|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 28 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Betonske ograde. Postano: 29 pro 2012, 19:41 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25740 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Trebam si postaviti nekih 20 metara betonske ograde pred kućom pa me zanima da li tko zna nekoga tko se time bavi na području Hercegovine, a da nije predaleko od Čapljine. Mislim ono, znam par ljudi koji to rade ali s obzirom da je cijena po metru prije par godina bila 20 KM sadašnjih 55 KM (koliko traže) čini mi se trenutačno malo prenapuhanim. Dakle ako netko slučajno zna za koga ( ne nadam se previše, ali eto za svaki slučaj, vrijedi probati sve opcije u ovim recesijskim vremenima). ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 29 pro 2012, 20:09 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Nećeš nigdje naći ispod 55. Moj poznanik je lani tako tražio i raspitivao se. Niko nije htio ispod 50KM, većinom cijene 60 i još uz to moraš sam kupiti cement, pržinu i željezo. A meni su ovi stubići malo staromodni.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 29 pro 2012, 20:10 |
|
|
Nemoj to, ružno je i seljačko, radije nabavi od inoxa...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 09:56 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Bobovac je napisao/la: Trebam si postaviti nekih 20 metara betonske ograde pred kućom pa me zanima da li tko zna nekoga tko se time bavi na području Hercegovine, a da nije predaleko od Čapljine. Mislim ono, znam par ljudi koji to rade ali s obzirom da je cijena po metru prije par godina bila 20 KM sadašnjih 55 KM (koliko traže) čini mi se trenutačno malo prenapuhanim. Dakle ako netko slučajno zna za koga ( ne nadam se previše, ali eto za svaki slučaj, vrijedi probati sve opcije u ovim recesijskim vremenima). ;)
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 09:58 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Šta je smiješno? Reci da se i mi smijemo.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 12:18 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Trebam si postaviti nekih 20 metara betonske ograde pred kućom pa me zanima da li tko zna nekoga tko se time bavi na području Hercegovine, a da nije predaleko od Čapljine. Mislim ono, znam par ljudi koji to rade ali s obzirom da je cijena po metru prije par godina bila 20 KM sadašnjih 55 KM (koliko traže) čini mi se trenutačno malo prenapuhanim. Dakle ako netko slučajno zna za koga ( ne nadam se previše, ali eto za svaki slučaj, vrijedi probati sve opcije u ovim recesijskim vremenima). ;) Pogledaću ti cijene kod nas, pa ti javim.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 12:28 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Šta je smiješno? Reci da se i mi smijemo. Betonske ograde su malo, ono, ne baš reprezantativne
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 12:39 |
|
|
volvoks je napisao/la: Nemoj to, ružno je i seljačko, radije nabavi od inoxa... Nasloni se na inox ljeti ili uhvati rukom...a cijena posebna priča.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 12:48 |
|
|
volvoks je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Šta je smiješno? Reci da se i mi smijemo. Betonske ograde su malo, ono, ne baš reprezantativne Ah čuj, ja ipak mislim da je bolje imati i takvu ogradu nego nikakvu jer opcije su sljedeće: 1. Nikakva ograda 2. Betonska ograda 3. Drveni parmaci Inoks je dakako mnogo skuplji, a iskreno meni su betonske ograde najpraktičnije, i uopće mi se ne doimaju ružnim. Zapravo, ovisi i od ambijenta, a u ovaj moj ambijent se metalne ograde ne bi uklapale.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 12:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Betonske ograde su pravo rješenje za mediteransko područje poput Hercegovine, dobar izbor.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 13:03 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Betonske ograde su pravo rješenje za mediteransko područje poput Hercegovine, dobar izbor. Jesi siguran? U Dalmaciji je to simbol jako lošeg ukusa i betonizacije obale, pa i ovaj rast cijena govori nešto, očito imaju manje posla nego ikad... @bobovac, a suhozid ili ful betonski popločan nekim jeftinim kamenom, pošaljem ti slike vikendice mojih prijatelja ako nađem, dosta dobro izgleda, a jeftinije je od inoxa...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 13:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Meni su te ograde lijepe. Samo nemoj staviti lava na nju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 13:31 |
|
|
volvoks je napisao/la: @bobovac, a suhozid ili ful betonski popločan nekim jeftinim kamenom, pošaljem ti slike vikendice mojih prijatelja ako nađem, dosta dobro izgleda, a jeftinije je od inoxa... Ah, suhozid je dobar za granicu parcela ili ulaz u dvorište, ali meni treba za visoku terasu pred kućom. Jer odmah od ulaznih vrata imam jedno par metara betonske deke visoke 1,5 metra pa onda odmah na par metara dolje je cesta, tako da je suhozid ipak nepraktičan za betonsku terasu. :) Ali hvala na trudu. :)
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 14:03 |
|
|
