|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 45 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
doc
|
Naslov: Splićanke Postano: 14 svi 2014, 18:19 |
|
|
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 14 svi 2014, 18:36 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 14 svi 2014, 19:21 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 14 svi 2014, 21:21 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8669 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
doc je napisao/la: ova je pravo iz Splita.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 14 svi 2014, 22:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24483 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Doc, samo malo manje slika po postu, ako može.
Inače, moje najveće razočarenje su Splićanke. Dole sam jednom mjesečno i nisam primjetio baš u takvom opsegu tu opjevanu ljepotu Splićanki. Daleko od toga da nema dobrih mačaka, ali je malo previše razvikano.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Red Member
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 28 svi 2014, 16:37 |
|
|
Hmmm... teske su one na p 
|
|
Vrh |
|
 |
Vukan
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 28 svi 2014, 22:50 |
|
Pridružen/a: 13 svi 2013, 20:17 Postovi: 727 Lokacija: Glavni grad
|
Balkanština na kub, inače. Bembare, minjaci, narodnjaci. I like it 
_________________ Audaces fortuna iuvat
|
|
Vrh |
|
 |
Kamov
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 28 svi 2014, 23:00 |
|
Pridružen/a: 23 svi 2014, 03:07 Postovi: 745 Lokacija: Planet Zemlja
|
Prepune sebe kao i većina splićana ali na sreću ima i izuzetaka. Nisam vjerovao dok nisam takve izuzetke upoznao.
_________________ Došao je tiho i ušao u legendu
|
|
Vrh |
|
 |
Vukan
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 28 svi 2014, 23:03 |
|
|
Osobno od Dalmatinki su mi Zadranke najdraze. Imaju taj dalmatinski šarm minus splitsku iritantnost. Generaliziram jako, but you get the point.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 28 svi 2014, 23:05 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Vukan je napisao/la: Osobno od Dalmatinki su mi Zadranke najdraze. Imaju taj dalmatinski šarm minus splitsku iritantnost. Generaliziram jako, but you get the point. Totalno se slažem i dojma sam da to vrijedi za Zadrane općenito. 
|
|
Vrh |
|
 |
pinco
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 28 svi 2014, 23:29 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Vukan je napisao/la: Osobno od Dalmatinki su mi Zadranke najdraze. Imaju taj dalmatinski šarm minus splitsku iritantnost. Generaliziram jako, but you get the point. Totalno se slažem i dojma sam da to vrijedi za Zadrane općenito.  Skroz obratno....
|
|
Vrh |
|
 |
Vukan
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 28 svi 2014, 23:54 |
|
|
A Split nije naseljen Vlajima? Haha, pa nema fetivijeh Splica deset posto. Rodjen i živim u Dubrovniku, mogu reci da su Dubrovčani često arogantni i lijeni. Jedini ljudi za koje nemam sto rec su moja čeljad iz Ravnoga i okolnijeh sela. Oni i vade prosjek Dubrovniku 
|
|
Vrh |
|
 |
pinco
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 29 svi 2014, 00:23 |
|
|
Vukan je napisao/la: A Split nije naseljen Vlajima? Haha, pa nema fetivijeh Splica deset posto. Rodjen i živim u Dubrovniku, mogu reci da su Dubrovčani često arogantni i lijeni. Jedini ljudi za koje nemam sto rec su moja čeljad iz Ravnoga i okolnijeh sela. Oni i vade prosjek Dubrovniku  Zadar nema ni tih 10%, a i razlika je od naših vlaja i njhovih, meni je njihov naglasak totalno smišan i dominira. tribalo bi sad pitat Dubrovčane za vas iz Ravnoga, ko zna koje bi epitete čuja :) Ne zamaran se tin stvarima, valjda san dovoljno odrasta da ne primjetin arogantne i sl. a ima ih svugdi... I dok san bija mulac mislija san da su neke ženske umišljene pa Spličanke pa Trogiranke, pa ove pa one, dok nisan svatija kako je problem u meni :) Jednostvno naućiš igru, i više nema umišljenih, iritantnih itd.... Te pizdarije o nacionalnoj svjesnosti..... Koje je to pravo nekome u današnje vrime tupit o nekoj nacionalnoj svjesnosti, i to ljudima iz Splita, ono dobar dan.... Ljudi su danas itekako nacionalno svjesni, i u zadnjeme kutu lipe naše, i oćito nisu nesigurni u to, tako da ih tome nemoraju ućit ni Hercegovci ni sl. o tome. Pitanje je kad je ko to svatija pa mu je to normalno, a koga još to uvik drži, dok ne poćme živit sa time normalno..... Ako mi ovde kažemo da smo Dalmatinci onda smo u qrcu, i nacionalno nismo svjesni, a ako neko kaže da je Hercegovac onda je to OK i pravi Hrvat, nastranu šta se time ponosu i Srbi i Muslimani.... Koji su to glupi stereotipi, Zadrani više nacionalno svjesni od Splićana, a po ćemu, po tome šta ih više zna Talijanski.....?
