|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 90 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 14:44 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22347 Lokacija: među zvijezdama
|
Zanimaju me utisci. Je li se neko vozio? Vrijedi li potrošiti 4 sata na odlazak i povratak? @Novem? @Kiler? @Bobovac? @ Kvačice? Neko drugi? Mene plaši to što si bez auta u Mostaru vjerovatno “henikepiran”. Postoji li uopće gradski saobraćaj? I kako fercera?Ne bi išla ni u Blagaj, ni u Počitelj, ni na Kravice. Sve sam to vidjela. Samo kako se po gradu kretati par sati, bez auta? Kažu da je vožnja nešto što svakako vrijedi vidjeti i da je čitav put, nešto naj što možete doživjeti u BiH. Autom sam tu relaciju prešla bezbroj puta. Šta je drugačije vozom? Ima li voz klimu? I kad ići? Od pon do petka? Ili vikendom? Gledala sam polazak iz Sa još prošle godine i samo je bio ujutro prilično rano polazak. Kasnije valjda uopće ne saobraća?Nastavlja li prema Pločama ova ruta?ima li povratak navečer? Citat: Cesta između čarobne bosanske prijestolnice i njenog turističkog brata, lijepog Mostara, dovoljno je lijepa sama po sebi, ali dvosatno putovanje vlakom je neka druga dimenzija. Ova željeznička ruta proteže se ispod zelenih planina i neravnih litica, a prati ju smaragdna rijeka Neretva. Putujući iz Sarajeva stići ćete u Mostar, jedan od najljepših malih gradova u Europi, koji krasi poznati most koji je dao sagraditi 1566. godine Sulejman Veličanstveni – tim riječima CNN opisuje ovu mnogima omiljenu putničku rutu koja je prošle godine, nakon 8 godina prekida, ponovno počela voziti i prema Pločama na jugu Hrvatske te tako brojnim turistima koji dolaze na našu obalu omogućila pravo uživanje u ljepotama Bosne i Hercegovine.
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 15:18 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 8476 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Išla je kolegica, inače rodom iz Sarajeva, sa svojom kumom i frendicom nedavno, u Sa i nazad, zadovoljna je uslugom, brzinom, i gdje god je trebalo stati, strojovođa je zaustavio vlak. Čak im nije naplatio dodatni dio rute od Mo dolje do Čapljine msm. Njoj su dali sve informacije u železnici kad ih je nzavala, ali msm da ima povratak uvečer. A za Mostar, imaš taksi. 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 15:26 |
|
|
Ima znači potencijala. Nije gubljenje vremena. Raspitati ću se na stanici telefonski o pojedinostima. Možda ne bi bilo loše i prespavati. Pa se vrnuti sutradan. Ima li u naredne dvije sedmice kakvih skokova? Takmičenja i sl?Pa da ukombiniram. U Mostaru je garant pedeset stepeni? Ako će neTko na Koševo na koncert u petak ili subotu, neka se javi.  Privatno. Da se ne ofira po forumu. 
