HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 lip 2025, 02:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Jesmo li ljudi ili stoka?
PostPostano: 12 pro 2010, 16:26 

"Bosanski građevinski radnik na Hvaru u zadnji je čas skinuo osamnaestogodišnjeg dečka s plahte o koju se ovaj naumio objesiti, a sutradan mu došla policija na vrata. Otočne snage reda i zakona sigurno ne bi ni znale za čovjeka da nije drugome spasio život, nego su vidjeli sumnjivo muslimansko ime u izvještaju o pokušaju samoubojstva i odlučili provjeriti ima li taj papire.

Uspjeh je bio potpun. Očaravajućom detektivskom pronicljivošću ukebali su ilegalnog useljenika i priveli ga licu pravde, a pravda ga je brzo i stručno deportirala u njegovo selo kraj Novog Travnika."

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx

Evo kako su na to regirali naši ljudi:

"Ma sta je ovaj zapea za Hrvatsku? Lipo sam mu napisa, hilaci i idi u Tursku. Prat supak s flasom u hrvatskom zahodu neces.
Vec, cita li ta BH policija tvoju i******avu o prodaji organa. Ako cita, cudi me da jos nisi u zatvoru, takva trgovina je zakonom zabranjena. On bi u Hrvatsku i Crnu Goru,a di su ti vehbije sto ti ne pomognu? Aarapi, Islam, Dzihad? Odj***** sa svete zemlje Hrvatske."

"2) Nikakvo herojsko djelo taj čovjek nije učinio. To što je on napravio očekivalo bi se od SVAKOGA tko je u danom trenutku bio prisutan. Svatko, Musliman, Kršćanin, Budist,..., svatko bi trebao skočiti obješenom u pomoć. Zar netko misli drugačije. Husnija (osim posljedično zbog kršenja hrvatskog zakona) nije ugrozio sebe činom spuštanja nesretnika s konopca. Nije skočio u hladno more spašavati utopljenika, nije istrčao pred jureći vlak gurnuti dječja kolica. Evo, tko misli da je to djelo nešto tako iznimno, što Husniju čini herojem? Još najbolje da je prošao pokraj ništa ne učinivši.
3) Husnija je prekršio zakon RH. Ante Tomić poziva ovim člankom na nepoštivanje zakona RH. To je kažnjivo djelo."

"Dajte mu dozvolu, napravite mu kuću u centru grada Hvara i pripremajte lokacijsku i sve ostale dozvole za gradnju DŽAMIJE u blizini kuće da može "ćojek" normalno upražnjavati vjeru turskih osvajača iz davnih vremena.
A ti novinarčiću daj mu kćer da mu se nađe "pri ruci" dok ne dovede ostatak familije iz Bosne. Ako je kojim slučajem mala ili maloljetna da te podsjetim da je Muhammed poslije smrti p
rve žene uzeo djevojčicu od 6 godina i kad je napunila 9 postala mu je ženom.
Ako će se bolesni i kreteni vješat - sretno im bilo. Kakva nam je država i vlast ne bi me čudilo da se to omasovi kao pokret."

"Neka taj Husnija radi i prehranjuje svoju obitelj u Bosni a ne se skrivati kao ilegalac po Hrvatskoj ,osim toga ako je dječak (klipan) od 18 godina odlučio da se objesi tko je taj HUSO da ga u tome spriječava jer taj če to ponovo napraviti ali pametnije nego prvi puta."

Dakle, ovo nije samo urbani rasizam prema "Bosancima", nego čisti fašizam. A tako razmišljaju mnogi u Hrvatskoj. Čovjek se stvarno ražalosti kad vidi tako nešto. Znao sam da smo jadni, ali nisam ni slutio da je to poprimilo takve razmjere. :sad

Vrh

Naslov: Re: Jesmo li ljudi ili stoka?
PostPostano: 12 pro 2010, 17:01 

lijepi internet
možeš pisat što hoćeš a neće ti ništa biti
sumnjam da je baš tako stanje u RL

Vrh

PostPostano: 12 pro 2010, 19:49 

Nije to fašizam, to je budalizam, kretenizam, idiotizam najgore vrste...