|
|
Vrh |
|
 |
Kamov
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 29 svi 2014, 00:36 |
|
Pridružen/a: 23 svi 2014, 03:07 Postovi: 745 Lokacija: Planet Zemlja
|
pinco je napisao/la: Zadar nema ni tih 10%, a i razlika je od naših vlaja i njhovih, meni je njihov naglasak totalno smišan i dominira. tribalo bi sad pitat Dubrovčane za vas iz Ravnoga, ko zna koje bi epitete čuja :) A tvoj ti nije smišan? A moga si lipo bit "izuzetak" ali ti ga baš zapeo da dokažeš da nisi. Lijepo se ponositi svojom lokalnom pripadnošću i dijalektom ali ne treba zbog toga druge smatrati manje vrijednim i nazivati ih "vlajima" ili kojekakvim drugim pogrdnim imenima. Ako si dalmatinac i splićan to ne znači ni da si arijevac ni uebermensch!
_________________ Došao je tiho i ušao u legendu
|
|
Vrh |
|
 |
Red Member
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 29 svi 2014, 01:44 |
|
|
Ma vole se puhat Splicani ponekad,ali posebno njihove frajle,preponosne sto su rodjene u tom gradu,ma tesko malogradjanstvo a povalit neku ni ne pomisljaj teske na p  u p... materinu,al ajd sta ces im takve su Samo mi je ova zanimljiva,kako nahvata jadnog i naivnog Skandinavca,nebi joj dao koze cuvat,kako joj je to uspjelo velika je zagonetka http://www.gloria.hr/tajno-vjencanje-ane-maras/ U sta je ovaj Svedi gledao pa da nju ozeni,svaka prosjecna Skandinavka izgleda bolje od nje, obicna provincijalka
|
|
Vrh |
|
 |
pinco
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 29 svi 2014, 06:43 |
|
|
Kamov je napisao/la: pinco je napisao/la: Zadar nema ni tih 10%, a i razlika je od naših vlaja i njhovih, meni je njihov naglasak totalno smišan i dominira. tribalo bi sad pitat Dubrovčane za vas iz Ravnoga, ko zna koje bi epitete čuja :) A tvoj ti nije smišan? A moga si lipo bit "izuzetak" ali ti ga baš zapeo da dokažeš da nisi. Lijepo se ponositi svojom lokalnom pripadnošću i dijalektom ali ne treba zbog toga druge smatrati manje vrijednim i nazivati ih "vlajima" ili kojekakvim drugim pogrdnim imenima. Ako si dalmatinac i splićan to ne znači ni da si arijevac ni uebermensch! To je bila šala, ja nisan iz Splita, samo san tija pokazat kako je ta rasprava suvišna i bezvezna... Etiketiranje nema smisla, sve ovisi od osobe do osobe.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 29 svi 2014, 10:28 |
|
|
Šta urade od teme. Bježite odavle inače ću počet lijepit glazbene brojeve! 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 29 svi 2014, 23:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24483 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 29 svi 2014, 23:13 |
|
|
pinco je napisao/la: Vukan je napisao/la: A Split nije naseljen Vlajima? Haha, pa nema fetivijeh Splica deset posto. Rodjen i živim u Dubrovniku, mogu reci da su Dubrovčani često arogantni i lijeni. Jedini ljudi za koje nemam sto rec su moja čeljad iz Ravnoga i okolnijeh sela. Oni i vade prosjek Dubrovniku  Zadar nema ni tih 10%, a i razlika je od naših vlaja i njhovih, meni je njihov naglasak totalno smišan i dominira. tribalo bi sad pitat Dubrovčane za vas iz Ravnoga, ko zna koje bi epitete čuja :) Ne zamaran se tin stvarima, valjda san dovoljno odrasta da ne primjetin arogantne i sl. a ima ih svugdi... I dok san bija mulac mislija san da su neke ženske umišljene pa Spličanke pa Trogiranke, pa ove pa one, dok nisan svatija kako je problem u meni :) Jednostvno naućiš igru, i više nema umišljenih, iritantnih itd.... Te pizdarije o nacionalnoj