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 15:46 |
|
|
|
Lutati po Mostaru nema smisla, od kolodvora do Mepasa i malo uz-niz Neretvu relativno brzo prođeš pješke.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 16:02 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 8476 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ima znači potencijala. Nije gubljenje vremena. Raspitati ću se na stanici telefonski o pojedinostima. Možda ne bi bilo loše i prespavati. Pa se vrnuti sutradan. Ima li u naredne dvije sedmice kakvih skokova? Takmičenja i sl?Pa da ukombiniram. U Mostaru je garant pedeset stepeni? Ako će neTko na Koševo na koncert u petak ili subotu, neka se javi.  Privatno. Da se ne ofira po forumu.  Upravo su danas osamstošezdesetdeveti po redu skokovi sa Starog mosta. 50 je u hladu plus sparina, omara u zraku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 16:10 |
|
|
MiB je napisao/la: Lutati po Mostaru nema smisla, od kolodvora do Mepasa i malo uz-niz Neretvu relativno brzo prođeš pješke. Onda noćenje zdravo. Plus 50 stepeni, nije pametno ni hodati dugo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 16:14 |
|
|
kiler je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ima znači potencijala. Nije gubljenje vremena. Raspitati ću se na stanici telefonski o pojedinostima. Možda ne bi bilo loše i prespavati. Pa se vrnuti sutradan. Ima li u naredne dvije sedmice kakvih skokova? Takmičenja i sl?Pa da ukombiniram. U Mostaru je garant pedeset stepeni? Ako će neTko na Koševo na koncert u petak ili subotu, neka se javi.  Privatno. Da se ne ofira po forumu.  Upravo su danas osamstošezdesetdeveti po redu skokovi sa Starog mosta. 50 je u hladu plus sparina, omara u zraku. Dobro vi fercerate ljeti. To je da iskočiš iz kože vrijeme. Mislim i u Sa je vruće, ali predvečer i navečer popusti prilično i bude ugodno za izlazak. A grad je pun. Treba početi i SFF, imaju ovi koncerti zakazani Merlinovi na Koševu i neke svirke plus.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 16:38 |
|
|
Da pitam za restorane. Šadrvan, Panorama, Hindin Han. To stoji u preporukama na netu. Kileru, i ostali šta kažete?Autom kad ss ide jede se obično na Jablanici negdje. U Mostaru kaVa i kolač. Stoga gdje jesti dobro? A da nisu ćevapi i rostilj? To jedem kuci i u SA. Naravski.. Ona motana pita od krumpira Kureljaca recimo? Ili nešto drugo tipično za vas. https://www.tiktok.com/@ilinabalance/vi ... 3366025502Evo Sopta najavljuje da je u Stolcu na nekim književnim večerima.  A onog mladoženje joj nema nigdje na slikama. Bas sam gledala. Od prošle godine nije uslikan.  Je li ovo opet na tržištu? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 17:50 |
|
|
Za Mostar je možda bolje napisati gdje ne treba sjedati da se ne zezneš nego gdje trebaš, stvarno mislim da je većina lokala na nivou, iako ja nisam izbirljiv, bitno je da je jestivo. Recimo samo u Liska ulici između Rondoa i starog grada u par stotina metara imaju tri dobra restorana, sa donekle različitim konceptima naravno. Vrućina trenutno i nema baš, osvježilo je, iako od idućeg tjedna ponovno kreće pakao. Iako Mostar je prilično mal i sve se brzo prepješači, ne bih preporučio landranje usred bijela dana na 35 Celzija i više, tko nije navikao na to, bolje da sačeka večer. Navečer nije strašno, spadne temperatura na oko 30 i lakše se diše 
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 18:39 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Za Mostar je možda bolje napisati gdje ne treba sjedati da se ne zezneš nego gdje trebaš, stvarno mislim da je većina lokala na nivou, iako ja nisam izbirljiv, bitno je da je jestivo. Recimo samo u Liska ulici između Rondoa i starog grada u par stotina metara imaju tri dobra restorana, sa donekle različitim konceptima naravno. Vrućina trenutno i nema baš, osvježilo je, iako od idućeg tjedna ponovno kreće pakao. Iako Mostar je prilično mal i sve se brzo prepješači, ne bih preporučio landranje usred bijela dana na 35 Celzija i više, tko nije navikao na to, bolje da sačeka večer. Navečer nije strašno, spadne temperatura na oko 30 i lakše se diše  Utješno je sto se navečer temperatura spusti na 30 samo.  ispade bolje u MO doći krajem oktobra ili početkom novembra . Ima li kakvih svirki uživo u gradu? A da nisu prekodrinske cajke. Gdje izlazite? I gdje ne sjesti za ručak/veceru? @Kileru, evo pobijednici Hrvati na skokovima. Igor Kazić i Evald Krnić pobjednici 460. skokova sa Starog mosta u Mostaru. Sa 45 stepeni se baciš u Neretvu a ona 20. Pa jarane 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 20:59 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 1294 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Išao sam vlakom Mostar - Sarajevo, ok iskustvo, bolje nego autobusom u svakom slučaju, ugodno, često potrefi gužva.
