|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 19 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
mara
|
Naslov: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 09 lip 2009, 10:53 |
|
|
Ova tema je posvecena (zdravoj) ishrani i svime sto je povezano s ishranom!
Koliko je nama obicnim smrtnicima koji ovisimo o kupnji prehrambenih proizvoda u ducanu i na trznici danas uopce vise moguce zdravo se hraniti, kakve su nam navike, kako svakodnevni zivot i stres djeluju na nasu ishranu pa time i na zdravlje ....?
Ako netko ima iskustva sa promjenom navika, ishrane ili citavog nacina zivota, iznesite svoja iskustva!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 09 lip 2009, 11:03 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 17:52 Postovi: 1855 Lokacija: forum HB
|
Jedno vreme kad se pojavilo ono za sta je koji emulgator stetan..ja sam bila vise...grozna... Hvala Bogu prestala sam maltretirati i svoju psihu a i novcanik... Crni hleb..secer takodje,maslinovo ulje..sokovi od cedjenog voca..to je onako nesto cega se pridrzavam... Da.. i med..domaci.. A i rakija.. I sve vise u zadnje vreme sta mi padne na pamet..odem i kupim..ne razmisljam o posledicama...
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 09 lip 2009, 11:10 |
|
|
Mediji vec nekoliko godina udarno iznose "bit" zdrave ishrane. Nikad prije se nije toliko pisalo o kakvoci hrane, o tome koliko hrana utjece na nas u svakom pogledu itd. Nije istina da i prije nije bilo istrazivanja, bilo je, mozda ne onoliko koliko ih danas ima, al bilo ih je! Ja osobnom mislim ja je to samo jedna velika ekonomska masinerija iza koje stoji jak lobi, a sve to udara samo po malom covjeku koji je izmanipuliran tim medijskim cirkusom! Na ljude se vrsi na tajnacin pritisak, imaju griznju savjesti, ako ne kupe proizvod X nego proizvod Y jer je ovaj deklariran kao zdraviji! Tu naravno igraju i reklame bitne uloge. Potrosaca se masovno zavarava raznoraznim napisima tipa 0 kcl-a ili bez secera. Bitno je da mediji piso o tome, sve nas je vise debljih, sve je vise deblje djece, ali ne lezi cijeli problem samo u ishrani!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 09 lip 2009, 11:15 |
|
|
Urbana je napisao/la: Jedno vreme kad se pojavilo ono za sta je koji emulgator stetan..ja sam bila vise...grozna... Hvala Bogu prestala sam maltretirati i svoju psihu a i novcanik... Crni hleb..secer takodje,maslinovo ulje..sokovi od cedjenog voca..to je onako nesto cega se pridrzavam... Da.. i med..domaci.. A i rakija.. I sve vise u zadnje vreme sta mi padne na pamet..odem i kupim..ne razmisljam o posledicama... Jel se rakijom lijecis samo iz vana, ono cim zaboli ili ...? Ja imam uvijek nekih rakijica s nekim biljkama, pa sa srcenikom, pa ...... Domaci med je nesto fantasticno, svako jutro u caj!
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 09 lip 2009, 12:01 |
|
|
Naravno da je ekonomska masinerija po sredi... Pa seti se samo reklama za Actimel...a ustvari dokazano je da na organizam utice isto kao jogurt.. Razlika je u ceni i kolicini... Rakiju nisam odavno cugnula.. .. A jedno vereme(stresan period)..svako jutro casicu..na ex... Cirkulacija,fazoni...a valja covek i da se ocisti od bakterija..
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 09 lip 2009, 12:06 |
|
|
Urbana je napisao/la: Naravno da je ekonomska masinerija po sredi... Pa seti se samo reklama za Actimel...a ustvari dokazano je da na organizam utice isto kao jogurt.. Razlika je u ceni i kolicini... Rakiju nisam odavno cugnula.. .. A jedno vereme(stresan period)..svako jutro casicu..na ex... Cirkulacija,fazoni...a valja covek i da se ocisti od bakterija.. Activia je isto vrlo ucinkovita Kazu da nije lose ujutro travaricu drmnuti!
