Naslov: Re: Muslimani koji se "razbijaju" od prasetine
Postano: 25 sij 2018, 23:19
znam ja njih par koji vole prasetinu više neg išta ali oni su samo na papiru muslimani. šta mislite koliko ima licemjernih islamista koji pozivaju na šerijat a također tuku po krmetini ko veliki?
Postano: 26 sij 2018, 00:06
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41728 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
U Joze il ćeš jesti slaninu i kobasu ili ostat gladan, pa ti Mujo biraj. A i ovi jadni što se dočepaju skela i slobode zapadnog Mostara u miru se nažderu domaćih specijaliteta.
Postano: 26 sij 2018, 00:29
dudu je napisao/la:
Nije im za zamjeriti, BIH proizvodi vrhunske praseće zanimacije, pečenice, čvarke, sudžuke, pršute, tek što sam nabrojao već bih i zamezio malo.
Slanina, kobasice, kulen, pastete, cak i salama. Bosnje ne znaju da ako pise "pileca salama", a ne pise da nema svinjetine, da postoji vjerovatnoca da su probali istu, kao i kod cevapa koji nisu sarajevski.
Postano: 26 sij 2018, 00:33
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7747 Lokacija: Сарај Чадор
Tipicna "vladimir rus" tema. Uoci jednu marginalnu anomaliju i naduva je do proporcija astronomskih, bombasticnim naslovom kako bi covjek pomislio da se stvarno radi o cinjenicom masovnom fenomenu. Mora da je ucio od najboljeg, robbija zapadnog mo, koji je ipak majstor pretjerivanja i senzacionalizma...
Koliko moras uopste biti iskompleksiran i opsjednut Bosnjacima da otvoris ovakvu jednu temu...
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Postano: 26 sij 2018, 00:45
Vladimir RUS je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Nije im za zamjeriti, BIH proizvodi vrhunske praseće zanimacije, pečenice, čvarke, sudžuke, pršute, tek što sam nabrojao već bih i zamezio malo.
Slanina, kobasice, kulen, pastete, cak i salama. Bosnje ne znaju da ako pise "pileca salama", a ne pise da nema svinjetine, da postoji vjerovatnoca da su probali istu, kao i kod cevapa koji nisu sarajevski.
Ako musliman (vjernik, ne nužno ono što ti poimaš pod Bošnjak) nesvijesno i pojede svinjetinu, nije počinio grijeh. Ista stvar ako pojede iz nužde, to jeste da ne bi skapao od gladi. Ovi tvoji primjeri mogu biti Bošnjaci u etničkom smislu, muslimani nikako jer musliman si tek kada se pridržavaš postulata vjere.
Postano: 26 sij 2018, 14:44
Ja poznajem muslimane iz CG , i retko ima onih koji kupuju svinjske proizvode za svoj frižider ili da pune zamrzivače , ali ih ima(bar ranije) koji ne odbijaju hranu kad dođu kod nekog nemuslimana ili kad se nađu sticajem okolnosti negde gde ima samo svinjskih prozivoda.
Tako da ovi što govore o masovnoj pojavi je obična laž.
Inače suvo meso od drugih životinja sem svinje je prosto lošije , jer nikad ne može suva govedina ili ono ovčje stegno zameniti divni osećaj kad narežeš fine crvene šunje. Kobasice juneće su bezveze , a da ne govorim o goveđem kulenu koji je grozan.
Ali nešto najgore što sam probao je "junaća pašteta", i to od više proizvođača , fuj. Inače paštetu jedem samo kad sam prinuđen , ali bi pre gladovao i jeo nekog zeleniša nego goveđu paštetu.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
Postano: 26 sij 2018, 22:19
Amiđa je napisao/la:
Tipicna "vladimir rus" tema. Uoci jednu marginalnu anomaliju i naduva je do proporcija astronomskih, bombasticnim naslovom kako bi covjek pomislio da se stvarno radi o cinjenicom masovnom fenomenu. Mora da je ucio od najboljeg, robbija zapadnog mo, koji je ipak majstor pretjerivanja i senzacionalizma...
Koliko moras uopste biti iskompleksiran i opsjednut Bosnjacima da otvoris ovakvu jednu temu...
To nemjenja cinjenicu da cak i ja znam muslimane koji jedu svinjetinu.Znam dvojicu bauštelaca u dalmaciji a poznavo sam i jednog sulju na otoku krku i on je jeo prasetinu a i sedmero mu djece a to znam iz školske kantine kad bi bio hot dog na redu :) Ali oni su stvarno gladni bili.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
Postano: 27 sij 2018, 00:34
Ima takvih, na srecu malo. Bilo ih je i za vrijeme komunizma. To su oni koji odbacise sva obiljezja Bosnjastva, ostavise vjeru i imena srpskohrvatska dadose djeci. Takvi su prvi zavrsili po logorima i prerezanih vratova. I neka su kada su naivni buzdovani koji nemaju dovoljno kapaciteta za svariti to da si Srbinu i Hrvatu dobar samo kao mrtav, jal' srbovao/hrvatovao jal klanjao pet namaza.
Vidjesmo kako docekase takvu jednu srbaliyetinu, Omica u zvezdi. Sve se odrekao, ali dzaba.
Postano: 27 sij 2018, 11:50
Amiđa je napisao/la:
Ima takvih, na srecu malo. Bilo ih je i za vrijeme komunizma. To su oni koji odbacise sva obiljezja Bosnjastva, ostavise vjeru i imena srpskohrvatska dadose djeci. Takvi su prvi zavrsili po logorima i prerezanih vratova. I neka su kada su naivni buzdovani koji nemaju dovoljno kapaciteta za svariti to da si Srbinu i Hrvatu dobar samo kao mrtav, jal' srbovao/hrvatovao jal klanjao pet namaza.
Vidjesmo kako docekase takvu jednu srbaliyetinu, Omica u zvezdi. Sve se odrekao, ali dzaba.
Ne jedu oni svinjetinu zbog Srba nego zato sto vole. A to da ste nam svi isti si u pravu. Jedino oni koji naprave potpuni otklon od svega sto se moze pripisati "islamu, muslimanstvu, bosnjastvu itd." poput Emira Kusturice nisu vise Poturice.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
Viđao sam to često na blagajnama. Okrenu svinjske hrenovke sa etiketom na dolje, da ne daj allahu neki njihov vidi da to krkaju. Svi do jednog to kupuju i jedu ali kriju jedni od drugih. Jer se onda zakače grubo, tko je veći musliman.
Da su drugačiji u ratu bi azile tražili u muslimanskim državama, a ne na "nemoralnom zapadu".
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.