Prozori nikada nisu očišćeni, ne može se uživati u prirodi okolo. Na dobrom dijelu pruge vidiš samo drveće okolo, meni je osobno ljepše autom, romantičnija je slika iz vlaka.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 21:01 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 1294 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Glavne atrakcije u Mostaru su blizu, taxi nije preskup. Do Blagaja možeš doći Mostar Busom. Jeftino, ne kasne, ima dosta polazaka.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 23:17 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: dreamteam je napisao/la: Za Mostar je možda bolje napisati gdje ne treba sjedati da se ne zezneš nego gdje trebaš, stvarno mislim da je većina lokala na nivou, iako ja nisam izbirljiv, bitno je da je jestivo. Recimo samo u Liska ulici između Rondoa i starog grada u par stotina metara imaju tri dobra restorana, sa donekle različitim konceptima naravno. Vrućina trenutno i nema baš, osvježilo je, iako od idućeg tjedna ponovno kreće pakao. Iako Mostar je prilično mal i sve se brzo prepješači, ne bih preporučio landranje usred bijela dana na 35 Celzija i više, tko nije navikao na to, bolje da sačeka večer. Navečer nije strašno, spadne temperatura na oko 30 i lakše se diše  Utješno je sto se navečer temperatura spusti na 30 samo.  ispade bolje u MO doći krajem oktobra ili početkom novembra . Ima li kakvih svirki uživo u gradu? A da nisu prekodrinske cajke. Gdje izlazite? I gdje ne sjesti za ručak/veceru? @Kileru, evo pobijednici Hrvati na skokovima. Igor Kazić i Evald Krnić pobjednici 460. skokova sa Starog mosta u Mostaru. Sa 45 stepeni se baciš u Neretvu a ona 20. Pa jarane  Sve zavisi koliko si adaptiran na okoliš, ali južnjak se uvijek može prilagodit temperaturi do 35 stupnjeva. Kada temperatura pođe prelaziti normalnu temperaturu tijela, tu se nikad nećeš naviknut, čista fiziologija, ja isto uvijek umirem kad izađem negdje nešto obavit na 39 u 2 ipo, nema tu lijeka. Što se tiče izlazaka kao što već znaš Daleka je otac i majka, a vjerojatno je to i najjača ljetna prekodrinska diskoteka od mora do Save, uz onu Sovu u Orašju i Gaudu u Posušju, tako da su bivši prostori HRHB Meka i Medina za sve naše ljubitelje cepanja košulja. Od alternative tome nemaš nijedan pravi klub, više lokale, a i tu se skuplja koješta ili se barem prije skupljalo, ne izlazim ja više odavno pa ne znam, glavni izlasci su mi svatovi. Bude dobrih festivala i koncerata u Mostaru ako potrefiš, nekako najviše mislim da to napaja dušu alternativi, ostalo ti je manje više da sjedaš u kafić gdje ide muzika koja ti se sviđa, ili da slušaš Radio dobre vibracije koji ne pušta taj šund. Kad smo kod šunda baš je jučer bio ovodrinski “pjevač tuđih pjesama” i osvajač ženskih srdaca, mlada zvijezda u naletu, bilo je fino, al ne znam ja, kažu žene. Što se tiče restorana, navela si već sve klasike za stari grad, a pretpostavljam da ćeš se tuda motat, samo bih još naveo da je restoran Podrum ko duša. Teatar je bezveze, Labirint je ok. Milo food bar u Fejićevoj je meni možda i najbolji restoran i čitavom Mostaru. Vamo “zapadno” meni je Del Rio kod Carinskog mosta malo razvikan, to ti je blizu kolodvora ako ćeš već vlakom. Mislim ok je, nećeš se razočarati ako sjedneš, ali meni ništa posebno, mislim da sam se jednom prije par godina i otrovao. Pablos, na Rondou isto malo razvikan, Marinero u Orci se pokvario a nekad mi je bio najdraži restoran, ostalo je sve od ovih poznatijih