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 10 lip 2009, 12:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Samo nek je domace i prirodno: Slanina, cvarci, kobase, sunke, prsut, pecenica, hrenovke. (dimljene) jaja, vrhnje, mljeko, jogurt, dimljeni, mladi sir, travnicki sir, livanjski, kupreski, glamocki, zapravo svaki sir , krvavica, teletina, janjetina, svinjetina, piletina...Onda pastrva, orada, girice, tuna, lignje, hobotnica, bjeli luk, crveni, mladi, karfiol, brokule, salata, dinstani kupus, kupus, grasak, grah, mahune, svako voce i povrce, crni i razevi kruh, juhice razne, maslinovo ulje, dobro crno vino, mmm ma sve... Otvorio sam si apetit sad Bitno je jesti raznoliko. I da, onda kolac.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 10 lip 2009, 14:03 |
|
|
Aztec je napisao/la: Samo nek je domace i prirodno: Slanina, cvarci, kobase, sunke, prsut, pecenica, hrenovke. (dimljene) jaja, vrhnje, mljeko, jogurt, dimljeni, mladi sir, travnicki sir, livanjski, kupreski, glamocki, zapravo svaki sir , krvavica, teletina, janjetina, svinjetina, piletina...Onda pastrva, orada, girice, tuna, lignje, hobotnica, bjeli luk, crveni, mladi, karfiol, brokule, salata, dinstani kupus, kupus, grasak, grah, mahune, svako voce i povrce, crni i razevi kruh, juhice razne, maslinovo ulje, dobro crno vino, mmm ma sve... Otvorio sam si apetit sad Bitno je jesti raznoliko. I da, onda kolac. Postoji li nesto sto ti ne volis?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 10 lip 2009, 17:35 |
|
|
Prokulice (sta god to bilo, tako mi stara kaze da se zove) I ne mogu meso kad naletim na zilicu, odmah izgubim apetit, inace sve.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 10 lip 2009, 18:17 |
|
|
Aztec je napisao/la: Prokulice (sta god to bilo, tako mi stara kaze da se zove) I ne mogu meso kad naletim na zilicu, odmah izgubim apetit, inace sve. Bitno je da ne volis, nema veze sto ne znas sta je!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 10 lip 2009, 18:26 |
|
|
Problem s tom zdravom ishranom je da se autoriteti nikako ne mogu dogovoriti koja je to ishrana zdrava.
Preporučuje se jedna stvar, a onda "najnovija istraživanja" pokažu suprotno. Čini se i da je jak utjecaj industrije hrane i farmaceutske industrije, koje dezinformiraju javnost i priječe istraživanja.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 25 lip 2009, 13:34 |
|
|
Meni samo daj paradajza, luka i paprike - mogla bih da živim na tome. I jogurta naravno.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 25 lip 2009, 16:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23959 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
teranova je napisao/la: Meni samo daj paradajza, luka i paprike - mogla bih da živim na tome. I jogurta naravno. Ovo boldano nikako ne jedem. U zadnje vrijeme inače sve više pazim na kvalitetu prehrane.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 25 lip 2009, 17:05 |
|
|
Svaki dan ovo jedem
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 11 srp 2009, 15:43 |
|
|
Ne izgleda to ni lose.
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 13 lis 2010, 12:54 |
|
|
Mene zanima jel vi odrasli pijete mleko i koliko? Jedni tvrde da je stetno za srce,drugi da je zdravo za kosti..jogurt za stomak itd.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 13 lis 2010, 13:29 |
|
|
Uopšte mi nije jasno šta će odraslim ljudima mleko krave. Ja ipak volim jogurt i feta sir.
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 13 lis 2010, 13:52 |
|
|
teranova je napisao/la: Uopšte mi nije jasno šta će odraslim ljudima mleko krave. Ja ipak volim jogurt i feta sir. Zar i jogurt nije u najvise slucajeva od kravljeg mleka? Nesquik i mleko... ..nema veze sa sastojcima vec smeka dobro.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zdrava ishrana - zdrav zivot! Postano: 13 lis 2010, 13:55 |
|
|
Urbana je napisao/la: teranova je napisao/la: Uopšte mi nije jasno šta će odraslim ljudima mleko krave. Ja ipak volim jogurt i feta sir. Zar i jogurt nije u najvise slucajeva od kravljeg mleka?Nesquik i mleko... ..nema veze sa sastojcima vec smeka dobro. Pa zato i kažem IPAK.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 19 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|