|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 5 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lili
|
Naslov: Odabir životnog poziva Postano: 17 kol 2010, 07:55 |
|
|
Sa nekih 14-15 godina do mene je prvi put doprla spoznaja da sa ovim svijetom u kojem živim nešto jebeno nije u redu . Bile su rane 90-te , četnička gamad je svaki dan dokazivala da su njihove 'vekovne težnje' najobičniji alibi za psihopatsko klanje ,na TV-u se non stop vrtila 'Don't cry' … Kao i većini tinejdžera moji idoli iz tog vremena bili su Bono Vox , Angus Young ( Tan-der ,a-a-a…), Bruce Willis , Dražen Petrović i slični likovi iz čarobnog svijeta sporta , filma i glazbe . No , za razliku od mene i mojih svjetonazora odjednom se pojavila hrpa mladih ljudi čiji je idol naglo postao siroti Isus Krist . Svakodnevna lizanja oltara ,sastanci kršćanske mladeži, razmjena izlizanih VHS kopija 'Isusa iz Nazaretha'… I što tu ima čudno , pitate se ? Pa ništa ! Onako mladog i zelenog i mene je ponijela snaga Kristove riječi te sam se odlučio pridružiti toj bezgrešnoj pastvi . Na žalost , ateriranje je uslijedilo jako brzo i taj moj pokušaj neposredne komunikacije s Gospodinom je propao u startu . Kao prvo , većina tih Božjih ovčica su bili toliko bezvezni , dosadni i nemaštoviti likovi , a meni je onda , kao i danas , bilo neshvatljivo kako mladog čovjeka mogu ne zanimati film i glazba . Teme njihovih razgovora su većinom bile očajne , a za njih sam ja najvjerojatnije bio kreten . Kao i oni za mene , uostalom . Kao drugo , velika većina tih Kristovih podanika je kući redovito odnosila pakete sa hranom i odjećom koji su putem Caritasa trebali stići na mjesta gdje su stvarno bili potrebni . Žgadija je koćarila po pošiljkama koje je naša dijaspora slala od srca i kad bi naišli na nešto dobro tad su razmišljali :''Koju će pičku materinu onim seljacima iz dalmatinskog zaleđa ove 'levisice' i to još original ?'' Kao treće , većini su matere i očevi bile zadrti komunisti koji su preko noći Titovu sliku iz hodnika bacili u smeće . Na Titov čavlić se objesilo raspelo sa sirotim Isusom koji je preko noći postao vrlo tražen artikl . Kao četvrto , užasno je deprimirajuće slušati ljude za koje je više nego očito da su najobičnija ološ i njihova trabunjanja o Bibliji i Bogu . Kao peto , znam mladu Riječanku koja se sa sastanka kršćanske mladeži vratila - trudna . Ništa svetije od djeteta koje nastane na takav lijep način . Krštenja , pričesti i krizme frcali su , u to vrijeme , kao čizburgeri u Mc Donald'su . Moj mladi želudac to više nije mogao podnijeti i brzo sam se vratio svojim idolima sa početka priče . Za mladog čovjeka je to puno zdravije . Bio bih zadnje *** kad ne bih spomenuo da je u kršćanskoj mladeži bilo najvjerojatnije i normalnih ljudi , ali ja nisam imao ni volje ni vremena za daljom potragom . I danas sam na to ponosan . Prve asocijacije na mladost moraju biti alkohol , koncerti , odlasci na stadion , traljavi seks i slične divote , a ako su to priče o svećeniku i njegovim srednjevjekovnim prodikama izgubljenim u vremenu i prostoru onda to znači da ispred Vas stoji čovjek s kojim se ja ne bih želio družiti .
|
|
Vrh |
|
|
Neretva73
|
Naslov: Re: Odabir životnog poziva Postano: 17 kol 2010, 18:04 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 19:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
lili je napisao/la: Bio bih zadnje *** kad ne bih spomenuo da je u kršćanskoj mladeži bilo najvjerojatnije i normalnih ljudi , ali ja nisam imao ni volje ni vremena za daljom potragom . I danas sam na to ponosan . . Mislim ipak da si sam s' ove dvije recenice rekao dosta o sebi i.. o ljudima...tj.toj krsanskoj mladezi, kako je nazivas. Pazi se one kad se ponos spominje Znas kako kazu, cime se budala ponosi, pametan se stidi ..Ne mora znaciti u tvom slucaju,ali eto , imao sam malo vise vremena od tebe da procitam barem sto pises, pa izleti od sebe. Pozz
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
Vrh |
|
|
Rodenstein
|
Naslov: Re: Odabir životnog poziva Postano: 20 kol 2010, 22:28 |
|
|
Ljiljanicu, jesi li to zbilja uvjeren/-a da bi se karakterna osoba zelila druziti s mozgom poput tebe?
|
|
Vrh |
|
|
lili
|
Naslov: Re: Odabir životnog poziva Postano: 21 kol 2010, 10:10 |
|
|
Rodenstein je napisao/la: Ljiljanicu, jesi li to zbilja uvjeren/-a da bi se karakterna osoba zelila druziti s mozgom poput tebe? Mnogi ljudi misle da je njihova vjera ispravna iako ništa ne znaju o Bogu. Kada kažeš nekome ko je autoritet: "Ja ništa ne znam i zato, molim te, misli ti umjesto mene" isto je kao da kažemo: "Žedan sam, molim te pij ti umjesto mene".
|
|
Vrh |
|
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Odabir životnog poziva Postano: 10 lis 2010, 16:40 |
|
|
apsolutno se slažem sa lili.
_________________ Islam je lažna vjera!
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 5 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|