manje više ok. Ali evo ako već moram preporučit ako ćeš se vrtit oko Mepasa imaš Little House u Splitskoj, tu nema šta nema, prilično širok izbor jela, a začudo su dobri jer takvi restorani gdje ima svašta su uvijek sumnjivi, a i ok su cijene. Odmah prekoputa Mepasa se sad otvorio Brunch bar 88, to je onako za žene, fensi šmensi, valjda je dobro, koliko sam čuo. Ako si za burgere imaš malo niže Von Herzog, koji pravi smashove, postali su sad i šire poznati, ljudi iz ZGa me znaju pitat samo za to u zadnje vrijeme, nadam se da ih popularizacija neće odvesti u pad kvalitete, ali meni stvarno top burgeri i drago mi je da ima takvo nešto u Mostaru,uz muziku koja svira tamo, a ima još nekoliko takvih lokala na sličnoj razini, bude uglavnom puna terasa navečer. To je uglavnom to, sumnjam da si za dobru džigericu u nekoj pučkoj zalogajnici, teletinu pod sačem, janjetinu ili uštipak s kajmakom, al za to već se moraš verat iz Mostara zapadnije 
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 23:38 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Da pitam za restorane. Šadrvan, Panorama, Hindin Han. To stoji u preporukama na netu. Kileru, i ostali šta kažete?Autom kad ss ide jede se obično na Jablanici negdje. U Mostaru kaVa i kolač. Stoga gdje jesti dobro? A da nisu ćevapi i rostilj? To jedem kuci i u SA. Naravski.. Ona motana pita od krumpira Kureljaca recimo? Ili nešto drugo tipično za vas. https://www.tiktok.com/@ilinabalance/vi ... 3366025502Evo Sopta najavljuje da je u Stolcu na nekim književnim večerima.  A onog mladoženje joj nema nigdje na slikama. Bas sam gledala. Od prošle godine nije uslikan.  Je li ovo opet na tržištu?  Fakat ga nema, hmmmmm... eto prilike robiju i duduu za napad...  Ma kakvi Hrvati ba...kazić i crnogorac krnjić... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 26 srp 2026, 23:55 |
|
|
Roko987 je napisao/la: Išao sam vlakom Mostar - Sarajevo, ok iskustvo, bolje nego autobusom u svakom slučaju, ugodno, često potrefi gužva.
Prozori nikada nisu očišćeni, ne može se uživati u prirodi okolo. Na dobrom dijelu pruge vidiš samo drveće okolo, meni je osobno ljepše autom, romantičnija je slika iz vlaka. Ja se baš pitam kuda ta pruga ide, i kakva je razlika izmedju putovanja Vozom i autom. Kao sto već rekoh malo mi je bezze otići bez auta i ovisiti o prijevozu i taxi -u. A u Blagaj i nigdje okolo, ne bi išla. Sve sam to obisla u putovanjima prema moru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 27 srp 2026, 00:06 |
|
|
dreamteam je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Utješno je sto se navečer temperatura spusti na 30 samo.  ispade bolje u MO doći krajem oktobra ili početkom novembra . Ima li kakvih svirki uživo u gradu? A da nisu prekodrinske cajke. Gdje izlazite? I gdje ne sjesti za ručak/veceru? @Kileru, evo pobijednici Hrvati na skokovima. Igor Kazić i Evald Krnić pobjednici 460. skokova sa Starog mosta u Mostaru. Sa 45 stepeni se baciš u Neretvu a ona 20. Pa jarane  Sve zavisi koliko si adaptiran na okoliš, ali južnjak se uvijek može prilagodit temperaturi do 35 stupnjeva. Kada temperatura pođe prelaziti normalnu temperaturu tijela, tu se nikad nećeš naviknut, čista fiziologija, ja isto uvijek umirem kad izađem negdje nešto obavit na 39 u 2 ipo, nema tu lijeka. Što se tiče izlazaka kao što već znaš Daleka je otac i majka, a vjerojatno je to i najjača ljetna prekodrinska diskoteka od mora do Save, uz onu Sovu u Orašju i Gaudu u Posušju, tako da su bivši