|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 43 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Da li sakupljate nešto ? Postano: 16 kol 2013, 16:55 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21654 Lokacija: među zvijezdama
|
Pitanje se odnosi kako na ozbiljno kolekcionarstvo tako i na sakupljanje raznoraznih figura ili općenito predmeta. Ja sakupljam figurice iz kolekcije Littlest PetShop.Dakle ništa ozbiljno, niti vrijedno, poput starog novca ali me zabavlja. Evo za one koji ne znaju o čemu se radi. Citat: Littlest Pet Shop is a toy franchise owned by Hasbro. The original toy series was produced by Kenner in the early 1990s. An animated television series was made in 1994 by Sunbow Productions and Jean Chalopin Creativite et Developpement, based on the franchise.
A new version of Littlest Pet Shop was introduced in 2005 after being bought by Hasbro, with revisions such as proportionally large heads. There are currently over 3,000 different pets that have been created under this revision. Hasbro, alongside various digital media developers, have produced video games for consoles such as the Nintendo DS, Wii and PlayStation 3. An animated television series of the same name is currently being produced by Hasbro Studios, and premiered in 2012. Hasbro has also created virtual pets to 'adopt' and play with online. In 2010, Hasbro released their version of Blythe as a part of this toy line.[1]
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 16 kol 2013, 17:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Wow, I didn't see that coming!
Ne, kad sam bio mali skupljao sam stripove i albume sa sličicama (uglavnom Panini za SP i EP), no to bi se moglo reći za 90% djece.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 16 kol 2013, 17:05 |
|
|
Keramičke kućice, kovanice od 25 kuna i makete brodova. Sarajka, kaj ovo tvoje ne skupljaju curice od 5 do 7 godina 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7644 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
'Ta ću skupljat'.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
|
|
Ja ne volim papir.Previše prašine.Eventualno bi voljela imati neku kolekciju markica  Knjige samo u tvrdim povezima takodje..One dzepne ne dolaze u obzir.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 16 kol 2013, 17:07 |
|
|
volvoks je napisao/la: Keramičke kućice, kovanice od 25 kuna i makete brodova. Sarajka, kaj ovo tvoje ne skupljaju curice od 5 do 7 godina  Pa simpatične su mi.Ne znam.Svi imamo valjda djelić djetinjstva u sebi. Ja sam sakupljala eure kovanice kad su tek izlazili iz raznoraznih drzava.I dosadilo mi.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 16 kol 2013, 17:21 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ne, kad sam bio mali skupljao sam stripove i albume sa sličicama (uglavnom Panini za SP i EP), no to bi se moglo reći za 90% djece. Također, a imao sam i nekih drugih tematskih albuma (NBA košarka, Cro army, Flinstones...). Danas uglavnom skupljam ulaznice sa športskih natjecanja, pretežno nogometnih utakmica, te ulaznice s koncerata i sličnih stvari. Pomalo i značke i kovanice.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 16 kol 2013, 17:49 |
|
|
Kad sam bio mali, sakupljao sam lepljive sličice fudbalera, albume za svjetsko prvenstvo (još uvijek imam negdje album FIFA svjetsko prvenstvo 1998 u Francuskoj i FIFA 2002 Japan/Južna Koreja, samo ne mogu nigdje da ih nađem  ), zatim plastificirane karte sa likovima fudbalera, novac sa likovima iz crtane serije Simpsonovi, a kada sam malo ostario kartične dopune za mobilni, ulaznice za pozorišne predstave, autobuske karte, kao i tikete iz kladionice. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 16 kol 2013, 19:53 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Skupljao sam Alan Fordove . Sjecam se jos one "Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi" i one "Bolje zivjeti 100 godina kao milijunas nego 7 dana u bijedi!" 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 16 kol 2013, 19:55 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8182 Lokacija: Republic of Srpska
|
Sigurno u kući preko 40 000 isječaka iz novina o SD Partizan i njegovim sportistima, prije par godina prestao, jednostavno izgubio volju,a bogme nije ni jeftino.
Sakupljao bedževe takođe imam negdje oko 1000 različitih.
Trenutno se bavim sakupljanjem starih slika putem neta, ta cifra je negdje oko 50 000.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 16 kol 2013, 20:04 |
|
|
storaB je napisao/la: Sigurno u kući preko 40 000 isječaka iz novina o SD Partizan i njegovim sportistima, prije par godina prestao, jednostavno izgubio volju,a bogme nije ni jeftino.
