Bok ! Danas sam u školi tila umrjet od dosade . Tejin brat je prekinujo sa sestrom Marijanine frendice i Teja cjeli dan nije prestala pričat o tome . ( 0 klikova ) Inače moje ime je Amanda , imam 17 godina i trenutno ležim na kauču samo u gačicama ( 6 klikova ) . Cjelo popodne provociram dva Bosanđeroza koji susjedu betoniraju zid . Izađem na prozor samo u potkošulji , a oni mi nešto dobacuju i to me jako napaljuje ( 6 klikova ). U jednom trenutku ovaj zgodniji se ulovijo za muda i u tom trenutku sam se toliko uzbudila da sam stavila sise u ladicu i lagano otvarala i zatvarala ladicu ( 6 klikova ). Sinoć sam s Marijanom bila na cajki i još me sve boli od onog frajera s kojim sam zabrijala ( 68 klikova ) . Ime mu je Velibor , a stric mu je poginujo u onim 'crnim kanarincima' , odnosno 'žutim tukama' , pardon ' bjelim orlovima' ( 210 klikova , od toga 45 iz Srbije ) . Brzo smo našli zajednički jezik jer je moj stari u invalidskoj penziji od kad je u Lici '92 pijan pao s kamijona i natuko si dva rebra . Plesala sam s Veliborom cijelu večer , popila miljon đus-votki i napila se ko guzica ( 218 klikova ). To me totalno raspalilo i oko ponoći diđej je samo za mene pustio onu novu od braće Ristić 'Oče momci da se žene'. Počela san uvijat guzicom , a Velibor mi je uvalijo jezičinu (309 klikova ). Tad me uzo za ruku i odvejo u svoj Audi na zadnji sic .Tu me žvalijo , a ja sam mu kroz gače osjetila da mu se digo . Malo sam mu ga stiskala preko gača , a onda san ih okopćala . Iskočijo mu je i bijo je velik (620 klikova ) . Primila san ga u ruku , a on je puho . Onda je on meni skinijo minicu , raširijo noge i kad je vidijo moju vruću , vlažnu i napaljenu m…( 2408 klikova . Odlično ! Sad je pravi trenutak ! ) Antun Gustav Matoš rođen je 1873. u Tovarniku , umro 1914. u Zagrebu . Nakon gimnazije pohađa veterinarsku školu u Beču koju nije završio . 1898. odlazi u Genevu , a nakon godinu i pol seli u Pariz . Nakon 5 godina se vraća , prvo u Beograd , a zatim u Zagreb . 1910. polaže ispit za nastavnika njemačkog , hrvatskog i francuskog ( 18 klikova ) . Živeći teško , cijeli život je nosio masku cinika i borbenog paskviliste . Ogledao se u više književnih rodova , a punu mjeru svog talenta dao je u književnoj kritici . Matoševa najpoznatija djela su : 'Iverje','Ogledi','Vidici i putevi','Naši ljudi i krajevi', 'Pečalba'…. (3 klika )
Meni i inin drugim je jako žao što se moramo koristiti ovako prizemnim trikovima da bi ljudima prezentirali Matoševu biografiju , naučit ćemo mi i mlade Hrvate da čitaju knjige , a ne da jadni i nepismeni idu na cajke i tamo se đihaju s nekim probisvijetima . Fuj !
|