prostori HRHB Meka i Medina za sve naše ljubitelje cepanja košulja. Od alternative tome nemaš nijedan pravi klub, više lokale, a i tu se skuplja koješta ili se barem prije skupljalo, ne izlazim ja više odavno pa ne znam, glavni izlasci su mi svatovi. Bude dobrih festivala i koncerata u Mostaru ako potrefiš, nekako najviše mislim da to napaja dušu alternativi, ostalo ti je manje više da sjedaš u kafić gdje ide muzika koja ti se sviđa, ili da slušaš Radio dobre vibracije koji ne pušta taj šund. Kad smo kod šunda baš je jučer bio ovodrinski “pjevač tuđih pjesama” i osvajač ženskih srdaca, mlada zvijezda u naletu, bilo je fino, al ne znam ja, kažu žene. Što se tiče restorana, navela si već sve klasike za stari grad, a pretpostavljam da ćeš se tuda motat, samo bih još naveo da je restoran Podrum ko duša. Teatar je bezveze, Labirint je ok. Milo food bar u Fejićevoj je meni možda i najbolji restoran i čitavom Mostaru. Vamo “zapadno” meni je Del Rio kod Carinskog mosta malo razvikan, to ti je blizu kolodvora ako ćeš već vlakom. Mislim ok je, nećeš se razočarati ako sjedneš, ali meni ništa posebno, mislim da sam se jednom prije par godina i otrovao. Pablos, na Rondou isto malo razvikan, Marinero u Orci se pokvario a nekad mi je bio najdraži restoran, ostalo je sve od ovih poznatijih manje više ok. Ali evo ako već moram preporučit ako ćeš se vrtit oko Mepasa imaš Little House u Splitskoj, tu nema šta nema, prilično širok izbor jela, a začudo su dobri jer takvi restorani gdje ima svašta su uvijek sumnjivi, a i ok su cijene. Odmah prekoputa Mepasa se sad otvorio Brunch bar 88, to je onako za žene, fensi šmensi, valjda je dobro, koliko sam čuo. Ako si za burgere imaš malo niže Von Herzog, koji pravi smashove, postali su sad i šire poznati, ljudi iz ZGa me znaju pitat samo za to u zadnje vrijeme, nadam se da ih popularizacija neće odvesti u pad kvalitete, ali meni stvarno top burgeri i drago mi je da ima takvo nešto u Mostaru,uz muziku koja svira tamo, a ima još nekoliko takvih lokala na sličnoj razini, bude uglavnom puna terasa navečer. To je uglavnom to, sumnjam da si za dobru džigericu u nekoj pučkoj zalogajnici, teletinu pod sačem, janjetinu ili uštipak s kajmakom, al za to već se moraš verat iz Mostara zapadnije  Hvala ti na opširnoj opservaciji. Dolazim s prijateljicom. Koja je Italijanka. Malo me ta visoka temperatura brine. Ako bi došle ujutro, za vrijeme najveće dnevne vrućine, morale bi pronaći da se negdje sklonimo. Znači negdje fino sjesti i ručati. Ne znam koliko je meso uopće pametno jesti, na tom zvjezdanu, zato sam raspolozena za nešto alternativno. Kao ta “pire pita” ili ušipci. Teletina je super. Ali mislim da nije za dnevnu varijantu. Vise veceru. Za muziku, znaci spontano sjesti negdje gdje to ušima odgovara. Uzele bi nekih suvenira i sitnica, a to koliko sam vidjela ima posvuda. Još ostaje odluka, ići nazad odmah u večernjoj varijanti, ili prespavati pa sutra dan se vratiti. Ali čini mi se da je dva dana previše ipak, obzirom da je vruće i ako nema nekog festivala u to vrijeme u gradu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 27 srp 2026, 00:10 |
|
|