svjesnosti..... Koje je to pravo nekome u današnje vrime tupit o nekoj nacionalnoj svjesnosti, i to ljudima iz Splita, ono dobar dan.... Ljudi su danas itekako nacionalno svjesni, i u zadnjeme kutu lipe naše, i oćito nisu nesigurni u to, tako da ih tome nemoraju ućit ni Hercegovci ni sl. o tome. Pitanje je kad je ko to svatija pa mu je to normalno, a koga još to uvik drži, dok ne poćme živit sa time normalno..... Ako mi ovde kažemo da smo Dalmatinci onda smo u qrcu, i nacionalno nismo svjesni, a ako neko kaže da je Hercegovac onda je to OK i pravi Hrvat, nastranu šta se time ponosu i Srbi i Muslimani.... Koji su to glupi stereotipi, Zadrani više nacionalno svjesni od Splićana, a po ćemu, po tome šta ih više zna Talijanski.....? oće li ikad ovo ć ojaćat u tvojim krajevima?
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 29 svi 2014, 23:21 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 29 svi 2014, 23:33 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
pinco
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 30 svi 2014, 06:45 |
|
|
pagan je napisao/la: pinco je napisao/la: Zadar nema ni tih 10%, a i razlika je od naših vlaja i njhovih, meni je njihov naglasak totalno smišan i dominira. tribalo bi sad pitat Dubrovčane za vas iz Ravnoga, ko zna koje bi epitete čuja :) Ne zamaran se tin stvarima, valjda san dovoljno odrasta da ne primjetin arogantne i sl. a ima ih svugdi... I dok san bija mulac mislija san da su neke ženske umišljene pa Spličanke pa Trogiranke, pa ove pa one, dok nisan svatija kako je problem u meni :) Jednostvno naućiš igru, i više nema umišljenih, iritantnih itd.... Te pizdarije o nacionalnoj svjesnosti..... Koje je to pravo nekome u današnje vrime tupit o nekoj nacionalnoj svjesnosti, i to ljudima iz Splita, ono dobar dan.... Ljudi su danas itekako nacionalno svjesni, i u zadnjeme kutu lipe naše, i oćito nisu nesigurni u to, tako da ih tome nemoraju ućit ni Hercegovci ni sl. o tome. Pitanje je kad je ko to svatija pa mu je to normalno, a koga još to uvik drži, dok ne poćme živit sa time normalno..... Ako mi ovde kažemo da smo Dalmatinci onda smo u qrcu, i nacionalno nismo svjesni, a ako neko kaže da je Hercegovac onda je to OK i pravi Hrvat, nastranu šta se time ponosu i Srbi i Muslimani.... Koji su to glupi stereotipi, Zadrani više nacionalno svjesni od Splićana, a po ćemu, po tome šta ih više zna Talijanski.....?
oće li ikad ovo ć ojaćat u tvojim krajevima? Vjerovatno neće, baren ne kod mene, šta se sitin napamet, vi i Srbi to imate od rođenja...
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 30 svi 2014, 09:15 |
|
|
Iphone 5 - check
iskvarcano tijelo - check
usiljeni kez - check
cvike preko pola glave - check
teleća faca - check
praznina u glavi - check
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 30 svi 2014, 09:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Gledam i Zagrepčanke i Splićanke i čudo jedno kako imaju loše noge. Ljepuškaste u faci, a i kao većina naših žena, dobro popune grudnjak, ali im noge ili mlohave ili podsjećaju na stablo.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Splićanke Postano: 30 svi 2014, 14:02 |
|
|
pinco je napisao/la: pagan je napisao/la: oće li ikad ovo ć ojaćat u tvojim krajevima?
Vjerovatno neće, baren ne kod mene, šta se sitin napamet, vi i Srbi to imate od rođenja... naravno hvala vrhbosna,zagreb i split, ljudi su koma po pitanju jezika
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|