.
Od urazumiljivanja na neformalne načine, pronalaska rođaka koji osporavaju vlasništvo a općina im potvrdi da su u pravu, do obezvrjeđivanja nekretnine koja bi se probala nehrvatu prodati, proglašavanja da je nekretnina ilegalna (otkrivanja svih mogućih ilegalnih elemenata koji nisu u centimetar kako trebaju biti), i onda ne da nema prodaje, nego se ruši objekt i tom Hrvatu vlasniku.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 11 lip 2024, 12:43 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Općina i zajednica ima dobar način kako zaustaviti svaku nemoralnu ponudu.
Od urazumiljivanja na neformalne načine, pronalaska rođaka koji osporavaju vlasništvo a općina im potvrdi da su u pravu, do obezvrjeđivanja nekretnine koja bi se probala nehrvatu prodati, proglašavanja da je nekretnina ilegalna (otkrivanja svih mogućih ilegalnih elemenata koji nisu u centimetar kako trebaju biti), i onda ne da nema prodaje, nego se ruši objekt i tom Hrvatu vlasniku. E pa krajnje bi vrijeme bilo da se prestane rbjesomučno rasprodavati strancima. Ne znam što čekaju da primjene tvoju metodu.
_________________ Ubi’st nostrum imperium?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 11:05 |
|
|
Jako mi se sviđa Neumski princup 
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 11:22 |
|
|
Ne možeš biti fin i ostati normalan.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1226 of 2558 - 47.93%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 11:31 |
|
|
Hvala na odgovorima. To s BiH je ionako 1 % opcija, vise cilja naravno na dalmatinsku obalu.
Pa gdje bi ste preporucili? Koji dio Dalmacije? Nije sad bogzna bogatash, kuzish ne.
Ja sam citao da se kvadratni metar krece od 1000 eura pa do 2-3000 eura, zavisno od velicine nekretnine. Sto manja, to veca cijena (iako tu logiku ne shvata).
Da li je bolje Istra, sjeverna Dalmacija oko Rijeke i to, ili je bolje ici juznije, prema Splitu, Sibeniku? Dubrovnik mu naravno nisam ni spominjao. Ne treba njemu nista ekstra..ima zenu, troje djece, i hoce da ima nesto fiksno gdje moze otici na odmor i na miru se opustiti..ne zeli izdavati turistima.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 11:33 |
|
|
Ne bih rekao da po Dalmaciji mozes naci ista po 1000 eura. Dalmatinska zagora mozda
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 11:33 |
|
|
Rijeka je Kvarner, nije sjeverna Dalmacija.  Pa svuda je lipo na svoj način. Ja bih mu preporučio otoke kao rajske kutke mirnoće i spokoja, od kvarnerskih pa sve do Elafita, ali oni su i najskuplji.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 11:35 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne možeš biti fin i ostati normalan. Ja se svakom divim ko je dole ostao i uspio na neki nacin - bez da je pregazio hrpu leseva. Najbolji primjer su neki tamo rodjaci s mamine strane koji su u jednom od gornjepodrinjskih gradova imali jos prije rata poznat restoran na jednoj danas jos poznatijoj lokaciji, i mesaru. Rat ih logicno sjebo. Otisli ta dva brata u Svedsku i gore za nekolike godine nanovo "stekli". Obogatili se jos vise. Dakle likovi, sto bi stari reko, kad ga bacis pet metara u zrak on kad padne na noge se doceka ko macka. Vratili se nakon rata i zapoceli neki biznis u Sarajevu. I propali. Opet se vratili u Svedsku i sad im opet ide.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 11:37 |
|
|
Croato je napisao/la: Rijeka je Kvarner, nije sjeverna Dalmacija.  Pa svuda je lipo na svoj način. Ja bih mu preporučio otoke kao rajske kutke mirnoće i spokoja, od kvarnerskih pa sve do Elafita, ali oni su i najskuplji. Ok, a kakve su tamo cijene - znam da je to tesko onako odoka reci, ali da li se za 100.000 eura moze npr. uzeti fin stancic od, sta ja znam, pedesetak, sezdestak kvadrata?
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 11:44 |
|
|
Haram je napisao/la: Croato je napisao/la: Rijeka je Kvarner, nije sjeverna Dalmacija.  Pa svuda je lipo na svoj način. Ja bih mu preporučio otoke kao rajske kutke mirnoće i spokoja, od kvarnerskih pa sve do Elafita, ali oni su i najskuplji. Ok, a kakve su tamo cijene - znam da je to tesko onako odoka reci, ali da li se za 100.000 eura moze npr. uzeti fin stancic od, sta ja znam, pedesetak, sezdestak kvadrata? 50 kvadrata za 100k € može samo s pogledom na Jablaničko jezero. Na dalmatinskoj obali to ne postoji.
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 11:50 |
|
|
Haram je napisao/la: Croato je napisao/la: Rijeka je Kvarner, nije sjeverna Dalmacija.  Pa svuda je lipo na svoj način. Ja bih mu preporučio otoke kao rajske kutke mirnoće i spokoja, od kvarnerskih pa sve do Elafita, ali oni su i najskuplji. Ok, a kakve su tamo cijene - znam da je to tesko onako odoka reci, ali da li se za 100.000 eura moze npr. uzeti fin stancic od, sta ja znam, pedesetak, sezdestak kvadrata? A ne znam ti za cijene, ali bih ja odabrao otoke kad bih imao te pare, ili eventualno negdi kod Primoštena, Makarska rivijera neko skrovitije misto, pa i zapadna ili istočna obala Istre, sve ovisi koji se kraj njemu najviše sviđa.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 12:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24484 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Već je sve blizu mora (do 500 metara do plaže) i da imalo valja objekt cijena došla do 3.000 € po kvadratu. Čak i u manjim mjestima je postalo sve što valja 3.000 € po kvadratu. Sad kilometar + od mora u manjim mjestima, (pra)starogradnja ide i dosta ispod.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Flumen
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 12:42 |
|
|
Ma za tu lovu tu kvadraturu neće naći nigdje na obali. Moj dio, Kvarner, za 100 000 eura eventualno može naći 30 kvadrata i to opet ovisi gdje. Potez Costabella, Volosko, Opatija, Ičići, Ika, Lovran, Medveja, Mošćenička Draga, Brseč može zaboravit za te novce.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 12 lip 2024, 12:43 |
|
|
Opet se isplati kupiti, cijena će i dalje ići gore.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1226 of 2558 - 47.93%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Dalmacija, cijena kvadratnog metra na moru Postano: 15 srp 2024, 10:06 |
|
|
Haram je napisao/la: Frend svabo razmislja da si kupi neki stancic na moru, pa me pita da li to ima smisla i kolike su cijene, na sta treba paziti itd..
Ne za iznajmljivanje vec za licno koristenje.
Koliko kosta prosjecno kvadratni metar na moru, da li postoje regionalne razlike u cijenama, i sta bi ste vi preporucili? Na sta se treba gledati itd..?
Hvala unaprijed Takija priznaj taj "Švabo" si ubiti ti, a taj apartman bi koristio za sebe i rento ga kad nisi tamo da vratiš ulog!?
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|