kiler je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Da pitam za restorane. Šadrvan, Panorama, Hindin Han. To stoji u preporukama na netu. Kileru, i ostali šta kažete?Autom kad ss ide jede se obično na Jablanici negdje. U Mostaru kaVa i kolač. Stoga gdje jesti dobro? A da nisu ćevapi i rostilj? To jedem kuci i u SA. Naravski.. Ona motana pita od krumpira Kureljaca recimo? Ili nešto drugo tipično za vas. https://www.tiktok.com/@ilinabalance/vi ... 3366025502Evo Sopta najavljuje da je u Stolcu na nekim književnim večerima.  A onog mladoženje joj nema nigdje na slikama. Bas sam gledala. Od prošle godine nije uslikan.  Je li ovo opet na tržištu?  Fakat ga nema, hmmmmm... eto prilike robiju i duduu za napad...  Ma kakvi Hrvati ba...kazić i crnogorac krnjić...  Vidim sa ga nema. Ni na komemoraciji za Srebrenicu ne sjedi nigdje. Čudno. Što se Robike tiče i starta, kad ona bila na forumu, on se cijelo vrijeme “pravio mrtav”.  Tako da mislim da Ja, sjecam se da je @Bobovac bio najaktivniji obožavalac dotične u ta davna vremena. I da mu je sigurno drago čuti. Da “konkurencije” nema  Bio bi Bobi atraktivan Bosanac i relativno je blizu Sarajeva, a dotična Sarajevo obožava. Očigledno. Bobi bi imao prolaz 99%.  Treba na kliksu reci pred onim Boško Buha, da se traži novi muž, i to bosanceros po mogućnosti. Ima da se lik “sturi” od sreće 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 27 srp 2026, 07:45 |
|
|
Tek sad vidjeh temu. Nisam ja išao, vlak mi je monoton, da ne kažem dosadan. Ali išli su žena i djeca na more vlakom, do Ploča. Naravno što je meni dosadno, ženi bilo zanimljivo.  Pa evo obzirom kako si i ti žensko, možda se složiš sa par argumenata Za: ne razmišljaš o prometu, ne osjetiš vožnju, vlak je sigurniji, malo gledaš vani pejzaž. Spor je ali nigdje ti se ne žuri, na izletu si itd. Pretpostavljam da je tako i na dionici prema Sarajevu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 27 srp 2026, 10:46 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Tek sad vidjeh temu. Nisam ja išao, vlak mi je monoton, da ne kažem dosadan. Ali išli su žena i djeca na more vlakom, do Ploča. Naravno što je meni dosadno, ženi bilo zanimljivo.  Pa evo obzirom kako si i ti žensko, možda se složiš sa par argumenata Za: ne razmišljaš o prometu, ne osjetiš vožnju, vlak je sigurniji, malo gledaš vani pejzaž. Spor je ali nigdje ti se ne žuri, na izletu si itd. Pretpostavljam da je tako i na dionici prema Sarajevu. Slažem se. U pravu si. Ne sumnjam da bi vožnja bila ugodna, samo mi je neugodno biti bez auta i kretati se taxi-em. Pitanje samo još jedno, kuda voz ustvari ide? Ne ide paralelno s putem, nego vidiš ustvari neki drugi pejzaž ljepši i fascinantniji? To mi nije jasno nikako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 27 srp 2026, 10:52 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Tek sad vidjeh temu. Nisam ja išao, vlak mi je monoton, da ne kažem dosadan. Ali išli su žena i djeca na more vlakom, do Ploča. Naravno što je meni dosadno, ženi bilo zanimljivo.  Pa evo obzirom kako si i ti žensko, možda se složiš sa par argumenata Za: ne razmišljaš o prometu, ne osjetiš vožnju, vlak je sigurniji, malo gledaš vani pejzaž. Spor je ali nigdje ti se ne žuri, na izletu si itd. Pretpostavljam da je tako i na dionici prema Sarajevu. Slažem se. U pravu si. Ne sumnjam da bi vožnja bila ugodna, samo mi je neugodno biti bez auta i kretati se taxi-em. Pitanje samo još jedno, kuda voz ustvari ide? Ne ide paralelno s putem, nego vidiš ustvari neki drugi pejzaž ljepši i fascinantniji? To mi nije jasno nikako. Našu dragu Herceg-Bosnu. Sad ti je jasnije. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 27 srp 2026, 10:59 |
|
|
