HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 lip 2026, 23:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Preminuo fra Zvjezdan Linić
PostPostano: 07 pro 2013, 18:48 

Velik čovjek, pokoj mu duši. Bio je nešto stvarno posebno i unikatno.

Citat:
U Samoboru je noćas preminuo fra Zvjezdan Linić, jedan od naših najpopularnijih i najpoznatijih franjevaca. Pogreb fra Zvjezdana Linića održat će se u srijedu na groblju u Samoboru

Fra Zvjezdan proljetos je obolio od tumora na mozgu, koji nije bio operabilan, pa se liječnici nisu odlučili za operaciju, nego za kemoterapiju. Linić je liječenje dobro podnosio i dobro se nosio s bolešću sve do posljednjih dana, kada je bio uglavnom u bolesničkoj postelji. Ipak, gotovo do posljednjeg dana bio je na planiranim duhovnim obnovama, koje je zajedno s njim od proljeća počeo voditi fra Ivan Matić.

Da se fra Zvjezdan odlično nosio s teškom bolešću svjedočili su njegovi liječnici, a svakodnevno ga je u Taboru posjećivao njegov osobni liječnik dr. Slavko Lovasić. Brojni njegovi suradnici svakodnevno brinuli su za njega, a najviše njegova sestra Neda, koja je posljednjih mjeseci danonoćno bdjela uz svoga brata.

Tijelo fra Zvjezdana Linića izloženo je u kapelici Tabora danas od 10 sati.

- Ovo je njegova najveća duhovna obnova. Naime, stotine i tisuće ljudi mole za njega otkako se razbolio. I nikako ne prestaju. Završe jednu devetnicu pa započnu drugu – rekla nam je njegova sestra Neda za jednog od naših nedavnih susreta.

Fra Zvjezdan Linić utemeljio je Kuću susreta Tabor u Samoboru, koja je postala središte duhovnih obnova i seminara koje je on vodio. Kroz Tabor godišnje bi prolazilo oko 25.000 vjernika iz cijele Hrvatske.

Fra Zvjezdan Linić bio je i redoviti kolumnist Večernjeg lista posljednjih godina te autor i suradnik na mnogim projektima duhovnih izdanja.

Vrh

Naslov: Re: Preminuo fra Zvjezdan Linić
PostPostano: 07 pro 2013, 18:58 

Zbilja velik čovjek, pokoj mu vječni.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 07 pro 2013, 20:10 

Pokoj mu duši, žao mi je što ga nisam imao prilike osobno upoznati.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2013, 20:11 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Pokoj mu duši.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2013, 20:21 

počivao u miru.

Citat:
Fra Zvjezdan Linić

Dar srca

(Meditacija preuzeta sa www.molitve.info)

Kako si dobar, Isuse! Vidiš sve što drugi ljudi ne mogu vidjeti, razabireš ono što izmiče ljudskom oku.
Ne mogu te ljudi prevariti svojim blještavilom i prividnošću. Tako mi puno govori, dobri Isuse, ova zgoda sa siromašnom udovicom.
Rekao si: Ona je najviše dala. Ona je dala od onoga što joj je trebalo za život. Ona je riskirala svoj život da bi mogla u svojoj pobožnosti prinijeti svoj dar. Da, Isuse, ona je dala samu sebe. Nije škrtarila sa svime što ima. Nije imala puno, bila je siromašna. Upravo zato mogla je dati sebe, svoj život, tj. mogla je dati najviše. Jer - što ti daruju oni koji se cjenkaju s onim što misle da imaju?
Očito je, Isuse, da bogataši to nikada neće shvatiti. Očito je da oni nemaju prilike da otkriju tajnu istinskog dara. Jer, oni mjere svojim ljudskim mjerilima, oni računaju svojim računalima, a ti gledaš u dubine ljudskih srdaca. Tebi ništa ne izmiče, sve vidiš i znaš. Želiš od svojih učenika siromaštvo srca, siromaštvo duše. Želiš njihovu potpunu oslonjenost na tebe, na tvoja obećanja. Želiš da ljudi vjeruju u ljubav tvoga i našega nebeskog Oca. To iskustvo bogataši nemaju jer imaju svoju plaću, jer misle da posjeduju sve sigurnosti svoga života. Oni su lišeni tog blagoslovljenog predanja u ljubav nebeskog Oca.
Pretpostavljam, Isuse, da i mene promatraš negdje na ulazu u hram, negdje u skrovištu moga srca. Osjećam tvoj pogled, pratiš me i ti ništa ne izmiče od onoga što ja radim i što ne radim.
Nisam bogat i nemam mnogo. Siromašan sam. Nemam se čime pohvaliti pred tobom. Moja je vjera slaba. Moje pouzdanje malakše, moja je ljubav tako nepotpuna. Ne nalazim, Isuse, puno vremena za tebe. Nisam se potvrdio nekim velikim dobrim djelima. Osjećam da ima u meni više sebičnosti nego žrtve, Ne mogu se pohvaliti nekim velikim odlukama kojima bih učinio zaokret u svojem životu. Sve je to, Isuse, bijedno i slabo. Spasi me, Gospodine! Zauzmi se za mene i učini da ti i moj dar bude drag. Učini, Isuse, da konačno otkriješ da i u mojem daru ima predanja i ljubavi, da se i u mojem daru krije srce i duša.
Učiš me, Isuse, po ovoj siromašnoj udovici da shvatim da je svatko sposoban darovati tebi ono što će te razveseliti. Svatko može darovati, ne toliko ono što ima ili nema, nego ono što jest, tj. svoj žitak. Upravo to se tebi sviđa! Neka ti, Isuse, i naš svakodnevni dar i svaka naša žrtva budu ugodni!
Dar je samo znak! Bitno se ne vidi očima!
U sitnom znaku kruha, ti nam, Isuse, daruješ svega sebe!
U tebi nam nebeski Otac daruje sve što ima, sav svoj žitak! Bog se zato ne da nadmašiti u ljubavi, u darivanju!

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2013, 21:23 

Počivao u miru Božjem.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2013, 02:05 

vjenčao mi je roditelje a i kumove, kojima je prije godinu dana držao Misu za 25.godišnjicu braka. Najjednostavnija javna osoba koju sam ikad upoznao. Baš je sav disao blagošću, jednostavnošću i poniznošću. Sav se dao u taj Tabor i potrošio vodeći te bezbrojne seminare. Konačno je stigao u dom Očev. Zaslužio je :)

Vrh

PostPostano: 20 pro 2013, 06:08 

Ibar je napisao/la:
vjenčao mi je roditelje a i kumove, kojima je prije godinu dana držao Misu za 25.godišnjicu braka. Najjednostavnija javna osoba koju sam ikad upoznao. Baš je sav disao blagošću, jednostavnošću i poniznošću. Sav se dao u taj Tabor i potrošio vodeći te bezbrojne seminare. Konačno je stigao u dom Očev. Zaslužio je :)

Pokoj vječni daruj u Gospodine
Svjetlost vjecna, neka mu svijetli.
Počivao u miru Božjem.
Amen!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.