Da ga je kojim slučajem spasio neki Jozo, ne bi bila ni 2 komentara...

Žalosno...

Vrh

PostPostano: 12 pro 2010, 21:29 

Eto, pa vi opet idite kod njih na more. :cool

Vrh

PostPostano: 12 pro 2010, 22:29 

Husniji ne treba nista, nikakvi hvalospjevi ,nagrade,vize,radne dozvole on se osevapio pravo,najveci je sevap pomoci covjeku u nevolji,to se boduje gore gdje je najbitnije ,ovaj dunjaluk je svakako samo proputovanje...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 12 pro 2010, 22:57 

Toliko o "mržnji" prema Hercegovcima, "Turci" i Srbi su puno više na tapeti...

Naprosto se zakotrljao kotač devedesetih i sve loše se diglo na površinu.

Meni Zagorec (iz Zagorja) jedan neki dan veli: 'kako se svakakvih govana u "naš" Zg naselilo, kako se u Zg više nemre čut kaj.'

Malo sam mu objasnio štošta, no hoću reći da su regionalizmi, šovinizmi, antagonizmi, malograđanština postali normalni, šire se od neobrazovanog puka i do akademaca.

Zato ih ne treba poticati jer je onda samo pitanje dana kada ćeš i ti sam ispast kolateralna žrtva.

Zato se osjeća neki odmak od takvih stvari kod normalnih ljudi, što se onda tumači kao nezainteresiranost.

A opet zašto hranit nešto što te već sutra može pojest. Radije peglaj kartice.

Gospodinu Husniji se lako može pomoći, neka firma pošalje zahtjev za njim, roditelji dječaka mu napišu ustupanje smještaja i eto ga legalno.

Ako se neko želi odužit Husniji to je put. Država s tim nema ništa. Pa zadnje vrijeme slušamo samo kako treba poštivat zakone, tako i treba bit, a to vrijedi za sve...

Vrh

PostPostano: 13 pro 2010, 00:55 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Ako se neko želi odužit Husniji to je put. Država s tim nema ništa. Pa zadnje vrijeme slušamo samo kako treba poštivat zakone, tako i treba bit, a to vrijedi za sve...

Naravno da država može reagirati i priznati mu pravo na povlaštenu naturalizaciju jer je to od interesa za RH, on samo podnese zahtjev i da izjavu da će poštivati pravni poredak i hrvatsku kulturu i problem rješen.

zlatni_ljiljan je napisao/la:
Husniji ne treba nista, nikakvi hvalospjevi ,nagrade,vize,radne dozvole on se osevapio pravo,najveci je sevap pomoci covjeku u nevolji,to se boduje gore gdje je najbitnije ,ovaj dunjaluk je svakako samo proputovanje...

Izgleda da mu je to ipak potrebno jer je u teškoj materijalnoj situaciji.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2010, 01:01 

Ovo definitivno pokazuje da ne postoji neka mržnja na razini prosječnog čovjeka, ekskluzivno usmjerena na Hercegovce.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2010, 01:22 

Stoka dabome ... Ako ćemo se vodit po logici komentara na portalima, mrzi se apsolutno sve što se stigne, povod je najmanje bitan. Ti komentari na portalima dođu kao neka mentalna kanalizacija ...

Vrh

PostPostano: 15 sij 2011, 04:07 

divlja svinja je napisao/la:
"Bosanski građevinski radnik na Hvaru u zadnji je čas skinuo osamnaestogodišnjeg dečka s plahte o koju se ovaj naumio objesiti, a sutradan mu došla policija na vrata. Otočne snage reda i zakona sigurno ne bi ni znale za čovjeka da nije drugome spasio život, nego su vidjeli sumnjivo muslimansko ime u izvještaju o pokušaju samoubojstva i odlučili provjeriti ima li taj papire.

Uspjeh je bio potpun. Očaravajućom detektivskom pronicljivošću ukebali su ilegalnog useljenika i priveli ga licu pravde, a pravda ga je brzo i stručno deportirala u njegovo selo kraj Novog Travnika."