novem je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Slažem se. U pravu si. Ne sumnjam da bi vožnja bila ugodna, samo mi je neugodno biti bez auta i kretati se taxi-em. Pitanje samo još jedno, kuda voz ustvari ide? Ne ide paralelno s putem, nego vidiš ustvari neki drugi pejzaž ljepši i fascinantniji? To mi nije jasno nikako. Našu dragu Herceg-Bosnu. Sad ti je jasnije.  Stvarno me zanima kuda pruga ide? Ako ne ide paralelno s putem? Nisam pratila iz auta nikada. Pa nemam pojma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 27 srp 2026, 11:07 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: novem je napisao/la: Našu dragu Herceg-Bosnu. Sad ti je jasnije.  Stvarno me zanima kuda pruga ide? Ako ne ide paralelno s putem? Nisam pratila iz auta nikada. Pa nemam pojma. Provozaj se, kao strojovođa.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 27 srp 2026, 11:09 |
|
|
novem je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Stvarno me zanima kuda pruga ide? Ako ne ide paralelno s putem? Nisam pratila iz auta nikada. Pa nemam pojma. Provozaj se, kao strojovođa. Taj most djeluje mi nesigurno prilično. Dio pruge izgleda kao da ideš sa trebevićkom žičarom. Iskreno bilo me strah, kad sam sa Alex išla u maju. Tresla se kabina kao BL 69’. Zna biti neugodno na žičari ako vrijeme vjetrovito i kišovito.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 27 srp 2026, 11:36 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Tek sad vidjeh temu. Nisam ja išao, vlak mi je monoton, da ne kažem dosadan. Ali išli su žena i djeca na more vlakom, do Ploča. Naravno što je meni dosadno, ženi bilo zanimljivo.  Pa evo obzirom kako si i ti žensko, možda se složiš sa par argumenata Za: ne razmišljaš o prometu, ne osjetiš vožnju, vlak je sigurniji, malo gledaš vani pejzaž. Spor je ali nigdje ti se ne žuri, na izletu si itd. Pretpostavljam da je tako i na dionici prema Sarajevu. Slažem se. U pravu si. Ne sumnjam da bi vožnja bila ugodna, samo mi je neugodno biti bez auta i kretati se taxi-em. Pitanje samo još jedno, kuda voz ustvari ide? Ne ide paralelno s putem, nego vidiš ustvari neki drugi pejzaž ljepši i fascinantniji? To mi nije jasno nikako. Mostar je mali grad, sve od Luke do Rudnika, i ovamo do Balinovca pređeš pješke za manje od pola sata. Ja nigdje po gradu ne idem autom. Evo jučer do Porezne uprave u Titovoj ulici, 15 minuta lagane šetnje. Auto treba ako si mislila negdje van grada. A i to imaš rent-a-car. Ne vidim problem. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 27 srp 2026, 11:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Slažem se. U pravu si. Ne sumnjam da bi vožnja bila ugodna, samo mi je neugodno biti bez auta i kretati se taxi-em. Pitanje samo još jedno, kuda voz ustvari ide? Ne ide paralelno s putem, nego vidiš ustvari neki drugi pejzaž ljepši i fascinantniji? To mi nije jasno nikako. Mostar je mali grad, sve od Luke do Rudnika, i ovamo do Balinovca pređeš pješke za manje od pola sata. Ja nigdje po gradu ne idem autom. Evo jučer do Porezne uprave u Titovoj ulici, 15 minuta lagane šetnje. Auto treba ako si mislila negdje van grada. A i to imaš rent-a-car. Ne vidim problem.  Mislim da sam sve vidjela, sto vredjelo, van grada, još prije. Tako da ne bi išla nigdje. Ovoga puta. Zanima me to putovanje vozom i ono sto se iz voza može vidjeti. I povratak. Otisla bi neki put još na Kravice i možda u Blagaj na Tekiju. Moze se čamcem ući medju one stijene. To nisam išla. Ali sada je sezona i sigurno ima Arapa. Tako da bi to ostavila van sezone.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|