Avaz marku pizda im materna lopovska...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 16 kol 2013, 20:07 |
|
|
Nikada to sranje nisam kupovao, u životu po jednom uzeo radi neke analize Oslobođenje i Slobodnu Bosnu, tri puta Večernji list iz Mostara... Kupujem samo "srpske" listove. Nije sve ni u cijeni,nego su i broj stran smanjili sunce li im žarko... 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 17 kol 2013, 18:10 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
|
trenutno skupljam cipele i torbe. a i haljine.  knjige, s kojima više nemam kud, ali svejedno uvijek nađem neku koju moram imati. fala braći Srbima što su me "oslobodili" poprilične zbirke, nadam se da su nekom pomogle. skupljam ideje za neke svoje projekte, ali morat ću se ograničiti na 2-3, inače će ostati ideje. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
Wind
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 17 kol 2013, 19:38 |
|
|
Stare limene igračke. 
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 17 kol 2013, 20:29 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18187 Lokacija: Drina je na granici!
|
skupljam eure
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 17 kol 2013, 20:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
ManInBlack je napisao/la: skupljam eure Ti si pametan Herceg-Bosna hobističar.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 25 kol 2013, 02:37 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Ne skupljam. Ne znam da sam ikad išta skupljala osim Barbie sličica kad sam bila dijete, ako se to može računati. Ali imam jednu kutiju u koju ubacujem podsjetnike na sve važnije događaje u mom životu, pa tako i ovaj album od Barbie sličica koji je star vjerovatno 18 godina. Ima u toj kutiji svega, pa imam običaj da povremeno, možda jednom godišnje, pregledavam njen sadržaj i uvijek je tu kez od uha do uha. Prve simpatije, ljubavi, hotelska iskaznica s ekskurzije, bratov poklončić kojeg mi je donio iz Španije prije 15 godina, razne čestitke, pisma.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 25 kol 2013, 07:06 |
|
|
Ne skupljam ništa. Skupljao CD-ove jedno vrijeme, nakupi se par stotina komada pa pobacam pa onda ispočetka. Skupljao i MP3 pjesme na kompjuteru a imao sam i folder na kompjuteru sa raznim vicevima.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 25 kol 2013, 07:07 |
|
|
storaB je napisao/la: Nikada to sranje nisam kupovao, u životu po jednom uzeo radi neke analize Oslobođenje i Slobodnu Bosnu, tri puta Večernji list iz Mostara... Kupujem samo "srpske" listove. Nije sve ni u cijeni,nego su i broj stran smanjili sunce li im žarko...  Zanimljivo, šta si analizirao? 
|
|
Vrh |
|
 |
Pantagana
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 25 kol 2013, 07:13 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: skupljam eure samo? kod mene su dobrodošle sve valute. 
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 25 kol 2013, 10:36 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Poštanske markice nekad i sve sličice za EP i SP od 1994. do danas... :)
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 25 kol 2013, 11:52 |
|
|
Lebowski je napisao/la: storaB je napisao/la: Nikada to sranje nisam kupovao, u životu po jednom uzeo radi neke analize Oslobođenje i Slobodnu Bosnu, tri puta Večernji list iz Mostara... Kupujem samo "srpske" listove. Nije sve ni u cijeni,nego su i broj stran smanjili sunce li im žarko...  Zanimljivo, šta si analizirao?  Esej na temu, komparativno analiziranje dnevnih novina u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 01 pro 2013, 17:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: Umro Umberto Panini, kreator albuma samoljepljivih sličica
RIM - Umberto Panini, jedan od tvoraca u svijetu čuvenih albuma za samoljepljive sličice, koji su oduševljavali generacije mladih kolekcionara, umro je u Modeni u 83. godini.
Zajedno sa svojom braćom Đuzepeom, Benitom i Frankom, Umberto Panini je počeo da proizvodi albume za popunjavanje sličicama početkom 1960-ih godina.
Njihov prvi album zvao se "Calcatori" (Fudbaleri) i bio je posvećen italijanskim prvoligašima.
Ubrzo je asortiman proširen, pa su iz štampe počeli da izlaze albumi iz raznih domena - od sporta, preko životinja, do junaka stripova i crtaća na ogromnu radost mališana ne samo u Italiji, već i u mnogim drugim zemljama.
Kompanija "Panini" je 2011. ostvarila prihod od 621 milion evra. Odlazak posljednjeg od braće Panini izazvao je talas nostalgije u Italiji. Mnogobrojni su komentari u medijima i na društvenim mrežama.
"Jedan dio našeg detinjstva umro je danas sa odlaskom Umberta Paninija", komentar je jednog korisnika Tvitera.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 01 pro 2013, 19:00 |
|
|
Nek mu je laka zemlja... Bruku para sam dao na slicice i albume ko dijete.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Da li sakupljate nešto ? Postano: 02 pro 2013, 12:17 |
|
|
Nekad romane (Veliki Blek, Zagor...), zatim kaubojske romane (Dok Holidej, Vajat Erp...), a danas knjige i PC igre 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|