volvoks je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Betonske ograde su pravo rješenje za mediteransko područje poput Hercegovine, dobar izbor. Jesi siguran? U Dalmaciji je to simbol jako lošeg ukusa i betonizacije obale, pa i ovaj rast cijena govori nešto, očito imaju manje posla nego ikad... @bobovac, a suhozid ili ful betonski popločan nekim jeftinim kamenom, pošaljem ti slike vikendice mojih prijatelja ako nađem, dosta dobro izgleda, a jeftinije je od inoxa... Ako je to u Dalmaciji simbol loseg ukusa onda ima dosta ljudi na obali s'losin ukuson...sto bi ljudi zbog nekih fenci penci pametnjakovica morali pratiti neke trendove. Samo uzmes kvalitetnu pituru da dugo drzi, i eto ti ga.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 14:28 |
|
|
Pa, to i kažem, nemate ukusa Ali ozbiljno, je li tebi stvarno ona betonska čudovišta po Kaštelima izgledaju lijepo?? Naši ljudi ne znaju cijeniti arhitekturi, sve bi sami radili i onda to izgleda kako izgleda
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 14:38 |
|
|
Citat: Ako je to u Dalmaciji simbol loseg ukusa onda ima dosta ljudi na obali s'losin ukuson...sto bi ljudi zbog nekih fenci penci pametnjakovica morali pratiti neke trendove . Samo uzmes kvalitetnu pituru da dugo drzi, i eto ti ga. Citat: Pa, to i kažem, nemate ukusa Ali ozbiljno, je li tebi stvarno ona betonska čudovišta po Kaštelima izgledaju lijepo?? Živno forum. Postaje zanimljiv. Puntar, jeste simpatični ali vam ograde...ono nisu baš nešto , bez obzira na pituru.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 14:41 |
|
|
volvoks je napisao/la: Pa, to i kažem, nemate ukusa Ali ozbiljno, je li tebi stvarno ona betonska čudovišta po Kaštelima izgledaju lijepo?? Naši ljudi ne znaju cijeniti arhitekturi, sve bi sami radili i onda to izgleda kako izgleda Ajde, ajde tri puta u zivotu more vidija, a misli da bolje zna sto je mediteransko a sto ne. Nasi ljudi cesto nemaju novac za neke arhitektonske svitske trendove, vaznije je da je kuca uredna i da se o njoj brige vodi, a ne jesu li stubici moderni ili ne. Da san ja sa Bobon jos bi odma izpo posadija dvi tri lavande i jednu maslinu, pa neka pametuju arhitekti.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 14:45 |
|
|
Nema lipšeg od kamena i škura, sta će van stupići?? Pogledaj ovo što se po Istri radi, to je kič, budući da je riječ o historicizmu, ali izgleda lijepo i primjereno... Isto tako, sinteza moderne i mediterana također može biti odlična, imanje Bijača stvarno izgleda odlično...
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 14:48 |
|
|
Wind je napisao/la: Citat: Ako je to u Dalmaciji simbol loseg ukusa onda ima dosta ljudi na obali s'losin ukuson...sto bi ljudi zbog nekih fenci penci pametnjakovica morali pratiti neke trendove . Samo uzmes kvalitetnu pituru da dugo drzi, i eto ti ga. Citat: Pa, to i kažem, nemate ukusa Ali ozbiljno, je li tebi stvarno ona betonska čudovišta po Kaštelima izgledaju lijepo?? Živno forum. Postaje zanimljiv. Puntar, jeste simpatični ali vam ograde...ono nisu baš nešto , bez obzira na pituru. Nema veze, nisu moderne ni mornarske majice, ja opet svake godine kupin dvi, tri iz domace proizvodnje made in Croatia! Pa dobro, stvar ukusa, meni se uklapaju u ambient i imaju neki svoj sarm...; )
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 14:50 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Wind je napisao/la: Živno forum. Postaje zanimljiv. Puntar, jeste simpatični ali vam ograde...ono nisu baš nešto , bez obzira na pituru. Nema veze, nisu moderne ni mornarske majice, ja opet svake godine kupin dvi, tri iz domace proizvodnje made in Croatia! Pa dobro, stvar ukusa, meni se uklapaju u ambient i imaju neki svoj sarm...; )
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 14:54 |
|
|
volvoks je napisao/la: Nema lipšeg od kamena i škura, sta će van stupići?? Pogledaj ovo što se po Istri radi, to je kič, budući da je riječ o historicizmu, ali izgleda lijepo i primjereno... Isto tako, sinteza moderne i mediterana također može biti odlična, imanje Bijača stvarno izgleda odlično ... Po meni malo previše kamena (s ramena )
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 14:59 |
|
|
Ovo je čak i lijep primjer, ali ne možete reći da je ovo: Mediteranskije od ovoga:
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 15:10 |
|
|
volvoks je napisao/la: Pa, to i kažem, nemate ukusa Ali ozbiljno, je li tebi stvarno ona betonska čudovišta po Kaštelima izgledaju lijepo??Naši ljudi ne znaju cijeniti arhitekturi, sve bi sami radili i onda to izgleda kako izgleda Slažem se, novogradnja je od Kaštela napravila užasno ružna mjesta, kao i preko Čiovo, rekao bih čista ciganska čerga, niti imaju puta kako trebaju, niti su imju prilaz kući, posebno u oči bodu one roza,plave, ljubičaste fasade i LAVOVI na ogradama, sve ono treba porušiti. Ali ipak mi žao tih naših Bosanaca i Hercegovaca koji tu sada čine većinu
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 15:13 |
|
|
Bobovac, potraži sebi kalupe za te betonske ograde i izradi ih sam, izaći ćete upola jeftinije.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Betonske ograde. Postano: 30 pro 2012, 15:20 |
|
|
volvoks je napisao/la: Ovo je čak i lijep primjer, ali ne možete reći da je ovo: Mediteranskije od ovoga: Odličan primjer komparacije stambenog objekta osobe sa primanjem od 10 tisuća kuna mjesečno (gornja slika) i osobe sa mjesečnim primanjem od 50000+ kuna mjesečno (donja slika)!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|