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx

Evo kako su na to regirali naši ljudi:

"Ma sta je ovaj zapea za Hrvatsku? Lipo sam mu napisa, hilaci i idi u Tursku. Prat supak s flasom u hrvatskom zahodu neces.
Vec, cita li ta BH policija tvoju i******avu o prodaji organa. Ako cita, cudi me da jos nisi u zatvoru, takva trgovina je zakonom zabranjena. On bi u Hrvatsku i Crnu Goru,a di su ti vehbije sto ti ne pomognu? Aarapi, Islam, Dzihad? Odj***** sa svete zemlje Hrvatske."

"2) Nikakvo herojsko djelo taj čovjek nije učinio. To što je on napravio očekivalo bi se od SVAKOGA tko je u danom trenutku bio prisutan. Svatko, Musliman, Kršćanin, Budist,..., svatko bi trebao skočiti obješenom u pomoć. Zar netko misli drugačije. Husnija (osim posljedično zbog kršenja hrvatskog zakona) nije ugrozio sebe činom spuštanja nesretnika s konopca. Nije skočio u hladno more spašavati utopljenika, nije istrčao pred jureći vlak gurnuti dječja kolica. Evo, tko misli da je to djelo nešto tako iznimno, što Husniju čini herojem? Još najbolje da je prošao pokraj ništa ne učinivši.
3) Husnija je prekršio zakon RH. Ante Tomić poziva ovim člankom na nepoštivanje zakona RH. To je kažnjivo djelo."

"Dajte mu dozvolu, napravite mu kuću u centru grada Hvara i pripremajte lokacijsku i sve ostale dozvole za gradnju DŽAMIJE u blizini kuće da može "ćojek" normalno upražnjavati vjeru turskih osvajača iz davnih vremena.
A ti novinarčiću daj mu kćer da mu se nađe "pri ruci" dok ne dovede ostatak familije iz Bosne. Ako je kojim slučajem mala ili maloljetna da te podsjetim da je Muhammed poslije smrti p
rve žene uzeo djevojčicu od 6 godina i kad je napunila 9 postala mu je ženom.
Ako će se bolesni i kreteni vješat - sretno im bilo. Kakva nam je država i vlast ne bi me čudilo da se to omasovi kao pokret."

"Neka taj Husnija radi i prehranjuje svoju obitelj u Bosni a ne se skrivati kao ilegalac po Hrvatskoj ,osim toga ako je dječak (klipan) od 18 godina odlučio da se objesi tko je taj HUSO da ga u tome spriječava jer taj če to ponovo napraviti ali pametnije nego prvi puta."

Dakle, ovo nije samo urbani rasizam prema "Bosancima", nego čisti fašizam. A tako razmišljaju mnogi u Hrvatskoj. Čovjek se stvarno ražalosti kad vidi tako nešto. Znao sam da smo jadni, ali nisam ni slutio da je to poprimilo takve razmjere. :sad

LJUDI SMO ....Da se ja pitam ja bi mu dala dozivotnu zabranu ulaska u Hrvatsku! Zasto? Pa prvo sto je iz Travnika, drugo sto je iskoristio dobronamjernost Hrvatske politike prema Bosnjackoj populaciji i zaposlio se "na crno"...Pa ne zivimo valjda u Sri Lanci, Ugandi....Doticnom gospodinu pohvale za njegov angazman u spasavanju tog djecka , ali ZAKON JE ISTI ZA SVE....

Vrh

PostPostano: 15 sij 2011, 10:23 

Shantal je napisao/la:
[Da se ja pitam ja bi mu dala dozivotnu zabranu ulaska u Hrvatsku! Zasto? Pa prvo sto je iz Travnika

Da, sramota! Da je iz Modriče to bi onda bila sasvim duga stvar. :001_cool

Vrh

PostPostano: 17 sij 2011, 16:20 

Grozno (ne zbog policije, vec nekih komentara)... ali nevjerovatno je kakvih sve ljudi ima... ne shvatljivo mi je ovo... a nekad mi se cini da je to posebno izrazeno u RH. :neznam

Al opet, za Husniju smo vjerovatno mi BiH Hrvati fasisti... tako je to...

Svi mi prdimo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 68 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: